- Asszociációs játék. :)
- Szólánc.
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Miért ne vegyél gagyi kínai LED izzósort...
- Az én érdekes, öszvér videokártyám...….
- Samsung LE40A536T1F LCD TV képhiba
- Pendrive-ról bootolható "belakott" debian linux live Ventoy pendrive-on
- Digitális Állampolgárság Program
- leslieke
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Alusky
aktív tag
válasz nyesteb #37264 üzenetére
Normális viselkedés, felnőtten se valószínű, hogy abbahagyja. Féltékenység mindig lesz, meg az egymás baszogatása is, kötekedés. Ha elkezdik ütni a kerítést akkor rögtön azt fogja ugatni a másik is.
Ha nem akarja a porszívó használati utasítása, hogy lábbal nyomjam le a vezeték feltekerő gombot, miért tervezik úgy lábbal legyen kényelmes használni?
-
Vesa
veterán
Még bőven tanulási fázisban van a kicsi, teljesen normális. A féltékenység is alap, szerintem jobban jársz, ha egyszerre simogatod őket, mert egyelőre ebben a korban még nem fogják igazán a dolgokat (nem véletlen fogadják a sulik is csak olyan 7-8 hónapos kortól a kutyákat, bár nem írtad, mennyi idős a kicsi). Idővel kialakul, bár nálam a nagyobb volt a féltékeny és ezt gyakorlatilag soha nem hagyta abba. Simizésnél mindig közénk furakodott, bármit csináltam vele. Pedig sokadik kutyám és suliztatva vannak (kivéve az új jövevényt, ő még csak 4 hónapos). Nem mindegyik kutyám csinálta, illetve a legtöbb leszokott róla 1 éves korára. Ez egyéni habitus kérdése. Elfogadtam a dolgot aztán inkább vagy mindkettővel játszottam, vagy egyikkel sem, hogy ne érezzék azt, hogy jobban szeretem a másikat.
A tudomány a valóság költészete!
-
jézusom
addikt
Ez mindenhol Így van kb.
Nem kell aggódni, nálam is ez a felállás. A kicsi az öregebb keverék, a nagy az 1,5 éves sincs de 4x akkora, és a jog, hogy ki ugathat az az öregnél van. A ház őrzés, járókelők ugatása a nagyobb rangú kutya dolga Az is lehet, hogy egyszerűen csak a fiatal még nem tanulta meg, kit kell ugatni, de ha bele gondolsz nincs két egyforma kutya akinek ugyan az az inger jön egy járókelőre. Egyszerűen az egyiknek lesz kedve őrizni, a másik meg konkrétan csak az ugató társára van rá gerjedve, inkább menne bunyózni vele, mint a számára érdektelen járókelőket kergetnéNem kell azt elvárni, hogy mind a 2 óramű pontossággal ugyan akkor ugyan azt fogják ugatni.
Vannak dolgok, amiket lejátszanak egymás közt, had morogjanak. Azért nem látom értelmét a korrigálásnak, mert nem is értjük igazán mit csinálnak, addig csak ronthatunk vele. Szvsz ők ilyen téren okosabbak, kár beleszólni
Persze érdemes figyelni őket, és eljátszani a gondolattal, hogy mi játszódhat le bennük
[ Szerkesztve ]
-
rwin5
őstag
válasz nyesteb #37230 üzenetére
Köszi a részletes választ, dicsérni akartam, hogy a (képről kávészínű) kutya nagyon tetszik, de mindkettő aranyos. El van magába a kutya amúgy, már úgy értem, hogy inkább az emberekkel szeret lenni, de már velünk is csak ilyen csendes társ, hogy rág mellettünk valami játékot. Úgyhogy lehet maradunk mi neki, és nem zaklatjuk már fel új kutyussal (bár remélem még nagyon sokáig megmarad, de a tenyésztőtől akitől vettük, ott a kutya anyukája hallottam 11 éves koráig élt).
Köszi a további válaszokat is.
[ Szerkesztve ]
-
Alusky
aktív tag
válasz nyesteb #37006 üzenetére
Önmagában a kölyök és felnőtt táp, mint címke nem jelent semmit, összetételt kell nézni. Prémium gyártók felnőtt termékeit pl. lehet adni kölyöknek is rá van írva a zsákra, meg ha megnézi az ember látni is, hogy egy Acana felnőttben van annyi összetevő, mint egy Brit kölyökben. Ezeket a címkéket a gyártó a saját termékei elhelyezésére használja inkább, egymáshoz hasonlítani.
Nem sok különbség van a két táp között amit említettél, a kölyöktápok fehérjetartalma magasabb szokott lenni az normális.Nem egy rossz tápok ezek, ha a felnőtt bevált és most rendben van a kutya vele akkor add nyugodtan. Én nagyon hamar váltani szoktam felnőtt tápra, bár én eléggé felsőpolcosakat veszek. Volt olyan is, hogy 8 hetesen elhoztam a kölyköt és felnőttet kapott egyből, pláne mivel a Susa kölyöktáp amivel a tenyésztője etette hiába volt kölyöktáp, összetételben közelébe nem volt az én felnőtt tápomnak.
A kutya növekedése nem egyenletes, nem a táp miatt hagyta abba, főleg mivel nagyjából ugyanaz a két táp. A bélgyulladás fél éves kutyáknál könnyen előfordul, nekem is volt most 3 is egymás után.
Ilyenkor kap gyulladáscsökkentőt, antibiotikumot általában, illetve pár napig rizst meg húst kell neki főzni vagy konzervet rákeverni a rizsre és keveset adni napi 3-4 részre elosztva a keveseket, utána mehet megint a táp rendesen.[ Szerkesztve ]
Ha nem akarja a porszívó használati utasítása, hogy lábbal nyomjam le a vezeték feltekerő gombot, miért tervezik úgy lábbal legyen kényelmes használni?
-
Alusky
aktív tag
válasz nyesteb #36771 üzenetére
Ha csak ritkán van bezárva annyira nem kritikus az elhelyezkedése, ha sokat van bent akkor fontosabb. A ritkább esetben is jobb, ha rálát a kapura és a bejárati ajtóra, de ez is kutyától függ. Az nem baj, ha lemezes a kerítés és nem lát az utcára, a közlekedő pontokra való rálátás a lényeg (kapu, ajtó). Ki kell figyelni a kutya hol szeret lenni és oda tenni a kennelt, vannak kutyák akiket nem érdekel hol van, másikat meg nagyon is, minden kutya más. Eleinte nem betonoznám le, mert akkor átrakható máshova könnyen. A rossz helyre rakott kennelben lehet ugatni fog végig a kutya. Szoktatás kelleni fog amúgy is, hogy ne büntetésnek könyvelje el, hanem lakhelynek vagy legalábbis semlegesnek.
A mostani háza maradjon a teraszon, azt felesleges bolygatni és elvenni onnan, a kennel nem muszáj, hogy egyben lakhely is legyen. A betonozás előtt még érdemes utánajárni, hogy a kerítéstől mekkora távot kell tartani, vannak önkormányzatok ahol kerítéstől való távolság is meg van határozva állattartó létesítményekre.Nekem elől meg hátul is vannak kennelek, de alig használom szóval saját gyakorlati tapasztalat ebben nem sok van, csak ismerősi körből amit hallok. Az elől lévőkben az enyémek vannak ritkán, azokat szeretik, de mindent is látnak szóval nem meglepő, a hátsókba meg vendég/őrzött kutyák vannak ők amúgy is nyugtalanabbak az idegen hely miatt.
[ Szerkesztve ]
-
jézusom
addikt
válasz nyesteb #36771 üzenetére
Szia!
Jó a kérdés. A kennel nálam se néz a bejáratra. Az utcát valamennyire látják, de amúgy is full lemez kerÍtés.
A lényeg az lenne, hogy ha egy kutyaházat kihelyezel, oda bemegy-e magától a kutya. Szóval egy olyan kutyaházat akarsz, ahova szÍvesen bemegy, mert jó neki és rálát a kapura stb.Ha a kennelben gondolkodsz, szerintem irreleváns, oda kvázi erőszakkal kell behajtani szegényt Te is azt Írod arra kell, hogy lehetőség legyen bezárni, ha vendégek jönnek pl.
Szóval én úgy oldottam meg, hogy a teraszon van kutyaól, de oda is csak nagyon ramaty időben mennek be. Inkább rongyokat terÍtek le az ajtó elé, és nem is fekszik le máshova a nagy, kicsi meg simán bejön házba.
A kennelbe meg csak a kicsit kell bezárnom, ha dolgozom, ha meg olyan vendég jön akkor a nagyot is, de annyit kibÍr
-
addikt
válasz nyesteb #36687 üzenetére
Az e nyakörvet elsősorban vadászkutyák számára fejlesztették ki.
A vezényszavas leszoktatás csak addig működik, amég a gazdi látótávolságban van, és néz, abban a pillanatban, hogy nem figyel simán feszedi a tiltott dolgokat.
Egyébként a tapasztalataimat nem csak a saját 3 dobermann képzése szolgálta, hanem 15-20 más különféle fajtájú és habitusú kutya képzésében való segítségem is gyarapította."Aki ad,az nyer"
-
jézusom
addikt
válasz nyesteb #36657 üzenetére
Nekem hét éves a 18 kilós keverékem, most van mellette fél éve egy kan sarplaninac. Ez idáig a kicsi dominál, a nagy tudomásul veszi. Lehet hogy meg fog változni, de ez a nagy olyan fajta, hogy a családtagokat nem igen bánthatja, elvileg. Szóval fajta függő is, de egy bull tipusút biztosan nem hoztam volna, bár szokott lenni nálam kölcsönben az is, ott találkozáskor szoktak lenni gondok, de amúgy egész nap egymás seggében rohangálnak
-
j.bravo
addikt
válasz nyesteb #36590 üzenetére
Visszaolvastam a #36515-öt, amire válaszolt, illetve eszembe jutottak (de azokat mar nem néztem vissza) hogy milyen válaszok érkeztek, de ott (#36515) a fórumtárs ismerőseit az átlaghoz képest szokatlanul messziről, nagy ívben kerülte el a szerencse, amikor választottak, ill. nem elég meggondoltam ill. körültekintően tették - persze utólag okoskodni, nincs is értelme.
A lényeg hogy nem igaz en bloc hogy “a mentett kutyákkal tuti gond lesz”, hanem valamivel nagyobb kockázatavanlehet, meggondoltan kell választani - de ha vásárol az ember egy kutyát, ugyanúgy észnél kell lenni.[ Szerkesztve ]
Miiinden lehetséges. Meg az ellenkezője is.
-
Manduia
csendes tag
válasz nyesteb #36563 üzenetére
Kicsi/rövidlábú kutyáknál az ízületvédő nem váltja ki a rámpát. Ők testfelépítésükből adódóan nem lépcsőzhetnek, ugrálhatnak magas helyekre,stb. Az, hogy őket -különösen fiatalon- ez nem zavarja csak annyit jelent, hogy a gazdinak kell odafigyelnie. Az ízületvédő persze nagyon hasznos, de rámpa/ fellépő mellett, nem helyette.
-
addikt
válasz nyesteb #36521 üzenetére
mintha valaki az én tapasztalataimat írná le (kivéve a szomszédot, mert a szomszédaimnak vagy van saját kutyája, és azzal foglalkoznak, vagy nem érdekli őket a kutyánk)
az utcáról fogadtuk be a kutyát, semmit nem tudtunk róla, ennyi erővel lehetett volna vérengző vadállat, vagy beteges, esetleg idióta... de egyik sem lett, imádja a fiamat, szeret játszani, szívesen tanul, megeszik mindent ("a vasszöget is") és remekül kijön a többi kutyával a futtatónál.
“The trouble with the world is that the stupid are cocksure and the intelligent are full of doubt.” - Bertrand Russell
-
jézusom
addikt
válasz nyesteb #36523 üzenetére
Hasonlóan gondolom én is A suli meg a tréner alapjában véve jó dolog, de nem szabad csak rájuk hagyatkozni. Mindenkinek el kell végeznie a saját kutatását. Én is sokat tanultam első kutyámmal a suliban, de a többivel nem mentem, mert én is tudom amit kell. Itt a fórumon is sokat tanultam. Az más kérdés, hogy azért kutyának jó a suli a szocializáció miatt is, meg éppenséggel jó program is lehet, de el tudunk menni ingyen is a futtatóba
-
jézusom
addikt
válasz nyesteb #36521 üzenetére
Ez jogos, hogy anyjátol sokat tanulna a kis kölyök. Viszont azt ne felejtsd el, hogy ha a mostani kutyádhoz hozol egy mentett picit, akkor ugyan úgy el tud tanulni mindent
Nálam is ez volt a nagyot nézte a pici kajálás közben, hogy mikor szabad enni, ha leült a nagy, ült a pici is stb...
-
notika77
senior tag
válasz nyesteb #36442 üzenetére
Azt hittem a villanypásztor több egymás fölé helyezhető vezetékből áll és így a kutyának is be lehet állítani megfelelő magasságot és vezetéktávolságot. De ha ez nem megy kérdezz rá a kiképzőnél, hogy mit gondol az elektromos nyakörvről, nekem elméletben működő megoldásnak tűnik és kényelmes is. Ha viszont ilyen segédeszközök nélkül csinálnád akkor szerintem a "kergetés" marad, ha közel megy a kerítéshez, akkor rögtön elzavarod és közben próbálod kellemetlenné tenni neki a dolgot, hogy ne játékként fogja fel és a rossz érzés maradjon meg benne. Segítségül esetleg ki is jelölhetsz valami vonalat, "kerítést" amitől távol kell tartania magát. Ha szórnak át kaját lehet próbálkozni azzal, hogy "ízesített" (nagyon erős, nagyon keserű) falatokat (elég nagy, hogy rágnia kelljen) dobálsz szét arrafelé. És természetesen, ha bármit felszed a tiltott részen, reagálni rá, hogy ne csak a rossz íz legyen, hanem a gazda rosszallása is. Ha van maradék a szomszédtól azt a legjobb ízesíteni és közben igyekezni, hogy a szagod ne nagyon kerüljön rá (ne érintsd meg kézzel).
A kutya "átlát" a kerítésen, mert a hangokat hallja és a szagokat is érzi, szóval szerintem, ha a jelenlegi takarás nem használ, akkor a plusz sem fog.
Én csak amatőr vagyok és talán jobban értem a kutyákat mint a legtöbb ember, de csak mert figyelek rájuk. Szóval, ha lesz szakértő (tanult) segítség, inkább rá hallgass, mint rám.
ui.: esetleg kihúzni az igazi kerítéstől ~2m-re egy másik ideiglenes kerítést (1m magas szerintem elég) és ha e mögé bemegy akkor jöhet a "komolyabb" büntetés, hiszen ez egy "komoly" akadály volt, amit nem volt szabad átugornia. Nem tudom hány méter hosszú a közös kerítésrész és van-e elfekvőben használható anyag. Ha venni kell, akkor nem biztos, hogy ez a módszer a választandó, hiszen a hatásossága itt is nagyban függ attól, hogy tudsz reagálni arra, amit csinált. A "komoly büntetés" is nagyban függ a kutyától, hogy mit tud elviselni (ő és a kapcsolatotok), hiszen nem kínozni vagy világgá kergetni akarod, hanem csak nyomatékosan jelezni neki (büntetni ) , hogy máskor ne tegyen "rosszat" vagyis olyat, ami Te rossznak gondolsz. Hiszen a jó és a rossz az ember által kreált fogalmak és egy állatnak nem tudod elmagyarázni, csak annyit várhatsz tőle, hogy igazodjon a gazdájához.
[ Szerkesztve ]
-
notika77
senior tag
válasz nyesteb #36437 üzenetére
Ha igazán jó a viszony a szomszéddal akkor őt kellene megkérni, hogy a kutyádat elvadítsa magától (ne foglalkozzon vele vagy még jobb, ha visszakergeti hozzátok, rákiabál, lelocsolja, felé dob valamit stb.). Ha erre nem képesek, akkor átláthatatlanná kellene tenni a kerítést, esetleg valami villanypásztorral távol tartani a kutyá(ka)t tőle, de ezeket a a szomszédok is rossz néven fogják venni (ha elkergetni sem képesek). Erről lenevelni a felnőtt kutyát a te oldaladról nehéz és pár napos folyamatos odafigyelést és szigort igényel. 3-5 nap talán elég a tanításhoz és utána még sok idő mire nem megy oda akkor sem, ha nem látod. Sajnos nem lehet elmagyarázni neki, hogy mostantól nem szeretheti a szomszédot, nem nézelődhet arrafelé stb. A kölyök mindent el fog tanulni a nagytól, amit tud, ez így működik.
A macskára csak ötletem van, hogy legyen nektek is és figyeljetek rá az elején, hogy ne ölje meg. Gondolom lesz takarmány is, ezért 1-2 macsek az egerek ellen is jól jön. Így talán a többi macska is kevésbé fogja érdekelni.
-
notika77
senior tag
válasz nyesteb #36434 üzenetére
Sajnos, ha leírod "A kutyánknak jó volt a társaság, csak elkezdte csattogtatni, kocogtatni a fogát és ezt nem tudtuk, miért teszi...a másik már nincs mellette, elajándékoztuk.", akkor nehéz belőni, hogy is tudnánk segíteni. Én ezért nem is válaszoltam.
Nem írod azt sem, hogy mit várnál el egy kutyától, mi lenne a feladata? Szerintem valóban őrizni nem tud egy kutya, mert 1 flakon gázsprével elintézel legalább kettőt, anélkül, hogy kiszállnál az autóból vagy átmennél a kerítésen. Altatós vagy mérgezett kajáról nem is beszélve. 3-4 talán elég, ha meglepnek és csak egy gázspréd van. De szerintem ezeket is komolyan képezni kell, hogy dolgozzanak, de ne öljék meg a behatolót. Jelzésre viszont elég egy tacskó méretű is. Erre könnyen is taníthatóak, hiszen csak pár alkalommal kell jó időben megdicsérni, ha ugat . Nagyjából ennyi.
Írtad viszont, hogy kutyakiképző érkezik a közeledbe. Szerintem ne csinálj semmit, amíg nem tanulsz tőle (ha tényleg ért a dolgához és érdemes tanulni tőle). Ha foglalkozik veletek, akkor fel tudja mérni mire vagy képes, milyen a terület, mi a feladat és erre milyen kutya lehet az optimális, majd tanácsokkal segíthet a felnevelése (képzése) során is. Talán segít is kiválasztani az alomból, ha jó a viszonyotok.
[ Szerkesztve ]
-
jézusom
addikt
válasz nyesteb #36431 üzenetére
Mondjuk vadász fajtájú kutyat nem igen tartanék állatok mellé. Tudnék javasolni pásztor, vagy juhász fajtákat, de azokhoz nem árt tapasztalat. Egy mostani nemetjuci nem tudom mennyire jó, szerintem már inkább a kinezet fontos, de nekem speciel az is undorító a mostani formájában...
Az alapokat nagyon meg kene tanulni, de az hogy megilyedsz egy kis vicsorgastól es elajandékozod a kutyát, hat nem tudom inkabb nem mondok semmit -
addikt
válasz nyesteb #36335 üzenetére
ugyan ilyen kutyának (labrador-vizsla-X keverék) Lukullus marhás halas tápot adok
ketté osztva (reggel-este) ami tovább csökkenti a gyomor torzió esélyét“The trouble with the world is that the stupid are cocksure and the intelligent are full of doubt.” - Bertrand Russell
-
Manduia
csendes tag
válasz nyesteb #35942 üzenetére
De pont azért érezte kint jól magát, mert úgy volt közelebb a szomszédokhoz. Valószínűleg, amikor kizártátok a házból azok után, hogy egy ideig bent volt, úgy érezte, hogy kizárjátok a falkából is, a szomszédok meg foglalkoztak vele...
(Ezért sem tartanék csak kinti tartással kutyát, ők társas lények, szeretnek minél több időt a falkájukkal tölteni, ha el vannak zárva ettől a lehetőségtől, az a többségüknek már szinte büntetés.) -
notika77
senior tag
válasz nyesteb #35942 üzenetére
Szerintem ezt csak sok foglalkozással lehet elérni párhuzamban a szomszédoktól való minél erősebb elszigeteléssel (esetleg együttműködő szomszédokkal ők is "bánthatnák", hogy kevésbé legyenek jók a kutyánál). Sajnos most már bármit csinálsz azt erősen a szomszédok ellen kell tenned, ami miatt harag lesz. Mert hiába foglalkozol vele napi 8 órát, ha utána a szomszéd gyerekkel tud játszani vagy megkapja a maradékot.
szerk.: visszaolvastam és látom a szomszéd gyerekkel már nem tud játszani a javított kerítés miatt
[ Szerkesztve ]
-
Vesa
veterán
válasz nyesteb #35466 üzenetére
Imádom a kutyáimat, de soha nem viszem őket nyaralni. Ahogy írod, ne hasonlítsunk egy kutyát egy gyerekhez! Akármennyire szeretjük, a kutya az egy állat és nem ember!
Az se mindegy, hogy egy 5-7kg-os kutyát kell nyaraltatni, vagy egy 60kg-ost.
[ Szerkesztve ]
-
gyeniko
őstag
válasz nyesteb #35466 üzenetére
És Fehér Farkas
Rendkívül hálás vagyok az érdemi válaszokért!
A külföldi nyaralásról: van nyaralónk egy olyan helyen, ahová csak repülővel lehet eljutni, ide gyakran (1-2 évente) utazunk 3 hétre. A kérdés az, hogy egy 5 órát meghaladó időtartamú repülő útra el lehet-e vinni a goldit. Nem tájékozódtam még, de kizártnak tartom, hogy a replőgép kabinjában utazhasson (ehhez túl nagy), valóínűleg a fűtetlen poggyász térbe pakolnák szegényt.
A másik gyakori nyaralás-típus a tengeri hajóutak, ide viszont nem lehet kutyát hozni. Autós nyaralásra szinte soha nem megyünk.
Igen, abszolút családi kutya volna, mindenképpen járatnánk iskolába, megkapna mindent, ami hasznos illetve jó neki, de nem azon az áron, hogy a családi életünket, rutinjainkat nekünk már nem jóleső mértékben kelljen megváltoztatni.Nem tehetünk meg mindig mindent, amit kellene, de azt mindig meg kellene tenni, amit lehet!
-
Vesa
veterán
válasz nyesteb #35442 üzenetére
Az alma magja és szára cianogén-glikozidokat tartalmaz, ez pedig gyomor problémákat okozhat a kutyánál. Vagyis lehet adni a kutyának almát, de csak úgy ha Te adod kimagozva és a szárat leszedve, és nem a földről eszi meg a fáról lehullottakat!
-
galervin93
addikt
válasz nyesteb #35436 üzenetére
Így van, főzve, illetve adott esetben pl. darálthusit nyílt lángon készítem, mire elpárolog a víz és kiolvad a zsír kész is (ez utóbbitól nagyobb mennyiségben a miénknek szintén megy a hasa, ezért leöntöm a végén, gyakorlatilag amint elkészül zsupsz tésztaszűrőbe, mire kihűl pont jól lecsöpög). Nálunk a tacsinál ez a legegyszerűbb, mert pont olyan morzsalékos lesz, hogy könnyen keverhető a kis szemű táppal. De ha mondjuk combot, tarját veszek, akkor ilyen nagyobb, 6-8 centis kockákra vágom és azt főzöm, és csak "tálaláskor" aprítom. Ha meg csak husit kap, akkor egyben kap egy jó nagyot, hagy birkózzon vele.
Illetve ritkán, de vidékről szokott kapni szárnyas husit is, házi kacsától és csirkétől nincs baja (boltitól vakarózik), ez is főve, meg itt a belsőséget is megkapja, hát azért pl. a pofám le tud szakadni, amikor mondjuk kacsamájat eszik a kutya, mondjuk akkor én is...
Szóval a husi az jó, csak az elkészítésre kell figyelni, meg persze szárnyas husinál figyelni kell a reakciót.[ Szerkesztve ]
Egy mérés nem mérés, két mérés fél mérés, három mérés - na azzal már kezdhetsz valamit!
-
galervin93
addikt
válasz nyesteb #35430 üzenetére
Minimum gyanús a táp. Kipróbálnám, hogy mondjuk veszel egy kiló husit, és 3-4 napig csak azt kap, vagy táppal keverve mondjuk fele-felében, de jobb lenne az előbbi. Ha jobb lesz az állag (már az első kakának is jobbnak kellene lennie), akkor szvsz. táp.
Mi fele-fele adjuk a tacsinak a húst és a tápot, előfordult már egyszer-kétszer, hogy elfelejtettem husit venni és csak simán tápot kapott, na akkor egyből lágyabb és szagosabb is a széklete. Amint lesz benne újra husi, egyből "szebb". Néha-néha van luxury day , amikor csak husit kap, látványos a különbség "hátul". Ezért is írtam az előző bekezdést is.Egy mérés nem mérés, két mérés fél mérés, három mérés - na azzal már kezdhetsz valamit!
-
Vesa
veterán
válasz nyesteb #35420 üzenetére
Nem tudja egyedül befűteni a házat az apró testével, és ahogy előttem írták, se zsír, se szőr nem elég még ahhoz, hogy bírja a kemény mínuszokat. Ha van garázs vagy fészer, vagy bármi olyan hely ahol nincs +24C, de -10C sem, akkor oda kéne betenni neki egy átmeneti, kisebb házat védőfüggönnyel.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz nyesteb #35416 üzenetére
Tök mindegy honnan hozod, a kutya ugyanaz a canis lupus familiaris és ugyanúgy kell tartani. Tavaszig lesz 7 hónapos, addigra eléri a testméretének majdnem egészét, szóval mindenképp legalább két ház fog kelleni a véglegesig. Egy kölyöknek kicsi kell, ezt hamar ki is növi ezért tél közepén egy közepes, majd tavasszal a nagy végleges.
Én nem hagynám kint, még később se lesz rajta elég zsír és szőr, tök mindegy 7 hetes vagy 8 vagy 10. Ha a nagy melegíti akkor nem lenne probléma, de egyedül nem lesz jó. -
Vesa
veterán
válasz nyesteb #35414 üzenetére
Akkora kell, hogy be tudja fűteni magának. Ha túl nagy a ház, ez nem fog menni. 7 hetesen nem tudom mennyire szerencsés kitenni a mínuszokba. Mert most anyuci és a tesók tesmelege fűti (vagy mondjuk normálisabb tenyésztő szokott betenni lámpát is), de egymagában elég karcsú. Bár még nincs nagyon hideg, reggel így is -1 fok volt nálunk.
[ Szerkesztve ]
-
nyesteb
tag
válasz nyesteb #35412 üzenetére
Még egy kérdés: A kiskutyának ideiglenesen készítenék egy házat, hátha nem engedi be a nagy (elférnének bőven, van hely és melegebb is lenne bent, de ki tudja). Kb mekkora alapterületű és magasságú házat csinálja neki? Szigetelt lesz, így a belső méret a lényeg. Most 7 hetes lesz, mikor elhozom, szerintem kb. tavaszig kellene, akkor megkapja a végleges házát, akkor már nem lesz hideg, nem olyan fontos, hogy ne legyen egy légköbmilliméterrel se nagyobb a ház.
Köszi!
-
jézusom
addikt
-
Kobe
veterán
válasz nyesteb #35328 üzenetére
A barf szerintem olyan a kutyaknak, mint a gyuros embereknek a biotech feherje es tarsai.
Jo jo, de ugyanazt a tapanyagot mashogy is be tudod vinni, ellenben bazi draga.
Barfshop es tarsai, a facebookon hirdetett 87edik fele kutya-kaja barffutar mar igazi sznob nepunnepellye notte ki magat.
Amellett hogy jo, baromi idoigenyes, nekem pl nincs idom ketnaponta fozocskezni meg hetente 2x friss cuccert bevasarolni jarni. Az eredmeny meg kutyatol fugg. Van barfos kutya a kozelben, izmos, jolfejlett kutya, de az emesztese a barftol a higfosas es a szarazbrikett kozotti bipolar skalan ingadozik, attol fuggoen hogy aznap epp milyen hus volt vagy mit kapott a szokasos hus melle. Szerintem ha a tap nem is olyan jo, de hosszutavon a kiszamithatosag sem epp hatrany az emesztorendszernek -
törölt tag
válasz nyesteb #35328 üzenetére
Ha jól csinálod sokkal jobb, mint a legdrágább tápok. Sokat kell utánaolvasni és kell hozzá tapasztalat.
Tápnak mások az előnyei, főleg kényelem és egyszerűség, elronthatatlanság, időspórolás, foglalkozásspórolás, nem kell hozzá tapasztalat sem, a prémiumok minőségben is vannak olyan szinten, hogy a kutya jól ellegyen vele, persze a nyersetetés mögött vannak így is.
Én nem nyersezek, prémium táp megy, meg főzök hozzá, ez a kettő között van minőségben, igényben stb.[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz nyesteb #35292 üzenetére
Ezt én is észrevettem. Ebből levonható, hogy a konzerv az nem egyenlő ledarált nyershússal vagy főtthússal, nyers nem is lehet, mert hőkezeléssel tartósítva van. Még a drága konzervek is láthatóan félig emésztetten jönnek ki, olyan konzerv szaga van, mint amikor kinyitom. És sokszor még látom benne az emésztetlen aszpikot is, meg a húsdarálékot. Ez egy 200Ft-os konzervnél még érthető lenne, de az 1300-1500Ft-os is ilyen. Nem tudom mi a kurva életet csinálnak vele, de valami miatt nem emésztik rendesen. Kevés alkalommal nem gond, de naponta így nem oké konzervet adni. Régen se vittem túlzásba az adását, de most már még annyira se.
A táp az frankó, attól rendes kutyaszar van, amilyennek lennie kell. -
elfelejtette
veterán
válasz nyesteb #35274 üzenetére
A szalagfüggönyön átmegy, mert az van most is a házán, csak ha rosszabbra fordul az idő, akkor inkább bent lesz éjszaka. A kutyaajtóban meg bízom, hogy megtanulja, meg a macskák is (mert azok is vannak).
[ Szerkesztve ]
"Nem tudom, hogy Mamának vagy Dan hadnagynak volt-e igaza, hogy van-e rendeltetésünk, vagy csak ide-oda sodor bennünket a véletlen, mint a szél, de azt hiszem, kicsit mindkettő igaz." Forrest Gump
-
elfelejtette
veterán
válasz nyesteb #35272 üzenetére
Köszi a választ.
Gondolkodtam olyan verzión, hogy a falvastagságot megduplázom a kutyaajtónál, és kívülre teszek pluszban egy hőfüggönyt, vagy olyat, ami 10 centis sávokból áll, vagy méginkább olyat, ami ugyanolyan széles, mint a nyílás.
Eleve azért csinálnánk a felújítást, mert az előtérnél szökik ki a meleg a házból, ott mindig 5-6 fokkal hidegebb van, mint a ház többi részében.[ Szerkesztve ]
"Nem tudom, hogy Mamának vagy Dan hadnagynak volt-e igaza, hogy van-e rendeltetésünk, vagy csak ide-oda sodor bennünket a véletlen, mint a szél, de azt hiszem, kicsit mindkettő igaz." Forrest Gump
-
pècsimunkás
addikt
válasz nyesteb #35238 üzenetére
Én meg lerakom az enyémnek a féreghajtót, azt IS megeszi.
Mindent IS megeszik!
Kutyát még nem láttam babot enni, na az enyém még azt is megeszi !
Persze, csak kíváncsi voltam, és kapott pár szem babot, ami főzelékből maradt. Na, azt is meg ette.
A többi kutya ami eddig volt, vagy amit láttam, lenyalogatta a babot egyesével, aztán annyi! De ő: !
Ő megesziEgyszer már hadat üzentünk az USA- nak, úgy látszik nem tanultak belőle!
-
Vesa
veterán
válasz nyesteb #35194 üzenetére
Berni egy vicc kutya, agresszió jelét se mutatja. Hosszúszőrű, abszolút család és gyerekbarát, játékos. A kanok méretesebbek. Olyan 4 éves kora után lusta mint a disznó, főleg nyáron amikor meleg van. Sok gond nincs vele. Jól tanítható, kell is neki a suli a mérete miatt. Nálam is másik kutyával van tartva, és imádják egymást kezdettől fogva. Goldi-vizsla keverék egészen más habitus, a vizsla vonal mitt rengeteg mozgást igényel. A Berni sokkal nyugisabb, nem pörög annyira. Viszont a területét védi, mármint jelez ha történés van a kerítés körül.
-
törölt tag
válasz nyesteb #35196 üzenetére
Ami tetszik, amivel érzed a lelki kapcsolatot. A kutyák nem fajta alapján verődnek össze.
Kölyköt sokkal könnyebb beilleszteni másik mellé, mint felnőttet. Szerencse is kell, nem garantált a 100% bajtársi, vérszerződéses fehérember, sápadtarcú kapcsolat. De javarészt így szokott lenni. -
jézusom
addikt
válasz nyesteb #35194 üzenetére
Az a baj ezzel, hogy manapság a tenyésztés küllemre megy. Nem biztos, hogy egy fajta kutya olyan jellemű lesz, mint amit szeretnél. Amit keresel, lehet tök másik fajtában találod meg, vagy éppen egy keverékben. Tovább megyek, én mondjuk azt látom az első kutyámban, amit a fajtának hozni kell (de neki is csak felét tudom micsoda fajta), de a második, az csak úgy jött, keverék, és meg nem mondtam volna előre, hogy ilyen jól kiegészÍtik egymást
-
Vesa
veterán
válasz nyesteb #35188 üzenetére
Berni Pásztor, hosszúszőrű és kb. 50kg a kutya. Fressnapf-ban szoktam venni a plexi függönyt, az elég jó minőség. Egyszer lemértem és 5 fokkal melegebbet "csinált" a kutyaházban (kutya nélkül), persze ehhez szigetelt ház kell. Ha a kutya is benne fekszik és adja le a testhőt, akkor szerintem a duplája is megvan.
Micsurin
Honna szoktad venni? Nem a kereskedő a ludas? Emberi kajákkal is szórakoznak néha, akkor képzelem mi mehet állateledel fronton.[ Szerkesztve ]
-
j.bravo
addikt
válasz nyesteb #35138 üzenetére
Az egésznek épp az az alapja, hogy az emésztésük még 90+ százalékban a farkasé
Volt korábban szó a nyers etetésről, most egy hsz-ben, mobilon pötyögve nem tudom úgy összefoglalni mint amennyire átbeszéltük de sok “irodalma” van már a BARF-nak (biologically appropriate raw food, ami kutyánál, macskával nagyrészt húst jelent, de nyúlnál ugye zöldségeket, füveket.
A kutyáknak fontos vitaminok leginkább a belsőségekben vannak, illetve van pár kiegészítő amit sokan adnak (halolaj, ha az adott húsban nem nem rendszeres a hal, zöldkagyló por vagy más ízületvédő, alkalmanként tojás, stb.
Kaphatók kész menük, de a csontos hús/ nem csontos hús / zöldség (rost) arány kutyánként eltér, kinek mi a jó (ha kevés a csontos akkor túl lágy a széklet, ha sok, akkor olyan kemény hogy alig bírja kinyomni). Jobb egyénileg összeállítani, de munkaigényes (nekem ez két kutyára hetente kb két óra, de van aki ennél sokkal ügyesebb, gyorsabb)
Az ösztön mélyebben gyökerezik, a táptól vagy nyers kajától függetlenül fogja vagy nem fogja saját hatáskörben kiegészíteni a kajáját.
Egyszerűbben fogalmazva, a tápos is rámegy a csirkére, ha olyan.
Fogalmam sincs, valóban egészségesebb-e a kutyának (de remélem, mert azért csinálom). 8-10 év múlva megmondomMiiinden lehetséges. Meg az ellenkezője is.
-
jézusom
addikt
válasz nyesteb #35138 üzenetére
Nálam azért sok minden maradékot megkap, kivéve a hüvelyeseket. Néha rÍzst is főzök, vagy répát, céklát. Lesz majd a szezonja a sütőtöknek, azt is nagyon szeretik. Főzhetsz neki instant tésztát is, lehet kapni állat eledelesnél.
Csirkét semmi esetre sem főzöm, marhát se. Belsőséget lehet hogy meg kéne főzni, de nem szoktam. Amit mindenképp meg kell, az a sertés és vad! Onnan lehet össze szedni csúnya dolgokat. Én is sok brit kacsásat vettem, de most nem akarták megenni ebben a nagy melegben. -
jézusom
addikt
válasz nyesteb #35136 üzenetére
Én mindig az összetételt nézem meg, nem a reklám bullshitet. Szét szoktam nézni, de mindig a brithez jutok. Télen nem vettem tápot egyáltalán, de most akik hoznának húst, nincs hűtő autójuk. Kutya kajásnál szoktam azért venni a táp mellé ezt-azt Így nyáron is, ott van hűtő.
-
jézusom
addikt
válasz nyesteb #35133 üzenetére
Hát nem tudom. Hirdeti magát hogy mono proteines, mert az kurva jó, aztán ott van a leÍrásban, hogy növényi fehérjekoncentrátum... Akkor most mi van??? Növényi fehérjét semmilyen formában nem adnék.
Mellesleg a kukorica úgy jön ki a kutyából, ahogy bement, pénzkidobás.[ Szerkesztve ]
-
t256
őstag
válasz nyesteb #35121 üzenetére
Akkor úgy tűnik bepróbálkozik.
Ő pár hónapja még morgott minden kutyára. Most már játszana velük. Ilyen szempontból sikerült szocializálni. Már csak a gyerekeket nem bírja.
Tegnap új útvonalon mentünk. Nem kellett volna. Találtunk egy putri környéket. Egy kisebb testű kutya ki is jött az egyik kerítés mögül. Miért is lenne normálisan megcsinálva.
Megállt a két kutya egymással szemben és morogtak. Mondom, de jó nekem pont ez kellett most. Elhúztam a kutyámat, ahogy távolodtunk a másik kutya megnyugodott. Elhagytuk a területét.Spock says, “Logic clearly dictates that the needs of the many outweigh the needs of the few.” Captain Kirk answers, “Or the one.”
Új hozzászólás Aktív témák
- Asszociációs játék. :)
- OLED TV topic
- Boldog karácsonyt kíván a PROHARDVER!
- Lassan állítjuk a fát, és a hardverek is be vannak csomagolva
- Genshin Impact (PC, PS4, Android, iOS)
- OpenMediaVault
- Apple Watch
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- iOS alkalmazások
- Óvodások homokozója
- További aktív témák...
- Secretlab TITAN Evo "Neo Hybrid Leatherette"- Regular - 5 év garancia Bontatlan, új Számlával
- Kukirin G2 Master (max sebesség: 60km/h)
- Volkswagen Passat Variant 2.0 TDI DSG LED facelift, új vezérlés, sérülésmentes
- Canyon Stoic 2 XL
- Fibaro okos radiátor termosztát szett (Fibaro Heat Controller+Temperature sensor) - z-wave
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest