Új hozzászólás Aktív témák

törölt tag

válasz Vladi #14899 üzenetére

Debrecenben van már? :DDD Pesten már a 4. épül(get)...Már 5-6 éve, és még 2-3 évig... :DDD

Nem neked..
    Chakra-hoz...
    Kezdtem telepíteni:

Érdekes a pirosbetűs mondat.
    Partícionálás: az alapértelmezett partícióstábla a GPT, de a továbbiakban egyáltalán nem intuitív, legkevésbé sem kezdőbarát módon folytatja. De már a kezdetén: 4 eszközt mutat. Minek? 1db hdd-t hoztam létre a VBoxban, soha semelyik másik Linux disztro nem mutatott még 4 eszközt, még az Arch sem. :) De tovább: eleve nem szeretem azokat a grafikus partícionáló cuccokat, amelyekben kétszer kell valamit megcsinálni. Mert itt is megadom a partíció típusát, de ezután a telepítés továbbmenetele előtt még újra meg kell adnom ezt. És itt visszajön a GPT: hiába adtam meg grub_bios flag-et, hiába állítottam /boot-nak, vagy hagytam beállítatlanul a boot-ra szánt partíciót, nem akarta, mert a GPT-nek grub_bios flages formázatlan partíció kell. Hát mondon: B+, ott van... Nyilván én nem csinálom jól, csak nem látszik, hogy akkor hogy is kéne... :B Így maradt a szokásos MS-Dos MBR.
    Másik, ami nagyon nem tetszik: igencsak kevés nyelv van a telepítőn. Emiatt külön keresgélni kell, hogy az angol billentyűzeten hol vannak a kretén karakterek, amiket azért szoktam használni... :DDD Pl. ékezetes bötűk sincsenek, ugye. Persze, ne használjak ilyet. Meg ennek alapján semmilyen karaktert a kis és nagy betűkön illetve a számokon kívül, persze itt is csak 1-től 9-ig :DDD Mintha a telepítő ISO-ban nem fért volna el alapból még vagy 40 nyelv, mint akárhol máshol, pl. az Arch-ban. (Persze, lehet mondani, hogy az IT nyelve az angol. Csakhogy ma a pc már nem IT-, hanem szórakoztatási termék.)
    Egy felhasználó, ahhoz tartozó jelszó, aki egyből root is? Vagy a felhasználó jelszó nélküli? És automatikus belépés a fiókba?
    Begginers' Guide: nyisd meg az Appert! Nincs is telepítve. :DDD Persze, pacman -S, de ez nem annyira kezdőbarát. Ez sem a telepítése végén:
    "Do not use apper for system updates. Always pacman -Syu." De egy apper telepítés előtti

pacman -Syu

eredménye:

No, apper-t indítottam, letölti a frissítéseket, de a végén valami hibával megáll. Sebaj, pacman -Syu újra. Némi extra tárolót bemásolva az /etc/pacman.d/mirrorlist-ben lévő 3(!!!!) mellé már megy is. :DDD Persze, az igenekre igennel kell válaszolni, és már hasít is.

No, így elsőre ennyi. :DDD

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés