Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
Ispy
veterán
2 hónapja vagyunk kutyások, egy menhelyes kölyköt fogadtunk be, valami kopó lehet, mert mindig a földön az orra. Milyen fajta lehet benne szerintetek?
És vajon mekkora lesz? Gondolom nagy, mert mindig enne.
[ Szerkesztve ]
"Debugging is like being the detective in a crime movie where you're also the murderer."
-
Ispy
veterán
Azt mondták közepes termetű lesz 20kg körül, de ami felette van azt visszaveszik.
"Debugging is like being the detective in a crime movie where you're also the murderer."
-
Ispy
veterán
válasz #89309696 #33501 üzenetére
A kutyák sem egyformák, mint ahogy az emberek sem, van akinek többet dob a gép, van akinek kevesebbet. Persze ehhez még hozzájön az életmód, környezet, táplálkozás, genetika. Nekem csak keverékeim voltak, mindegyik 12-14 évig húzta.
-
Ispy
veterán
Tiétek is szeret így aludni? Mindig így nyomja.
[kép]"Debugging is like being the detective in a crime movie where you're also the murderer."
-
Ispy
veterán
válasz szotyika77 #33585 üzenetére
Arról nem is beszélve, hogy a bolti játékok 90%-a kb. 10 percig szokta bírni, nálunk a kedvenc a mindenféle csövek levágott darabjai. Esküszöm van itthon még maradék 110-es pvc cső, szétflexelem neki 10 centis darabokra és megvan a játék 10 évre.
Nejem leselejtezett lepedőkból szokott fonni neki kötelet, az is elég olcsó.
-
Ispy
veterán
válasz tothjozsi96 #33590 üzenetére
Igazi rosszcsont feje van.
-
Ispy
veterán
válasz tothjozsi96 #33607 üzenetére
Mi acana pacificat adunk neki, konzervet el kell felejteni, sok víz, kevés tápanyag. A minőségi tápok sajnos nem olcsók, 2k/kg-tól kezdődnek. Én szoktam még neki adni zöldséget és gyümölcsöt, szerencsére a miénk bármit megeszik, nem válogat.
-
Ispy
veterán
válasz tothjozsi96 #33611 üzenetére
Szerintem a 10% tápból rohadt sok, nekünk 6 hónapos, 15kg, reggel és este kap 140 grammot.
-
Ispy
veterán
válasz tothjozsi96 #33615 üzenetére
De 16 kg 10% az 1600 gramm.
A miénk benti kutya, ha meg kint van, akkor inkább szaladgál, mint az őrült, vagy botot rágcsál.
[ Szerkesztve ]
-
Ispy
veterán
válasz tothjozsi96 #33618 üzenetére
Én azt olvastam a neten, hogy a kutya végleges súlyának a függvénye, illetve az aktivitásé. A napi 280 gramm az egy 25-30 kg-osnak az adagja. Később pedig valamennyit csökkenteni kell. Illetve kiegészítőnek szoktam adni hozzá rízst.
[ Szerkesztve ]
-
Ispy
veterán
válasz #89309696 #33630 üzenetére
Én is, a kutya meg addig ott ül és szó szerint földig ér a nyála. Néha szívatom is, mert még elpakolok, ő meg csak néz, hogy akkor most ehetne már? Persze ilyenkor magamat is szopatom, mert lehet felmosni a nyáltocsát.
-
Ispy
veterán
Azt hogy lehet megtanítani a kutyának, hogy séta közben ne zabáljon fel bármit is a földről?
-
Ispy
veterán
válasz notika77 #33690 üzenetére
Mielőtt hozzánk került úgy kezdte a pályafutását 3 hónaposan, hogy patkánymérget evett, korházban is volt miatta és hát majdnem ott is maradt. Szóval a veszély valós. Ennek ellenére nagyon lelkesen bezabát egy kitudja hány hetes patkánytetemet az út szélén. Elvenni tőle meg már nagyon nehéz ilyenkor, olyan gyorsan megy le. Persze mindent fel porszívóz a földről, legyen szó egy morzsáról, gilisztáról vagy egy pókról a falon. És hát mindig lent van a feje séta közben, megy a szimat nonstop.
Szóval ezzel lesz még gondunk úgy látom, nem olyan egyszerű sztori ez.
-
Ispy
veterán
válasz Chesterfield #33803 üzenetére
Szerintem más van a dologban, kamuszaga van a sztorinak erősen. Inkább meggondolták magukat, szvsz.
-
Ispy
veterán
válasz draco31 #34858 üzenetére
Az enyémnek egy kong csontot vettünk, na ahhoz kellett neki 3 hónap, mire megfejtette, de én már ennek is örülök, a legtöbb játék 15 perc kategória. Pedig csak egy közepes termetű kutya, nem egy ló. De legalább mást nem rág, max néha az ágya szélét, de azért kap azonnal. Multkor a futiba jött egy nagyobb kutya, valami masztif, ő egy autó abronccsal játszott.
-
Ispy
veterán
válasz Predator2 #35089 üzenetére
Nálunk a halas ment, de állandóan vakarászta magát tőle, most hypoallergént kap, de sem a nyúlas, sem a bárányos nem a kedvence. Ezért én 2 kanál natúr joghurtot vagy pár ml tejet adok hozzá, így már befalja. De kis konzerv halolaj, májkrém, szinte bármi mehet rá, ha nem magában van, akkor megeszi.
-
Ispy
veterán
válasz Gasparius #35107 üzenetére
Az enyém szó nélkül eszik meg bármit, amit adok neki, gyógyszertől a nyers zöldségig, gyümölcsig, szóval jó kérdés.
Egyedül a tápját nem szereti magában, megeszi azt is, csak inkább nagyduzzogva, de egy kis olaj, tejföl, joghurt vagy tej és úgy már tolja is be.
-
Ispy
veterán
Mi először halas acanat vettünk, de állandóan vakarozott, meg lerágta a szőrt a combjáról. Utána vettem allergén exclusiont neki, de szarvas, nyúl, kecske, mindegy volt, magában nem akarta megenni, egy kanál joghurt, úgy már ment. Aztán meguntam most a 25k-s árat és én is vettem most neki britet, ezt magában is falja. Igaz szarik is rendesen, napi 3 adag.
-
Ispy
veterán
Mikor én gyerek voltam a kutyánk kapta állandóan a maradékot, meg a nyers csirkelábat, 14 évig húzta. Szóval nem azt mondom mindegy mit kap enni, de kicsit túl van ez is misztifikálva, marketingezve, mert azért a gazdi jobban érzi magát, ha acanat kap, nem tesco gazdaságost, mert mennyivel szebb a csomagolása. Egy vadon élő kutya meg megéli ennek mondjuk a felét jó esetben.
-
Ispy
veterán
Az enyém is bármit is megeszik, sőt bezabál, zöldség, gyümölcs, gyógyszer. Ja nem, a kva drága hipoallergén tápot azt nem akarta.
-
Ispy
veterán
-
Ispy
veterán
válasz Saskakas18 #35294 üzenetére
Az enyém se ette az exclusiont, pedig 25k a 12kg-os zsák. Egy kis natur joghurttal megette, vagy kis olajjal, vagy egy kis bármivel, amit mi eszünk. A brit care-t szerencsére megeszi akár magában is. De az acanat is szerette.
-
Ispy
veterán
Apám ma beállított 2 darab 800 grammos auchanos kutyakonzervvel, hozta a kutyusnak, vette mert olcsó volt, 260 per darab. Nézem, 84% nedvesség tartom, na mondom vidd innen ezt a szart. Nem értette mi a bajom vele. Vadhúsos. Ja.
[ Szerkesztve ]
-
Ispy
veterán
válasz galervin93 #35336 üzenetére
Igazából ezért ilyen drága, mert utánozza a természetes állapotot. Igazi bio.
-
Ispy
veterán
válasz pecccccccca #35536 üzenetére
Nálunk az úgy zajlott, hogy apám megsajnálta és beengedte, na utánna nem lehetett kirugdosni sem.
-
Ispy
veterán
válasz HUTCHDB #35564 üzenetére
Nem baj, csak sokba fog kerülni. Ja és 200k az nudli pénz, egy fajtiszta kutya ellátása ennek a duplája lesz évente. Szóval ha törzskönyv kell, akkor bele kell nyúlni a zsebbe mélyen.
[ Szerkesztve ]
-
Ispy
veterán
válasz gyeniko #35614 üzenetére
Én azt gondolom, hogy amíg a kutyák életkora a vadonban mondjuk 4-5 év, addig a háznál tartottnak meg 13-15 év. Ott létkérdés a szaporodás, hiszen az alom egy része alapból elpusztul.
De a tartott kutyánál ez nem áll fenn. Na most, mit nyersz az ivaros állattal? Neki ez nem létkérdés, ha nincs szex, nem fog hiányozni neki. A család kutyáéknál egész mást jelent. Cserébe majd vagy felcsinál egy másik kutyát, ami másnál fog felesleges kutyákat eredményezni, vagy a tiédet csinálják fel, akkor meg nálad. Így is sokkal több kutya él szar körülmények között, mint kéne. Akkor megy a valakire rásózás, vagy a kényszermegtartás, vagy az ellapátolás a kert végébe. Ennek van értelme? Plusz sokkal kezelhetőbb lesz az állat, ami neked így jobb lesz, és ha neked jobb, akkor neki is.
Ha meg nem kap szexet, amikor kéne, akkor pokol lesz az élete, na meg a tied is...hallgass a lányodra.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest