- eldiablo: Mennyire strapabíró egy GShock?
- Boss81: Halott Torrentek keresése, törlése egyszerűen.
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- hcl: Döglött tabletből wifis kijelző kókány
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- droidic: Videó letöltés yt-dlp-vel (profi módszer)!!!
- WhrlpoolMind: Az eredeti lemez utánozhatatlan illata
- gerner1
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
Új hozzászólás Aktív témák
-
sakal83
addikt
válasz
Dareiosss #33305 üzenetére
Atlagot irtam.
De vszinu kevertem ausztriaval.
https://www.vg.hu/nemzetkozi-gazdasag/2025/01/fizetes-ausztria-orsztak-ber-2025
De szerintem felesleges megcafolnod h nyugat ar/ber aranyban sokkal olcsobb lett mint kishazank a joletben.
A tobb a szolgaltatas dij stb erveles pedig megallja a helyet nominalisan de ar/ber aranyt ott is nezhetsz. Ausztriaban kb 3x fizuk vannak. Tehat oszd el 3mal es hasonlitsd a magyarral.
De ha ennyire rossz, ha koltozzetek haza.
Tudom, a propaganda mast harsog de a szamok makacs dolgok. Egy atlagfizibol 400kg kenyerre futja, es 5 havonta vehetsz 1 nm pesti lakast, egy atlagpesti lakas a stat szerint 100m lett, tehat ropke 20 ev... Hat soha nem kellett ennyit dolgozni erte...
Gondolom azerz becsben csak kapsz egy atlaglakast 75-800e eurobol... Mintha futna...
-
sakal83
addikt
válasz
Dareiosss #33292 üzenetére
Koszonom az adatokat. Akkor vesezzuk ki.
1. 1 millio svajci frank egy ingatlan. Gondolom nagyvarosi nagy lakas jo helyen. Svajc netto atlagfizu 85e chf tehat 1m chf 11, 7 ev.. Itthon ez 59m ftos lakast jelent. Az egy 50es panel peremkeruletven? Svajcban is?
2. Nemet atlagfizu 3800 euro. 300e hitel 78 havi fizu. A 80m hitel 187 havi.
Kivancsi vagyok mit akartal sugallni a hozzaszolasoddal? Azt hogy az ingatlan olcsobb svajcban, mint itthon, es kevesebb hitelt vesznek fel az emberek nyugaton mint itthon pest megyeben?
Ha esetleg az volt a celod nyugatrol h bebizonyitsd, hogy milyen rossz nyugat es nincs semmi latnivalo itthon az ingatlanpiacon, akkor ez egy eros mellé volt.
Nem kell hozzá sok diploma h lathasd, hogy itthon sokeves tulfutes meghozta a gyumolcset kemenyen. Csorok lettunk ingatlant autot es kenyeret venni is...
-
-
sakal83
addikt
válasz
Dareiosss #32161 üzenetére
Nagyon brutal arak. 2020as epitesu ikerhazat adtam el ujepitesu blokkban szinte pest hataranal deli agloban 2023ban 71mert 104nmerest... 8 honapig hirdettem...
Vmi egeszen btutalis hogy egy kvazi bontando ketteszelt majd 100 dves haz 1m/nm
Ennyiert van uj a Kincsem lakoparkban nagysagrendileg.
-
válasz
Dareiosss #31718 üzenetére
Már ne haragudj, de itt nincs ilyen bérszakadék a város vidék, főváros kisebb város között...
Ez 10000%, hogy totális fail. Most azt elfogadom, hogy a pincér ugyanannyit keres Söldenben, mint Bécs belvárosában, de rengeteg olyan pozíció egyszerűen nem is létezik a falvakban/kisvárosokban, amikkel tényleg vastag pénzt lehet keresni. Ez rezonál arra, amit írtam, Ausztriában a (sí)turizmusnak köszönhetően a falvakban is egész jól lehet élni. De az se véletlen, hogy ott is 90%-ban vendégmunkások csinálják ezeket a munkákat, a főnök/tulaj osztrák.Arról ne is beszéljünk, hogy itt egy 10-12 ezres város olyan mint magyarországon egy 100 ezres.
Figyu, ez megint ilyen nyilvánvaló hülyeség. Ausztriában is orvoshiány van, a falvakban csomó helyen nincs háziorvos. Van osztrák orvos ismerősünk, tárt karokkal fogadnák bárhol. Most ha neked annyiból áll az élet, hogy jut napi betevő + tudsz vásárolni, akkor valóban oké a helyzet. Ha meg kultúrára is vágysz, akkor nagyvároshoz leszel kötve ott is. Már csak méretgazdaságossági okokból is....rengeteg cég, munkahely...
Alacsonyan képzett munkahely van bőven, akárcsak nálunk. Ha meg mérnök vagy, akkor választhatsz kb. 3 városból (Graz, Bécs?, Linz?), IT-sként meg 1-ből (Bécs).
-
eladocuccaim
junior tag
válasz
Dareiosss #31721 üzenetére
Most jottem haza Gmundenből…. Az egy turista falu, semmi több. 13000 fős lakossággal, ez még nálunk is kisváros. Ha bármi kell, mehetsz be Linz-be, ami egy kis iparváros, és ott sem fogsz szórakozni.
Basszus, egy normális szállodája sincs, csak az ízléstelenül berendezett helyi vállalkozók apartmanjaiból lehetett válogatni. De már hozzászoktam, hogy akik kint élnek mindig ferdítenek. -
eladocuccaim
junior tag
Új hozzászólás Aktív témák
- Thinkpad P16s notebookot vennék
- AKCIÓ! ASRock Z390 i7 8700K 32GB DDR4 500GB SSD RTX 3050 8GB Zalman i3 Edge Seasonic 650W
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook U757 - i3-7GEN I 16GB I 256SSD I 15,6" FHD I HDMI I Cam I W11 I Garancia!
- Acer Nitro 5 AN515 - 15,6"FHD IPS 144Hz - i5-11400H - 16GB - 512GB SSD+1TB HDD - RTX 3050 - Win11
- Bezámítás! Dell XPS 13 9305 üzleti notebook - i7 1165G7 16GB DDR4 512GB SSD Iris Xe IGP Win11
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest