- Fórumok
- Technika, hobbi, otthon
- LED világítás a lakásban
- (kiemelt téma)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- GoodSpeed: MacBook egy kis gikszerrel.
- lkristóf: Prohardver fórum userscript – hogy lásd, mikor neked válaszoltak
- Meggyi001: Áram nélkül....méltóság nélkül.....
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- creation: Elég lett abból, hogy a nagy gépeim nem képesek behúzni a filamentet
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
-
2600 - 2501
22426 - 22001 22000 - 20001 20000 - 18001 18000 - 16001 16000 - 14001 14000 - 12001 12000 - 10001 10000 - 8001 8000 - 6001 6000 - 4001 4000 - 3901 3900 - 3801 3800 - 3701 3700 - 3601 3600 - 3501 3500 - 3401 3400 - 3301 3300 - 3201 3200 - 3101 3100 - 3001 3000 - 2901 2900 - 2801 2800 - 2701 2700 - 2601 2600 - 2501 2500 - 2401 2400 - 2301 2300 - 2201 2200 - 2101 2100 - 2001 2000 - 1901 1900 - 1801 1800 - 1701 1700 - 1601 1600 - 1501 1500 - 1401 1400 - 1301 1300 - 1201 1200 - 1101 1100 - 1001 1000 - 901 900 - 801 800 - 701 700 - 601 600 - 501 500 - 401 400 - 301 300 - 201 200 - 101 100 - 1
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Tabletek, E-bookok Nyomtatók, szkennerek PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
-
Frissítve: 2023-12-13 04:37 Téma összefoglaló
A ledek energiahatékonyságuk és a tömeggyártás miatti egyre alacsonyabb árukkal mind népszerűbb fényforrások. A legelterjedtebb foglalatok (pl E14, E27) mellett a sokat használt foglalatokon (pl GU 10, GU 4, MR 16) át ma már a ritkán használt, speciális foglalatok (pl R7s) számára is van ledes alternatíva. A ledes fényforrások a fogyasztók megszokásainak megfelelően formájukat tekintve is igazodnak a korábbi technológiákon alapuló fényforrásokhoz, így találunk kompatibilis ledes alternatívákat pl halogén izzóink helyére is.
Új hozzászólás Aktív témák
-
PHM
addikt
-
B-L-A-C-K
titán
-
xylacc
csendes tag
Biztos találsz otthon 12V 300-500mA-es tápot.
Ezek tökéletesen megteszik.
Ja, és a bútorvilágításnál pici mágnes, reed relé kombót szoktunk használni, nagyon jól bevált dolog pici terhelésnél, és semmi nem látszik belőle, soha nem megy tönkre. -
xylacc
csendes tag
-
PHM
addikt
Persze, hogy létezik.
A munkahelyemen több 12V-0,5A-es kis kapcsoló üzemű táp is van.
Egy ilyen kényelmesen elbírja azt a kb 3W-ot. -
runner 125
nagyúr
Ok, akkor lemondok az 5050-ről itt.
Viszont az elemcserélgetés nekem macerásnak tűnik, lehet mégiscsak áramforrást kellene odavarázsolni.
A korpuszok alatt megy áram, illetve van lengődugó is pl a mosogatógépnek rögtön mellette.
Létezik olyan pici táp, ami ehhez a 3 W-nyi teljesítményhez is bőven elegendő?Köszi.
-
PHM
addikt
"Elemről meddig tud működni mondjuk 2 x 30cm 5050-es LED-sor?"
Ez csak az elem/akku kapacitásától és a les szalag teljesítmény
felvételétől függ. Személy szerint inkább 3528-as szalagot használnék,
60 led/m-eset. Annak elég 2,88W 60cm hosszon.
Ez 240mA áramszükségletet jelent. Ennek tudatában, és attól függően,
hogy mennyit használod, lehet tápforrást választani.
"Illetve milyen elemet kellene választani?"
A legalkalmasabbnak egy 12V-os zselés akku tűnik erre a célra.
A probléma az, hogy a zselés akku töltésére ugyanúgy figyelni kell,
mint a lítium akkukéra, ugyanis szintén érzékeny a túltöltésre.
Mondjuk ez könnyen megoldható probléma. -
runner 125
nagyúr
Hi,
Egy kis segítség kellene.
Konyha sarokelemében egy 3/4-es forgóelem van, valamiféle világítással kellene ellátnom, mert alig látjuk a tengelyéhez közeli tartalmat.
