Hirdetés

2024. május 13., hétfő

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#19201) Ursache válasza #41635072 (#19198) üzenetére


Ursache
senior tag

Nem emlékszem már :D Inkább elhiszem, és nem tekerek vissza.

DamianB: még '18-ban :C :C

https://www.youtube.com/watch?v=eIri9YLHpOg

(#19202) AxBattler válasza Ursache (#19197) üzenetére


AxBattler
félisten

Azmelyik? :F

Bocs, megvan...

[ Szerkesztve ]

"Csak egy dologtól félek. Ha meghalok, az asszony eladja a gépeimet annyiért, amennyit bevallottam neki." KERESEM: Lian Li PC-C50, Silverstone Milo ML03 ..............................................................................................

(#19203) Qtya123 válasza Agostino (#19185) üzenetére


Qtya123
őstag

Én csak kapkodom a fejem ezzel a családi ház dologgal. Közelebbi ismerőseim 7-ből 5 most azon van, hogy aggloban vegyen családi házat. Mindegyik kb most pörgette ki a lakás hitelt. Terv az, hogy lakás ára +brutális hitel és tök jó lesz, mert a gyerek tud gilisztát szedni a kertben.
Járkálunk lakást nézni, amiket eddig megnéztünk, szinte mindegyiknek a tulaja családi házat akar venni aggloban és azért árulja.

Én már kezdem azt érezni, hogy ez nemcsak szimplán a home office, hanem már néhány embernél a másik majmolása. Ma hirtelen ez lett a trendi.

Mondjuk nekem ez jó, adják csak elfelé, hátha beesik egy jó.

[ Szerkesztve ]

(#19204) #41635072 válasza Qtya123 (#19203) üzenetére


#41635072
törölt tag

Szimpla divat.
Eddig akkor voltál valaki, ha budapesten volt valamid.
Most a családi házzal tudsz odapirítani az ismerősöknek.
Beérett a propaganda . :DDD
Amúgy szerintem az van mögötte, hogy covid miatt nem lehet pasizni/csajozni, mindenki unatkozik, ezért mindenki elegyez, szül, stb. Nagyot fordult a világ.

(#19205) DamianB válasza Ursache (#19201) üzenetére


DamianB
őstag

Na ne ez kemény :Y Valami kártérítést kapsz ?Elálhatsz a vásárlástól ? Befektetésre vetted ?

"Arms wide open, I stand alone I'm no hero and I'm not made of stone Right or wrong, I can hardly tell I'm on the wrong side of heaven And the righteous side of hell I'm on the wrong side of heaven And the righteous side, the righteous side of hell"

(#19206) Ursache válasza DamianB (#19205) üzenetére


Ursache
senior tag

Előszerződésben fix áfás Ft-os ár szerepel, azon imádkozom, hogy ne bolygassák ezt a részét. Első lakásnak vettem (volna), hülyeség lenne már kiszállni.

[ Szerkesztve ]

https://www.youtube.com/watch?v=eIri9YLHpOg

(#19207) j0k3r! válasza whited (#19194) üzenetére


j0k3r!
senior tag

"Vagy hosszú távon itt is nyugat lesz és mindenki bérel inkább, mintsem vegyen?"

Ezen én is gondolkodtam már és személy szerint együtt is tudnék élni a gondolattal, hogy mondjuk 50-55 éves koromig bérlek Budapesten valamit és csak az életem vége fele veszek sajátot. Ami a probléma, hogy itthon nem alakult ki az, mint ami a hanyatló nyugaton van, hogy például 10-20 évre leszerződsz valakivel (legyen az magánszemély, vagy erre specializálódott cég). Itthon maradnak a hasitasis készpénzt felmarkoló számlát nem adó proli kiadók, akik bármikor fél éven belül kiraknak, ha éppen el kell adni SOS az ingatlant, vagy a rokon gyerek leérettségizett és jön fel Budapestre. Szóval én hajlanék a dologra, de egyelőre az infrastruktúra nem adott hozzá, hogy hosszabb távon nyugodtan, zavartalanul tudjak bérelni.

Viszont mivel egyre több helyről hallom, hogy kiszorulnak fiatalok az ingatlanpiacról (nem magyar sajátosság, érdemes utána nézni az amerikai, kanadai, ausztrál ingatlan piacnak is), ezért egyre esélyesebbnek látom, hogy változzon a dolog itthon is. Elvégre mindenki 1 szavazatot fog érni jövőre, vagy 5 év múlva. A fiatal, kiszorult generációba tartozó emberekből évről évre egyre több lesz, amíg az idősek száma csökken -> tennie kell majd valamit az aktuális vezetésnek, ha választást akar nyerni (az öröklés sem segít ezen, főleg hogy lepukkadt szar a nagyja, amit megint csak sok-sok pénz felújítani, mert a szakik ára is az egekben).

[ Szerkesztve ]

some men just wanna watch the world burn...

(#19208) j0k3r! válasza j0k3r! (#19207) üzenetére


j0k3r!
senior tag

Kicsit félreérthetően fogalmaztam. Természetesen a 10-20 éves bérleti időszak alatt lehet ingatlant váltani (pl.: család, gyerek miatt), de a döntés nálad kell legyen, nem a tulajdonosnál.

some men just wanna watch the world burn...

(#19209) Kobe válasza Ursache (#19197) üzenetére


Kobe
veterán

Itt lakom nem messze tole, batran allitom lof.sz sem indult el ott nem hogy epitkezes ;]

(#19210) Csabroncka válasza whited (#19191) üzenetére


Csabroncka
addikt

Az az igazság , hogy a jelenlegi árakat nem is a fizetésekre szabták! Öröklés, vagy családi vállalkozás nélkül nagyon nehéz, még nettó havi egy millás keresettel is (józan ész mellett) ami ugye több mint jó.
80-100 milliós ingatlanokról beszélünk, amiket a fenti fizetésből még jó akarattal is csak neccesen tudsz megvásárolni 0-ról, ezeket nem CSOK-ra veszik :( !

Most a Balatont felejtsd el. Egy dologgal vigasztald magad, hogy egy Balatoni szedett-vedett nyaraló nem ér 5-10 millánál többet, ebből az összegből hova tudnál elutazni (hányszor) és milyen színvonalon?

Mos pontosan a túlárazott szétrohadt "strandközeli" forfából épült cocialista nyaralókra gondolok 20-30-40-50 millákért hírdetgetve.

Ugyanakkor az is biztos, hogy ez nem marad mindig így: egyrészt vannak építési szabályok, amikre egy idő után berágnak az önkormányzatok, másrészt a legtöbb zártkerten csak villany, vagy jóindulattal csak víz és villany van egyéb szolgáltatás (bót) 10 km-re.

Idő kérdése a korrekció, de pont a Balatonnál megint egy irányba mutatnak a nyilak, pedig örültem volna ha a Horvát tengerpartot találja meg a NER! Nézted ott mennyiért lehet nyaralót venni, meg fogsz döbbenni, keress rá!

"in medias res"

(#19211) DamianB válasza Ursache (#19206) üzenetére


DamianB
őstag

Rendben de addig abban áll a pénzed . Meg nem.tudsz beszállni másik projektbe . Nálam 4 hónapos csúszás van . Majd írd le hogy halad a sztori kitartást !

[ Szerkesztve ]

"Arms wide open, I stand alone I'm no hero and I'm not made of stone Right or wrong, I can hardly tell I'm on the wrong side of heaven And the righteous side of hell I'm on the wrong side of heaven And the righteous side, the righteous side of hell"

(#19212) golfvariant válasza Qtya123 (#19203) üzenetére


golfvariant
aktív tag

Tök jó ez a családi házba külvárosba vagy aggloba költözés, de majd változni fog ez is. Ha vége lesz a pandémiának és ismét be kell majd járni dolgozni, akkor rádöbbennek mekkora sz**ás napi 1.5-2 órákat utazni a dugóban... Nem tud csak úgy beugrani a belvárosba egy bulira, mert éjszaka már nem jár arra busz, vagy irgalmatlan sokszor kell átszállni...
Aztán majd a lakások árai ismét elkezdenek emelkedni/családi házaké csökkenni.

(#19213) DamianB válasza j0k3r! (#19207) üzenetére


DamianB
őstag

Kár ennyire általánosítani . Valamelyik csoportban olvastam hogy a csodálatos nyugaton 20 év bérlés után pakoltak ki akkor már nyugdíjasokat és többen is írtak hasonló tapasztalatokat .
Itthon meg pl barátom az albérlőjének elengedett két hónapot is Covid alatt mert rendesen fizetett addig . Rokonomek is nagyon rendesek az albérlőkkel . A másik oldalról se nagyon szoktam hallani rém történeteket . Biztos vannak de én még nem találkoztam személyesen gáz sztorikkal . Velem is korrekt volt a főbérlőm .

Mindkettőnek meg van az előnye hátránya.

"Arms wide open, I stand alone I'm no hero and I'm not made of stone Right or wrong, I can hardly tell I'm on the wrong side of heaven And the righteous side of hell I'm on the wrong side of heaven And the righteous side, the righteous side of hell"

(#19214) _NCT


_NCT
őstag

Azért tegyük hozzá, hogy sokan nem csak majmolásból vesznek családi házat, csak rájöttek a pandémia alatt, hogy néha tök jó lenne kimozdulni a lakásból a kertbe,akár sütögetni, játszani a gyerekkel, chillezni anélkül, hogy ezzel ki kellene menni a házból.Főleg azok, akik csak kényszerből élnek a belvárosban munka miatt, de pl. vidéki kertes házból költöztek fel. Sajnos én is a rossz felén vagyok most a tagnak, mindig is kertes házat akartam venni (csak én nem 80-100 millában gondolkodok, hanem max 45-50-ben, babaváróval), mire sikerült felvenni a babavárót és lennie némi spórolt pénznek, addigra pont annyira drágult minden, hogy ott vagyok kb mint 5-8 évvel ezelőtt... Csak most van egy hitel is már a nyakamban és csak nézegetem a piacot, hogy megy el mellettem...Szar dolog ez na...A lakásból amiben a másik köhintését is hallom menekülnék, lassan ott vagyok, hogy inkább lesz egy szerényebb házam, csak végre ne kelljen szívnom a cigifüstöt ha kinyitom az ablakot, vagy hallani az indiai skypeolását 0-24-ben, esetleg a dolgozó szexmunkás/megasztárra gyakoroló vonyítását. És nem a gettóban lakom, hanem ez a 11.ker...

[ Szerkesztve ]

(#19215) Drizzt válasza golfvariant (#19212) üzenetére


Drizzt
nagyúr

Vagy esetleg nem kell majd utana se bejarni, s akkor te fogsz megdobbenni. En mindkettot el tudom kepzelni, de leginkabb azt tartom valoszinunek, hogy egy uj kozeput lesz. Sok helyen megmarad/kialakul a tartos remote munka lehetosege, de olyan cegek is szep szammal lesznek, akik reszben, vagy egeszben leallnak vele a pandemia utan. Nem mellesleg, hogy meddig tart a pandemia egyaltalan, senki nem tudja most biztosan megmondani. Hogy tenyleg vilagszerte vege legyen, arra azert 2022-2024-et szokas becsulni. Ami persze nem azt jelenti, hogy addig ne tudna jarvanymentesse valni fokozatosan egyre tobb orszag, idovel foldresz.
Akik meg Balatonpartra koltoztek, azoknak nem hinnem, hogy szempont lesz a bulizas. Inkabb olyan kozepkoru friss csaladosok hajthatjak ezt a folyamatot, akik foleg a csaladjukra akarnak mar koncentralni, s foggal-korommel fognak ragaszkodni az uj munka- es eletkorulmenyeikhez. Azert nehezen hiszem, hogy egy haz vasarlasa elott en gondolna valaki vegig a kozel- es kozeptavu jovore vonatkozo lehetosegeket.

I am having fun staying poor.

(#19216) Mauzes


Mauzes
őstag

Nem akarom szétoffolni a topikot, de aki azt hiszi, hogy a Balaton környéken majd lesz jó kis korrekció, az mondja már el, hogy mégis mitől csökkennek majd az árak? Komolyan azt hiszi bárki, hogy a CSOK veri fel az árakat pont a Balatonnál? Tényszerűen persze én sem tudom, de néhány felvetés:

Eddig összesen kb 120 ezren vettek fel CSOK-ot, és ebből is csak huszonpárezer a háromgyerekes, akik "komoly" pénzt kapnak. Az 1 gyerekesek juttatása szerintem nem oszt, nem szoroz, a 2 gyerekes is véleményes. Akkor ebből vajon hányan költöztek pont a Balantonra, 10 év röghöz kötéssel? Szerintem töredéke.

Ehhez képest egy újabb becslés szerint van kb 30 ezer magyar ember legalább 300 milliós vagyonnal. Van 20 ezer olyan cég, aminek az éves adózott eredménye legalább 50 millió. Ez a felső réteg folyamatosan gazdagodik és jóval nagyobb ütemben, mint az országos átlag.

Na most pont ez utóbbi réteg, amely nagy része főváros közeli családi házakban akar élni, a Balatonon akar nyaralót, stb. A jövőt persze nem tudom, de én személy szerint nem merem magam abba a hitbe ringatni, hogy akár a Balatonon, akár a Bp környéki családi házas fronton el KELL jönnie a korrekciónak.

(#19217) Csabroncka válasza Mauzes (#19216) üzenetére


Csabroncka
addikt

Az infrastruktúra, csak ennyit mondok! Előbb utóbb rájön a nép. 1 balatoni nyaraló árából már most 1,5 tengerparti nyaralót veszel Horvátban.

Olcsó a hitel = drága az ingatlan...

"in medias res"

(#19218) HoTDoG


HoTDoG
tag

Brutál milyen szinten megy az általánosítás. Családi házba költözés mint divat, meg magamutogatás? Hogy fog bejárni bulizni?
Igen, pont ezek a szempontok a kisgyerekes családos embereknél, hogy Nagytarcsára hogyan fog haza menni éjszakaival hajnal 4kor a Corvin tető csapatás után a Blaháról.
Azt nem tetszettek esetleg elfelejteni, hogy az elmúlt 10-15 évben a budapesti és agglomerációjának a lakossága "vidék"-ről érkezett a perspektíva reményében?
Szerintem a HO nem fog megszűnni, sőt. Most már több, mint egy éve, hogy a vaskalapos cégek is teljes HO-ban nyomják. Projektek álltak élesbe, konkrétan inkább csak előnye volt munka szempontjából. Ezek után az a munkáltató aki heti 5 napot visszaállítja, sőt inkább úgy fogalmazok, hogy az a munkáltató aki nem fogja a hibrid rendszert támogatni, szerintem szép lassan húzhatja a rólót, mert az irodisták oda fognak menni ahol ez támogatott. Szocializációra, brainstormingra bőven elég heti 2-3 nap az irodában. Heti 2x pedig bárhonnan be lehet járni.
Egyetemistaként, 20-as években tök jó a belváros, de 30 felett gyerekkel már egyértelműen a kertet és a nyugalmat fogod preferálni.
Szóval az agglo és most már a "vidék" is azért kezdett emelkedni, mert ez a réteg nem feltétlenül a belvárosban akar élni. A Gellérthegyen, Naphegyen, II. és XII-ben pedig kevesek tehetik meg a normál méretű lakást, nemhogy családi házat.
Az országnak pedig érdeke, hogy megszűnjön a 20 éves budapesti vízfejűség, jelenleg ezt az irányt is tolja a meglévő kormány. Úgyhogy ez sem éppen gyengíti a kertes házas vonalat. Persze jövőre választás, aztán ki tudja...

(#19219) Mauzes válasza Csabroncka (#19217) üzenetére


Mauzes
őstag

És szerinted a balatoni nyaralótulajdonosok hány százaléka cserélné el horvátra? Szerintem egyszámjegyű.

(#19220) Ursache válasza Kobe (#19209) üzenetére


Ursache
senior tag

Várjá': elkezdték építeni a darukalávalót :DDD

https://www.youtube.com/watch?v=eIri9YLHpOg

(#19221) Csabroncka válasza Mauzes (#19219) üzenetére


Csabroncka
addikt

Mivel érintett vagyok eléggé belelátok a témába: habók f..ra licitálnak az emberek olyan zártkerti telkekre, ahol finguk nincs mit, merre és hogyan lehet 0 infrastruktúra mellett.

Sok meglepetés lesz, a füredi ingatlan mindig drága volt, még válságban is, ezen nincs mit csodálkozni!

"in medias res"

(#19222) DamianB válasza HoTDoG (#19218) üzenetére


DamianB
őstag

Igen, pont ezek a szempontok a kisgyerekes családos embereknél, hogy Nagytarcsára hogyan fog haza menni éjszakaival hajnal 4kor a Corvin tető csapatás után a Blaháról.

Egy kollegám( kisgyermekes apuka) pont arra panaszkodott hogy megbánta a 17. kerületi új építésű családi házát mert nem tud olyan egyszerűen hazajutni belvárosi bulikból . :DDD
Nem akartam elhinni és nem egy hülye emberről beszélünk .

Na ennyit az általánosításról ;) ;]

"Arms wide open, I stand alone I'm no hero and I'm not made of stone Right or wrong, I can hardly tell I'm on the wrong side of heaven And the righteous side of hell I'm on the wrong side of heaven And the righteous side, the righteous side of hell"

(#19223) _NCT válasza Mauzes (#19219) üzenetére


_NCT
őstag

Főleg ha a következő 5-10 évben megint lesz valami tényező, ami miatt a külföldre utazás lehetősége korlátozott lesz. Neked meg ott áll a nyaralód horvátban, ki tudja milyen állapotban. Ha csak nem az a réteg vagy aki helikopterezve érkezik a születésnapokra, akkor nem biztos hogy megéri.

Bulibáró kérdésre: azért ha valaki csapatni akar 3x-4x-5x évesen, arról sem kell lemondani, szerintem évente pár alkalommal belefér, s ha szopás a hazajutás, akkor meg kiveszel 1 estére egy szobát valahol, akár szép kártyára. Szerintem ez egy harmonikus házasságon belül simán vállalható,nem kell azért lemondani mindenről.

[ Szerkesztve ]

(#19224) Mauzes válasza DamianB (#19222) üzenetére


Mauzes
őstag

De hát pontosan ez az általánosítás, amivel te érvelsz. :)

(#19225) HoTDoG válasza _NCT (#19223) üzenetére


HoTDoG
tag

Senki nem beszélt lemondásról. Csak nem heti 1-2x buli lesz, hanem ritkábban. Kicsit drágább lesz a taxi. Vagy lehet élni feltörekvő megyeszékhelyen (Szeged, Debrecen) ahol pestivel közel egyenértékű éjszakai élet van és kevesebb lesz az utazás is.

(#19226) AxBattler


AxBattler
félisten

Bulizáshoz: aki mostanság vesz/vett agglóban, vagy külső kerületben (praktikusan új építésű) családi házat, annak nem gond havonta 1-2x kifizetnie a taxit.

"Csak egy dologtól félek. Ha meghalok, az asszony eladja a gépeimet annyiért, amennyit bevallottam neki." KERESEM: Lian Li PC-C50, Silverstone Milo ML03 ..............................................................................................

(#19227) DamianB válasza Mauzes (#19224) üzenetére


DamianB
őstag

Akkor félre érthető voltam pont az ellenkezőjére gondoltam egyéni sorsok vannak szerintem amikből lehet nagyobb következtetéseket levonni csak óvatosnak kell vele lenni ne vigyen félre .

Bulizás témában egyetértek veletek . Ő is megoldja csak eszembe jutott ez a beszélgetésünk ahogy felvetődött ez a téma .

[ Szerkesztve ]

"Arms wide open, I stand alone I'm no hero and I'm not made of stone Right or wrong, I can hardly tell I'm on the wrong side of heaven And the righteous side of hell I'm on the wrong side of heaven And the righteous side, the righteous side of hell"

(#19228) updog


updog
senior tag

Azert nehezen hiszem, hogy egy haz vasarlasa elott ne gondolna valaki vegig a kozel- es kozeptavu jovore vonatkozo lehetosegeket.

mostanság vesz/vett agglóban, vagy külső kerületben (praktikusan új építésű) családi házat, annak nem gond havonta 1-2x kifizetnie a taxit.

Jó, személyes példa meg "mást is olvastam már" nem bizonyít semmit, de kicsit elmosolyodtam ezeket olvasva.

Tudok olyat, aki a gamer egerének jobban utánajárt mint a teljes házvásárlásnak, azóta csak panaszkodni hallom.

Van 18.-ban ikerházépítős ismerős, aki nemrég sírt nekem hogy nemhogy fizetésemelést nem kapott, amire számított hogy abból törleszti az irgalmatlan hitelét, hanem leépítették, és most nem tudja hogy az építkezéssel totál kinullázott/hitelbe vert költségvetéssel hogy fejezik be a házat (amibe már beköltöztek, de elég hiányos, kivitelező lelépett).

Felújítós/építős csoportokban is az süt sokakról, hogy kb. FOMO alapon mentek házba.

Ettől még esz a jó öreg sárga irigység, mert én is legalább annyit idegeskedek a kifizetett hitelmentes panelomban mint ők, kényelmesebb lenne az udvaron grillezve egy sörrel a kezemben stresszelni :D De az hogy az emberek minden téren tudatosan vennének/építenének házat, hát én legalábbis nem ezt látom, tényleg a kb. menekülés van (ami csak pillanatnyilag érthető) ész nélkül bárhova, ahol már egy trambulin elfér az udvaron.

De persze a tudatos, kp+hülye lenne nem csokot felvenni családiház-vásárló is létezik, aláírom, sőt, inkább előbb mint utóbb én is szeretnék közéjük tartozni :DDD

[ Szerkesztve ]

"Bocs, főnök, de én csak két emberben bízom. Az egyik én vagyok. Nem maga a másik." || "Hóhahó, mégis van graffaló!"

(#19229) Mauzes válasza updog (#19228) üzenetére


Mauzes
őstag

Jó, akkor maradjunk abban, hogy senkinek nincs statisztikája a több tízezer családi ház adásvételre, így nem tudjuk biztosan, hogy a házba költözők többsége jól átgondolja-e vagy sem. A magam részéről továbbra sem tudom azt vélelmezni, hogy a többség nem gondolja át és megbánja ezt (ráadásul ezt a gondolatot viszik sokan tovább, hogy emiatt lesz majd még korrekció is). Házat többségében - szintén vélelmezem - olyan vesznek, akik eleve házban laktak, vagy többgyerekesek lettek/lesznek.

(#19230) PazsitZ válasza #41635072 (#19196) üzenetére


PazsitZ
addikt

Ugy tudom CSOK-al elvileg életvitelszerűen lakni kell az ingatlant.
Bár gondolom ezt senki nem ellenőrzi, csak be vannak jelentkezve és annyi.

- http://pazsitz.hu -

(#19231) #41635072 válasza PazsitZ (#19230) üzenetére


#41635072
törölt tag

Pontosan.

(#19232) PazsitZ válasza Ursache (#19206) üzenetére


PazsitZ
addikt

A kérdés, hogy bruttó vagy nettó ár van a szerződésben.
Ha bruttó akkor a változó ÁFA az ő dolga, ha nettó, akkor viszont téged fog terhelni, ha kicsúsznak a határidőből. :(

- http://pazsitz.hu -

(#19233) Ursache válasza PazsitZ (#19232) üzenetére


Ursache
senior tag

Na, nem áfásat akartam írni, hanem bruttó árat, az van a szerződésben. :)

https://www.youtube.com/watch?v=eIri9YLHpOg

(#19234) attiati válasza updog (#19228) üzenetére


attiati
veterán

+ a fűnyírás és társai sem való mindenkinek.
Azt nem lehet megtervezni google maps-ben.

[ Szerkesztve ]

(#19235) Csabroncka válasza Mauzes (#19219) üzenetére


Csabroncka
addikt

Csak, hogy milyen szélsőségekről beszélek:
https://ingatlan.com/felsoors/elado+nyaralo/hetvegi-hazas-nyaralo/32146835

"in medias res"

(#19236) golfvariant válasza Drizzt (#19215) üzenetére


golfvariant
aktív tag

Eseteleg, lehet lesz pár cég, de aki a szolgáltató szektorban dolgozik be kell mennie dolgozni.
Állami szektorban megint, hiszen az elvtársak nem dolgoznak olyan hatékonyan. Lásd most a földhivatalnál több mint fél éves csúszások vannak. Még az illetéket sem tudják kiszabni :)
Mi 1 év és 3 hónapja vettük át a lakást, múlt hónapban fizettem be az illetéket. Amikor rákérdeztem a parkolóra, azon csak mosolyogtak a "kormányszolgák" és mondták az még rengeteg idő...

Ismerve a cégek gondolkodását, az az alkalmazott nem dolgozik aki home office-ban van! :DDD Se magyar KKV se amerikai multi sem nagyon ugrált a heti 2-3 nap home office-ért amikor felvetettem pár éve... Nincs meeting ügyféllel, egyszerű fejlesztő vagyok, a munkámat akkor is megcsináltam amikor otthon voltam, sőt néha többet is dolgoztam otthonról és hatékonyabban, mert nem duruzsolt a fülembe másik 10 ember... Mégsem engedték.

(#19237) whited válasza Csabroncka (#19235) üzenetére


whited
addikt

Te jó isten :D

Ha nem válaszolok a PM-re, elképzelhető, hogy nem kaptam meg, ilyenkor kérlek küld el újra, köszönöm

(#19238) HoTDoG válasza golfvariant (#19236) üzenetére


HoTDoG
tag

Szerintem egyértelmű, hogy irodistákról van szó és nem szolgáltató szektorról.
Az pedig, hogy mi volt a hozzáállás a pandémia előtt, már a múlt. Továbbra is az irodista, laptopról végezhető munkakörről beszélve.

(#19239) Csabroncka válasza whited (#19237) üzenetére


Csabroncka
addikt

És akkor mondom a tutit: 3 telekkel arrébb nyírtam a füvet még középiskolás koromban! Ez a rész úgy néz ki, hogy MK3 zártkert (külterület, művelés alól kivont terület). Az építésügyi rendeletben 1400nm alatti telek nem alakítható ki, ez alatt építési engedélyt az önkormányzat nem ad ki (ezért írja a kis okos a hirdetésben, hogy örök panoráma mert nem építhetnek rá)!

Ez a telek egy ~2100 nm-es telek valamikori osztásával jött létre, három felosztással keresztben ~710-740 telkek, abból is a középsőről beszélünk.
Google maps

Kérdésem: Hogy van építési engedély az "ingatlanra", és hogyan telepíti be majd szőlővel a tulajdonos a terület 80%-át ;]

[ Szerkesztve ]

"in medias res"

(#19240) attiati válasza Csabroncka (#19235) üzenetére


attiati
veterán

Ezmiez?
A lehető legrosszabb kombináció. Drágán + félkész.
Az a kulcsszó, hogy balatoni strand 3,5 km-re?

Városi ember nem fogja a kezét mozdítani, hogy befejezze. Vagy ha mégis meglátja benne a fantáziát, akkor tiszta lappal indulna.
Egy helyi erő talán szívesen befejezné, de nem ad érte ennyit.

(#19241) Mercutio_ válasza whited (#19191) üzenetére


Mercutio_
félisten

Szerk: de a balatontól ( saját ismeret ) beljebb megyünk 2-3km-t és akkor a zuhanás árban, hogy a fal adja a másikat

Akkor meg is van a megoldás!
El kell engedni a "balcsi 5 perc sétára" feltételt :U

Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, Parnis Pilóta, FANTASY könyvek, Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP

(#19242) Qtya123 válasza HoTDoG (#19218) üzenetére


Qtya123
őstag

"Az országnak pedig érdeke, hogy megszűnjön a 20 éves budapesti vízfejűség, jelenleg ezt az irányt is tolja a meglévő kormány."

Én sajnos nem látom ezt az irányt. Nem látom, hogy akár megyeszékhely szinten gomba mód szaporodnának a jól fizető állásokat kínáló cégek. Azt látom, hogy sok esetben a megyeszékhelyeken is össze teszik a két kezüket az emberek, ha megkeresnek nettó 250-300 között. A kisebb városokról nem is beszélve.

Vidéken csak az összeszerelő üzemek szaporodását látom, ahol van néhány jobban fizető állás, meg van rengeteg 3 műszakban nettó 230-ért végezhető szalagmunka.

Egyébként nem a házvásárlással van a baj, hanem azzal, hogy sokan úgy veszik a házat, hogy belepörgetik az eladott lakást és 40 évesen eladósítják magukat 20 évre brutál hitellel, brutál törlesztővel. Nyilván ez csak az én véleményem, de szerintem ez sok esetben felelőtlenség. De nyilván mindenki máshogy gondolja, nekem sosem lenne pálya, hogy 25 éves koromtól 40-ig lakáshitelt fizessek, utána meg nyugdíjas koromig családi ház hitelt.

[ Szerkesztve ]

(#19243) #41635072 válasza Qtya123 (#19242) üzenetére


#41635072
törölt tag

Úgy könnyen mondod hogy nem pálya a lakáshitel, hogy volt egy lakásod. Pofám leszakad. :DDD
Ha én is kaptam/örököltem volna akkor nyilván én sem adósodtam volna el de basszus ez nem felelőtlenség, hanem nincs más lehetőségem...

(#19244) Qtya123 válasza #41635072 (#19243) üzenetére


Qtya123
őstag

Bakker, nem arról beszélek, hogy az nem pálya, hogy 25 évesen se legyen hitel. Nyilván ez az egyetlen megoldás, ha nincs öröklés/segítség. Lehet félreérthető voltam.

Az a nem pálya, amit megléptek sokan mostanában, hogy kipörgetik 40 éves korra a lakáshitelt, majd újabb 20 évre eladósodnak, de úgy mint az állat.

[ Szerkesztve ]

(#19245) concret_hp válasza Csabroncka (#19235) üzenetére


concret_hp
addikt

csak kihagyták a tizedesvesszőt az árból :DDD

vagy fullba vagy sehogy :D

(#19246) Tamy válasza attiati (#19240) üzenetére


Tamy
senior tag

"Az ár a befejezett állapotra vonatkozik"

concret_hp: Sajnos van tizedesvessző az árban. Bár lehet, hogy rossz helyen :)

Egész életemben azon gondolkodtam, hogy kéne valamit dolgoznom. Ezért aztán a végén nem is maradt rá időm.

(#19247) Agostino válasza Csabroncka (#19235) üzenetére


Agostino
addikt

: DDD nézegesse még csak sokáig a kilátást

                          hey friend listen, i know the world is scary right now but its gonna get way worse

(#19248) Shade45


Shade45
senior tag

Akik vettek már fel babavárót gyermekáldás előtt ( még pocakban sincs a gyerek), ott milyen törlesztővel kell elkezdeni a törlesztést?
Folyósítást követően egyből el kell kezdeni a fizetést, vagy van itt is türelmi idő?

(#19249) Brave_86 válasza Shade45 (#19248) üzenetére


Brave_86
aktív tag

Az első 5 évben jöhet a gyerek, ha ez nem teljesül akkor fog változni a THM.
Igen egyből el kell kezdeni a törlesztést, ha jön a gyerek akkor a 12 héttől kérhető a szüneteltetés.
1THM (kamattámogatással): 0,43%

THM értéke 10.000.000 Forintos hitelösszegre, 240 hónapos futamidőre kalkulálva. A teljes hiteldíj mutató egy összegű folyósítás alapján került kiszámításra. A THM kalkulációja során a fentieken kívül a következő díjtételek kerültek beszámításra: 0 Ft bankszámlavezetési díj, havi kezességvállalási díj a folyósítás évében: 4 167 Ft

A kalkuláció során feltételeztük, hogy az 1-60. hónap végéig a kamat 0%, a 60. hónap végén teljesül az a feltétel, hogy a támogatott személyek legalább 1, a várandósság 12. hetét betöltött magzata a kölcsön folyósítását követő 5 éven belül betölti a várandósság 12. hetét, vagy a folyósítást követő 5 éves időszakban közösen 2019. július 1. napja után született gyermeket fogadnak örökbe, és más változás hiányában a kamat mértéke a futamidő végéig 0%, továbbá a támogatott személyek a 61. hónaptól 3 év törlesztés szüneteltetést vesznek igénybe (nem egyenletes törlesztésű kölcsön), valamint a futamidő során több gyermekük nem születik.

2THM (kamattámogatás nélkül): 5,80%

THM értéke 10.000.000 Forintos hitelösszegre, 240 hónapos futamidőre kalkulálva. A teljes hiteldíj mutató egy összegű folyósítás alapján került kiszámításra. A THM kalkulációja során a fentieken kívül a következő díjtételek kerültek beszámításra: 0 Ft bankszámlavezetési díj, havi kezességvállalási díj a folyósítás évében: 4 167 Ft

A kalkuláció során feltételeztük, hogy az 1-60. hónap végéig a kamat 0%, a 61. hónaptól a futamidő végéig ÁKK1 szorozva 1,3-mal + 5%, valamint hogy a folyósítást követő 1-5. évben nem teljesült az a feltétel, hogy a támogatott személyek legalább 1, a várandósság 12. hetét betöltött magzata a kölcsön folyósítását követő 5 éven belül betölti a várandósság 12. hetét, vagy a folyósítást követő 5 éves időszakban közösen 2019. július 1. napja után született gyermeket fogadnak örökbe, így az 5. év végéig igénybe vett kamattámogatás összegét a jogosultság megszűnését követő 120 napon belül az Adósok egy összegben kötelesek megtéríteni. Ennek összege: 1 715 136 Ft. AZ ÁKK értéke a futamidő alatt változhat, a kalkulációnál a Bank a 2021. április hónapra érvényes ÁKK érték (1,47%) figyelembevételével kalkulált.

(#19250) Kobe


Kobe
veterán

[link]

Valakinek relevans informacioja arrol, hogy mi folyik most a piacon? :)
Mi alapjan valtoznak igy az arak?
Felujitas, szakidragulas, alapanyag dragulas? Beremelkedes?

Nyilvan nem szabad a szubjektiv kis szigetembol kiindulni, de
- marketplace es ingatlancsoportokban 1M /nm korul hirdetnek lassan hasznalt panelokat is es nem ertik az ironiat
- kulfoldi kereslet 0
- ingatlan.com os atrendezodott
- ertelmisegi kornyezetben kb minden ceg costcutolt, berfejlesztes stop, szoval sok helyen megtorpanas van
- hitelert meg egyre szarabb pozicioban levo parok allnak sorba, fenekuk kint a gatyabol de pl inzulinrezisztens meddo anyuka a 3 gyerekre bevallal mindent

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.