Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- GoodSpeed: Segway-Ninebot F3 E elektromos roller.
- vrob: Az utolsó DOS játékok 1996 - 1997-ben, egy korszak lezárul
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- mefistofeles: Az újkori csalók...
- Victoryus: Rapoo VT9Pro egér
- Gurulunk, WAZE?!
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
Új hozzászólás Aktív témák
-
Stihl024
junior tag
válasz
lemmy71 #1248 üzenetére
Lpx lánc az Oregon hagyományos sarkos lánca én használom -jó lánc.Stihl vidia lapkás láncom is van 3x többet bír sáros felületen mint a normál de ezt reszelővel nem élezed meg. Fele annyira vág -nem árt ha van egy a tarsolyba de nem csodaszer .Én betonos zsalu darabolásra használom ,lényegesen jobban bírja mint az azonnal kicsorbuló sima lánc.Gyökereket Kínai lánccal vágom ki sűrűn élezve majd gondosan visszahelyezem a csomagolásába és bedobom a kukába...
-
-
lemmy71
őstag
Sthil Duro vídiás lánc mit bír? vagy más lánc most nem a márka érdekel. Kilátásban van jó pár nagy gyökér, amit felakarok darabolni és ehhez kellene valami izmosabb lánc.
Nézegettem ezt a 3/8 -s Duro láncot, bár az árától majdnem hanyatt vágtam magam -
kopepe
aktív tag
válasz
Stihl024 #1237 üzenetére
Jók voltak a kaszás videók!A fogyasztásra kicsit kitérhetnénk,mert észrevettem valamit!
Egyik gyártót sem akarom szidni,vagy ajnározni!
Ha nincs olyan intenzív ácsmunka,akkor felváltva viszem a gépeket,hogy mindegyik menjen.
Igaz nem használok üzemóra számlálót,de azért meg tudom állapítani melyik mennyit megy.
(A makita EA3201S nem vált be ácsmunkára,kevés mint mackósajtban a brummogás(hadjuk))
Husqvarna 130....délben korog a gyomra,mint nekünk...éhes ö is...:(((
Oleo mac GSH 400..délután 3 óra,és a tankban lötyög még valami.(szerintem az oleo többet ment)
Tudom,hogy beállítás kérdése is,de egyik sem csörög zörög füstöl!Van teljesítmény!
Csak a saját tapasztalataimról tudok beszámolni.
Ezek szerint ezek mind "konstrukciós " hibák...? -
Ellis-
csendes tag
Sziasztok! Amatőr kérdés, egy kb. új elektromos láncfűrészt szeretnék megélezni de kézzel nem tudom a láncot húzni. Néztem youtubon videókat ott mindenkinek nagyon könnyen ment , nekem meg se mozdul. Mi lehet a probléma?
-
Stihl024
junior tag
Gergely!! Most beszéltem a bontós Tibivel és el kell szomorítsalak NINCS olyan Ms661 henger amin ne lenne cikkszám és felirat!!!!!!! Azt mondja a múlt hónapban vagy 10 db-t bontott ,főtengelyt eddigi pályafutása soran 2 db adott el inkább henger meg karbi ami megy.Jövő héten lesz neki minden 661-hez ha kell szólj!!!!
Valaki nagyon kamu csávó ott abban a bandában ahonnan hoztad... -
-
Stihl024
junior tag
válasz
Pillerb #1228 üzenetére
Ennek az átalakítás b@szott oda ez már tuti ,rakom fel a 2. részt mindent kicserélek -tömítetlenség kizárva. Gondoltam rá,hogy kifúrom egy 14-es fúróval -de épp csak takarja a nyelv a lyukat ,nem lenne jó a szivató állás csak úgy ha a nyelvet cserélem egy fekete Straus nyelvre. Ez a végleges megoldás ez már videóban nem lesz benne -nem adok ötletet idegeneknek..
Csak a torok átalakítása után működik rendesen-de akkor brutális!!!!!!!
-
Pillerb
kezdő
válasz
Stihl024 #1226 üzenetére
Árpi, megnéztem a videót a kaszáról. Az 55fs ugyan ilyen tüneteket produkál a kínai utángyártott karbival. Ugyan ez a fos alapjárata van öklik bele az üzemanyag, de legalább kiforog vele. Ez a csóri gép már annyit kapott, hogy a hajtókar az alsó tűgörgőnél kb 5-6 tizedet löttyen. Mindene szét van kopva viszont kompót van benne. Tovább nem is folyok bele, mert így még egy darabig legalább még elmegy.
A légszűrőház szűk keresztmetszetét ha jól láttam tudnád bőviteni, nem próbáltad meg?? Ott ahol a szivató rá zár. Hátha segítene neki egy kicsit.
Amúgy szétszedtem az utángyártott farmertec karbit…. Te édes f@szom, egy igazi halladék szar gagyi, már bocsánat. A tömítés amit rendeltem alá, arról ne is beszéljünk, valami hulladék présből jött ki, össze vissza voltak a furatok rajt. Az impulzus furat 2mm el volt odébb. Kertmotor….. -
PALEDOG
kezdő
12x22x7 elég általános szimering. Egy kissebb csapágyboltban de akár egy kertigépkereskedésnél is simán van polcon.
Stihl főtengely szimering 12x22x5, végszükség esetén az is megfelel oda.
Azt mondjuk nehezen hinném el, hogy az nem lapulna nálad otthon. -
Stihl024
junior tag
válasz
Pillerb #1221 üzenetére
Sajnos én tudom. Gyárilag ennek a gépnek szűkítve van a forgattyúsházban lévő felömlő rész.Ki lett bővítve és a gyári 12-es karbi helyett kapott egy 15 ös másikat.Ott a bibi,hogy a légszűrőidom furata 11-es még csak a 12 -est sem éri el. Így a levegőmennyiség kevés a 15-ös karbinak .Benzin fúvóka nagyobb a 15-ös átmérőhöz van kitalálva úgy jön neki össze az 1.14 körüli benzin-levegő arány.Ezt nekem itt nem sikerül összehozni.Raktam rá egy másik új karbit ,ezzel már nem füstöl annyira ,nerm áll le alapjáraton de ha utána húzom neki egy tekintélyes füst pamaccsal indít.Ez nem zavarna csak az egyenetlen alapjárat.Arra is gondoltam ,amikor bővítettem a felömlőt hiába tömtem ki az egész kartert papíral,mégis jutott be fémreszelék és hazavágta a a szimeringet nekem is.Hol a francba kapok Kasei-hez fingom sincs és van rá 2-3 napom +hétvége van ma szedem szét hétfőre sehonnan nem jön meg kedden meg megyek vissza.
-
Stihl024
junior tag
válasz
Pillerb #1217 üzenetére
Nem tudsz mit csinálni vele ,szét kell szedni és újból összerakni .Új tömitésekel,szimeringekkel újra kell építeni. Hasonló cipőben járok Kasei kaszát még a múltkor megpiszkáltam ,tulaj látott egy videót amiben felőmlő módosítás és karbi csere után megtáltosodott a kasza-lóf@szt...-alapjáraton úgy megszívja magát hogy leáll és a többet nem indul.Ha pörgetem megy de 10 sec alapjárat és vége.Fűstöl mint a mozdony 2 perc alatt kiszívja a tankot.Holnap szétszedem újraépítem visszateszem a kis 12-es karbit és elmondok egy fohászt.. indítás előtt.
-
Pillerb
kezdő
Sziasztok!
Fs-55 fűkasza. Már az őrületbe kerget.
Szokásos problémája van, gázra csak befullad, nem forog ki.
Kapott egy új utángyártott karbit, szépen ki is forog, van alapjárat is, igaz nem mondhatnám ezerszázalékra stabilnak. Gázra szépen reagál.
Egy dolog van ami egyszerűen nem sikerül, alapjáraton megy a gép a földön, megbillentem és megáll.
Már az agyamra megy. Gazdája szerint ez a gond is fenn állt vele régóta. Kapott új benzincsövet szűrővel is, nehogy valahol egy apró luk legyen rajta.
Egyszerűen tanácstalan vagyok.
Annó egy Fs-38 géppel ugyanígy szívtam, és nem sikerült rájönni a hibára. Ráadásul az új szimeringeket is kapott…..Valami ötlet, tapasztalat??
-
PALEDOG
kezdő
HY 4070 amit én használtam. Az csak 11g.
-
PALEDOG
kezdő
válasz
Stihl024 #1208 üzenetére
Loctite hibrid ragasztók eddig beváltak. De nem olcsók. A legolcsóbb műanyag javító ami eddig bevált a szódabikarbóna és pillanatragasztó. Csont keményre köt. Csiszolható ,fúrható. Ahol még nagyobb szilárdságot akarok ott előtte olvasztok a műanyagba drótot erősítésnek. Nem mellesleg egy nagyon jó pillanatragasztóval is 1000ft-ból megvan. Tankra még nem próbáltam de sok másra igen. Eddig mindig működött. A félmilliós fényszórót is visszafűleztem és sikeresen pótoltam. De ripityára törött motoridomot is legóztam már össze vele. Mint minden ragasztásnál ,itt is az előkészítés kritikus pont.
-
PALEDOG
kezdő
válasz
lemmy71 #1209 üzenetére
Ha van esztergályos én nem bajlódnék a kereséssel.
De K-s anyag helyett inkább C45 az bőven megfelel a tőcsavarnak. 10.9 acélcsavar alapanyaga. Ha van anyag esetleg 32CrMo4. Kékítéssel nem bajlódnék. Nem hajlamosak a rozsdásodásra és az állandó olajos környezet is segít. K az szerszámacél ,nem csavarnak való. -
dropopi
aktív tag
válasz
Stihl024 #1189 üzenetére
El is vagyok ijedve
, ez a megoldás nem gondolnám, hogy megérné.
Amúgy ha odafigyel az ember, és gyakran tankol, akkor nincs gond, illetve ahogy kitapasztaltam a gépet, már nem húz bele a csőbe olyan könnyen... tudom mennyit megy el a tankkal, ha esetleg már érzem, hogy fogytán a nafta, gázt azonnal elenged, és leállít.
Inkább akkor már egy másik erős gépet gondolok beszerezni később, ami pumpás Az sosem baj, ha van kettő jó gép az ember tarsolyában. -
lemmy71
őstag
A 281XP -n sikerült ma legyalázzam a láncvédő dekli egyik tőcsavarját. Nem megszakadt rajta a menet hanem lepattant egy két él, annyira üvegkemény anyagból csinálták anno. Megoldottam mert nem eshettem ki ma melóból, egy toldó anyával sikerült megszorítani a deklit, de azért szeretnék egy új tőcsavart. Az lenne a kérdés hogy hol keressek ilyet melyik cég forgalmazza. Vagy ne is keressem mert mind kínai hulladék és inkább K -s anyagból szúrassak le egyet az esztergályossal, amit később olajban lebarnítok
-
Stihl024
junior tag
válasz
BLUE TORNADO #1206 üzenetére
Amit boltban vettem idáig Epoxit kétkomponensű ragasztót még egy sem vált be de szó szerint semmire.Pedig nagyon drágák. Cégtől szoktam hozni ipari epxitot amit kenhető burkolatként használunk,na azt bekevered kis homokkal nincs olyan amit ne ragasztana meg.Láncdekni ketté volt törve belül megcsiszoltam ,összeillesztettem majd rétegesen üvegszövet-epoxit 4 réteg .Száradás után csiszoltam lefújtam a mai napig tökéletes.Husqvarna tankot hasonlóan ragasztottam meg,belülről rétegesen üvegszövet -epoxit kívülről meg epoxit-homok azt ennyi .Akkora darab hiányzott a tankból mint a fél ujjam.Boltival mind egy szálig befürödtem én is.
-
zsolt20
tag
Kedves fórumtársak. Mtd 35 lácfűrész javításában kérném ki a véleményeteket. Adott láncfűrészt újonan vásároltam ami tökéletesen is működött ! Jelenleg 5 éves kb Használva pászor volt első 2 évben, mondhatnám semit szinte ,de 3 év nyárán már nehezen indult vagy fúladt gázadásra. Jelenleg már folyamatos a hiba hidegen beindúl pár rángatás után , 1-2 perc járatás hogy melegedjen,de leálítás követő 5 perc után indítása nem sikerűl . Eddig elvégzett cserealkatrészek : karbi kipuculva kb 10x, membránok cseréje alsó felső, szűrőgarat tiszta, tűszelep nyitó himba csere, benzincsövek csere, benzincumi repedt csere a hosszabik szára megy a karbiba rövid a tankba. Szóval többször tisztitva a karbi. Minden összerakásra hidegen indúl, L H csavar 1,5 fordulatott kitekerve. Na most itt is van gond , low alapjárat beállítása nehézkes 3-4 KB KIFELÉ , ha sikerűl akkor a magas beálítás sem ok mivel 4-5 fordulatott ki felé kell csavarni. HA minden ok leállítás bemelegedés követően nem indúl újra! Csavarok l,h 1,5 re be rángatás sokadjára beindúl de az alapjárati szabályzást nem lehet beállítani! Ha jó az alapjárat pár mp után magától lefúlad , vagy gáradásra torpan nem pörög ki , nehezen indúl. De csak melegen! Valakinek tanácsa ? Köszönöm
-
BLUE TORNADO
senior tag
válasz
BLUE TORNADO #1181 üzenetére
Up.
Sikerült vennem egy bontott, új állapotú tankot 11 körül postával. Hiába ragasztottam meg epoxi ragaccsal, szart nem ért -
lemmy71
őstag
Ha már olaj téma és nem stihl, akkor MOTUL Garden 2T Hi-Tech sem rossz és szerintem 1:40 -be keverhető, ráadásul árban sem rossz.
-
Stihl024
junior tag
Az kimaradt ,hogy az Amerikai szabványban még nincs "D" ott a legmagasabb az API-TC besorolás.
-
Stihl024
junior tag
Szia!Stihl hp Super 1:25 ? Én nem tennék bele ennyit.Gépkönyv kb a kőkorszakban íródott közvetlen a holt tengeri tekercsek után Hp Super meg az űrkorszakban készült.Ez az olajkérdés amúgy egy olyan téma amiben szinte mindenki tudja a saját igazát így ebben nem is szeretek tanácsot adni.Világon a legkeményebb követelményeket a Japánok állítják fel a 2T olajakkal szemben JASO FD de ahol már a JASO-FC van rajta az már az Európai legmagasabbat is megkapja ISO-L-EGD ."D"-betű a legjobb "A" a legszarabb olaj,de szerintem az Arol 2T-vel az ki is vonult a köztudatból(hála az égnek),úgyhogy manapság a legszarabb B-jelzést kapnak mint API-TB -JASO FB -ISO-L-EGB -na ilyenek ne legyenek a többi ami C-D végű szerintem bármelyik,de ugye pénztárca függő.
Új hozzászólás Aktív témák
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Tudományos Pandémia Klub
- Diablo IV
- 80% vs. 100% – Tönkreteszed az aksit, ha mindig feltöltöd? – Tech Percek #6
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Milyen NAS-t vegyek?
- MediaTek lapka köré épülne a Galaxy S25 FE?
- Hogy is néznek ki a gépeink?
- iPhone topik
- További aktív témák...
- AKCIÓ! Acer Predator Triton Neo 16 15 notebook - Ultra 9 185H 32GB RAM 2TB SSD RTX 4070 WIN11
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ROG MAXIMUS Z790 HERO alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Intel Processzorok sok db : Xeon E5-1620V3, Pentium G4400T, i3 6100, i3-4130, i3-2140T
- Microsoft Windows, Office & Vírusirtók: Akciók, Azonnali Szállítás, Garantált Minőség, Garancia!
- Új Apple iPhone 16 Pro 256GB, Kártyafüggetlen, 3 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest