Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• Achilles209

tag

válasz szbalogh #3179 üzenetére

Üdv mindenki!

Jujj, de rég nem voltam már.
    Tapasztalataim:

Ha a fresnel csíkjai látszanak a falon, annak általában az az oka, hogy az LCD panel túl közel van a fresnelhez, kell neki legalább másfél centi. Nekem 3 centire vannak a paneltől, és a falon csak a pixelek látszanak, de színekre bontva, olyan éles a kép!

Semmiképpen se használjatok halogén izzót, kicsi a fényereje, nagy a hőleadása, nem jó a színhőmérséklete, viszont óccó. Fémhalogén a legjobb, abból ha sötétben vetítesz, elég 250W, de ha nappal is akarod használni kis fénynél, akkor 400W ajánlott.

Vízhűtés nem jó, szilikon még rosszabb, mivel ezek is felfogják a fényt, ami által még jobban melegszik a cucc. Lehet a panel közé tenni UV, és Infra szűrős edzett üveget, ami drágább szerintem, mintha vennél egy normális fémhalogént, amihez alig kell hűtés, iszonyat fényereje van, és az élettartam se kutya. Én 250W-ost használok, és maximálisan meg vagyok elégedve.

Persze, ha csak tesztelni szeretne valaki, ahhoz elég a mobil, vagy egy izom 1 ledes zseblámpa (én is így építettem).

Új hozzászólás Aktív témák