- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sh4d0w: Vigyázz a háttértáradra...
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- mefistofeles: A 15 centi nagyon rövid.........
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Gurulunk, WAZE?!
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha 1 – rizseshús másképp
-
LOGOUT
Linux kezdőknek - érdemes beleolvasni, mielőtt kérdezel
Új hozzászólás Aktív témák
-
VaZso
senior tag
Feltettem ideiglenesen Kubuntut, de most újra Mandriva van a gépemen.
Kicsit változott a helyzet a nagyobb vinyó miatt, kellett egy külön boot partíció a vinyó elején, de a többi most JFS lett :-)Pozitívum, hogy a spring változatban a notebook extra némítás és hangerő gombok alapvetően működnek.
A Kubuntu tanulságaként rájöttem (olvastam :-) ), hogy valószínű a bcm43xx driverrel lesz a gondom. Szeretném a sima b43-at beüzemelni, de nem jöttem rá, hogyan...
Maga a b43 és bc43xx is benne van valamilyen módon a kernelben.
A leírásnak megfelelően b43-hoz megcsináltam a firmware-variálást, tehát a /lib/firmware könyvtárban bent vannak a megfelelő fileok.Hogyan tovább? A Mandriva mindenáron a bcm43xx-et akarja használni, ha önnön grafikus beállító panelját próbálom abalygatni. Én pedig nagyon nem azt akarom, mert utálom az egészet. Szeretném a sima b43-mat megetetni vele, de nem tudom, hogyan. A b43 a wlant biztosan kezeli.
Idézet egy másik fórumról:
...mert tulajdonképpen a bcm43xx is jól működik nekem (és a fejlesztői levlistán olvastam, hogy nagy
megbízhatósági különbségek nincsenek a b43-hoz képest). Az egyetlen trükközés, amit beállítok, az ez:
iwconfig eth1 rate 5.5M fixed
Rájöttem, hogy a Fon routeremmel van a gond. Most már szinte egyáltalán nem enged
WPA autentikációval csatlakozni, egyszerűen meghal a folyamat. Sose volt tökéletes,
de mostanában már nagyon idegesített. Mióta Asus WL-500gP-t használok, minden
tökéletes, bútoláskor minden kézi simogatás nélkül gyorsan csatlakozik.Érdekesség, hogy nekem is ez volt a problémám Mandriván eddig, hogy suliban WPA autentikációnál sokszor meghalt, csak nagy nehezen működött. A végén egyáltalán nem tdtam csatlakozni a suliban.
Ugyanakkor itthon Asus WL-500gx routerem van (majdnem mint a fenti idézetben), amivel soha semmi baja nem adódott.Ebből (és más oldalakon olvasottakból) szűröm azt le, hogy a bcm43xx a hátam közepére sem kell, ha van másik, ami működik a kártyámmal és talán nincsenek ilyen problémái.
Légyszi segítsen valaki, hogy állítsam azt be a bcm43xx helyett.
Új hozzászólás Aktív témák
A topik célja: Segítségnyújtás a Linux disztribúciókkal még csak ismerkedők számára. A szerveres kérdések nem ebbe a topicba tartoznak.
Kérdés előtt olvasd el a topik összefoglalóját!
Haladó Linuxos kérdések topikja.
Linux felhasználók OFF topikja
Milyen program ami... [link]
Shell script kérdésekkel látogassatok el a topikjába
- Vélemény Ubuntu 20.04 LTS
- Vélemény Linux Mint Debian Edition 4
- Tudástár MX-Linux 19
- Bemutató Linux a mindennapokban: Manjaro KDE
- Bemutató Linux a mindennapokban
- Hír Zöld utat adott a nyílt forráskódú Linux meghajtóknak az NVIDIA
- Hír A Steam Play hozza el a Windowsra írt játékokat Linuxra
- Hír Hova jut a világ? Linuxot kínál a Windows Store!
- HP EliteBook 830 G8 i5-1135G7 16GB 256GB 1 év garancia
- LG 55G3 - 55" OLED evo - 4K 120Hz 0.1ms - MLA - 2000 Nits - NVIDIA G-Sync - AMD FreeSync - HDMI 2.1
- Bomba ár! HP ProBook 440 G8 - i5-11GEN I 16GB I 256SSD I HDMI I 14" FHD I Cam I W11 I Gar
- BESZÁMÍTÁS! ASROCK B550M R5 5600X 32GB DDR4 1TB SSD RTX 3060 12GB Zalman N5 MF Be Quiet 650W
- AKCIÓ! Apple iPad Pro 13 2024 M4 512GB Cellular tablet garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest