Hirdetés
- Drive! - Az utolsó gurulás idén a Quadrifoglio-val
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Asszociációs játék. :)
- Digitális Állampolgárság Program
- Tökéletes töketlenség
- Szólánc.
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Filmek / Sorozatok 2024/2025
- Még mindig itt tartunk jelenleg...
- Bambanő háza tája
Új hozzászólás Aktív témák
-
Apollo17hu
őstag
Korábban többen kérdezték - és amíg meg nem tapasztaltam, én is kíváncsi voltam arra -, hogy milyen költségekkel jár megvenni egy lakást. Már a közművek átírásánál tartok, úgyhogy leírom, miket számoltam össze.
Egy kétszobás panelt vettem egy kft.-től részben önerővel, részben hitellel úgy, hogy egy harmadik félnek bejegyzett jelzálogjoga volt a lakáson.
- Nem hiteles tulajdoni lap lekérése Ügyfélkapun keresztül (darabonként): 1.000 Ft.
- Kp-ban adtam 1 milliót a tulajnak szerződéskötéskor. A készpénzfelvét díja 5.xxx Ft, a tranzakciós illeték 6.000 Ft.
- A jelzálogjog törléséhez nagyobb összeget utaltam. Online nem tudtam, mert SMS-azonosítással max. 500.000 Ft-ot lehet utalni, a bankfiókban kapott kártyaolvasót - kártyaolvasós azonosításnál nincs 500.000-es limit - pedig nem tudtam beüzemelni (szerintem hibás a fix., amit Win7-hez lehet letölteni és telepíteni). Emiatt kénytelen voltam a fiókban megbízást adni. A fióki átutalás díja 1x.xxx Ft volt, tranzakciós illetéke a maximális 6.000 Ft. Sőt, néhánytíz forint tranzakciós illetéket még az átutalás díjára is felszámítottak.
- Ügyvédi díj 80.000 forint. Ez 0,5-1% között mozog. Itt pl. meg is lehet versenyeztetni őket.
- Tulajdonjog bejegyzése a földhivatalban: 6.600 Ft.
- Jelzálogjog törlése a földhivatalban: 6.600 Ft.
- Jelzálogjog bejegyzése (banki hitel miatt) a földhivatalban: 12.600 Ft. (ez a maximum, lehet kevesebb is)
- Ingatlan értékbecslésének díja: 27.940 Ft. Ebbe nem volt beleszólásom, a bank választotta ki az értékbecslőt. Gyakorlatilag úgy ment, hogy pénteken benyújtottam a hiteligénylést, köv. szerdán reggel 10-kor pedig mobilon hívott az értékbecslő cég munkatársa, hogy megtörtént az értékbecslés, és jó lenne, ha du. 2-ig utalnék.
- Közjegyzői okiratba foglalás díja: 3x.xxx Ft. Ezen lehidaltam, amikor meghallottam. Kb. 45 perces munkáért kapott ennyit a közjegyző. A közjegyzői díj nagyban függ a hitelösszegtől is, mondhatni olcsón megúsztam.
- Biztosítás díja: a hitelfelvételhez muszáj volt biztosítást kötnöm. Havi párezer forint.
- Jönni fog majd egy értesítés, hogy használt lakás miatt ki kell csengetnem az ingatlanszerzési illetéket is, ami - mivel 35 év alatti vagyok, és első lakásom - a vételár 0,2%-a lesz.Megj.1: Nem számszerűsítettem a megnövekedett telefonszámlát, az utazási költséget, és az ellőtt szabadnapok számát.
Megj.2: A banknál vezetett számlacsomagtól is függ(het) a járulékos költségek mértéke.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Milyen videókártyát?
- Politika
- Vodafone mobilszolgáltatások
- TCL LCD és LED TV-k
- Renault, Dacia topik
- Bestbuy játékok
- Samsung Galaxy Felhasználók OFF topicja
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Drive! - Az utolsó gurulás idén a Quadrifoglio-val
- További aktív témák...
- HP 630 laptop (15,6/i3-G2/4GB/500HDD/Magyar/Windows7)
- GAMER Ryzen 5 3600 / RX 6600 XT 8GB / 16GB DDR4 / 512GB NVME / Beszámítás / Garancia
- Dell Latitude 3490 laptop (14/i3-G7/8GB/128SSD/AkkuX)
- Meta Quest 3 128gb +kiegészítők! (Garanciális)
- Volkswagen Passat Variant 2.0 TDI DSG LED facelift, új vezérlés, sérülésmentes
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest