- eBay-es kütyük kis pénzért
- ricsi99: 6. Genes alaplap tündöklése.. kontra MS/Zintel korlátozásai.(Mehetnek a levesbe)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Mr Dini: Ebook okosítás: kijelző kalandok
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sellerbuyer: Te tudod, mi mennyit fogyaszt az otthonodban?
- Lalikiraly: Sencor SMC BS30 aktív hangfalszett bemutató
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- GoodSpeed: Megint 3 hónap Disney+ akciósan :)
-
LOGOUT
Linux kezdőknek - érdemes beleolvasni, mielőtt kérdezel
Új hozzászólás Aktív témák
-
hát igen, elvileg az umask kéne szabályozza a permissiont, de olyan volt mintha ignorálná.
futtattam egy frissítést a serveren, de általában szoktam, és ilyen jellegű parák nem szoktak lenni.mindenesetre átvágtam a gordiuszi csomót azzal, hogy eme szuper leírás alapján áttettem a transmission-daemont a saját user alá.
-
Vladi
nagyúr
válasz
Dr.Zoo #50550 üzenetére
Átdugod a merevlemezt.
Vagy megcsináltatod azzal aki eredetileg.
Vagy megcsinálod te magad. Most egy seed szervert összerakni még gui nélkül sem lesz nehéz. 1-2 napos munka.(#50551) redbiro:
Mi változott? Tettél fel frissítést, vagy valamit? Magától nem kellett volna. Vagy eddig nem töltöttél le mappákat?
transmissionnak van elvileg a configjában olyan, hogy a letöltött fájlok jogosultsága. Azt nézd meg először. -
sziasztok!
adott egy ubuntu server 16.04, transmissiont futtat többek között, amivel most file ownership problémába futottam.
a transmissiont a debian-transmission user futtatja.
minden torrent amit leltölt a completed mappába megy, fájlok mappák vegyesen, a debian-transmission:mygroup (user:group) ownershippel mentődnek.2 napja valami megváltozott, mert ha mappát tartalmaz a torrent, akkor ez még a fenti beállítást kapja, viszont a mappákon belüli fájlok a debian-transmission:debian-transmission (user:group) beállítást kapják.
ezzel csak annyi a probléma, hogy samba share-n keresztül így most nem tudom windows alól kezelni a letöltött fájlokat.
egész egyszerűen fogalmam sincs mi történt, de eddig tökéletesen működött.
persze chown-nal rendbe lehet pakolgatni minden letöltés után, de ez azért elég prosztó megoldás.egészen biztos, hogy nem értem teljesen a linux user:group kezelését, szóval pls help
Új hozzászólás Aktív témák
A topik célja: Segítségnyújtás a Linux disztribúciókkal még csak ismerkedők számára. A szerveres kérdések nem ebbe a topicba tartoznak.
Kérdés előtt olvasd el a topik összefoglalóját!
Haladó Linuxos kérdések topikja.
Linux felhasználók OFF topikja
Milyen program ami... [link]
Shell script kérdésekkel látogassatok el a topikjába
- Teszt Már csak két hónap van hátra a Windows 10 nyugdíjazásáig, ideje előrelépni
- Teszt [Linux] Vanilla OS, egy Debian alapú immutable operációs rendszer
- Teszt [Linux] Aeon Desktop, egy immutable operációs rendszer az OpenSUSE-tól
- Teszt [Linux] A Flatpak
- Bejegyzés MS Office365 Linuxon
- Bejegyzés [Linux] Futtassunk bármely disztrót a terminálunkban
- Bejegyzés Alpine Linux telepítés mindenféle low-end dologra
- Hír Zöld utat adott a nyílt forráskódú Linux meghajtóknak az NVIDIA
- iPhone topik
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- World of Tanks - OFF topic
- Apple MacBook
- Interactive Brokers társalgó
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- Nem lesz Xiaomi 16
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- További aktív témák...
- Windows 10/11 Home/Pro , Office 2024 kulcsok
- Kaspersky, BitDefender, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Game Pass Ultimate előfizetések 4 - 19 hónapig azonnali kézbesítéssel a LEGOLCSÓBBAN! AKCIÓ!
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Eredeti - Choice - Bundle - Steam kulcsok beszerzése. Írj kérés PM-et!
- SanDisk Extreme Portable 8TB (SDSSDE61-8T00-G25)
- Honor X6 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- HP ZBook Studio G7 i7-10850H 32GB 512GB Nvidia Quadro T1000 15.6" FHD 1 év garancia
- LG 45GR95QE - 45" Ívelt OLED / 2K WQHD / 240Hz 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync Premium / HDMI 2.1
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! I7 6700K / RTX 2060 6GB / 32GB DDR4 / 500 SSD
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest