- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- bobalazs: 5700x3d+4070S fogyasztása, alulfeszelése
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Gyere el a 9. BRSZK-ra!
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
Új hozzászólás Aktív témák
-
Apollo17hu
őstag
Korábban többen kérdezték - és amíg meg nem tapasztaltam, én is kíváncsi voltam arra -, hogy milyen költségekkel jár megvenni egy lakást. Már a közművek átírásánál tartok, úgyhogy leírom, miket számoltam össze.
Egy kétszobás panelt vettem egy kft.-től részben önerővel, részben hitellel úgy, hogy egy harmadik félnek bejegyzett jelzálogjoga volt a lakáson.
- Nem hiteles tulajdoni lap lekérése Ügyfélkapun keresztül (darabonként): 1.000 Ft.
- Kp-ban adtam 1 milliót a tulajnak szerződéskötéskor. A készpénzfelvét díja 5.xxx Ft, a tranzakciós illeték 6.000 Ft.
- A jelzálogjog törléséhez nagyobb összeget utaltam. Online nem tudtam, mert SMS-azonosítással max. 500.000 Ft-ot lehet utalni, a bankfiókban kapott kártyaolvasót - kártyaolvasós azonosításnál nincs 500.000-es limit - pedig nem tudtam beüzemelni (szerintem hibás a fix., amit Win7-hez lehet letölteni és telepíteni). Emiatt kénytelen voltam a fiókban megbízást adni. A fióki átutalás díja 1x.xxx Ft volt, tranzakciós illetéke a maximális 6.000 Ft. Sőt, néhánytíz forint tranzakciós illetéket még az átutalás díjára is felszámítottak.
- Ügyvédi díj 80.000 forint. Ez 0,5-1% között mozog. Itt pl. meg is lehet versenyeztetni őket.
- Tulajdonjog bejegyzése a földhivatalban: 6.600 Ft.
- Jelzálogjog törlése a földhivatalban: 6.600 Ft.
- Jelzálogjog bejegyzése (banki hitel miatt) a földhivatalban: 12.600 Ft. (ez a maximum, lehet kevesebb is)
- Ingatlan értékbecslésének díja: 27.940 Ft. Ebbe nem volt beleszólásom, a bank választotta ki az értékbecslőt. Gyakorlatilag úgy ment, hogy pénteken benyújtottam a hiteligénylést, köv. szerdán reggel 10-kor pedig mobilon hívott az értékbecslő cég munkatársa, hogy megtörtént az értékbecslés, és jó lenne, ha du. 2-ig utalnék.
- Közjegyzői okiratba foglalás díja: 3x.xxx Ft. Ezen lehidaltam, amikor meghallottam. Kb. 45 perces munkáért kapott ennyit a közjegyző. A közjegyzői díj nagyban függ a hitelösszegtől is, mondhatni olcsón megúsztam.
- Biztosítás díja: a hitelfelvételhez muszáj volt biztosítást kötnöm. Havi párezer forint.
- Jönni fog majd egy értesítés, hogy használt lakás miatt ki kell csengetnem az ingatlanszerzési illetéket is, ami - mivel 35 év alatti vagyok, és első lakásom - a vételár 0,2%-a lesz.Megj.1: Nem számszerűsítettem a megnövekedett telefonszámlát, az utazási költséget, és az ellőtt szabadnapok számát.
Megj.2: A banknál vezetett számlacsomagtól is függ(het) a járulékos költségek mértéke.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- Fotók, videók mobillal
- PlayStation 5
- Gyúrósok ide!
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Hardcore café
- Milyen videókártyát?
- Három új órát hozott a Samsung, a csúcson az Ultra
- További aktív témák...
- AKCIÓ ÚJ Bontatlan Macbook Pro 16 M4 Pro 14CPU/20GPU 24GB/512GB SSD Magyar billent Azonnal átvehető.
- Lenovo ThinkPad P15 Tervező Vágó Laptop -50% 15,6" i7-10850H 64/512 QUADRO T1000 4GB
- Lenovo ThinkPad P15 Tervező Vágó Laptop -50% 15,6" i7-10850H 32/512 QUADRO T1000 4GB
- EJJ! Dell Latitude 7330 -65% "Kis Gamer" Üzleti Profi Ultrabook 13,3" i5-1245U 16/256 FHD IRIS Xe
- Wilbur Smith könyvek (15 db) egyben
- LG 32SQ700S-W - 32" VA Smart - 3840x2160 4K UHD - 62Hz 5ms - WebOS - Wifi + BT - USB-C - Hangszórók
- Xiaomi Redmi Note 10 Pro 128GB Kártyafüggetlen, 1Év Garanciával
- Újszeru HP 250 G10 - 15.6"FHD - i3-1315U - 8GB - 512GB SSD - Win11 - 1év garancia - MAGYAR
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X270 - i5-6G I 8GB I 256GB SSD I 12,5" FHD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- Samsung Galaxy A32 4G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest