- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Asszociációs játék. :)
- Fűzzük össze a szavakat :)
- "Egyszerű" Ügyfélkapu+ regisztráció
- Szivat a ONE. Digi és követeléskezelő (Második rész)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- New Game Blitz - 2025
- Digitális Állampolgárság Program
- Notepad++
- Android másképp: Lineage OS és társai
Új hozzászólás Aktív témák
-
Dorian
félisten
válasz Saskakas18 #35696 üzenetére
Nagyon nem, csak kicsit könnyezett az előző kutyám, a mostani semmit.
Időben ki kell szedni a szeme sarkából a csipákat (felfelé-középre húzva), akkor jócskán csökken ez a dolog: nem folyik le és nem ragad bele a redőibe. Bő borvizzel tudod megpucolni a redőit, de utálni fogja.Kétfajta ember van. Kerüld mindkettőt!
-
aleister
veterán
válasz galervin93 #35694 üzenetére
Reméljük csak ennyi a gond!
Aranyos kis dög.Eladó ÚJ Adata DDR4 2 GB so-dimm ram QNAP vagy Synology NAS-ba.
-
Saskakas18
tag
Sziasztok.
A francia bulldogosokhoz lenne egy kérdésem: nektek is könnyezik nagyon a franciátok? Mivel takarítjátok a szeme alatt ?
A tökéletes becsületes üzletelés a mérvadó!
-
galervin93
addikt
válasz aleister #35692 üzenetére
Szőrtüsző atkát mondott a doki (gugli találatai is ezt sejtették), de csak tippel, mert olyan kicsi és kevés folt van rajta, hogy nem vett mintát. Kapott egy rágótabit, ha a következő 1-2 hétben nem növekszik a mennyiségük, akkor gyanús hogy erről van szó.
Tippje az volt, hogy mivel tavasztól őszig kap spot-on cseppeket, ősszel abbahagyva + esetleg valami stressz is érhette, ezáltal kicsit gyengült az immunrendszer, ezért jöhettek ki a foltok (az atkák amúgy jelen vannak minden kutyiban, ahogy pl. nálunk a szájherpesz).
Hát meglátjuk, reméljük ennyivel megússzuk.
Ezt meg itthagyom.
[ Szerkesztve ]
Egy mérés nem mérés, két mérés fél mérés, három mérés - na azzal már kezdhetsz valamit!
-
TheProb
veterán
válasz S110rgyuri #35689 üzenetére
Bennem is felmerült, hogy lehet ott kapott el valamit. Előttünk pont egy hányó, fosó corgi volt.
Hétfőre állt kb helyre az étvágya.
Giardia teszt eredménye pozitív lett, orvos egyből jött az ilyenkor bevett szöveggel. De mivel utólag rákérdeztem, így kiderült, hogy gyorsteszt-et csináltak csak. Az meg kb borítékolhatóan pozitívat fog visszaadni, mivel 1 hónapja már kezelve volt és az antitestek miatt ilyenkor falspozitív lesz a gyorsteszt. Még jó, hogy mondtam ezt neki, mikor ott voltam...
Szerencsére a Pesti orvosom normálisabban állt a témához és azt mondta, hogy ha nincs tünete, akkor inkább csak egy gyomorrontás volt, mint Giardia."Boba is Mickey, Mickey is Boba" - Finkle Einhorn | PC Rig: https://pcpartpicker.com/b/bBy48d
-
aleister
veterán
válasz galervin93 #35691 üzenetére
A kutyákhoz nem értek, de szőr-szőr alapon a lovaknál olyan helyen fakul a szőr, ahol előtte valamilyen okból kisebesedett a bőre. Akár fizikai sérüléstől, akár bőrbetegségből adódóan is lehet a hegesedés, illetve lehet pigmentprobléma is.
Hány éves egyébként?
Eladó ÚJ Adata DDR4 2 GB so-dimm ram QNAP vagy Synology NAS-ba.
-
galervin93
addikt
Egy-két hete jelentek meg ezek a tacsimon.
Azért nem tulajdonítottam neki jelentőséget, mert volt már korábban, hogy akár a farkán, akár valamelyik lábán egy-egy icipici foltban "eltűnt" a szőr, aztán visszanőtt, mintha mi sem történt volna... Doki annak idején azt mondta ha egyszeri/egyedi eset (térben-időben), akkor nem kell különösebben foglalkozni vele. Ezek a mostaniak viszont azért kezdtek el zavarni, mert eddig csak egy volt a fülén, aztán most már van mellette még egy és "jön" a harmadik is (bal szélén a "sornak"), plusz a szájánál is van egy, ami nem tudom hogy ugyanez-e, de hasonló a megjelenése (hámló, "korpásodó" felület, pár tíz négyzetmilli). Nem vakarja, nem bántja, gyulladást nem látok (nincs bőrpír), de valahogy akkor sem tetszik. Elnézünk majd dokihoz még az ünnepek előtt, de kíváncsi vagyok szerintetek mi ez? Dr. Google mond mindenfélét...Egy mérés nem mérés, két mérés fél mérés, három mérés - na azzal már kezdhetsz valamit!
-
Vesa
veterán
válasz S110rgyuri #35689 üzenetére
Egyrészt, ezt így látatlanban elég merész dolog kijelenteni, másrészt, Barf kajától is lehet baja, ha pl. romlott volt, vagy valami olyan baci szaporodott el benne, ami problémát okoz. Ritka az ilyen, de lehetséges.
A tudomány a valóság költészete!
-
TheProb
veterán
válasz jézusom #35686 üzenetére
Farkaskonyhán azt olvastam, hogy tápról való áttéréskor nem jó ötlet a fokozatos átállás, mert teljesen máshogy emésztődik a táp és a nyers hús. Javaslatukra úgy álltunk át, hogy táp után 1 nap böjt nap (picit csalásokkal), majd nyers színhús+porcos a nap adagjának fele. Következő nap már kapott zöldpacalt és belsőséget is.
Mérni természetesen mérem. A felnőtt súlyának 2%-át, a napi adagot 4 részben tálalva.
Szerinted akkor is lehetne maga a BARF a leírt jelenségek kiváltója, ha 5 napig teljesen tünetmentesen és kvázi habzsolva ette a nyerset? Még fosás sem volt."Boba is Mickey, Mickey is Boba" - Finkle Einhorn | PC Rig: https://pcpartpicker.com/b/bBy48d
-
TheProb
veterán
Sziasztok!
Csütörtökhöz viszonyítva, egy hete BARF-fal etetem a 14 hetes kiskutyámat, a második naptól kezdve úgy eszi az adagjait, hogy mire 2 pislogok, kinyalta a tálat.
Hétfő este megkapta a veszettség elleni oltását + 1 nexgard-ot. Másnap, szóval kedd óta nagyon viszont alig eszik. Először még a felét ette meg, majd a negyedét, utána már csak bele-bele evett, végül már kb a tál látványára hátrálni kezdett. Szerda este volt egy hányás is, de visszaette szóval nagy jelentőséget nem tulajdonítottam neki. De azért beszéltem az orvossal és azt mondta, hogy sem az oltásnak, sem a nexgard-nak nem kéne ilyen tüneteket generálnia.Pénteken kb egész nap ment a hasa, estére/éjjelre már sugárban jött a "cucc" csóriból. Illetve 2x hányt is, amit nem is evett vissza. A pénteki menülyéből a 3-4. adagot már kínomban megfőztem, azt legalább megette, bár ugye később ki is jött egy része...
Szombaton mentünk dokihoz, ahol kapott hányás csillapító (Cerenia), gyomorfájásra (Buscopan) injekciókat. Illetve Pro-Kolin probiotikumot. Valamint vitt kakiból lesz egy parazita és giardia teszt. (8hetesen már bekapták a tesóival)
A szuri óta már nem hányt, illetve a kaki is formát öltött, igaz nem a normál keménységű még mindig.
Viszont enni továbbra sem akar. Szombat óta szétfőzött rizzsel próbálkozunk, de azt is nyammogja vagy ha kap hozzá valami kis zöldséget, akkor eszi rendesebben. De ha nyerset rakok a rizs mellé, akkor hozzá se nyúl kb. Annyi kiegészítéssel, hogy a szombat esti adagja mellé raktam nyerset, azt normálisan megette. De azóta megint semmi.Nem értem mi lehet a gondja és már elég tanácstalan vagyok. Volt már valaki hasonló cipőben esetleg?
"Boba is Mickey, Mickey is Boba" - Finkle Einhorn | PC Rig: https://pcpartpicker.com/b/bBy48d
-
galervin93
addikt
Már nem emlékszem pontosan elnézést, de valaki mintha ilyesmi játékot keresett volna.
Bp., Köki, de hátha el lehet indulni ezen a "nyomon", márkán stb., ha egyáltalán erről volt szó.Ezt meg csak úgy itthagyom, tudom kicsit sok a kényeztetés...
[ Szerkesztve ]
Egy mérés nem mérés, két mérés fél mérés, három mérés - na azzal már kezdhetsz valamit!
-
Vesa
veterán
válasz bnorci71 #35682 üzenetére
Idős korban már nem bírják ők sem olyan jól a hideget. Izületeik is fájnak már, amire direkt rossz a hideg. Engem is meglep néha, mit ki nem bír az idiótája télen. Pedig full extrás, körbeszigetelt háza van, plexi fügönnyel (amiből a harmadikat vettem, mert mindig letépi).
-
bnorci71
addikt
tudom, nem is féltem feküdt ez 4 hónaposan -15ben a betonon [kép] mert ott érezte jól magát, de azért mégis zavart ott a ház erre a szomszéd eresze alatt alszik esőben is mint egy kóbor kutya.
Na jó nejem jobban aggódik beengedte a pincébe fél óra múlva ment a nyüszítés, akkor legalább a házba rakjak neki valamit alá na 2 perc után feküdt kint -15 körül volt, lőttem neki a fenti fotótMondjuk az elődje az utolsó 2-3 telet már a pincébe töltötte este beengedtem reggel ki ott érezte jól magát
"If in doubt, flat out!" "Straight roads are for fast cars, turns are for fast drivers"
-
Vesa
veterán
válasz bnorci71 #35680 üzenetére
"egész nyáron a közelébe nem ment se ősszel esőbe se ami azért csak idegesített bár van esővédett hely is de sokszor a szomszéd falának dőlve aludt ami azért zava"
Ne zavarjon! A Berni ilyen. Nekem -10C alatt a ház közelébe se megy. Fekszik a hóban, mint ezen a képen. Nyáron meg az esőben fekszik és direkt élvezi. +10C körül kezd el igazán élni, +25C-ig elvan, afölött meg kb. félholt állapot. Ez a kutya genetikusan a hidegre van tervezve. -20C meg se érzi, volt olyan, hogy hóesésben aludt el a kertben és rendesen belepte a hó. Mikor szóltam neki mert kaja volt, akkor vettem észre, hogy az egyik hókupac az valójában a kutya.
-
bnorci71
addikt
hát tegnap rendesen elcsodálkoztam
tavaly ugye decemberbe hozták a bernit, gyors ház eszkábálás szalma bele kaja belerak hogy bemenjen, használta is a házat egész télen, őszre persze kinőte közbe az ajtónyíláson is vágtam hogy kényelmesebben be tudjon meni de egész nyáron a közelébe nem ment se ősszel esőbe se ami azért csak idegesített bár van esővédett hely is de sokszor a szomszéd falának dőlve aludt ami azért zavart. ~3 hete csináltam nagyobb házat. Nem ment bele a kajáját is beleraktuk pedig, hogy be keljen mennie, tudja az az ő helye, de még a múlt heti szélviharba se használta. Közbe az első teraszra felengedtük így az ajtóban tud aludni eső és szélvédett helyen. Viszont azt észrevettem a múlt heti szélvihar amit összehordott a lépcső alján falevél abba alszik nem fent az ajtóban a teraszon. Tegnap vettem 1 csomag szalmát és beraktam a házába és megtörtént a csoda 1 óra múlva már a házikóba feküdt és ott is aludt éjszaka. Sose gondoltam volna a szalma hiánya miatt nem megy a házba a kis hülye."If in doubt, flat out!" "Straight roads are for fast cars, turns are for fast drivers"
-
j.bravo
addikt
válasz cappa72 #35678 üzenetére
Főzve/sütve alapvetően semmilyen csont sem.
A csont nyersen elég rugalmas, illetve kutya által megrágható, főzéskor viszont kifőzzük belőle a kollagént, ami addig a rugalmasságot adta, ezáltal főzés után (még) szilánkos(abb)an törik, a szilánkok pedig okozhatnak bajt.
Könnyen kipróbálható hogy ugyanaz a csont nyersen kissé hajlik, főzve nem.
Mondjuk támasztó funkciót ellátó, csöves csontot (pl csirke comb) ugyanezen okokból sokan nyersen se nagyon szoktak adni.Tudom, nagyon sokan ismernek nagyon sok kutyát akik "főtt farháton élték le az életüket és a vasárnapi ebédről megmaradt csontokat is megkapták és sosevótbaj", de erre én inkább nem alapoznék - ez a hozzáállásom nem saját kútfőből van (de egyetértek vele), hanem a nyersetetős csoportok tudástárából.
[ Szerkesztve ]
Miiinden lehetséges. Meg az ellenkezője is.
-
j.bravo
addikt
válasz Saskakas18 #35676 üzenetére
Valószínűleg azért, mert nyersen nem javasol, a nyersen füstölt áru is határeset (illetve van komoly kockázata az Aujeszky-kór veszélye miatt**), a hússal törtétő etetés kapcsán pedig mostanában a nyers etetés szokott jellemzően előkerülni.
Főzve/sütve mehet a sertés (a csont nem).
** olyan országokban ahol nincs vagy minimális az előfordulása, ott etetnek nyers sertéssel, (USA, UK pl.)
-
Dorian
félisten
-
Saskakas18
tag
Sziasztok,
A franciák ehetnek hőkezelt sertéshúst?
-
Vesa
veterán
válasz Tigger0113 #35667 üzenetére
Nem lesz baja...Megeszik ezek a követ is. A rotim anno egyben nyelte le a csirkefarhátat is.
-
jézusom
addikt
Inkább lábat meg fejet vegyél! A nyak az tényleg ilyen necces nekem is Lábat meg fejet imádják és nem csak full csont hanem porcok, bőrök ami kell
-
Traxx
őstag
Sziasztok!
Kicsit már reménytelenül szeretném a segítségeteket kérni. Keresek egy játékot, de eredménytelenül, egy üreges tüskés labdáról van szó. Lényegében a labda egyik vége nyitott, így a kutya bele tudja dugni az orrát gyárilag ilyen, nem lett levágva, és puhább gumi vagy műanyag az anyaga. Tudnátok segíteni, hol kapható ilyen? Sajnos a mostani a folyamatos rágás áldozata lett.
Csatolok egy képet a labdáról és a lelkes használóról
Köszönöm!
[kép]"Amúgy a lekvár leszedésre jobb módszer is van: le kell nyalni... elképzelem, ahogy egy nagy PH!-s procitesztben fLeSsék nyalogatják a procikat" by Male (Hűtőpaszta vs. lekvár 2. rész)
-
Vezu
csendes tag
Úgy szoktattam a németjuhászt a rágásra, hogy kézből etettem. Nekem is habzsolt, mint a barom. Pl.: nyak egyik végét fogod a kezedben, a másik részét pedig engeded neki rágni, ha megrágta, vagy lerágott egy darabot azt eheti. Farhát darabokkal is lehet ezt csinálni. Így szép lassan fokozatosan rá lehet szoktatni a rágásra. Érdemes szerezned valami kesztyűt, amivel jobban rá tudsz fogni a nyers húsra, eléggés csúszós. Nekem a gumi borítású vékony textil kesztyű vált be, kutyiskolában is azt használom azóta.
-
Ispy
veterán
A mienk is ilyen idióta módon eszik...lehet ez valami mentett kutya dolog, nem tudom.
[ Szerkesztve ]
"Debugging is like being the detective in a crime movie where you're also the murderer."
-
Dorian
félisten
Ha lement a gyomrába, onnantól az erős gyomorsava elintézi ne aggódj.
Mi is adunk a fr. bulldogoknak csirkelábat, volt, h egyben nyelte le, nehogy a másiké legyen.
Amúgy extrém vicces volt, ahogy a szájából már csak a csirkelábfej lógott ki, és ahogy próbálta lenyelni, a 3 ujja kalimpált, mintha egy egész csirke lenne benne és ki akarna szabadulniKétfajta ember van. Kerüld mindkettőt!
-
Tigger0113
újonc
Sziasztok! Tegnap adtam először a hét hónapos ebzetnek nyers csirkét némi zabkásával. Ami a gondom: mivel zabál,mint az őrült,direkt egyben hagytam a csirkenyakat és a lábakat, hogy rágnia kelljen. Hát,ez a nem jött be kategória. A nyakat (nem volt kicsi) konkrétan egyben nyelte le,azt hittem,megfullad. Lesz ettől baja? Mit lehet ezzel kezdeni? Eddig is kapott a másik kutyám is ilyesmit,de az rág...
[ Szerkesztve ]
-
HUTCHDB
nagyúr
válasz Tigger0113 #35665 üzenetére
Szárnyas nélküli kellene.
" Ha húsz évesen nem vagy liberális, akkor nincs szíved, ha nem vagy konzervatív negyven évesen, akkor nincs eszed." - Winston Churchill -
-
HUTCHDB
nagyúr
Tudtok ajanlani olyan “puppy-junior” száraz tápot, amelyben abszolúte nincs szárnyas ( tehát szárnyas zsír sem)?
" Ha húsz évesen nem vagy liberális, akkor nincs szíved, ha nem vagy konzervatív negyven évesen, akkor nincs eszed." - Winston Churchill -
-
jézusom
addikt
válasz Tigger0113 #35661 üzenetére
szerintem kint rohadtul nem a labda a leg fontosabb neki. Tele van illattal minden. Az enyémet leviszem futiba 20 percig nem érdekli semmi, elzavar mindenkit. Utána megy csak játszani, ha szépen lecsekkolt minden bokrot, sarkot
-
Ispy
veterán
válasz Tigger0113 #35661 üzenetére
Az enyém bent nem hozza vissza, nem adja oda, az a játék, hogy el kell tőle venni.....kint viszont imádja visszahozni.
"Debugging is like being the detective in a crime movie where you're also the murderer."
-
Tigger0113
újonc
Hátha van ilyen tapasztalata valakinek, kíváncsi vagyok. A "kicsi" (7 hónapos magyar agár kan) idebent a házban szuperül eljátszik a labdával,konggal,kötéllel, gyönyörűen vissza is hozza,oda is adja,hogy újra eldobjam. Odakint semmi. Ha van más kutya,ha nincs, meg sem mozdul semmire,hiába dobálok,magyarázok... Na ez vajon miért lehet?
[ Szerkesztve ]
-
Vesa
veterán
válasz Tigger0113 #35659 üzenetére
Sok szép együtt töltött időt kívánok a kutyusokkal! Jó helyen vannak!
-
Tigger0113
újonc
Persze,nevelve van,az elkényeztetés a szó "jó" értelmébennértendő (kanapén szunyálás,és társai), de tervben van a suli persze. Kutyák között nevelkedtem,az eddigi két saját kutyám is tudott viselkedni, persze ők egy éves koruk körül kerültek hozzám,az azért más. Úrficska még csak hét hónapos.
-
Vesa
veterán
válasz Tigger0113 #35657 üzenetére
Egyrészt valóban "kinövi", ami igazából csak annyit jelent, hogy majd olyan 6-7 éves kora körül esetéeg csökken az enegriája. Agyban soha nem növik ki a marháskodást, maximum megöregednek.
Suliba kéne vinni, ha jót akarsz magadnak. Igazából a kutyák nem rosszak, csak neveletlenek. Az elkényzetetett kutyák meg pláne. Pont, mint a gyerekeknél.A tudomány a valóság költészete!
-
Tigger0113
újonc
válasz Dorian #35655 üzenetére
Eleve eszembe nem jutna ilyesmi,soha. De láttál már csonkolt fülű agarat? Mert én még soha. Ismétlem,ha olyan kutyám lenne,amely fajtánál korábban élt ez a barbár szokás, akkor sem tenném,de agaraknál sosem volt ez szokás szerintem. Kanapélakó elkényeztetett kis huncutság mindkettő, nem bántanám ilyenekkel (sem). A neveléssel persze próbálkozom,de a kicsi kamaszodik, nem könnyű néha. Persze,minden "gyerekkutya" huncut, és hallottam másoktól olyan sztorikat,amiknek a tükrében Villám máris angyal kölöknek tűnik Eddig sosem volt kölyök kutyám,ezt szokni kell. Benti ebek,megy a lakberendezési, pláne,ha nem vagyok itthon. De majd kinövi. Ja,és ilyen nagy kutyám sem volt még. Feléri a konyhaasztalt basszus...
-
Vesa
veterán
válasz Dorian #35655 üzenetére
Miért gondolsz mindjárt a legrosszabbra? Tudtommal már tilos bármilyen "szépítészeti" csonkítás, és büntetik is keményen. Amúgy aki befogadott kutyákat tart, azok nem csinálnak ilyet. Ilyet ma már csak a pitbull fejű kigyúrt kopasz IQ huszárok szoktak csinálni, "merazmenő". A tiltás előtt persze csinálta normális ember is, sőt, eleve a tenyésztő már vágott farkat, fület, fajtától függően még akkor is, ha nem a versenyeztetés volt a cél. Ennek szerencsére már régen vége van.
-
Dorian
félisten
válasz Tigger0113 #35653 üzenetére
Már megijedtem, hogy netán csonkoltattad a füleit, mert az igazán undorító és gusztustalan dolog lenne.
Kétfajta ember van. Kerüld mindkettőt!
-
Ispy
veterán
válasz Tigger0113 #35649 üzenetére
Cuki.
Van olyan kutya, amelyik nem szeret rosszalkodni?
-
Tigger0113
újonc
Köszönöm,kedves vagy,nyolc hetesen került hozzánk,már öt hónapja boldogítjuk egymást A kisöreglány pedig az előző kutyusommal volt csak jóban, igaz,az is nyolc hónapig tartott, míg megszerette,de ott egyrészt más volt a felállás,hisz Ő érkezett később,ergo Ő volt a "betolakodó" a falkába, másrészt akkor fiatalok voltak. De azért még reménykedem. Nagy baj szerencsére nincs persze,csak láthatóan nem kedveli a kicsit. De persze kárt tenni benne nem akar, meg hát nem is nagyon tudna,már háromszor akkora legalább,mint Ő. Dorian,mire gondolsz? Mi van a fejével? Jaaa,leesett,mire gondolhatsz... Semmi, poénból ráadtam a sapkámat,mert nagyon fázós.
[ Szerkesztve ]
-
jézusom
addikt
Nekem is agresszívnak tűnt a kis utcai mentettem. Valojában ha bele gondolok, inkább arrol van szó, hogy rohadtul félti a gazdiját, és ha még felénk szalad egy masik kutya -örömből is- tök mindegy, neki ugrik, ugrott. Ehhez jön meg hogy ösztönösen elkap mindent, ami gyors meg apró. De nagy kutyának is ugyan ugy neki ugrott.
Már meg tanulta, hogy ha jön masik kutya felénk, az lehet hogy csak jatszani akar, meg baratkozni, szimatolni picit
Az más kerdés, hogy szegényke inkább egyedül vagy labdával játszik, ezt viszont felesleges kinevelni. Ő egyedüli játékos, ez van egyedül is elkapja a patkányt -
Dorian
félisten
-
Vesa
veterán
válasz Tigger0113 #35649 üzenetére
Mentett kutyáknál sajnos nem ritka az antiszoc viselkedés. Persze ez tökéletesen érthető, főleg ha sokat kóborolt egyedül. Lehet rajta segíteni sulival és szakemberrel, de őszintén szólva, 10éves kutyánál már nem hinném, hogy van értelme ezzel szórakozni.
Grat az új jövevényhez!
-
Tigger0113
újonc
Sziasztok! Új vagyok itt,az egész fórumot végigolvastam,tudom,beteg,eltartott pár hétig, de érdekes volt,és tanulságos. Remélem még vannak itt aktív tagok. Júliusban hagyott itt a két mentett kutyámból az egyik sajnos, azóta hozzám került életem első kölyök korától velem nevelkedő ebzete,egy tigriscsíkos magyar agár kanocska,aki most hét hónapos,szépen cseperedik,és rossz,mint a veszedelem. De persze nagyon szeretjük. Nem jönnek ki a másik kutyámmal,aki egy 10 esztendős ivartalanított bichon keverék szuka,de még nem adtam fel a reményt, hátha ez változik, Mutyim(a Bichon lady) minden kutyát utál,anno gyanítom nem lett szocializálva,mire összeszedtem az út szélén,addigra már késő volt. Mutatok képet,Ő Villám,a kis agár.
[ Szerkesztve ]
-
aleister
veterán
válasz Dorian #35647 üzenetére
Nálunk sem jellemző. Hála égnek itt nincs a mezőn legeltetés, ellenben sok a vad. Gondolom ez utóbbiakról került át rájuk valahogy. Hála égnek a nagyobb bundájú németjuhászban egy sem volt.
Pedig használunk cseppet. No sebaj, most megújítottuk. Manapság már egyáltalán nem szabad félvállról venni ezt a kullancstémát.Eladó ÚJ Adata DDR4 2 GB so-dimm ram QNAP vagy Synology NAS-ba.
-
aleister
veterán
-
aleister
veterán
válasz Aaron14 #35638 üzenetére
Múlt hét közepén szedtem ki a border colie-ből 2 böszöm nagy kullancsot. Nem borsó nagyságúak voltak már, hanem még annál is nagyobbak.
Ezeknek a szaroknak a hideg őszi idő meg sem kottyan. Szóval csak óvatosan.Eladó ÚJ Adata DDR4 2 GB so-dimm ram QNAP vagy Synology NAS-ba.
-
Aaron14
őstag
Van két kistestű kutyusom, egy keverék és egy chihuahua. Legutóbb olyan tablettát kaptak, ami szívférgesség és kullancsok ellen is hatásos. Szerintetek, ha télen csak pisilni, kakilni mennek ki az udvarra, meg néha-néha egyet sétálni a városban, akkor is indokolt ennek a tablettának a tovább szedése? Nem terheli meg nagyon a májukat?
Most szúnyogot pl. egyáltalán nem látok. Kullancs hála Istennek sosem volt bennük, bolhásak is talán csak egyszer voltak.Gránit bank ajánlókódért írj privát üzenetet. Most 50.000 Ft jóváírást kapsz új ügyfélként!
-
törölt tag
Ennyi hülyeséget rég olvastam ami ide le lett írva az elmúlt 3 hétben.
Nincs ezzel gond én is hülye vagyok sok mindenhez, csak akkor nem kéne nagy mellénnyel előadni, hogy nagyon értünk valamihez felszínes félinformációkból szubjektíven alkotva. És még le is írják aki ezzel nem ért egyet álomvilágban él... Már bocs, de tudálékossággal hadd ne értsek már egyet. Nem csodálom, hogy többek között Xarax is lelépett innen a nápolyi masztiffokkal, amióta belementem én is a tenyésztésbe látni jól mennyire nincsenek tisztában alap dolgokkal egyesek, se a kutyatartás, se etológia, se kutyatenyésztés, se a faj alapvető biológiai működése terén. Fáj visszajönni ide a kutyás klubokból komolyan mondom. Legalább a fáradságot venné az a pár ember akit láthatóan érdekel a téma, hogy nem a szemellenzős hülyeségét téríti, hanem utána jár rendesen. Épp elég szenny van a kutyás világban, semmi szükség többre. -
addikt
-
Dorian
félisten
válasz Saskakas18 #35629 üzenetére
Igen, ha csak ennyi, akkor normális.
Szoptatós kor után az állatok nem képesek lebontani a laktózt (akkora mennyiségben, mint amennyi a tejben van), az emberek egy kisebb része is több tízezer évnyi evolúció során vált képessé rá, nagy részük most sem. Ez mindenféle emésztőrendszeri problémákhoz vezet, fosás, hányás, hosszabb idejű terhelés után allergia, bélgyulladás, stb. Felesleges, szükségtelen, káros.
Feldolgozott tejtermékekben sokkal kevesebb a laktóz, így nagy valószínűséggel joghurt és társai nem váltanak ilyesmit ki, nyilván ezeket sem kilószámra kell adni.[ Szerkesztve ]
-
Dorian
félisten
válasz Saskakas18 #35625 üzenetére
Ne adj neki tejet, nem tesz jót neki. Fr bulldogok kisebb korukban gyakran hánynak egy kis savat, főleg pl. futkosás, játék után.
-
bnorci71
addikt
erre én is kíváncsi leszek mik lehetnek az okok
13hónapos Berni is néha látom a sűrű váladékot amit felhány,
Most Brit Endurance kacsa&rizs a menü, mert nem ette a Junior bárány&rizst bár lehet annak más oka volt.
Vagy a belekevert Pedigree miatt, vagy esetleg az első tüzelése előtti állapot volt a tippünk."If in doubt, flat out!" "Straight roads are for fast cars, turns are for fast drivers"
-
jézusom
addikt
Nem lehet hogy sokat kap? Az enyéim csak fosnának a tejtől.
-
Saskakas18
tag
Sziasztok,
Francia bulldog 5 hónapos 2-3 naponta hány savasat. Az mitől lehet?
Brit care bárány&rizs tápot kap + víz. A füvet nem eszi. Ajánlották a tejet a lúgossága miatt, hogy naponta adjak neki 2 dl.
Valakinek esetleg valami infója ezzel kapcsolatban?
-
Ispy
veterán
válasz gyeniko #35614 üzenetére
Én azt gondolom, hogy amíg a kutyák életkora a vadonban mondjuk 4-5 év, addig a háznál tartottnak meg 13-15 év. Ott létkérdés a szaporodás, hiszen az alom egy része alapból elpusztul.
De a tartott kutyánál ez nem áll fenn. Na most, mit nyersz az ivaros állattal? Neki ez nem létkérdés, ha nincs szex, nem fog hiányozni neki. A család kutyáéknál egész mást jelent. Cserébe majd vagy felcsinál egy másik kutyát, ami másnál fog felesleges kutyákat eredményezni, vagy a tiédet csinálják fel, akkor meg nálad. Így is sokkal több kutya él szar körülmények között, mint kéne. Akkor megy a valakire rásózás, vagy a kényszermegtartás, vagy az ellapátolás a kert végébe. Ennek van értelme? Plusz sokkal kezelhetőbb lesz az állat, ami neked így jobb lesz, és ha neked jobb, akkor neki is.
Ha meg nem kap szexet, amikor kéne, akkor pokol lesz az élete, na meg a tied is...hallgass a lányodra.
[ Szerkesztve ]
-
Vesa
veterán
válasz Dorian #35622 üzenetére
Pontosan. Egy egészséges, ivaros kan teljesen be tud hülyülni már attól is, ha 5 utcával odébb tüzel egy szuka. Ha a kerítés előtt is elmegy néha és nem kaphatja el, akkor a szája is habzik. Láttam ilyet nem egyet. Ezen az nem segít, ha szökőévente egyszer meg van neki engedve a kefe...
-
CactuS
Arcképgyáros
Önmagában a törzskönyvezett kutya még nem elég a becsajozáshoz. Ahhoz kellenek versenyen elért eredmények is, ami idő és nagyon nem kevés pénz. De egyébként ez a téma sokaknál megosztó, nálunk is még kérdéses - a tenyésztő felajánlotta, hogyha akarjuk akkor ő vinné versenyre a törzskönyvezett kutyust, mert az ősök kiválóak, a tesója, akit megtartott, szépen zsebeli be a díjakat. De emberi fejjel nyilván nem lenne fair, hogy egyik ivaros a másik nem. Az tény, hogy sok betegség megelőzhető, ha ivartalanítva van, ráadásul olyanok, amik idősebb korukban már valószínűleg az elpusztulásukhoz vezetnek. Én azt mondanám, hogy kérdezz meg egy állatorvost vagy esetleg tenyésztőt, hogy mi a szakvéleménye. Valószínűleg egyik sem fogja azt mondani, hogy maradjon ivaros, kivéve a fenti példát. Max abban fog eltérni a véleményük, hogy mikor legyen a műtét.
Have you ever noticed that anybody driving slower than you is an idiot, and anyone going faster than you is a maniac? George Carlin
-
jézusom
addikt
A normális az lenne a kan kutyánál, hogy amikor kanos lesz, szépen elkap egy szukát. Nyilván nem akarsz szaporitani. Van egy olyan lehetőség, hogy kivered neki, vagy veszel plüsst, amit megreszelhet.
Hiába hagyod ivarosan ha nem találsz szukát az ugyan olyan rossz neki, sőt szerintem egy embernek is eleg rossz, ha nincs szex. Ha ivartalanitva van tovább él, es nem csinál kölyköket, pont. -
j.bravo
addikt
Még az jutott eszembe, hogy az ember a kénye-kedve szerint, kényelme érdekében mit tesz az állatokkal, az elsőre egy valid gondolatnak tűnik, másodikra viszont azt gondolom hogy mindez a háziasítással kezdődött. Az ivartalanítás ehhez képest semmi. A nem háziasított állatok fogságban tartása (kivéve ha a kihalás szélén álló faj megmentése a cél) pedig rosszabb.
Mindez _szerintem_.[ Szerkesztve ]
-
j.bravo
addikt
A lányoddal értek egyet.
Korábbi kan beagle kutyánk is megúszhatta volna pl a prosztata problémáit ha korábban ivartalaníttatjuk.
Előtte, utána is boldog kutya volt, a mostaniak is (egy kan, egy szuka), akiket a menhelyrol ivartalanítási kötelezettséggel hozhattunk csak el.Miiinden lehetséges. Meg az ellenkezője is.
-
-
aleister
veterán
Egy dolgot nem szabad elfelejteni, egy ivartalan bármiben elég komoly hormonális zavarok keletkezhetnek, ami fizikálisan és mentálisan is befolyásol egy csomó dolgot.
Én egyedül a szukát ivartalanítanám. A kan nálunk is ivaros, és az is marad.Eladó ÚJ Adata DDR4 2 GB so-dimm ram QNAP vagy Synology NAS-ba.
-
gyeniko
őstag
A vélményeitekre vagyok kíváncsi: a család minden tagja nagyon szeretne egy kiskutyát, ebben óriási az egyetértés. Elvileg (még csak 3 napos az alom és csak képen láttuk őket) teljesen makulátlan, törzskönyves kutyus lesz, aki alkalmas lehet arra, hogy időnként tenyésztőknél "becsajozzon" (mi semmiképpen nem szeretnénk tenyészteni). A probléma abban áll, hogy én ragaszkodom ahhoz, hogy a kutyán ne ivartalanítsuk, mert nem értek egyet azzal, hogy az ember kénye-kedvére nyomorít meg más élőlényeket a saját kényelme érdekében és ehhez gyárt egy sor tudományos érvet (milyen betegségektől óvjuk meg az állatot az ivartalanítással, stb.). Valamiért azt gondolom, hogy ha bármelyik állatot megkérdeznénk, hogy mit választ - ivartalanítjuk és egészségesebb lesz, tovább él, stb.. vagy pedig nem ivartalanítjuk), akkor ez utóbbit választaná. Olvastam egy cikket arról, hogy a kutyák szexuális élete puszta ösztön, nem örömszerzés a célja, ezért az ivartalanított kutyának nem is fog hiányozni a párosodás. Gondolom, felmérést végeztek a kutyák között és a nagy többség ezt válaszolta. A lányom a fejemhez vágta, hogy "felelőtlen állattartó" leszek, erre annyira befeszültem, hogy ha nem változik meg a véleményem, akkor nem lesz kutyánk (mert nem akarok felelőtlen állattartó lenni). Az állatok néhány millió évvel korábban érkeztek a Földre, mire hát ez a nagy pofa és erpszakosság? Mit gondoltok, mi a helyes nézőpont?
Nem tehetünk meg mindig mindent, amit kellene, de azt mindig meg kellene tenni, amit lehet!
-
HUTCHDB
nagyúr
Köszönöm mindenkinek a tetszésnyilvánítását!
-
CactuS
Arcképgyáros
válasz jézusom #35605 üzenetére
Nálunk a két törpe ad egymásnak rendesen, az első kutyán nem volt felesleg, de ő is szálkásabb lett, a befogadott kan pedig kb. 1,5 kg-ot fogyott( ) mióta nálunk van. Igaz, kb. reggeltől kezdik a játékot és addig birkóznak, kergetőznek amíg az egyik el nem dől. Akkor pihenés van, aztán este még egy séta és úgy alszanak, hogy ágyúval nem lehet őket felkelteni.
Have you ever noticed that anybody driving slower than you is an idiot, and anyone going faster than you is a maniac? George Carlin
-
galervin93
addikt
Szüleimnél vidéken 15.5 éves a malinois - német juhász keverék szuka, még ma is levágja a sprintet a kertben ha macskát lát. Pont gyerekként voltam mellette még nagyon sokat, vele nőttem fel, egymást fárasztottuk, szüleim nagy örömömére. Ma már nagyon öreges, megvannak a hóbortjai... És ilyen öregségére milyen jól fogadta a mi kis törpe tacsinkat! Az szobakutya, kis huncut, de nem volt semmi probléma, egyszer-kétszer lemorogta az elején a kicsit, azóta tök jól elvannak.
-
jézusom
addikt
Nekem nem belgám van, de így is lesz@pom magam mire lefárasztom a kicsit labdázással. Multkor konkrétan a bicepszem húzódott már meg Amit látok maliról instán az brutális, annyit ugrálnak olyan intenzitással, szerintem itt a drótkerÍtést nekifutásból átugraná, vagy ha nem akkor a mandulafán kiugrana
NJ-ból előbb választanék keveréket, vagy akár milyen hybrid kutyát de ezt elmondtam már párszor. Szerintem a NJ mellett még a mopsz meg kis bulldogok vannak ilyen nyomi szinten, de nem akarok senkit megbántani, de sajna ez van én is sajnálom őket. -
t256
őstag
válasz jézusom #35602 üzenetére
A népszerűség átka. Sajnos a menhelyeken is nagyon sok van. A rengeteg idiótának megtetszik, aztán nem tudnak eleget foglalkozni velük és mennek a menhelyre.
Talán, de nagyon talán biztonságosabb befogadni egy NJ keveréket. Mármint egészségügyileg.
Az EÜ problémák miatt sokan átálltak a Belga juhászra. Mindez szép és jó csak a Belgát lehetetlen lefárasztani. Egy igazi gép. Munkára tökéletes, de családi kutyának nem való.Spock says, “Logic clearly dictates that the needs of the many outweigh the needs of the few.” Captain Kirk answers, “Or the one.”
-
Vesa
veterán
válasz kenwood3 #35595 üzenetére
Sajnálom, nagyon szépek voltak!
Ahogy előttem már írták, neves kennelből 1000Eur-tól indulnak kb.
Vagy szétnézel erre, de itt csak óvatosan, alaposan utánanézve szabad vásárolni!A tudomány a valóság költészete!
Új hozzászólás Aktív témák
- Path of Exile 2
- Külpolitika
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- OLED TV topic
- Nők, nőügyek (18+)
- Hobby elektronika
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Bemutatkozott az ASUS ROG NUC mini PC idei kiadása
- A nagy Szóda, Szódakészítés topic - legyen egy kis fröccs is! :-)
- WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=-
- További aktív témák...