Hirdetés
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Linuxos topikok Összefoglalójának szerkesztése
- Szólánc.
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Asszociációs játék. :)
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- A gyerekem "tartalmat gyárt". Mit tegyek?
- Milyen mosógépet vegyek?
- Évente csak egyszer látod! 11 11 11 11 11
- Android másképp: Lineage OS és társai
-
LOGOUT.hu
A ledek energiahatékonyságuk és a tömeggyártás miatti egyre alacsonyabb árukkal mind népszerűbb fényforrások. A legelterjedtebb foglalatok (pl E14, E27) mellett a sokat használt foglalatokon (pl GU 10, GU 4, MR 16) át ma már a ritkán használt, speciális foglalatok (pl R7s) számára is van ledes alternatíva. A ledes fényforrások a fogyasztók megszokásainak megfelelően formájukat tekintve is igazodnak a korábbi technológiákon alapuló fényforrásokhoz, így találunk kompatibilis ledes alternatívákat pl halogén izzóink helyére is.
Új hozzászólás Aktív témák
-
SirRasor
addikt
Üdv!
WHITENERGY LED-ekről van valakinek tapasztalata?
IPON-t árasztották most el ilyenekkel és találtam pár imponáló darabot is, ami képes 60 és 100 wattos izzót kiváltani.
Vettem is egy 60 wattosat, és olyan a fénye, mint a napfénynek, tehát nem olyan sárga, mint az átlag fénycső, de nem hideg fehér!
Viszont amit észrevettem, hogy ha gyorsan fordulok, vagy követek valamit a szememmel, akkor mintha darabos lenne a kép. Ha a kezemet is lengetem előttem, akkor se elmosódást látok, mint a fénycsöveknél, hanem darabosságot. WTF? Ez árthat a szemnek?
Make Love not war!
-
SirRasor
addikt
válasz worxland #2262 üzenetére
A 6W-os kiváltja a 60-asat. Nem elmélet, hanem tényleg olyan erős. 2 napja használom a konyhában és nagyon szép fénye van. 11 W-os Tungsram kompakt fénycső volt benne (~60 watt), ami papíron 570 lumen. Ez meg 480 lumen, mégis ugyanolyan erős. Ebből mindenki vonja le a következtetést
fecus meleg fehéret vettem, annak olyan napfény szerű a fénye. Ez az egyik - Ez a másik
Melegszik; nem véletlen, hogy a foglalatnál kerámiából oldták meg. Viszont szerintem nem melegszik jobban, mint egy átlag kompakt fénycső, illetve lassabban is melegszik be. 5 perc használat után a búra része még ~25 fokos volt, a kerámia része meg ~50. A fénye viszont tényleg kellemes. Mindenképpen venni fogok egy 100-wattnak megfelelőt a nagyszobába.[ Szerkesztve ]
Make Love not war!
-
SirRasor
addikt
Ja ez a másik, amit nem értek. Fényképező szépen kiszűri, és volt is olyan vacak ledem régen, aminél látszott. Ennél viszont nem látszik. Ha csinálok róla képet, akkor is minden kósernak látszik. Mégis érzem. Ha viszont ez rontja a szemet, akkor felejtős Vagy csak a szemem túl érzékeny
worxland akkor nem tudom. Érzésre tényleg olyan, mint egy régi 60-as, pláne hogy pont tegnap voltam olyan helyen, ahol még régi 60-asok is vannak, tehát van viszonyítási alapom.
[ Szerkesztve ]
Make Love not war!
-
SirRasor
addikt
Meghirdettem a lakásom, mert kezd pici lenni
Mi az úristenért linkeltem be ezt egy LED-es fórumba?!? Nézzétek meg a képeket; a fürdőszobát leszámítva mindenhol COB-LED izzók vannak. Szóval aki kíváncsi arra, hogy mégis milyen erős fénye lehet ezeknek, az most láthat rá példát. Ja és a képeket egy SE Xperia Ray-yel készítettem, tehát még csak nem is kompenzál annyit a fényeken, mint egy rendes fényképező.
Nappaliban, konyhában: 10W-os ilyen
Előszobában: 7W-os ilyen.Már lassan fél éve használjuk és az első hét után (addig nagyon furcsa volt, hogy nem sárgás a fényük) kifejezetten élvezték a szemeim a változást
Ezek mind meleg fehérek, de inkább a nap természetes fényére hasonlítanak. Lehet ezért is szeretik a szemeim
További jó fórumozást és LED-re fel!
[ Szerkesztve ]
Make Love not war!
-
SirRasor
addikt
válasz Dluinet #2559 üzenetére
Igen, az előttem szóló megelőzött
De amit nem értek..vettem hasonlót, csak E14-es foglalattal és az VIBRÁL
Pontosan ezt.Ja és kettőt vettem és mindkettő ugyanúgy vibrál, tehát még csak gyári hibásak se lehetnek.
Make Love not war!
-
SirRasor
addikt
Asszem itt az új best-buy(8W, 850 lumen és 270°-ban világít), csak volna 1 kérdésem hozzá:
A kerámián nincs semmilyen vágás. Ez 12 db smd-nél mennyire gáz? Szóval szerintem a hűtés nem lehet a legjobb, vagy tévedek?
[ Szerkesztve ]
Make Love not war!
-
SirRasor
addikt
Kinézet alapján ez mennyire lehet jó? Szépen elterülnek és csak 7 wattos..vajon ez alapján mennyire melegedhet?
Amúgy 850 lumen fölött keresek..van balami best-buy jelenleg?
Make Love not war!
-
SirRasor
addikt
válasz #46372352 #6086 üzenetére
Én egy noname 3w-os cob ledet próbáltam eddig és VIBRÁLT a fénye
Sajnos nagyon nehéz megjósolni, hogy az adott pilács vibrálós-e vagy sem. Ja és 50hz/60hz is rajta volt, szóval az se jelent semmit.Viszont az gond lehet, hogy csak 220v-osra tervezték? Mert pl: EZ tökéletes volna.
Make Love not war!
-
SirRasor
addikt
válasz #46372352 #6088 üzenetére
Nem egészen értem, hogy ezt a wattos dolgot hogy saccolod meg
A nagyszobaimban egy 1050 lumenes 20 wattos kompakt fénycső volt, aminek kifejezetten sárgás volt a fénye. Azt cseréltem ~3 éve egy ~850 lumenes 10 wattos ~3000k melegségű LED-es csodára és azt mondom, hogy szabad szemmel kb. ugyanolyan fényesnek érzem.Áááá megtaláltam; ilyenem van Működés közben tűzforró a borda, de ezek szerint vagy jó darabot fogtam ki, vagy..nah És szimpla panel nagyszobába bőven elég fénye van.
És a vicc az, hogy ez 3000k, ami LED körökben meleg fehér. Ez nem melegfehér, de nem is hidegfehér. Ez pont napfényfehérnek látszik.
Make Love not war!
-
SirRasor
addikt
"LED világítás a lakásban"
Szóval technikailag idevág, és nagyon fontos topic. Nemrég arra gondoltam, hogy milyen természetes és egészséges, nem utolsó sorban pedig kellemes lenne egy fokozatosan erősödő LED fényre ébredni. Van is pár próbálkozás, de vagy irreálisan drága (jobbak 25k alatt nincsenek), vagy gagyi.
Esetleg van valakinek ötlete, hogy egy ilyet hogyan lehetne összehozni? Mondjuk 10 percen keresztül 0-ról 100%-ra emelje a fényerőt.
Make Love not war!
-
SirRasor
addikt
válasz radi8tor #6174 üzenetére
Pedig olyan egyszerűnek tűnik a probléma
1. Vagy olyan valami kell, ami idő hatására egyre több áramot enged át (dimmelhető LED-et gondolom nem tenne tönkre)
2. Vagy olyan pilács, ami idő hatására egyre világosabban kezd világítani, de olyat nem ismerek, aminek a bemelegedési ideje minimum 10 perc és mondjuk ne 5kw-ot fogyasszon számottevő hőtermelésselMake Love not war!
-
SirRasor
addikt
PWM pont tudom mit jelent, mert emiatt volt nehéz ilyenmentes monitort venni (PWM miatti vibrálást nem szereti a szemem), de amúgy laikus vagyok. Kész modulokból tudok csak építkezni, csak eddig még nem találtam használhatót.
Illetve a mobilomra találtam olyan progit (lichtwecker), ami a képernyőt befehérezi és a fényerőt tudja automatán növelni, de sajnos még maxon se tud nagyon világítani a kijelző. Legalább egy 3W-os izzót kéne vezérelni.
Make Love not war!
-
SirRasor
addikt
Az lenne a legjobb, de több oldalról megközelítve is elvérzik az ötlet:
1. Télen amikor kelnünk kell, akkor még nem kel fel a nap
2. Nyáron túl hamar felkel
3. panelban, földszinten lakunk, és a közvilágítás bevilágít; el kell húznom a sötétítőt, hogy tudjunk aludni.Make Love not war!
-
SirRasor
addikt
-
SirRasor
addikt
Megvan a megoldás és egész olcsó:
Időzítő kapcsolóba bedugok 2 dolgot:
1. pilácsot, amibe beletekerek egy 3W-os izzót.
2. egy 12v-os tápot, ami egy ~18 RPM-es motort meghajt, ami forgat egy fedőt, ami szépen leforog a pilácsrólMake Love not war!
-
SirRasor
addikt
Üdv!
Kéne nekem egy 100w-os hagyományos izzót kiváltó E27-es LED csoda.
Ez túl szép, hogy igaz legyen?
Vagy esetleg valaki rendelt már ilyet?Vagy tudtok valami jót ajánlani, aminek biztosan nem vibrál a fénye?
Make Love not war!
-
SirRasor
addikt
Üdv!
Bedöglött a fél éves Global LED-em 12 watt ~1000 lumen (elkevertem a garipapírt, szóval új kell). Nagyszobában volt fő világítás.
Van most best-buy ilyen kategóriában? Vagy továbbra is igaz az, hogy ami olcsó, az hamar tönkre fog menni..
Make Love not war!
-
SirRasor
addikt
Tescoban láttam tungsramot. ~3500 huf az 1100 lumenes asszem 13 wattos. Végre valami 1000 lumen fölött.
Nem mertem megvenni, mert egy ~500 lumen körüli tungsramhoz már volt szerencsém és picit vibrált a fénye. Valakinek volt már velük tapasztalata?Make Love not war!
-
SirRasor
addikt
Helló ismét!
Létezik már nem 1 hónap alatt kiégő led, ami nem horror áron van és 1000-1500 lumen között van?
Make Love not war!
-
SirRasor
addikt
válasz macilaci78 #13058 üzenetére
Ja igen E27-es. Ki is néztem egy jót, hátha tényleg jó..2 év gari azért bíztató
https://www.vtac.hu/LED-izzo---17W-A65-E27-200---4456-4457-4458 - 1800 lumen - a szemem is ki fog folyniMake Love not war!
-
SirRasor
addikt
válasz macilaci78 #13061 üzenetére
Thx, be is szereztem egy 17 wattosat 14xx-ért. A 15 wattosat meg 9xx-ért adják. A fénye teljesen rendben van a meleg fehérnek: (talán picit overkill is panel nagyszobába )
Az árnyék erőssége elárulja a fényerőt. Elvileg 1800 lumen.
[ Szerkesztve ]
Make Love not war!
-
SirRasor
addikt
válasz Gabesz87 #13082 üzenetére
Van sokféle lehetőség..bátyámnak is ilyen van, úgyhogy jöjjön most egy kevésbé népszerű megközelítés:
Szerintem a legolcsóbb és legpraktikusabb egy villanyszerelő: szedje le az egészet és tegyen oda egy rendes lámpatestet E27-es foglalattal. Aztán meg veszel bele egy 15 watt körüli ledes csodát (Pl: V-TAC, ami most 900valamennyi ft) ami olyan 1500 lumenes.
Make Love not war!
-
SirRasor
addikt
válasz Gabesz87 #13085 üzenetére
Nem egy nagy dolog: OBI-ban vettünk párat 2-3k/db áron, amikor kicseréltettük az összes pilácsot:
Egyedül azt érdemes betartani az ilyeneknél, hogy minél magasabban maradjon. Ja és a földelés kérdésessége miatt érdemes a műanyagot venni, ami még olcsóbb is.
Make Love not war!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
HÁZIREND, kérem megszívlelni.
- Xiaomi Mi Robot Vacuum Mop 1C robotporszívó feltörlőfunkcióval
- Eladó Krups Evidence One EA895N10 full automata darálós kávéfőző - garanciális időn belüli!
- 3 db Shelly Pro Dual Cover PM eladó
- TP-Link Tapo okos dugalj okoskonnektor Tapo P110M - ÚJ!!
- Transmitter BC49BQ Bluetooth autós MP3 lejátszó Fm LED kijelzővel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest