Új hozzászólás Aktív témák

• VaZso

senior tag

Feltettem ideiglenesen Kubuntut, de most újra Mandriva van a gépemen.
    Kicsit változott a helyzet a nagyobb vinyó miatt, kellett egy külön boot partíció a vinyó elején, de a többi most JFS lett :-)

Pozitívum, hogy a spring változatban a notebook extra némítás és hangerő gombok alapvetően működnek.

A Kubuntu tanulságaként rájöttem (olvastam :-) ), hogy valószínű a bcm43xx driverrel lesz a gondom. Szeretném a sima b43-at beüzemelni, de nem jöttem rá, hogyan...
    Maga a b43 és bc43xx is benne van valamilyen módon a kernelben.
    A leírásnak megfelelően b43-hoz megcsináltam a firmware-variálást, tehát a /lib/firmware könyvtárban bent vannak a megfelelő fileok.

Hogyan tovább? A Mandriva mindenáron a bcm43xx-et akarja használni, ha önnön grafikus beállító panelját próbálom abalygatni. Én pedig nagyon nem azt akarom, mert utálom az egészet. Szeretném a sima b43-mat megetetni vele, de nem tudom, hogyan. A b43 a wlant biztosan kezeli.

Idézet egy másik fórumról:

...mert tulajdonképpen a bcm43xx is jól működik nekem (és a fejlesztői levlistán olvastam, hogy nagy
    megbízhatósági különbségek nincsenek a b43-hoz képest). Az egyetlen trükközés, amit beállítok, az ez:
    iwconfig eth1 rate 5.5M fixed

Rájöttem, hogy a Fon routeremmel van a gond. Most már szinte egyáltalán nem enged
    WPA autentikációval csatlakozni, egyszerűen meghal a folyamat. Sose volt tökéletes,
    de mostanában már nagyon idegesített. Mióta Asus WL-500gP-t használok, minden
    tökéletes, bútoláskor minden kézi simogatás nélkül gyorsan csatlakozik.

Érdekesség, hogy nekem is ez volt a problémám Mandriván eddig, hogy suliban WPA autentikációnál sokszor meghalt, csak nagy nehezen működött. A végén egyáltalán nem tdtam csatlakozni a suliban.
    Ugyanakkor itthon Asus WL-500gx routerem van (majdnem mint a fenti idézetben), amivel soha semmi baja nem adódott.

Ebből (és más oldalakon olvasottakból) szűröm azt le, hogy a bcm43xx a hátam közepére sem kell, ha van másik, ami működik a kártyámmal és talán nincsenek ilyen problémái.

Légyszi segítsen valaki, hogy állítsam azt be a bcm43xx helyett.

Új hozzászólás Aktív témák