Hirdetés

2024. május 23., csütörtök

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#26218) A Zéé válasza sumi4623 (#26210) üzenetére


A Zéé
addikt

ez, hogy mi volt az eredeti funkciója, mi lett, ki csinálta az átalakítást és mikor már csak azért sem mindegy, mert emlékeim szerint pincénél nem használatot korlátozó állapot az, hogy megjelenik a falon a nedvesség, míg lakhatási célú helyiségnél igen.
Nyilván, ha szerkezetet károsító mértékű a talajvíz mértéke, azzal kezdeni kell valamit, de ha az a helyiség pince, tároló, vagy garázs funkciójú volt eredendően, akkor ott nem követelmény a porszárazság. Ha te úgy adtad el, mint tároló, akkor az egy helyzet, ha ők változtattak funkciót, és lett belőle tartós tartózkodású helyiség, akkor az teljes mértékben az ő felelősségük, hogy minden annak a követelményszintnek legyen megfelelő. Illetve az egészben az a slusszpoén, hogy ha valaki csinált ott komolyabb felújítást, akkor elviekben a felújítás utántól neki kell azért helyt állnia, mivel az átadáskor neki nyilatkozni kellene arról, hogy minden szabályt és előírást betartott, és az által elkészült munka megfelel a vonatkozó előírásoknak. De nyilván ne legyünk naívak, 100-ból 99 felújításnál nincs ilyen jogi dokumentum...

Ahogy így beszélgetünk róla láthatod, hogy valóban nem egy egyszerű helyzet ez, nagyon el lehet veszni a jogászkodásban, és 1-1 apróság is képes teljesen megfordítani az egész ügyet. Szerintem szakjogász nélkül nem is lehet ezt lezongorázni.

Just a simple Lineman...

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.