Hirdetés

2024. május 10., péntek

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  OS, alkalmazások  »  Linux kezdőknek (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 05:03:45

LOGOUT.hu

Linux kezdőknek - érdemes beleolvasni, mielőtt kérdezel

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#61320) Frawly válasza Bici (#61317) üzenetére


Frawly
veterán

Ha úgy csinálod, ahogy múltkor írtam, systemd boottal, akkor nem kell GRUB és jól megfér a Win10 és az Arch Linux, nagy Win10 Tükömtudjamilyenévszakos Négyszámjegyes Anniversary Update-ek után sem lesz baj a dual bootal, vagy ahogy a britek mondják: jewel boottal :DDD

Ehhez először a Win10-et kell telepíteni, az létrehozza az EFI partíciót, utána csak telepíteni kell a Wiki alapján az Archot (nem könnyített installos scripttel felbaromlni), bootctl-lel felpakolni rá az *.EFI fájlokat, majd menübejegyzést hozzáadni a loader.conf-ban és simán fog menni a dual boot. Lehet fordítva is simán fog menni, azzal nincs tapasztalatom, de valószínűnek tartom, maximum a loader.conf-ot kell még egyszer szerkeszteni, ha a Win10 belebarmol.

Win10-nél még arra figyelj, hogy ezek a nagy évszakos update-ek visszakapcsolják a fast bootot, ez a dual bootot nem bántja, de az NTFS partíciók felcsatolását Linux alatt zavarja, így ilyen frissítések után a Windows Gépházban ki kell mindig kapcsolni a Gyors bootot, ha valamelyik gerinctelen update kérdés nélkül visszakapcsolná. Nem kell parázni, 1 perc alatt kikapcsolható, nem kell hozzá sokat mókolni.

Útvonal

Fórumok  »  OS, alkalmazások  »  Linux kezdőknek (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.