Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• IstvánLászló

őstag

Üdv mindenkinek. :)
    A gondolataimat megosztanám most veletek itt, remélem nem baj? és remélem ide illik a téma is, mert hátha másnak is segítségül szólgálna amit mondani szeretnék Linux-al kapcsolatban.

A Zorin os 10-et végre sikerült ki is ínom dvd-re, de más disztrokat is probáltam körübelül 20-darabot de nem sikerült eggyikel sem be bootolni. :W
    Lehetséges hogy pont én a hibás iso-kat fogtam ki a letöltésüknél??

Az lehetséges hogy szándékosan töltötték fel a hibás iso-kat, hogy aki Linux-ot szeretne használni elmenlyen a kedve töle az élet-kedve is?? :)
    A számomra nem igy történt, sőt-inkáb jobban fel is keltette érdeklődésemet Linux iránt mert használni szeretném mert nagyon megtetszet kezelhetősége és asztala is.

A disztrokat nem sorollom fell mert bántani ezért a Linuxo-t nem is akarom.
    A mai napig nem is tudom az okát pontosan hogy mi is lehet a hiba okozoja mert, Linux-hoz abszolút kezdőknek számitok de nem adom fel mert ilyen vagyok.

A töb napi tesztelés után végre ráakadtam, a Zorin os 10.iso-ra és végre be is tudok bootolni vele live modba is.
    A telepitése ma sikeresen meg is történt és jó hosszú időt igényelt, amin meg is lepődtem kezdőként. :)
    A W....fs hoz képest telepitési ideje lényegesen rövideb.

A lényeget íromle nem elhanyagólható mert kapásból települt és felismerte gépem ősszes ősszetevőit hardveresen, ráadásul hiba nélkül tette is meg.
    Most jelenleg már úgynézki a dolog hogy meg is találtam eszt a disztrot ami nagyon tetszik nekem és fiamnak is.

Az asztalala kinézete szerintem prima szúperre sikerúlt, mert szépen összeállitot disztro-ról beszélek és le a kalappal fejlesztő csapat munkájáért és más kollégák kitartásáért is. :R :C
    Az öröműnk meg van végre most már tényleg. :)
    A gépemen primán fut és neten is jól teszi a dolgát és már síkerült majdnem teljesen belaknom és fiamnak meg is barátkozni vele.

A fiamnak is tetszik mert játszani is tud rajta végre, én csak mosolygok a sikeren hogy sikerült megismertetni egy jó disztrot vele. :)
    A fiam már önnállóan telepiti magának a játékokat mintha Linux-on nőt volna fel és már gépemhez sem enged oda.
    A lényeg vennem kell majd egy gépet magamnak is hogy Linux-ot használhassam és ne csak nézhessem, hanem használhassam is.

Két kérdésem is lenne most még, de majd későbbiekben biztosan kérdezni szeretnék sok mindent ha időm is engedi.

A kérdésem ez lenne, a Software Center-t csak angolul tudom nézni mert gyenge az angolom hozzá, van rá lehetőség hogy magyarul is elérhető legyen??

Ubuntu Software Center : Ez linux-nál mit jelent pontosan?, csak Ubuntu-ra készült programokat és játékokat lehet elinditaní mert eszt nem is tudom még??
    Tudom ti jobban tudjátok mint én, asziszem tárólónak vagy minek hívjátok elnézést a megjegyzésért de még nagyon kezdő vagyok ebben a témában is.
    Köszönök minden segítséget ha kaphatnék.

Új hozzászólás Aktív témák