Hirdetés
- Szólánc.
- Windows 11 - HP Pavilion – 15 cc516nh (2LE41EA) laptopon Intel I3-7100U TPM2.0
- Asszociációs játék. :)
- Fűzzük össze a szavakat :)
- MárkaLánc
- Drive! - Az utolsó gurulás idén a Quadrifoglio-val
- Digitális Állampolgárság Program
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Minden hónapban vettem egy sorsjegyet 1 éven át! (2024)
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
-
LOGOUT.hu
A ledek energiahatékonyságuk és a tömeggyártás miatti egyre alacsonyabb árukkal mind népszerűbb fényforrások. A legelterjedtebb foglalatok (pl E14, E27) mellett a sokat használt foglalatokon (pl GU 10, GU 4, MR 16) át ma már a ritkán használt, speciális foglalatok (pl R7s) számára is van ledes alternatíva. A ledes fényforrások a fogyasztók megszokásainak megfelelően formájukat tekintve is igazodnak a korábbi technológiákon alapuló fényforrásokhoz, így találunk kompatibilis ledes alternatívákat pl halogén izzóink helyére is.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Winner_hun
titán
-
Winner_hun
titán
Vettem az ilyen kinézetűből 10 wattosat. Megmértem, 7,5 wattos volt csupán. 14 db led volt benne. A 10 wattosban 21 lednek kellett volna lennie. Igaz az valamennyivel olcsóbb volt, lehet ez tényleg 9 wattos. Ha veszel is akkor először csak 1 db-ot vegyél, ha megfelel akkor vehetsz többet is.
► "Kicsit olyan webcaritas" ◄ ヅ
-
Winner_hun
titán
-
Winner_hun
titán
Mértem egy kicsit. Ez az 5630-as COB lámpa 135 cm-ről mérve kezdésnél 142 LUX, 30 perc múlva 125 és 125 alá nem is ment 1 óra múlva se. Arra most nem emlékszek hogy az opál búra levételével mennyit nőtt az érték, csak arra hogy sokat. Viszont akkor a helyiség bevilágítása már nem olyan jó, sokkal pontszerűbb.
-
Winner_hun
titán
válasz Winner_hun #2413 üzenetére
Viszont a 12-eseknek van egy kis zizegős hangjuk, plusz vibrálnak is. Alap helyzetben nem látni a vibrálást, ha a kezemet mozgatom, vagy a "távolban" nézek valamit és közelebb mozgatok pl. fogkefét akkor az eléggé zavaró. Ebből visszaküldés lesz szerintem.
-
Winner_hun
titán
Ma megjöttek a COB 3016-os, 12 wattos lámpák. Előtte már vettem egy COB 5630-as lámpát.
Egyelőre nem tudtam eldönteni hogy a másfajta COB miatt egy nagyon árnyalatnyit gyengébb a fénye a 12 wattosnak vagy sem, esetleg ugyanolyan erős, de egy csöppet sárgásabb. Minden esetre a 10 wattos fényét hozza és majdnem 20%-kal olcsóbb nála. Melegedni mind a kettő melegszik rendesen, hogy meddig bírják az meg majd kiderül.
A 12 wattos méretesebb, súlyra 104 gramm (a 10-es 97 gramm)
Közben próbálgatom még ezeket, egy nagyon kicsit tán jobban szórja a fényt a 12-es, lehet azért nem látszik a plusz fénykülönbség.
-
Winner_hun
titán
Hogy ezeket meg lehet-e venni? Nagyon friss. Saját tapasztalat nincs.
Díszvilágításnak LED szalag inkább, az végig egyenletesen világít.
-
Winner_hun
titán
Miután beírtad gondoltam rendelek egyet én is. Megjött, első dolgom volt szétszedni. Alu nyák, ok. Betettem a fogyasztásmérőbe, hopp, ez csak 7,5 wattos. Megnéztem a 10 wattos lámpát, azon 21 db LED van, ezen meg csak 14 db. A fénye is kevesebb, jóval kevésbé is melegszik. Színe nem rossz, zöldes beütést én még nem vettem észre.
-
Winner_hun
titán
LED lámpa E27 (COB 5630 LED/10Watt/180°) meleg fehér
Megvéve, kipróbálva. 9,8-9,9 wattot fogyaszt, a normál izzóhoz képest melegfehér létére világosabb, de nem zavaróan hidegfehér. A fényereje nagyon jó, idővel szerintem veszek még belőle pár darabot.
-
Winner_hun
titán
válasz BigBlackDog #1935 üzenetére
Tévedsz. Ebay-en sokan a szállítási költségbe rejtik a termék árát hogy a listázásban előrébb kerüljenek. Vevőcsalogató taktika.. ennél az eladónál épp így van.
[ Szerkesztve ]
-
Winner_hun
titán
válasz Tothgera30 #1866 üzenetére
30 ledes ilyen kialakításúm van, kb. 30-40 wattos normál izzónak felel meg, 3 wattot fogyaszt.
-
Winner_hun
titán
-
Winner_hun
titán
válasz runner 125 #1653 üzenetére
120 LED/méter-es ledszalagot tegyél fel, elég lesz a fényerő. Ha nagyon biztosra akarsz menni akkor 2 sort tegyél fel.
-
Winner_hun
titán
válasz runner 125 #1649 üzenetére
Az nem is sok ahhoz képest amennyiért én tudom venni.
Amúgy létezik ehhez műanyag borítás.[ Szerkesztve ]
-
Winner_hun
titán
válasz runner 125 #1646 üzenetére
Ez ugyanaz amit betettem csak már beszerelve
Van vízálló változata ezeknek a szalagoknak, olyat kell venni.
Nem tudom hogy lehet-e tenni bármit elé de ha lehet is és nem akarod a ledek fényét visszafogni akkor előtéttel is ugyanúgy látod hogy mi van benne mint anélkül. De azt senki nem fogja nézni, pláne nem használat közben.► "Kicsit olyan webcaritas" ◄ ヅ
-
Winner_hun
titán
válasz runner 125 #1643 üzenetére
Esetleg ez?
Ahogy nézem igen. Beleragasztod a ledcsíkot (öntapadós az alja) és kész is van.[ Szerkesztve ]
-
Winner_hun
titán
válasz runner 125 #1641 üzenetére
Arra, igen.
Így világít az aljára szerelt ledszalag (1 sor), ezt minimumra állítottam és úgyis bőven elég a fény.[ Szerkesztve ]
-
Winner_hun
titán
válasz runner 125 #1637 üzenetére
Dupla alj kell és akkor be lehet rakni az aljára is ha nem ledsort teszel oda (ami amúgy bőven elég)
Azért mert sok helyen használják az nem jelenti azt hogy jó is. A felső szekrény alatt hogy lesz világítás? Ráhajolsz, árnyékol. Max. oldalról valamennyi mert hátulról is árnyékolod..► "Kicsit olyan webcaritas" ◄ ヅ
-
Winner_hun
titán
25 évig bírja az új csodavillanykörte
Mesterségesen magas ár nehogy mindenki pikk-pakk átálljon rá.
Bele se merek gondolni mennyibe kerül mire elér hazánkba..[ Szerkesztve ]
-
Winner_hun
titán
válasz Winner_hun #1093 üzenetére
Most nézem, nem tudom hogy jött a 60 watt, 420 lumen van írva a ledes pilácsnál, a 40 wattos izzó szintjén azt kb. hozza, 3 wattból. Így teljesen okés. A búrát majd megcsonkítom hogy rendesen tudjon szellőzni (a búrával van odafogatva a teszt, szóval az egész búra kukázása esetén ragasztani kéne a panelt hogy a helyén maradjon).
-
Winner_hun
titán
Majd este kiderül hogy mennyire melegszik, vettem 3 db-ot, ma jöttek meg. A színe első nekifutásra kicsit fura, sárgább mint amire számítottam. 60 wattos izzót nem hozza. Viszont az ígért 5 watt helyett csupán 3 wattot eszik, lehet ez miatt?
-
Winner_hun
titán
válasz enginev3.0 #439 üzenetére
Látom sikerült megoldani a problémát
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
HÁZIREND, kérem megszívlelni.
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.