- Argos: Szeretem az ecetfát
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- hdanesz: Hyundai Ioniq 28 kWh 2018 2. felvonás
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Fire/SOUL/CD: INGYENES Clone és Backup-Restore alkalmazások tesztje [2024]
- NASsoljunk: ZyXEL NSA-310 és az FFP
- Szevam: „Rendszerleállás” – egy AI képzeletbeli halál utáni élménye
- sziku69: Szólánc.
-
LOGOUT
Linux kezdőknek - érdemes beleolvasni, mielőtt kérdezel
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
Debrecenben van már?
Pesten már a 4. épül(get)...Már 5-6 éve, és még 2-3 évig...
Nem neked..
Chakra-hoz...
Kezdtem telepíteni:Érdekes a pirosbetűs mondat.
Partícionálás: az alapértelmezett partícióstábla a GPT, de a továbbiakban egyáltalán nem intuitív, legkevésbé sem kezdőbarát módon folytatja. De már a kezdetén: 4 eszközt mutat. Minek? 1db hdd-t hoztam létre a VBoxban, soha semelyik másik Linux disztro nem mutatott még 4 eszközt, még az Arch sem.De tovább: eleve nem szeretem azokat a grafikus partícionáló cuccokat, amelyekben kétszer kell valamit megcsinálni. Mert itt is megadom a partíció típusát, de ezután a telepítés továbbmenetele előtt még újra meg kell adnom ezt. És itt visszajön a GPT: hiába adtam meg grub_bios flag-et, hiába állítottam /boot-nak, vagy hagytam beállítatlanul a boot-ra szánt partíciót, nem akarta, mert a GPT-nek grub_bios flages formázatlan partíció kell. Hát mondon: B+, ott van... Nyilván én nem csinálom jól, csak nem látszik, hogy akkor hogy is kéne...
Így maradt a szokásos MS-Dos MBR.
Másik, ami nagyon nem tetszik: igencsak kevés nyelv van a telepítőn. Emiatt külön keresgélni kell, hogy az angol billentyűzeten hol vannak a kretén karakterek, amiket azért szoktam használni...Pl. ékezetes bötűk sincsenek, ugye. Persze, ne használjak ilyet. Meg ennek alapján semmilyen karaktert a kis és nagy betűkön illetve a számokon kívül, persze itt is csak 1-től 9-ig
Mintha a telepítő ISO-ban nem fért volna el alapból még vagy 40 nyelv, mint akárhol máshol, pl. az Arch-ban. (Persze, lehet mondani, hogy az IT nyelve az angol. Csakhogy ma a pc már nem IT-, hanem szórakoztatási termék.)
Egy felhasználó, ahhoz tartozó jelszó, aki egyből root is? Vagy a felhasználó jelszó nélküli? És automatikus belépés a fiókba?
Begginers' Guide: nyisd meg az Appert! Nincs is telepítve.Persze, pacman -S, de ez nem annyira kezdőbarát. Ez sem a telepítése végén:
"Do not use apper for system updates. Always pacman -Syu." De egy apper telepítés előttipacman -Syu
No, apper-t indítottam, letölti a frissítéseket, de a végén valami hibával megáll. Sebaj, pacman -Syu újra. Némi extra tárolót bemásolva az /etc/pacman.d/mirrorlist-ben lévő 3(!!!!) mellé már megy is.
Persze, az igenekre igennel kell válaszolni, és már hasít is.
No, így elsőre ennyi.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topik célja: Segítségnyújtás a Linux disztribúciókkal még csak ismerkedők számára. A szerveres kérdések nem ebbe a topicba tartoznak.
Kérdés előtt olvasd el a topik összefoglalóját!
Haladó Linuxos kérdések topikja.
Linux felhasználók OFF topikja
Milyen program ami... [link]
Shell script kérdésekkel látogassatok el a topikjába
- Vélemény Ubuntu 20.04 LTS
- Vélemény Linux Mint Debian Edition 4
- Tudástár MX-Linux 19
- Bemutató Linux a mindennapokban: Manjaro KDE
- Bemutató Linux a mindennapokban
- Hír Zöld utat adott a nyílt forráskódú Linux meghajtóknak az NVIDIA
- Hír A Steam Play hozza el a Windowsra írt játékokat Linuxra
- Hír Hova jut a világ? Linuxot kínál a Windows Store!
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- TCL LCD és LED TV-k
- Argos: Szeretem az ecetfát
- RAM topik
- Intel Core i3 / i5 / i7 / i9 10xxx "Comet Lake" és i3 / i5 / i7 / i9 11xxx "Rocket Lake" (LGA1200)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Vicces képek
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Kivégzi a Firewire-t az új macOS verzió?
- World of Tanks - MMO
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B650M R7 7700 32GB DDR5 1TB SSD RTX 5070 12GB BE QUIET! Pure Base 500DX 650W
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 3600 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB THERMALTAKE Core V21 500W
- Nintendo Switch bazár (Okosított Nintendo Switch konzolok, játékok, tartozékok)
- BESZÁMÍTÁS! MSI Z77 MPOWER Z77 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H610M i5 13400F 16GB DDR4 512GB SSD RX 6700XT 12GB DeepCool MATREXX 40 650W
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged