Hirdetés
- Asszociációs játék. :)
- A gyerekem "tartalmat gyárt". Mit tegyek?
- Szólánc.
- Fűzzük össze a szavakat :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Milyen mosógépet vegyek?
- Évente csak egyszer látod! 11 11 11 11 11
- Android másképp: Lineage OS és társai
- A legolcsóbb gamer laptop RTX 4060-al.
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
-
LOGOUT.hu
A ledek energiahatékonyságuk és a tömeggyártás miatti egyre alacsonyabb árukkal mind népszerűbb fényforrások. A legelterjedtebb foglalatok (pl E14, E27) mellett a sokat használt foglalatokon (pl GU 10, GU 4, MR 16) át ma már a ritkán használt, speciális foglalatok (pl R7s) számára is van ledes alternatíva. A ledes fényforrások a fogyasztók megszokásainak megfelelően formájukat tekintve is igazodnak a korábbi technológiákon alapuló fényforrásokhoz, így találunk kompatibilis ledes alternatívákat pl halogén izzóink helyére is.
Új hozzászólás Aktív témák
-
csemberlen
őstag
válasz runner 125 #1635 üzenetére
Az a gond a butor tetején elhelyezett világitással, hogy mind a butor, mind te magad árnyékot fogsz vetni. sokkal jobb a felső butor alatt elhelyezett fény.
Hja kérem az élet nem egy habostorta
-
Winner_hun
titán
válasz runner 125 #1637 üzenetére
Dupla alj kell és akkor be lehet rakni az aljára is ha nem ledsort teszel oda (ami amúgy bőven elég)
Azért mert sok helyen használják az nem jelenti azt hogy jó is. A felső szekrény alatt hogy lesz világítás? Ráhajolsz, árnyékol. Max. oldalról valamennyi mert hátulról is árnyékolod..► "Kicsit olyan webcaritas" ◄ ヅ
-
Winner_hun
titán
válasz runner 125 #1641 üzenetére
Arra, igen.
Így világít az aljára szerelt ledszalag (1 sor), ezt minimumra állítottam és úgyis bőven elég a fény.[ Szerkesztve ]
► "Kicsit olyan webcaritas" ◄ ヅ
-
runner 125
nagyúr
válasz runner 125 #1643 üzenetére
Ez már közelít az elképzelésem felé, de nyilván tetszőlegesen leszabható méretben kellene.
"Kinek a pap, kinek a wlan" :-) • A forum arra hivatott, hogy a kérdéseiteket ott tegyétek fel, s ne privát üzenet formájában felém! Köszönöm!
-
Winner_hun
titán
válasz runner 125 #1643 üzenetére
Esetleg ez?
Ahogy nézem igen. Beleragasztod a ledcsíkot (öntapadós az alja) és kész is van.[ Szerkesztve ]
-
runner 125
nagyúr
válasz runner 125 #1646 üzenetére
Bocs, h duplázgatok, csak nem akarom elfelejteni.
Szóval, ez a sín frankó, és jó, h 3 méteres szálban lehet venni.
Viszont: ezek a ragasztható a LED-ek mennyire "vízállóak"? Nyilván a főzőlap fölött is lenne, és a nagy pára biztosan le fog csapódni rajta."Kinek a pap, kinek a wlan" :-) • A forum arra hivatott, hogy a kérdéseiteket ott tegyétek fel, s ne privát üzenet formájában felém! Köszönöm!
-
Winner_hun
titán
válasz runner 125 #1646 üzenetére
Ez ugyanaz amit betettem csak már beszerelve
Van vízálló változata ezeknek a szalagoknak, olyat kell venni.
Nem tudom hogy lehet-e tenni bármit elé de ha lehet is és nem akarod a ledek fényét visszafogni akkor előtéttel is ugyanúgy látod hogy mi van benne mint anélkül. De azt senki nem fogja nézni, pláne nem használat közben.► "Kicsit olyan webcaritas" ◄ ヅ
-
Winner_hun
titán
válasz runner 125 #1649 üzenetére
Az nem is sok ahhoz képest amennyiért én tudom venni.
Amúgy létezik ehhez műanyag borítás.[ Szerkesztve ]
-
Morris
veterán
válasz runner 125 #1649 üzenetére
Itt csemegézhetsz. Egyáltalán nem olcsó sajnos, de egyszer kell megvenni és utána örök élet.
-
csemberlen
őstag
válasz runner 125 #1641 üzenetére
Szereltem már párfajta ledcsikot. Fényt nem sokat adnak , csak diszitésre jó!
Linkelve lett 4,5W-os akármi, élőben nézd meg, nehogy azt gondold, hogy egy fénycsőves alsó világitással felérnek ezek![ Szerkesztve ]
-
Winner_hun
titán
válasz runner 125 #1653 üzenetére
120 LED/méter-es ledszalagot tegyél fel, elég lesz a fényerő. Ha nagyon biztosra akarsz menni akkor 2 sort tegyél fel.
-
Morris
veterán
válasz runner 125 #1653 üzenetére
huh, de jó ezt belinkelted. Jóval barátibb ára van amelyiket Te találtad.
Csak azért kontárkodtam bele a témába, mert én is ilyen profilt keresek hamarosan, de szerintem akkor az lesz amit találtál...jah, van itt 1800 lumen/méter-es kiszerelés is[link]
[ Szerkesztve ]
-
őstag
válasz runner 125 #1639 üzenetére
Lemértem, 17 cm a kilógó rész, annak a közepén vannak. Nálam egyelőre a régi halogén spotok vannak, mert a led-esnek utánaszámoltam, egyelőre nem éri meg cserélnem. Még túl drága ami jó. Kivárok.
-
őstag
válasz runner 125 #1660 üzenetére
Szívesen. Újonnan mindenképp ledes megoldást választanék én is. A helyedben mindkettőre készítenék költségvetést, meg egy kis fogyasztás számítást és annak eredménye alapján döntenék.
-
nagyúr
válasz runner 125 #1679 üzenetére
3,50Ft/óra
"Mindig is első szerettem volna lenni!" - II. János Pál pápa
-
nagyúr
válasz runner 125 #1682 üzenetére
de a fényereje is pcsa, díszítésre tudod használni vagy 20-cm-ről megvilágítani valamit
-
Winner_hun
titán
-
gboszi
senior tag
válasz runner 125 #1684 üzenetére
Nekem ez egy régebbi alkotásom, most jön majd az uj 5050 led ami nálam is a konyhapult felett lesz. Bemarva kb 4-5mm-
"If you're good at something, never do it for free!"
-
nagyúr
válasz runner 125 #1688 üzenetére
Úgy szokták, hogy fele hideg- fele meleg fehér.
Ha illik az enteriőrhöz, akkor lehet csak hideg fehér."Mindig is első szerettem volna lenni!" - II. János Pál pápa
-
Batman2
őstag
válasz runner 125 #1684 üzenetére
3x-osa, mert az 5050-es LED 3db. 20mA-es kristályt tartalmaz, egy tokba integrálva.
Batman2 - Viva la Mercedes W123-200D 1979
-
Gibbs
csendes tag
válasz runner 125 #1671 üzenetére
A pult megfelelő megvilágításához az én tapasztalatom szerint legalább méterenként 14-15W szükséges.
Öt fotót akartam beilleszteni, de úgy látszik, egyszerre csak egyet lehet. Ez az első.[ Szerkesztve ]
-
Gibbs
csendes tag
válasz runner 125 #1696 üzenetére
Úgy emlékszem, hogy a 120db-os szalagon 3528-as, kisebb ledek vannak. 5050-esből úgy tudom nincs 120 db-os, de a hozzáértők majd kijavítanak. Rá kell keresni. Az enyémen 48 db 5050-es van méterenként, ez ad 7,2W-ot.
A fotó beillesztésnél úgy csináltam, ahogy írtad, fel is sorolta a fotók adatait, de nem illesztette be a
fórummotor.[ Szerkesztve ]
-
Jester01
veterán
válasz runner 125 #1780 üzenetére
Legyen inkább 1,4cm és akkor E14 foglalat (a "kicsi")
Ami a sima hűtőben van 0-5 fok azt bírják, nekem kültéri ledek már a harmadik telet viselik.Jester
-
nagyúr
válasz runner 125 #1780 üzenetére
sima E14-es, csak kicsi a feje
-
mzso
veterán
válasz runner 125 #1783 üzenetére
Egy gyors keresés alapján ez jó lehet:
Még van rajta egy kis búra is ami hűtő esetén jól jön. Nem hinném, hogy a szeretnék a szabadon lévő ledek ha rajtuk csapódna le víz, esetleg dermed jéggé.
[ Szerkesztve ]
-
csemberlen
őstag
válasz runner 125 #1887 üzenetére
ezek a fotók becsapósak ám. max disznek jó a fenti diszcsik világitás
-
Morris
veterán
-
Morris
veterán
válasz runner 125 #1889 üzenetére
Ha esetleg korábban meg tudod valósítani a COB-led projektet mint én, akkor kérhetnék majd egy tapasztalati beszámolót?
-
rbalint88
addikt
válasz runner 125 #1957 üzenetére
és Dluinet!
Köszönöm a hasznos információkat! Jól kicsesztem magammal, hogy hozzászoktattam magam a rendes világításhoz Amúgy ha ilyen rossz a színvisszaadás, akkor az autókban miért olyan nagy truváj a ledes fényszóró? Xenon nem jobb? természetesen gyári megoldásról beszélünkÉn is ezt a COB ledes mókát néztem ki. Legrosszabb esetben visszaviszem a boltba.
Egész pontosan ezt, mert ez van Budapesten -
Z0mbi
senior tag
válasz runner 125 #2038 üzenetére
Kosz, tenyleg nagyon csinosak. es lemertem 2m kell osszesen mindenbol igy leegyszerusodik a dolog..
-
nagyúr
válasz runner 125 #2573 üzenetére
én ebay-ről szerzem be, én kiválasztom, a rendelésben pedig Winner_hun segít
-
szuszinho
őstag
válasz runner 125 #2573 üzenetére
pl.: ebay
-
xylacc
csendes tag
válasz runner 125 #2576 üzenetére
Ha neked elég a 24W akkor sokkal egyszerűbb itthonról beszerezni...
[link]
Ezt tudom küldeni, két nap alatt postázva van háznál. -
PHM
addikt
válasz runner 125 #2593 üzenetére
"Elemről meddig tud működni mondjuk 2 x 30cm 5050-es LED-sor?"
Ez csak az elem/akku kapacitásától és a les szalag teljesítmény
felvételétől függ. Személy szerint inkább 3528-as szalagot használnék,
60 led/m-eset. Annak elég 2,88W 60cm hosszon.
Ez 240mA áramszükségletet jelent. Ennek tudatában, és attól függően,
hogy mennyit használod, lehet tápforrást választani.
"Illetve milyen elemet kellene választani?"
A legalkalmasabbnak egy 12V-os zselés akku tűnik erre a célra.
A probléma az, hogy a zselés akku töltésére ugyanúgy figyelni kell,
mint a lítium akkukéra, ugyanis szintén érzékeny a túltöltésre.
Mondjuk ez könnyen megoldható probléma.Ma olyan bizonytalan vagyok... Vagy mégsem?
-
PHM
addikt
válasz runner 125 #2595 üzenetére
Persze, hogy létezik.
A munkahelyemen több 12V-0,5A-es kis kapcsoló üzemű táp is van.
Egy ilyen kényelmesen elbírja azt a kb 3W-ot.Ma olyan bizonytalan vagyok... Vagy mégsem?
-
xylacc
csendes tag
válasz runner 125 #2595 üzenetére
Biztos találsz otthon 12V 300-500mA-es tápot.
Ezek tökéletesen megteszik.
Ja, és a bútorvilágításnál pici mágnes, reed relé kombót szoktunk használni, nagyon jól bevált dolog pici terhelésnél, és semmi nem látszik belőle, soha nem megy tönkre. -
runner 125
nagyúr
válasz runner 125 #2626 üzenetére
..vagy esetleg 3528-as? Ahogy nézem itt 120db LED van 1 méteren, illetve a fogyasztása is kedvezőbb.
"Kinek a pap, kinek a wlan" :-) • A forum arra hivatott, hogy a kérdéseiteket ott tegyétek fel, s ne privát üzenet formájában felém! Köszönöm!
-
B-L-A-C-K
titán
válasz runner 125 #2627 üzenetére
Vagy 5 napja én is "led-lázban" vagyok, nappaliba kerestem színeset, annyi fajta van össze lehet zavarodni...
-
xylacc
csendes tag
válasz runner 125 #2627 üzenetére
Konyhába szerintem se meleg, se hidegfehér, inkább köztes 4500K körülit.
A szilikonos azért nem szokott tetszeni az embereknek, mert vízszintesen a pult alá nézve az már szembe világít a szilikon fényszórása miatt, míg a beltéri nem világít annyira kifelé a pult alól. Ja, és attól nem kell aggódni, hogy a pára károsítaná, lakkozva van, legrosszabb esetben lekapcsol a trafó. De ha a forró gőzpára fogja érni a szalagot, hamarabb tönkremegy attól. Ugyanis a !!! LED NEM SZERETI A HŐT !!! Mintha már párszor leírtuk volna. Tehát ilyen helyen nem jó alkalmazni. (Közvetlen tűzhely fölé nem érdemes rakni )
Jópár helyen két 3528-as szalagot húztam be közvetlenül egymás mellé, egy meleg-fehéret, és egy hideg fehéret, így gyönyörű napfény-fehér szín alakul ki, megfelelő erősséggel.
De megszületett a tökéletes megoldás a fejben. Mostantól egy 5050hidegfehér, és egy 3528 melegfehér kerül föl két kapcsolóval. Egyik kapcsoló kapcsolja a 3528-at, és egy CHIP-et a Hidegfehér 5050-ből.
A másik kapcsoló kapcsolja az 5050-ből a maradék két hidegfehér CHIP-et.
Így van egy gyönyörű napfény fehér általános világítás, és egy hidegebb-fehér a komolyabb nagyobb munkákhoz, amihez SOK fény kell.... -
xylacc
csendes tag
válasz runner 125 #2632 üzenetére
A két oldalsó szekrény szélén kell végig vezetni a csíkokat, pár centivel beljebb a szélétől, így bevilágítja nagyon jól a tűzhelyet is, és mégsem károsodik. Az elszívó magasságába lévő bútorra én már nem tennék szalagot, mert az már egy alacsonyabb embernek(gyerek) zavaró lehet. És ha két szalagot végighúzol a szekrények alján (CW+WW) bőven be fogja világítani az egész konyhát...
Az k.b. 2,2-2,4m led szalag hidegből, és ennyi melegből is. Fogyasztásra 13-16W, ami egy százas égőnek felel meg, irányított fényként. Ekkora konyhába ez még sok is. Az alu lapot hogy akarod felrakni, megkérdezhetem? Vagy annak mi értelme van? Csak a takarás miatt?
Ja, és még valami: Ne rakd közvetlenül a fal mellé a szalagot, csak ha nagyon profi volt a burkoló, aki csempézte...[ Szerkesztve ]
-
Yany
addikt
válasz runner 125 #2626 üzenetére
Én anno 5500 Ft körül vettem ezt, csak már nem kapható: 5050 SMD szalag @ Ipon
Pont arra használom, amire szánod és bevált. Vettem hozzá egy platinum tápot, ami szintén ip67-es (vagy 65-ös már nem emlékszem) és frankón, biztonságban üzemel. Szóval mindent belföldön és szuper olcsón szereztem be (legalabbis hazai viszonylatban). Közben vízvédelem és garancia is van.
Építs kötélhidat - https://u3d.as/3078
-
Barret001
addikt
válasz runner 125 #2850 üzenetére
Ez neked olcsó? Múlt héten vettem 999ft/méter áron...
A táp elég lesz hozzá,sima 12V-os táp nem tudja kihajtani 14,4W teljesítményre.
Nekem a tápról 2,3 méter szalag,(5050) 1,9A-t vett fel,12,1V mellett.A táp 3A-es volt.
Tehát ha valóban 12 volt jön ki a tápból,akkor elég a 60W-mert annyit úgysem fog felvenni az
5 méter szala[5050]g. -
Barret001
addikt
válasz runner 125 #2850 üzenetére
Még annyit hogy én szögprofilra ragasztottam,(30x30x1,5)tisztességesen fűt...
36 fokra melegíti a szögprofilt.
Szilárdnak vannak tápjai is,meg minden ami kellhet -
Barret001
addikt
válasz runner 125 #2854 üzenetére
A szögprofil az volt nekem.Neki nem tudom hogy van-e.De lehet sok helyen kapni. Különböző profilok szinte minden barkács áruházban vannak.
Mindenképpen profilra tedd,mert különben nem lesz hosszú életű... -
őstag
válasz runner 125 #2856 üzenetére
Hogy nincs ami elvezesse a hőt és megsüti magát.
-
Silentfrog
veterán
válasz runner 125 #2869 üzenetére
Így bizony! Akkor nem bonyolult,csak senki sem így használja azért volt furcsa!
[ Szerkesztve ]
-
B-L-A-C-K
titán
válasz runner 125 #2869 üzenetére
Ne vagánykodj már hamarabb beírtam a megfejtést...
-
B-L-A-C-K
titán
válasz runner 125 #2878 üzenetére
Ezt mire érted ha poénból is? Csak mert nem értem...
-
Mosqu!to
addikt
válasz runner 125 #2897 üzenetére
A kanapé mérete-alakja nem fix, csak az elhelyezése. Tervben van az L vagy 2-2 alakú kanapé is, mindenesetre köszi az észrevételt
Computer games don't affect kids; I mean if Pac-Man affected us as kids, we'd all be running around in darkened rooms, munching magic pills and listening to repetitive electronic music.
-
ngabor2
nagyúr
válasz runner 125 #2924 üzenetére
10 méter ledszalag volt, amiből majdnem 2 méter a konyhába ment, kiegészítő világításnak.
Az előszoba adott volt, nem akartunk álmennyezettel szórakozni. Így jó sok fény van, nem látom a hátrányát. Lekapcsolt állapotban sötét van az előszobában, nem látszik a szalag. Így a teljes költség kb. 6-8eFt volt, táppal, vezetékkel, csatornával, szereléssel. Ráadásul az álmennyezet nem is fért volna be.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
HÁZIREND, kérem megszívlelni.
- Padavan firmware
- Fujifilm X
- Megjelent a Silent Hill 2 Remake
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- CASIO órák kedvelők topicja!
- Milyen notebookot vegyek?
- Telekom TV SmartBox: szolgáltatói set-top box alacsony korlátokkal
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Motorola Edge 40 - jó bőr
- ASZTALI GÉP / ALKATRÉSZ beárazás
- További aktív témák...
- Xiaomi Mi Robot Vacuum Mop 1C robotporszívó feltörlőfunkcióval
- Eladó Krups Evidence One EA895N10 full automata darálós kávéfőző - garanciális időn belüli!
- 3 db Shelly Pro Dual Cover PM eladó
- TP-Link Tapo okos dugalj okoskonnektor Tapo P110M - ÚJ!!
- Transmitter BC49BQ Bluetooth autós MP3 lejátszó Fm LED kijelzővel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest