Hirdetés
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Personal notes '12
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- GoodSpeed: Te hány éves vagy?
- weiss: Autó költségek
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha 12 – Ecetek és zsiradékok
- ldave: New Game Blitz - 2026
- leslieke: leslieke farmerzsebe
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
-
LOGOUT
A ledek energiahatékonyságuk és a tömeggyártás miatti egyre alacsonyabb árukkal mind népszerűbb fényforrások. A legelterjedtebb foglalatok (pl E14, E27) mellett a sokat használt foglalatokon (pl GU 10, GU 4, MR 16) át ma már a ritkán használt, speciális foglalatok (pl R7s) számára is van ledes alternatíva. A ledes fényforrások a fogyasztók megszokásainak megfelelően formájukat tekintve is igazodnak a korábbi technológiákon alapuló fényforrásokhoz, így találunk kompatibilis ledes alternatívákat pl halogén izzóink helyére is.
Új hozzászólás Aktív témák
-
macilaci78
nagyúr
válasz
worxland
üzenetére
Eleve nem szeretek szemetet termelni. Egy komplett lámpatestet kidobni csak azért, mert nem ad fényt, szerintem túlzás.
Még ha azért lenne egybe gyógyítva minden, hogy azzal helyet spóroljanak, oké. De a lámpák többsége még mindig elég helyet kínál a szabványos foglalatoknak.Na meg ugye garanciát csak arra adnak, aminél megvan az esély, hogy tönkre megy. Ha pedig megvan rá az esély, akkor Murphy szerint tönkre is fog menni.
-
DeFranco
nagyúr
válasz
worxland
üzenetére
ez elvileg még garis is, de nem fogom visszaküldözgetni szegedre. ha lenne arra ismerősöm biz Isten visszaküldeném vele, de így nem vesződök.
annyira nem paprikázott azért fel, nagyon óvatos becsléssel megy 3 órát egy nap a csillár (biztosan többet, nyáron 8-10-ig legalább ég, télen meg gyakorlatilag mindig ha otthon vagyunk, max hétvégén napközben nem)
számoljunk 350 nappal, mert el is utazunk, és 50w-al mert egy 60w-os izzót vált ki.
3*350*50= 52,5kW, á 19 Ft-tal számolva az 997,5 Ft megtakarítás az első évben. anno másfél éve vettem 700 Ft-ért most a feléért veszem ugyanezt.
egy 2k-s égő nem tud annyit menni hogy megérje, feltéve hogy eléggé biztonságos az olcsóbb is.
-
-
Gabesz87
veterán
válasz
worxland
üzenetére
Csillárt nem akarunk, nem olyan nagy a belmagasság (270), szóval le ne lógjon semmi. Azért szeretnénk ilyen spot jellegűt. És a GU10-el mi a helyzet LED fronton? A mostani spot lámpa egyik foglalatában mint írtam, LED-es égő van, és tetszik igazából, jobban világít, mint a halogén szerintem.
(#13083) SirRasor
Rendben van, de a szerelő nem hoz magával lámpatestet, azt nekem kéne beszerezni, és elsőként azzal van a probléma
Nem tudom milyet. Aztán majd jöhet az égő kérdés. -
pjen
félisten
-
SirRasor
addikt
válasz
worxland
üzenetére
A 6W-os kiváltja a 60-asat. Nem elmélet, hanem tényleg olyan erős. 2 napja használom a konyhában és nagyon szép fénye van. 11 W-os Tungsram kompakt fénycső volt benne (~60 watt), ami papíron 570 lumen. Ez meg 480 lumen, mégis ugyanolyan erős. Ebből mindenki vonja le a következtetést

fecus meleg fehéret vettem, annak olyan napfény szerű a fénye. Ez az egyik - Ez a másik
Melegszik; nem véletlen, hogy a foglalatnál kerámiából oldták meg. Viszont szerintem nem melegszik jobban, mint egy átlag kompakt fénycső, illetve lassabban is melegszik be. 5 perc használat után a búra része még ~25 fokos volt, a kerámia része meg ~50. A fénye viszont tényleg kellemes. Mindenképpen venni fogok egy 100-wattnak megfelelőt a nagyszobába. -
válasz
worxland
üzenetére
egy darab 1000 lumesen izzó látszatra több fényt ad, mint 5 darab 550 lumenes izzó, ráadásul a több izzó tönkreteszi az árnyékokat, így még kevésbé tűnik élesnek a tárgyak,
a fénycsövekkel is a ez a baj, hogy a hosszuk miatt szórt a fényük, az ember pedig a naphoz van szokva, ami pontszerűen világít
-
Batman2
addikt
válasz
worxland
üzenetére
"Na, megkaptam Hongkongból, nem igazán melegfehér, mondjuk úgy hogy félúton van a hideg és melegfehér között. 23W-os kompaktnál sokkal halványabb, előszobába jó lesz.'
Mivel itt 23W-ot írtál, azzal hasonlítottad össze, ezért feltételeztem, hogy amit beszereztél is az !
Akkor viszont ne csodálkozz, hogy kisebb a fénye !
Üdv.
Új hozzászólás Aktív témák
HÁZIREND, kérem megszívlelni.
- Xiaomi Mijia Smart Socket Plug kínai WIFI-set keresek
- Új, csomagolássérült Philips, TrueLife, Lovi cumisüveg melegítők/sterilizáló/mellszívó - garival! -
- Saeco Intelia Deluxe (HD8904) automata kávéfőző cappuccino fejjel
- Jura Impressa C50 automata kávéfőző
- Nagyon szép, fehér Jura Impressa J5 automata kávéfőző profi cappuccino fejjel
- BESZÁMÍTÁS! MSI Katana15 HX B14WEK notebook - i7 14650HX 16GB DDR5 1TB SSD nVidia RTX 5050 8GB WIN11
- Új! AKRacing Premium Master gamer szék
- BESZÁMÍTÁS! ASUS TUF B550 R7 5700X 32GB DDR4 1TB SSD RX 6900XT 16GB Zalman Z10 Plus EVGA 850W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Apple iPhone 16 Pro Max 256GB,Újszerű,Dobozaval,12 hónap garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

Az,hogy mi van ráírva nem mérv adó,és a sugárzási szögről még szó sem volt.