Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
szeszab
tag
Sziasztok!
Egy kis segítséget szeretnék kérni. Habár nem biztos, hogy ehhez a topichoz tartozik, de nem tudtam melyikbe írjam, így a laptopom típusa miatt ide kerül.
Szóval most jött vissza a szervízből a laptopom, újratelepítettem a windows-t és elkezdtem visszapakolni a megszokott programokat. A videók lejátszásához a k-lite codec packot szoktam használni, kb 10 éve ennek a programnak használom mindíg a legfrissebb változatát, de most valami baj van vele. Teljesen változó, hogy mikor hogy működik. Vagy elindul, de nincs hang, vagy el se indul a windows media player hibájára hivatkozva. Néha pedig gond nélkül működik.Valakinek jelentkezett már ez a probléma? Ki milyen kodeket használ? Valami megoldás?
Előre is nagyon köszönöm a segítséget!
Üdv!
-
M.T.
senior tag
válasz godfella69 #2498 üzenetére
Az nagyon érdekes nem tudom milyen verziód volt de valamit vagy benéztél vele vagy tényleg ahogy a kolléga írta durván tört verziód volt
ITT egy link
Itt meg egy másik
De csak simán rákeresel a netre már talász a témában sok olvasnivalót.[ Szerkesztve ]
-
M.T.
senior tag
De a lényeget kiemelve:
Ahhoz, hogy mind a 4 GB-ot a rendszer számára is elérhetõvé tegyük, illetve 4 GB-nál több memóriát kezeljünk az alábbi feltételeknek megfelelõ környezettel kell rendelkeznünk:
A chipsetnek legalább 8 GB címtartományt kell támogatnia (pl. Intel 975X, P965, 955X "Socket 775"-ös aljzatban, AMD processzorok esetén Socket F, Socket 940, Socket 939, vagy Socket AM2 aljzat, és az ezeknél újabbak)
A processzornak támogatnia kell az X64 utasításkészletet (AMD64 vagy Intel EM64T)
A BIOS-nak támogatnia kell a "memory remapping" szolgáltatástA Windows operációs rendszer 64 bites változata szükséges
Windows "otthon":
Windows XP Home: 4GB
Windows XP Professional: 4GB
Windows XP X64 Edition: 128GB
32 bites Windows Vista/7: 4 GB
64 bites Windows Vista/7:
Basic: 8 GB
Home Premium: 16 GB
Business/Professional/Enterprise/Ultimate: 128+ GB
Windows Server 32 bit (PAE/AWE mód)
Windows Server 2003, Standard Edition supports physical memory up to 4 GB.
Windows Server 2003, Enterprise Edition supports physical memory up to 32 GB.
Windows Server 2003, Datacenter Edition supports physical memory up to 64 GB.[ Szerkesztve ]
-
a347
aktív tag
Sziasztok!
Alapfelállás:
Y500, i5, 4Gb ram, 750 SLI, Samsung 840pro SSD, Win8, World of tank
Külső perifériákkal használom 23" monitorral.A problémám a következő:.
Játék közben el kezd rezegni a kép, ha mozgatom az egeret vagy haladok a pályán
Ha visszaváltok egy kijelzőre (notira), akkor megszűnik a remegés.
Az FPS-em is eléggé ingadozik 23-60 között, függetlenül attól, hogy közepes vagy magas beállításokkal tolom.köszi a segítséget
-
a347
aktív tag
Tuti, hogy sz SLI-hez köthető a hiba. Mert ha csak sima egy kártyával játszom , akkor fut rendesen a játék.
De ahogy aktiválom a másik kártyát, a kép remeg. -
Bozso68
őstag
Teljes képernyőn receg a WOT SLI-vel.
Én vagy ablakban játszom SLI-vel. vagy SLI nélkül teljes képernyőn.
Ez az utolsó két driverrel van így alighanem.
Előtte lehetett még babrálni a beállításokkal minden indításnál, és akkor jó lett két kártyával is, de az újak ilyen szempontból visszalépés.[ Szerkesztve ]
-
Lujza1978
tag
Y500 rajongók,
Ha valaki érdekel egy egy hónapos 1 szer bekapcsolt Y500-as I7-el 8 G rammal 1 T vinyóval és 650GT SLI vel gyári Win8-al írjon rám.
Minden papírja garijegye doboza megvan.
Természetesen egy hajszálnyi karc sincs rajta egyszer lett elővéve.Üdv
[ Szerkesztve ]
Acer PREDATOR - THE BEAST :)
-
Dicker
őstag
válasz Lujza1978 #2512 üzenetére
Próbáld első körben meghirdetni aprón is.
Egyébként pont keresnek egyet.http://hardverapro.hu/apro/keresek_lenovo_y500-at_i7_sli_1tb_8-16gb_ram_fhd/hsz_1-50.html
-
N3zykee
csendes tag
Sziasztok.
Lenne esetleg valakinek eladó gépe?
Köszönöm. -
Damage401
senior tag
válasz N3zykee #2514 üzenetére
Most ez komoly???
Előtted kettővel írtak egyet, hogy van fullos garis. Nehéz.
Siemens MC60>Sony Ericsson K300i>Sony Ericsson K750i> Sony Ericsson C902> HTC Desire > Nokia C7> Sony Ericsson Neo>Sony Xperia P>HTC Desire X> Sony Xperia L>Nexus 4>LG G2>Sony Xperia Z1 Compact> Sony Xperia Z3 Compact> Apple Iphone 6>Sony Xperia Z5 Compact>Samsung S7
-
Classius
aktív tag
Sziasztok!
Ne haragudjatok, amiért nem olvasom végig a fórumot az y500 véleményekről, sürgős lenne a dolog. Barátom noti vásárlás előtt áll, gamer laptopot szeretne. Kinézte magának az y500-ast és véleményekre lennék kíváncsi. Főleg az érdekelne, hogy az SLI technológiát a játékok mennyire veszik be, továbbá, hogy mennyire képes kihajtani az FHD-t. Melegedés sem utolsó szempont, ilyen téren a két VGA mennyire vészes?
Én y580 HD-at vettem januárban, pont azért, mert jövőre nézve sokkal jobban járok, ha kisebb viszont natív felbontásban tudok játszani maxon, mintha visszavenném a képernyő felbontását FHD-ról. Viszont az y500-ban már két vga van, mennyivel jelent ez többet, a mai játékokat mennyire szereti FHD-n? Olvasgattam már teszteket, stb-ket, de az igazi véleményt a tulaj illetve használó tudja adni, ezért lennék rátok kiváncsiak. Van-e valami összeszerelési hiba vagy valami amire esetleg figyelni kellene?
Remélem tudtok segíteni, nagyon nagy szívesség lenne, bennetek bízom csak Előre is köszönöm![ Szerkesztve ]
“Nem az számít, hogy a leggazdagabb ember legyek a temetőben. Ami igazán számít, hogy úgy térjek nyugovóra éjszaka, hogy valami csodálatosat alkottunk.” (Steve Jobs) # Lenovo Y580 _ Apple iPhone 7 #
-
Sz4bolcs
senior tag
válasz Classius #2519 üzenetére
Mostani játékokat, amik nem Metro - Last light jól viszi max közeli beállításokkal.
Melegedéssel nagyon szépen elbánik a laptop hűtése.
Az a játék, ami nem támogatja az SLI-t az ilyen csodabogár. (amúgy nvidia oldalán van egy lista SLI-t támogató játékokról)
Általános összeszerelési hiba, amire figyelni kéne, nincs.Küldök privibe kis összefoglalót, amit pár hét masszív használat után írtam.
-
Draken
őstag
Mostanság szépen elszálltak az árak, inkább i5-ös konfigokat lehet kapni, ill kigyomlált 1 kártyás gépeket..
-
Dicker
őstag
Közel sem ez az üzletpolitikájuk. Ugyanott nyit az ára, ahol télen.
320 körül/alatt kapható lesz az idei csúcs. (1tb hdd, 24gb ssd, sli, i7-4700, 16 gb ram) Ami annyival több, hogy 20-30 ezer forint, de már egyezik az ezelőtti modell win8-as változat árával. De ez is csak addig lesz, amíg el nem fogynak a még néhol kapható 650M SLI, i7-es konfigok. Utána beáll remélhetőleg 300 alá is.[ Szerkesztve ]
-
Draken
őstag
igen, már látom, szép ára van
-
Fairko
csendes tag
Gyárilag telepített Win8-cal érkezett a gép és egy 16GB-s msata ssd-vel.
Na már most én ezt az ssd-t ki szeretném cserélni a saját 128GB-os msata ssd-re. A cserével nem is volt gond. Viszont én semilyen cd-t nem kaptam a géphez (szerintem logikusan), hanem egy külön partíció van létrehozva a winyón a drivereknek. Ez is még ok.
Viszont honnan telepítsem fel a jogtiszta win8-amat? Merthogy semmiféle telepítő cd-t, pendrivot vagy akármit sem kaptam hozzá, microsoft oldaláról meg csak vásárlással lehetne letölteni. Olvastam itt a fórumon, hogy a termékkulcs elvileg integrálva van a biosban, de azért én kifacsartam a gépből valahogy. Ettől függetlenül nem értem a dolgot. Ha a megvásárolt jogtiszta win8-t akarom újratelepíteni a gépre, akkor le kell töltenem egy kalóz verziót majd azt feltelepíteni? Normális ez?
Vagy ti kaptatok valamilyen telepítőt win8-hoz, ha azzal vettétek? -
M3Ny3'T
senior tag
Üdv mindenkinek!
Valaki, akinek mSSD van a laptopjában (ADATA 120GB SATA3 a pontosság kedvéért) tapasztalta már, hogy mocskosul melegszik az SSD?
Nekem egyszer már vissza kellett vinnem gariba a gépet, mert megsült benne az SSD, most a csere darab is a Hard Disk Sentinel szerint átfutkos a "sárga zónába".
Hihetek egyáltalán SSD esetén a HDS-nek?
Ha valaki tapasztalta a melegedést, van valami tippje, mit tehetnék ellene?
FYI: laptoptartón tartom a gépet, bár a ventillátorai nincsenek bekapcsolva, tehát a szellőztetésre ezen a téren nem lehet gond.Skype-on lány az informatikusnak: Milyen színű a szemed? Informatikus: #0034ff
-
Bozso68
őstag
válasz M3Ny3'T #2529 üzenetére
Az ugyanilyen ADATA-m nekem is lett cserélve. Szerintem ennek volt egy rossz szériája. Az biztos, hogy egy régebbi gyártásút kaptam gari után. Ha jól tudom, ezekben nincs hőmérő, fix, alighanem 57 fokos jelzést ad, hogy ne keresse értetlenül a felhasználó a hiányzó adatot. A laptopot én is hűtőpadon használom venti nélkül.
-
Fairko
csendes tag
válasz Cyber_Bird #2527 üzenetére
Igen, a one key recovery-t próbáltam, vissza is rakta a rendszert frankón, csak éppen a sima hdd-re. Meg se kérdezte, hogy hova akarom telepíteni, mit akarok, csak feltelepítette és külön particióként látszik az ssd-m. De én nyilván az ssd-re szeretném a rendszert, úgyhogy tanácstalan vagyok.
-
N3zykee
csendes tag
Ha freeDOS-sal veszem a gépet de van itthon erdeti windowsom akkor hogy tudom megcsinalni hogy a one key recovery mindig azt használja ha megnyomom?
-
Gabicad88
csendes tag
Üdvözletem,
Szerintetek azt meg lehet oldani (és ha igen akkor miképpen), hogy 3 monitort kezeljen a rendszer?
Alapesetben van ugyebár a laptopkijelző DVI porton használok egy 22" monitort.
Ez így frankón működik is.
Most viszont vettem egy HDMI kábelt, és rákötöttem a TV-t.
Akár, hogy nézegettem mindig csak 2 monitor volt aktív és a 3. le van szürkítve a listán.
Ha kihúzom a DVI-t akkor jó a HDMI.Itt a 2-es a HDMI. a TV pedig kiírja hogy nincs jel.
És ebben az állapotban észrevettem, hogy a 3-mas monitor képén ilyen kis vízszintes csíkok mozognak.(vibrál a kép).
Ha kihúzom a HDMI-t megszűnik a vibráció.Köszi a segítséget.
Lenovo Y500 i7 16GB SLI 650M
-
Dicker
őstag
válasz Gabicad88 #2539 üzenetére
A tv-t is dvi-re kell kötni. Ehhez van biztos valami adapter. De itt:
Azonnali notebookos kérdések órája
Előbb kapsz választ. -
[-HERO-]
senior tag
Sziasztok!
Szeretnék venni egy y500-at, de azt hiszem hogy pont a legrosszabb időben
Ezt néztem ki ami talán még értelmes konfig volt és az ára is olyan amilyen:
[link]A nagy kérdés az, ha várnék még egy vagy 2 hetet akkor az y510p bemenne-e 300 alá mondjuk ilyen 290 körül-re gondolok, mert akkor i7 el meg 16gb rammal az jobb vétel lenne.
Vagy esetleg tudtok olyan y500 konfigot ami ár érték arányba még mindig nagyon jó?
És nem érdemes miatta várni az 510p-re.Üdv:Hero
### HΘЯsΞ PΘwΞЯ ###
-
Bomc
aktív tag
Az mé van hogy Win8 alatt csak 1 db gt650m-et lát a gép
-
M.T.
senior tag
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Xbox tulajok OFF topicja
- Hardcore café
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Milyen routert?
- Telekom mobilszolgáltatások
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Borotva, szakállnyíró, szakállvágó topic
- Óvodások homokozója
- Büszke apukák és anyukák topikja
- Poco X6 Pro - ötös alá
- További aktív témák...
- Bomba ár! Lenovo X1 Yoga 3rd - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" 2K Touch I W11 I CAM I Garancia!
- Bomba ár! Lenovo X1 Carbon G3: i7-G5 I 8GB I 256GB SSD I 14" QHD I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T450s - i5-5GEN I 8GB I 128GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T14s - i5-10G I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD Touch I Cam I W11 I Garancia!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T490s - i5-8G I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD Touch I Cam I W11 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest