Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• Brandynew

őstag

válasz Patrick #12682 üzenetére

Nem a versenyszféráról beszélünk, hanem közalkalmazottakról. Itt nincs olyan, hogy "nem jut el hozzájuk a pénz". Van egy bértáblázat és az alapján kapják a fizetésüket (nem számítva a pótlékokat és esetleges munkáltatói döntésen alapuló bérkiegészítéseket). Akikkel te beszéltél, hazudnak. Nyilvánosak a bértáblák, évekre vissza tudod nézni. Én is közalkalmazott vagyok, én is a bértábla alapján kapom a fizetésemet az Államkincstártól.

Nem vett el tőled senki semmit.

@concret_hp: miért, mit szeretnél, mennyit keressen egy tanár, ha nem az átlagbért? Az átlagbérrel nincs semmi baj, egy közalkalmazott nyilván nem az átlag fölött fog keresni. A béremelések azért voltak, mert szükségszerű volt, lecsúsztak az átlagbér alá. Már köszönik, jól vannak.

Vannak területek (pl. kulturális terület), ahol nem volt régóta emelés, de pont a tanárok és egészségügyi dolgozók azok, akiknek évek óta emelik a bérét, és jövőre meg azután és azután is fogják a bérmegállapodás alapján.

Az adó egyébként nem sarc. Az adó miatt élünk civilizált emberek módjára, nem a dzsungelban. Az nem mindegy, hogy mely terület, a gazdaság mely szereplői mennyi adót fizetnek és mire.

Új hozzászólás Aktív témák