Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• urandom0

senior tag

Én nem támogatom és nem szoktam ajánlani azt, hogy a teljes /home külön partíción legyen. Mert ez addig még csak-csak oké, amíg az ember ugyanazt a rendszert telepíti újra, amit addig is használt (mondjuk ilyet szerintem nem nagyon szokás csinálni, de mindegy). De ha más rendszert telepítesz, még ha ugyanazzal az asztali környezettel is, lehet, hogy a config fájlok verziókülönbség miatt nem lesznek tökéletesek. És csak azt veszed észre, hogy valami nem működik, de fogalmad sincs, hogy micsoda és miért...
    Ráadásul a ~/.local-ban, a ~/.cache-ben és egyéb helyeken fel tud gyülemleni egy csomó szemét, amit így telepítésről telepítésre cipelsz magaddal.

Én azt szoktam javasolni, hogy a /home legyen ugyanazon a partíción, mint a /root, és a /home alá legyenek belinkelve azok a mappák, amikben a tényleg fontos adatok vannak. A ~/.local, ~/.config és hasonló mappákból másold ki azokat a konfigokat, amikre mindenképp szükséged van, és az újra rendszeren másold be a helyükre. De ne mindent. Én csak a vim, vifm, tmux konfigját és az ssh kulcsaimat szoktam átvinni az új rendszerre.

Új hozzászólás Aktív témák