Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• Rowon

támogató

válasz webzyus #101157 üzenetére

Várj, fájlkezelőben nem törlünk le programot! Ezt Windowsban sem így csináljuk, hogy kijelölöm a mappát aztán delete. Nem. Linuxon megvannak a csomagkezelő szoftverek, azzal csinálunk bármit is. Ez disztribúciónként eltér, nálam Linux Minten van terminálból APT, illetve grafikus kezelőfelülettel Szoftverkezelő és Synaptic.

Ha a Thunderbird eltávolítása a cél, akkor én ezt írom be:

sudo apt purge --auto-remove thunderbird

Nálam így nézne ki, megkérdezi, hogy folytatni akarom-e? Természetesen én nem, mivel nekem kell, csak mutatóban írtam le. Másik megoldás és ezzel együtt sokkal problémamentesebb, ha a rendszeredbe beépített Szoftverkezelő alkalmazásban távolítod el. Nálam Linux Mint alatt az ugyanezen a néven futó alkalmazás így néz ki:

Megint másik megoldás, ha Synaptic csomagkezelővel törlöd le, ott a csomag nevét kikeresed a listából, majd ha a sor elején zöld négyzet van, az azt jelenti, hogy ténylegesen telepítve van nálad. Elsőnek kijelölöd a csomag sorát, jobb klikk, majd kijelölés teljes eltávolításra. Ezt követően felül az Alkalmaz fogaskerekes ikonra klikk és egy kérdést követően el is távolítja majd.

Új hozzászólás Aktív témák