Hirdetés

2024. június 4., kedd

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#17119) updog válasza Brandynew (#17112) üzenetére


updog
senior tag

A saját (valószínűleg valahol szerencsefaktort is tartalmazó, mert a matek az nem jön ki. szerk: ok pluszmunka, elég komoly lehet ráadásul :) :R ) példádat ne vetítsd le a piacra és mindenki másra. szerk: ettől még igaz: "szerencsésnek" kell lenni (pl. én 4 éve vettem a saját panelem, aki most "indul" gyerektelen friss házasként sokkal jobb helyzetben van, én meg a három gyerekkel kiárazódtam abból hogy a közeljövőben pl. családi házba költözzek, főleg a "támogatások" miatt. Ráadásul dolgoznék én is hidd el, mert minden vágyam dobbantani a panelból, de gyerekek és napi 10 órás - OK, önmagában nem rosszul kereső - meló mellett..)

Vagy ha ki van maxolva a 3 gyerek CSOK, Babaváró, és minden lehetséges családtámogatás, és még mellé hitel - az viszont durva elköteleződés, durva feltételek, komoly lehetséges következményekkel, és attól hogy elérhető, sokan nem akarják, és nem is mindenki tudja igénybe venni.

Nem az hogy nem hiszek neked, most így számolgatva, nekem mint egy (szerintem) átlagos IT-s állással + feleségem közalkalmazott, ha most eladnám a zuglói panelem, akkor meglenne az 50M kp-ben. Csak:
- nem maradna tartalék
- kb. egy "2000benújépítésű" lakást tudnék venni max. belőle, kisebbet mint a mostani panel (plusz a szutyok minőségű lakások miatt csöbörből vödörbe)
- úgy jön ki nekem, hogy 16-ért vettem anno ezt a panelt (és akkor is sokalltam), ami most 32M (lásd: szerencsefaktor)

Szerintem az nem kunszt hogy 50M-ért egy 10 évvel ezelőtt a béka s*gge alatti áron se kellő panel színvonalát hozó kvázi-új lakásba, vagy egy 30m2-es teljesen új lakásba költözzön valaki.

[ Szerkesztve ]

"Bocs, főnök, de én csak két emberben bízom. Az egyik én vagyok. Nem maga a másik." || "Hóhahó, mégis van graffaló!"

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.