Azon gondolkodtam L alakban két ledcsíkot felragasztanék belülre, de áramot sajnos nem tudok adni neki ott. Elemről meddig tud működni mondjuk 2 x 30cm 5050-es LED-sor? Illetve milyen elemet kellene választani?Kapcsolónak egy végálláskapcsolót gondoltam, felszerelném a korpuszra, ahogy kinyitnám az ajtót zárná az áramkört és világítana.
-
B-L-A-C-K
titán
Köszönöm a válaszokat, szerintem lemondok erről a távirányítós led szalagos dologról mert 100 ezer alatt nem úszom meg ahogy számolgatom. Így marad a sima fehér.
Viszont ebből is van 100 fajta....Konkrétan ide kellene körbe + a látható belső téglalapba ez a led szalag. Szerintetek ez elég bele, vagy inkább legyen ez a drágább? Illetve ugye ezek 60 ledesek méterenként de van 120 ledes is, inkább ezt lenne érdemes? Az a baj halvány lila gőzöm sincs melyiket lenne érdemes felülre venni hogy minél szebb legyen.
-
PHM
addikt
20m-es led szalagot nemigen fogsz találni.
Még az 5m-es szalagnál is javasolt azt mindkét végéről megtáplálni.
20m-nél a szalag vége láthatóan halványabban fog világítani.
Annak azonban nincs akadálya, hogy 4db 5m-es szalagot használj.
Csak arra kell odafigyelni, hogy külön vidd a tápot a szalagokhoz.
Az én szabályzóm pl. 6A terhelést bír el, de biztosan kapható olyan is,
ami ennél nagyobb terhelést is elvisel.
S akkor már csak egy combos 12V-os táp kell. -
runner 125
nagyúr
Privibe küldök egy kontaktot, én tőle szoktam beszerezni minden LED izzót, (feltéve, ha van neki, ha nincs ebay).
COB LED alá szerintem ne add, ha fényerőt is akarsz.
Az 5 méteres LED csíkkal mi a baj? Össze lehet kötni őket csak nagyobb táp kell hozzá.
anrodiszlec.hu - itt van választék bőven.
-
B-L-A-C-K
titán
Annyi fajta van nem tudok dönteni, meg ugye árban is nagy differencia van és 30 db esetén nem mind1 milyet veszek...:/
-
B-L-A-C-K
titán
Nem tudjátok lehet valahol kapni olyan ~20 méteres led szalagot ami a hozzá kapott távvezérlő segítségével lehet állítani a színeit? 5 méterest találok csak...
Illetve GU10-es led lámpa foglalatot gipszkarton mennyezetbe hol tudok venni a legolcsóbban?
-
gboszi
senior tag
-
Dzsolo
senior tag
Igazából eddig azért vettem mindig waterproffot mert úgy gondolom könnyebb takarítani mint a simát, konyhában használom pára éri erősen, akkor maradok az 5050smd LEDeknél, ezt a szettet pedig szüleimnek akarom felszerelni a konyhában és kell nekik mind az 5méter, az egyik pult 3méteres a másik kettő L alakban elfordul, szóval ezt néztem ki.
Warm white szalag
12V 5A 60w tápelvileg ez így jó na most kellene betáp kábel amit nem nagyon találok, az előzőhöz a West End-ben vettem meg a kábeleket olyan 250ft/db áron igaz ott szekrény belsőrésze világít itt most olyat nem akarok.
szinte csak RGB kábelt találok na most ha csak ilyet veszek akkor ennek melyik részére kell ráforrasztani a kéteres kábelt? a 4 csatlakozó közül ugyebár én csak a + és a - viszem a szalaghoz, a két szélsőre kell a szalag +, - jelölése alapján és a két középső csatlakozást hagyjam békén? Ezért a 10 méter kábelért sajnálok 1800Ft-ot kiadni vagy megéri?
-
kosa1975
csendes tag
-
jeriko2
tag
Használok otthon többfajta LEDes világítást - kínából rendelem és hogy legyen valami rálátásom, mit érdemes megvenni, el is mélyedtem a témában.
Vannak lámpáim, amelyekben 28-30db 5050-es LED található, ezek kb. egy 40W-os hagyományos izzó kiváltására alkalmasak. 42db 5050-es LED szerintem sehol nincs egy 100W-os halogénhez képest, talán alulról súrolja egy hagyományos 60W-os izzó fényét. -
weiss
addikt
-
Cyrin
addikt
-
xylacc
csendes tag
Ez igen magas teljesítményfelvételű szalag, ha jól emléxem 18W/m a 60led/m-es. Persze lehet, hogy csak 30LED/m-est vettél, az csak 9W/m.
Ha 60LED/m akkor 5*18=90W(7,5A), ha 30LED/m akkor 5*9=45W(3,75A). Az Amperek, Wattok a maximális teljesítményfelvételre, és 80% trafó kihasználtságra vannak kiszámolva általában. Mégpedig azért, hogy ne terheld túl a tápot, és ne egy évig bírja, hanem hosszabb ideig.
De ha a kínai azt mondja az 5m 60 watt, akkor az 12W/m és nem lesz nagyobb fénye, mint az 5050-es nek, mert az is 10-12W-ot vesz fel méterenként stabil12V-on.
De ennél a terméknél nem is a táp lesz a gond, hanem a túlmelegedés. Mivel vízmentes, így próbáld meg valami hőelvezető anyagra felragasztani(üveg, alu, vas), másképpen gyorsan fog csökkenni a fényereje. -
szkink
aktív tag
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni,remélem megfelelő helyre írok,nem olyan régen kezdett el érdekelni a led világítás, és készíteni szeretnék egy alkony kapcsolós világítást ehhez kérném a segítséget,hogy milyen hozzávalókat válasszak a lényeg hogy 12 voltos kapcsolás,Led színe mindegy látási szög 100 felett legyen aránylag hosszú élettartalommal bírjon és a lehető legkisebb helyet foglalja a szerkezet,esetleg kapcsolási rajzokat is szívesen fogadok,előre is köszönöm mindenkinek aki tud segíteni.
-
Dzsolo
senior tag
Sziasztok!
Kinéztem egy 5630 waterproffos 5méteres LED szalagot, ilyet még nem használtam, van valakinek tapasztalata vele? pl jók az 5050SMD toldók hozzá? illetve kínai szerint 5A 60W elég neki.. én meg 75W/5métert olvastam magyar oldalon. 5050-el is elégedett vagyok de ez az adatok szerint sokkal több lument ad.
-
runner 125
nagyúr
Köszi nektek-
A linkelt megfelelne, de a zárt nem jobb? A szekrény tetején lesz...
-
Dluinet
nagyúr
én ebay-ről szerzem be, én kiválasztom, a rendelésben pedig Winner_hun segít
-
runner 125
nagyúr
Sziasztok,
Vettem 4 bútor tetejére szerelhető megvilágítókart. LED-es G4 izzókat szeretnék beletenni, s ahogy utánakérdeztem DC tápra lesz szükség a villogásmentes működtetéshez.
Hol tudok legjobb áron beszerezni egy ilyen tápot?
Egy karba 2db G4-es, egyenként 2,5W-os LED izzó menne, az-az összesen 20W.Köszi!
-
PHM
addikt
-
5teve
senior tag
-
PHM
addikt
Valószínűleg nem kell hozzá semmi.
Vagy beépített rövid kábel van rajta, vagy hátul a dobozfedél alatt
található 3 sorkapocs, azokba kötheted a 230 V-ot.
A led driver a meghajtó, az csinál a váltó feszültségből
a led számára emészthető tápfeszültséget.
A reflektor hátulján van a dobozban, de azzal gyakorlatilag nem lesz dolgod. -
5teve
senior tag
-
PHM
addikt
-
Ndruu
MODERÁTOR
Egy ilyen vezérlővel lehet két 120 centis RBG szalagot vezérelni úgy, hogy a két szalag külön-külön kapcsolható legyen?
Ha nem, akkor hogy oldható megy egy tápegységgel és egy vezérlővel ez a dolog?Valamint ha egy 5 méteres RGB szalagot veszek (5050, 300 LED, 72W) hozzáadott tápegységgel (példa), akkor az nem ad túl sok áramot a két 1,2 méteres darabnak? (Azt látom, hogy az 5 amperes amúgy kicsi a teljes szalaghoz, de a kérdés az, hogy a rövidebb szalagot nem hajtaná-e túl.)
-
gboszi
senior tag
-
B-L-A-C-K
titán
Sziasztok!
A héten elkezdik a lakásfelújításom, sok helyen gipszkartonos álmennyezet lesz lesmegvilágítással. Nappali, Háló, és Ebédlő részre kb 30-40 db-ot tervezek. Nagyon nem vagyok ezekbe otthon, a kivitelezést nem én csinálom, viszont az illetékes mondta olyan ledeket rakok bele amilyet akarok. Így az lenne a kérdésem hogy milyet, és konkrétan hol érdemes venni? A lényeg ne fogyasszon sokat, és ne legyen drága, de ne is legyen a leggagyibb...
Válaszaitokat előre is köszönöm!
-
szőröscica
addikt
Sziasztok!
118mm-es R7s foglalatú állólámpába milyen ledet ajánlanátok? Ez a max. 300W-os fogyasztás brutális.
-
ArGab
őstag
-
Dluinet
nagyúr
-
SirRasor
addikt
Igen, az előttem szóló megelőzött

De amit nem értek..vettem hasonlót, csak E14-es foglalattal és az VIBRÁL

Pontosan ezt.Ja és kettőt vettem és mindkettő ugyanúgy vibrál, tehát még csak gyári hibásak se lehetnek.
-
szuszinho
őstag
-
Dluinet
nagyúr
-
SirRasor
addikt
Meghirdettem a lakásom, mert kezd pici lenni

Mi az úristenért linkeltem be ezt egy LED-es fórumba?!? Nézzétek meg a képeket; a fürdőszobát leszámítva mindenhol COB-LED izzók vannak. Szóval aki kíváncsi arra, hogy mégis milyen erős fénye lehet ezeknek, az most láthat rá példát. Ja és a képeket egy SE Xperia Ray-yel készítettem, tehát még csak nem is kompenzál annyit a fényeken, mint egy rendes fényképező.
Nappaliban, konyhában: 10W-os ilyen
Előszobában: 7W-os ilyen.Már lassan fél éve használjuk és az első hét után (addig nagyon furcsa volt, hogy nem sárgás a fényük) kifejezetten élvezték a szemeim a változást

Ezek mind meleg fehérek, de inkább a nap természetes fényére hasonlítanak. Lehet ezért is szeretik a szemeim

További jó fórumozást és LED-re fel!

-
Yany
addikt
-
jolti05
őstag
Köszönöm a válaszokat, linket.
Én 50W-os halogént szeretnék kiváltani ledes izzókkal, úgy tudom, ~600 lumen körüli spot-okat kellene keresnem legalább. Fontos, hogy olcsó legyen, de méginkább, hogy olyan legyen, ami "rá van írva".
Ez az 500 lumenes tetszetős az alapján, amit leírtak róla, csak félek tőle, hogy a leírtak ellenére nem váltja ki a mostani 50W-os halogéneket.
3db spot van a mennyezeten, szeretném, ha a szobámban 3 pontra ~nagyobb fényerő érkezne, legalább akkora, mint amit a mostani halogének garantálnak.
3000-3500 forintot szánnék darabjára. -
xylacc
csendes tag
Kapsz ilyet, meg világítani is fog az első párszáz órában rendesen, de azt ne gondold, hogy ekkora fényteljesítménnyel hosszú élettartamú lesz egy termék, hacsak nem kétkilós hűtőborda van rajta..

Sokkal ésszerűbb több kisebb fényűt használni.
Én egy állandóan működő konyhába raktam föl inkább 9db 3W-ost, mint kevesebb nagyobb teljesítményűt, és két éve nincs vele gond. Gondolom, az 5-6-7W-os csodák már rég elfüstöltek volna.... -
szuszinho
őstag
-
ArGab
őstag
Ekkorát biztos nem kap szerintem, legerősebbek is 500 alatt vannak.
Nekem van 2 ilyen. Itthon szerintem ennél erősebbet ami ráadásul nem is vibrál nem kapni.
Ebayen lehet 1000-1500 körül hasonló fényerejűt szerezni, 15-16*5630 ledesekből, arra figyels hogy a táp ne csak 220-as legyen, hanem 85-265, azok nem szoktak vibrálni. Egy ilyenem nekem is van, fényerő kicsikét talán nagyobb mint a másiké, de kérdés mennyire van túlhajtva.Ah, most látom hogy kis világítási szögűt keresel.
-
Silentfrog
veterán
-
Dluinet
nagyúr
-
jolti05
őstag
Köszönöm a linket.
Én 50W-os halogént szeretnék kiváltani ledes izzókkal, úgy tudom, ~600 lumen körüli spot-okat kellene keresnem legalább. Fontos, hogy olcsó legyen, de méginkább, hogy olyan legyen, ami "rá van írva".
-
Silentfrog
veterán
Én itt vásároltam. [link]
Tökéletes GU10-es fényforrások 2 év garival.
Ami 4.8wattos és 290 lumen fényerőt ígér az reális. 1200 forintért. Nálam 7 ilyen bevilágít egy 35 nm-es nappalit.
Esetleg xylacc forumtársat keresd ha olcsó leses fényforrást keresel,én 4200k-s színhőmérsékletű 4 wattos fényforrást vettem tőle,olcsón,az általad linket fényforrás árának töredékéért. -
jolti05
őstag
-
rii
nagyúr
sziasztok
220V-os hagyományos izzók helyére milyen LED-es izzót tudnátok ajánlani az ócsóbbak'-de tartósak közül?
milyen név ami megbízható? -
xylacc
csendes tag
Zuhanyzóba ha lehet, 12V MR16 foglalatú spotokat tegyél, és inkább 3-4 gyengébb 3W-ost, mert azokkal nem lesz bajod, mint 2db 5-6W-ost.
A kisebb teljesítményű, gyengébben hajtott fényforrások élettartama sokkal hosszabb lesz, mint ha veszel egyet, ami tűzforró, túl van hajtva.
3W SMD LED fényforrást kérj MR16 foglalattal(800-1200Ft/db). Ja, és venni kell hozzá egy 1-2amperes tápot(1500Ft-2000Ft).
De csináltunk már olyat is, hogy vízmentes ledcsíkokat húztunk végig a tusoló sarkaiban függőlegesen, és plafonján, és fényerőszabályzóval lettek meghajtva. Nagyon High Tech lett. Kinek mi az elképzelése, láttam már RGB-st is. -
szuszinho
őstag
Sziasztok!
Fürdőszobában, épített sarok zuhanyzó fölé készülök gipszkarton dobozt csinálni, amibe LED világítást szeretnék majd. Mennyezeten nem lesz más fényforrás. A zuhanyzó alapterülete 120*80, kb ekkora lesz fölötte a karton doboz is. Milyen, illetve hány spotot érdemes beletenni?
-
Met
nagyúr
Nem tudjátok hogy a leddiszkontos "kuponnal" mit kell csinálni?
Leírva nincs, az oldalról logout-olva is ugyan azokat az árakat látom és a kuponon is ugyan azok az árak vannak mint a weben
-
Silentfrog
veterán
-
Silentfrog
veterán
Itthon M-tech ledes fényforrások vannak a 3 hideg 1 meleg arány szerintem tökéletes itthon. Ha létezne nagyobb fényerejű 4000k-s akkor azt biztos vennék.
Írtam emailt egy nagy hazai forgalmazónak,érdeklődve,hogy van e olyan amit én keresek.
A válasz.:
"Jelenleg nincsen a palettánkon 4000-4400K közötti led.
Nagyon kicsi erre a színhőmérsékletre az igény.
De a közeljövőben még idén bővítésre kerül ez a szegmens is"El nem hiszem,hogy a természetes színű fényforrásokra nincs igény...
Most találtam DeLuxe márkát abban létezik amit én keresek de nem tudom megnézni,mert netes boltól jönne.
Ráírni meg rá lehet bármit.![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
Dluinet
nagyúr
vagy fényerőre mennek abban 6000-6500k-nes a jó
vagy a meleg fehérre, mert valami állat kitalálta, hogy az a jó
még a halogén is izzók amik régen 4200K volt, most 3600K körül vannak, mert az emberek azt szeretikegyszerűen csak a fotós halogének a normális fehér színűek, ott még értenek a fényhez
-
Silentfrog
veterán
Igen ,továbbra is 4000K színhőmérsékletű ledes fényforrást keresek,de nekem csak a GU10 foglalatos jöhet szóba.
Tegnap vettem a Tescoba olyant aminek régebben 4000K-s volt,mivel az egyik nagy barkácsáruházban sem árulnak ilyen színűt.
Természetesen változtattak rajta most inkább 6000-6500k színhőmérsékletű.
Nem igaz,hogy nem lehet csinálni természetes fehér színűt/ 4000k/ -
evrogaben
csendes tag
Ha 4000-4500K színhőmérséklet környékén keresel, akkor [led fénycsövet] ajánlanék. A GU10 spotok viszonylag koncentrált fényt adnak és kb ilyen árban lehet már kapni 60cm-es csövet. Homogén a fénye és ugyan úgy 230-ra köthető.
-
Dluinet
nagyúr
-
worxland
addikt
-
ngabor2
nagyúr
olyat én se találtam. végülis 10 méter 3528-as, 60led/m-es lett. árban és fogyasztásban így jött ki a legjobban. az 5050-es jobban világít, de kb. 2x annyiba kerül. a 120 led/m-es is igen húzós volt, így meg lehet játszani az elrendezéssel.
-
Dluinet
nagyúr
-
kaliber
aktív tag
Szerintem nincs ilyen 5050-ből, 30led/m vagy 60led/m, nekem az utóbbi van 3.5m hosszan és egy 3.5x3.5 szobát lát el szórt fénnyel a mennyezetre (kb:30cm-re van) irányítva. A jelzett folyosóra bőven elég lenne.
-
Dluinet
nagyúr
az méterenként 28watt, akkor 10 méter 280watt
akkor már 5630-as, az csak 16watt/méter
-
Winner_hun
félisten
-
ngabor2
nagyúr
erősen gyűröm magam, és nézelődöm, hogy egy L alakú előszobát mivel világítsak meg. az már biztos, hogy ledszalag, és az is eléggé körvonalazódott, hogy hidegfehér, a fényerő többet számít, mint a színhűség. jelenleg ott tartok, hogy 10 métert tudnék elosztani ízlésesen. már csak a típus kellene:
- 60 vagy 120 led/m?
- 3528, vagy 5050 led?az előszoba kb. 3,5x1m, plusz 1,5x1m, természetes világítása alig van, ráadásul sötét bútor van benne.
-
BigBlackDog
veterán
-
Silentfrog
veterán
-
Ance
őstag
Abban a szerencsés helyzetben vagy, hogy kis fényű ledes izzót könnyű találni
Az sokat segítene, ha leírnád eddig mit használtál benne, abból lehet következtetni, milyen teljesítményű kell.Én egyébként erre az igényre nevesebb gyártók régebbi termékeit keresném, mivel nem kell nagy teljesítmény, viszont azok már valószínű már akciósan megvehetők.
-
BigBlackDog
veterán
Sziasztok!
Fali lámpába keresek valami kis fényű ledes, E27-es foglalatú izzót. Gyakorlatilag csak állandó világításként, irányfényként van használva, így nem kell túl nagy teljesítmény, esetleg szóba jöhet valami hangulatizzó is (régebben találkoztam valamiféle gyertyafény izzóval is.). Az izzó lefelé lóg, előtte homokfújt üveg van, ha esetleg számítana. Mit ajánlotok pl. ebayről, vagy esetleg itthoni, budapesti üzletekből? -
Ance
őstag
-
Silentfrog
veterán
Ez a fényforrás nagyon durva.!
Halogén körül energiatakarékos?Legutóbb az szegedi Obiban készítettem ki az eladókat azzal mikor kerestem uv ledes izzót. /igen létezik ilyen is
/
Ha megtehették volna akkor elküldtek volna a francba.
Egyébként én Hódmezővásárhelyen lakok és itt a közvilágítás ledes,és olyan színű amit keresek.
rákerestem és kiderült,hogy Aresa Led Lensoflexet és a Zafír Led Lensoflexet használnak.
A gyártó oldalára rákeresve kiderült,hogy 4200k színhőmérsékletű a fényforrás által kibocsájtott fény színe.
Így legalább tudo,hogy mit kell kérnem,amit nem tudnak adni nekem sehol!

-
Dluinet
nagyúr
-
Ance
őstag
-
Dluinet
nagyúr
csak úgy, mindenkinek egy irányadó kép:

-
Dluinet
nagyúr
mi ilyen réteg igényűek vagyunk, rám is UFO-ként néznek a szakboltokba, mert szerintük még senki nem kért ilyent, ezért nem is tartanak.
De volt már hogy bementem a praktikerbe vagy a metroba és ott nézet velem szemben a polconPéldául kerestem ilyen égőt 20wattosban:

Egyszer csak láttam a tescoban, de ott is csak 9 wattos volt.
Szakboltban meg nem is hallottak ilyenről, és sorolhatnám a többit. -
Silentfrog
veterán
-
-zaki-
tag
jól néz ki, így viszont elég erős fényforrások kellenek neked, ha 80l körüli az akvárium, akkor 2db 8-10W-os LED nem ártana, nemtom van-e ilyen erős GU10-ben..
szerk: közben látom, hogy van, pl amit Dluinet ajánlott -
Silentfrog
veterán
(#2514) Dluinet
(#2515) -zaki- köszi.
A meglévő kialakítást nem akarom megvariálni,mert az egész akvárium hátterezett,sokat bajlódtam vele mire kész lett, vagyis kész lesz .ezért keresnék olyan GU10-es ledes izzót ami rikító kékesfehér fényt ad. Talán az autók xenon lámpájának van ilyen színhőmérséklete.
/nem tudom jobban körbeírni
/ -
-zaki-
tag
Én pár éve hidegfehér (6500k) Cree power LED-ekkel csináltam akvárium világítást, raktam közé kéket is. Akkor még nagyon drágák voltak a gyári megoldások, de úgy látom már lehet kapni normális áron is. A színhőmérséklet akkor kritikus, ha fényigényes növények vannak az akváriumodban, a halaknak nem számít

-
Dluinet
nagyúr
akváriumra T5-ös fénycsövet, hidd el, nincsen annál gazdaságosabb
tudom, drága, de sokat világít, így hamar megtérül -
Silentfrog
veterán
Ilyet színhőmérsékletűt nem láttam még sehol.

A lakásban 1/3 részben meleg fehér 2/3 részben hideg fehér világítást használok. egy 30 nm-es nappaliban 8 darab ilyen teljesen bevilágítja de az akváriumban ezek a színek nem praktikusak.Az akvarisztikai oldalak 10 000 k színhőmérsékleteket írtak akvárium megvilágítására,de ilyen a világon sincs.
Magyar boltban lenne az igazi ha lenne,postával futárral bárhogy.
Jött már az E bay ről olyan ami 10 percig világított.
-
Dluinet
nagyúr
4000-4500K a fehér
képet is találtam:

-
Silentfrog
veterán
Tudna nekem valaki segíteni abban,hogy hideg fehér GU10 ledes izzót hol találok aminek nagy a sugárzási szöge és rikító fehér éles fénye van?
Itthon már csak ledekkel világítunk több 6500k színhőmérsékletű fényforrás van leginkább itthon 5-7 wattosak de mindegyik kékes fényű.
A Tescoba vetten anno egy olyat aminek rikító fehér fénye van ,kicsit olyan mint amikor hegesztenek.
Sajnos nagyon kevés a fényereje /3 wattos/
A dobozán 6000k színhőmérséklet van,de ennek más ,éles,vakító fénye van.Akvárium fölé keresnék ilyet,nagyobb fényerejű de sajnos hiába a feltüntetett színhőmérséklet ahány darab annyi féle
Ez az ennek a fénye tetszik de ilyen színűt ,ég sosem láttam sehol másikat -
xylacc
csendes tag
Gyári verzióban ennyire laposat nem találtam, pedig kerestem. Egyébiránt egy 4x3-as szobát szépen bevilágít.
Ez alapvetően 220db LED. Van belőle 290db LED-et tartalmazó is. Ezt már 12-13W-al szoktam meghajtani, az kb egy 100-120W-os izzó fénye. A lényeg a hőmérséklet amúgy is. A 8-9W-os hőmérséklete +10°C, a 12W-os már +15-20°C-on dolgozik.
Ja, és a lényege az, hogy a ledek 60° sugárzási szögűek, így tényleg a plafonra világítanak. -
fecus
őstag
-
Dluinet
nagyúr
-
fecus
őstag
-
xylacc
csendes tag
Igen, három éve csináltam a szüleimnek, mert ők is ilyen lámpát használnak. Minden este ez világítja be a szobát azóta. Van pár ilyen előgyártott nyákom, csak ráragasztottam az E27-es foglalatot a driverrel.

Nem túl szép a hátulja, de az betekerve úgysem látszik, és a célnak tökéletesen megfelel. 9W körüli a fogyasztása, és a 75W-os normál izzónál jóval erősebb a fénye. -
fecus
őstag
Van egy olyan állólámpám aminek felül olyan tál a burája. Ezt úgy használjuk, hogy az izzók felfelé világítanak és a visszavert fényt élvezzük.
Látott már valaki olyan LED fényforrást aminek E27 a foglalata és ilyen nagy tárcsa ami nem lóg ki a lámpa felső burájából?Érthető voltam?

-
gboszi
senior tag
Új hozzászólás Aktív témák
-
2600 - 2501
22426 - 22001 22000 - 20001 20000 - 18001 18000 - 16001 16000 - 14001 14000 - 12001 12000 - 10001 10000 - 8001 8000 - 6001 6000 - 4001 4000 - 3901 3900 - 3801 3800 - 3701 3700 - 3601 3600 - 3501 3500 - 3401 3400 - 3301 3300 - 3201 3200 - 3101 3100 - 3001 3000 - 2901 2900 - 2801 2800 - 2701 2700 - 2601 2600 - 2501 2500 - 2401 2400 - 2301 2300 - 2201 2200 - 2101 2100 - 2001 2000 - 1901 1900 - 1801 1800 - 1701 1700 - 1601 1600 - 1501 1500 - 1401 1400 - 1301 1300 - 1201 1200 - 1101 1100 - 1001 1000 - 901 900 - 801 800 - 701 700 - 601 600 - 501 500 - 401 400 - 301 300 - 201 200 - 101 100 - 1
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Tabletek, E-bookok Nyomtatók, szkennerek PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
- Fórumok
- Technika, hobbi, otthon
- LED világítás a lakásban
- (kiemelt téma)
HÁZIREND, kérem megszívlelni.
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Nem annyira csodás az ASUS csodakábele
- TCL LCD és LED TV-k
- Diablo IV
- Vezetékes FÜLhallgatók
- Még 2026-ban megérkezik a karcsúsított Commodore 64 Ultimate