Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
fattyu
veterán
válasz aleister #27773 üzenetére
de azon az elven. de ezzel nem játszanék.
Vagy lakába szobakkennelbe szoktatás a javaslat, vagy ez részemről. A kutya nem hülye. sepillanat alatt megtanulja főleg hogy először sípol majd odabasz. a sípra már el fog hallgatni nagyjából 5 perc után.
És még mindig jobb mint teleszalad a szomszéd farka és jön a csigaméreg...
a hülyeséget, az embereket, a dugót, az időjárást, a késést, és a várakozást leszámítva szinte mindent jól viselek
-
fattyu
veterán
válasz aleister #27775 üzenetére
látatlanban a kinti éjszakai környezetre reagálós ugatás lehet sima izgalmi dolog is hogy jé nyest jé kutya izgalom boldogság is. na most ezt elfolytani ugatásgátlóval nem káros. ha kint biztonságban magabiztosan happyn van a zajongás közben is akkor szerintem nem lenne egyéb következménye. Ha valóban frusztráció miatt arénázik akkor persze.
de ismét. teljesen jogos igény a szomszéd részéről hogy legyen kibaszott gyorsan kuss éjjel. én mint kutyás sem tűrném.
a hülyeséget, az embereket, a dugót, az időjárást, a késést, és a várakozást leszámítva szinte mindent jól viselek
-
j.bravo
addikt
válasz aleister #35469 üzenetére
Korábban (mondjuk jóval korábban ) előkerült, volt is róla vita.
Többen voltak ellene is, mellette is, páran ki is próbálták a karjukon hogy mekkorát csíp az eszköz - mondjuk ez nem tudom mennyire összevethető (nyak vs kar, ugyanakkor kutyabőr vs emberbőr, annak vastagsága stb).
Felmerült hogy a vad utáni megiramodásból ki tudja-e zökkenteni az ilyesmi nyakörv; és az egyik fórumtárs szerint igen.Mindenesetre annál, hogy a vadász lelövi, vagy más módon baja esik, minden jobb.
Mi mondjuk nem akartuk a villamos terápiát bevállalni egyelőre, azt a megoldást választottuk, hogy csak jól belátható helyen engedjük el (mezőn, nagyobb tisztáson), kontrolláltan (pl labdázunk, stb), és mi is figyelünk ezerrel, hogy még azelőtt be tudjuk hívni hogy jönne másik kutya, nyúl, őzike, bármi.
Az utcán leginkább a normál pórázzal vezetjük, kiránduláskor használjuk az amúgy üzemszerűen nem javasolt flexit, amivel azért 5 (vagy akár több) méteres sugarú körben jóval többet tudnak szaladgálni mint a másfél méteres madzagon.Olyan elektromos nyakörvön már elgondolkodtam, ami nem feltétlenül ráz, hanem van olyan üzemmódja, hogy rezeg a nyakán. Illetve a villany ereje állítható (bár kb sose használnám).
[ Szerkesztve ]
Whatever.
-
j.bravo
addikt
válasz aleister #35476 üzenetére
Van az ezernél több is :
mivel közvetlen tapasztalatom nincs, csak agyaltam én is, a helyedben visszakeresném a topikban a témát, és esetleg PÜ-ben kérdezném az akkor tapasztalat alapján író fórumtársakat.
Nem ismerem a konkrét környéket, de olyat keresnék - a kritikus időszakban - ahol kisebb eséllyel tűnik el a sűrűben, azaz erdő helyett inkább mezőWhatever.
-
bnorci71
addikt
válasz aleister #35475 üzenetére
Fogalmam nincs, hogy lehet elérni a minden helyzetben visszahívást. Rengeteg munkával és az adott helyen talán. Okosak a kutyák az enyém is a suliba megy minden kapun kívül már nem. Ez az én hibám is mert menni kellene vele változatos helyeken is gyakorolni, ne kösse helyhez az engedelmességet.
A hosszú póráznak van egy hatalmas hátránya, ha megindul és a vége van a kezedben letépi a karod neki meg a nyaka törik amikor elfogy, ha folyamatosan engeded leég a tenyered.Ezt én is kérdeztem a kiképzőtől ha kimegy a kutya és csak sokadik hívásra jön vissza mit tegyek bünti vagy dicséret. A dicséret volt a válasz. Valahol van is logika benne. Büntivel a nem szabad kimenni a kapunt kel megtanítani, ha ezt nem tudja persze hogy kimegy onnan a visszahívásnak kel működnie ha meg azt megcsinálja dícséret jár.
2-3 hét kihagyás és néha azt mondom a kutyasuliba nem, hogy vizsgaképesek vagyunk lassan hanem megyünk vissza a kezdőbe
jövőhéten lesz vizsga, de mi még fiatalok vagyunk nem vizsgázhat[ Szerkesztve ]
ELADÓ Nissan Note 1,5b 2008 "If in doubt, flat out!" "Straight roads are for fast cars, turns are for fast drivers"
-
bnorci71
addikt
válasz aleister #35484 üzenetére
arra gondoltam, hogy ha megindul a vezényszó+rántással próbálkozni amikor visszaért juti fali, hátha
én vagy 2 hete s mezőn próbáltam hosszú pórázon amikor már majdnem elérte a határt ment a lsaan vezényszó ezt ha húz a rövid pórázon is szoktam és megy a rántás azt figyeltem meg volt némi eredmény
kutyasuli előtt volt nem mertem elengedni mert ha jön másik kutya biztos az életbe nem jön vissza hozzám a behívásba még nem bízok nyílt terepen#35845 TheProb
az volt a másik gondolat én kölyöknek nem tudom megkülönböztetni őketELADÓ Nissan Note 1,5b 2008 "If in doubt, flat out!" "Straight roads are for fast cars, turns are for fast drivers"
-
j.bravo
addikt
válasz aleister #35582 üzenetére
Akkor mázlista vagyok, hogy a mi falkánkban két menhelyi kutyából kettő nem csak imádnivaló, hanem gyönyörűszép is, vagy csak elfogult vagyok mert elrabolták a szívem?
(nem mintha cél lett volna az instakompatibilitás, de azok lettek. Mondjuk nem nagyon használom ezt ki )
[ Szerkesztve ]
Whatever.
-
galervin93
őstag
válasz aleister #35692 üzenetére
Szőrtüsző atkát mondott a doki (gugli találatai is ezt sejtették), de csak tippel, mert olyan kicsi és kevés folt van rajta, hogy nem vett mintát. Kapott egy rágótabit, ha a következő 1-2 hétben nem növekszik a mennyiségük, akkor gyanús hogy erről van szó.
Tippje az volt, hogy mivel tavasztól őszig kap spot-on cseppeket, ősszel abbahagyva + esetleg valami stressz is érhette, ezáltal kicsit gyengült az immunrendszer, ezért jöhettek ki a foltok (az atkák amúgy jelen vannak minden kutyiban, ahogy pl. nálunk a szájherpesz).
Hát meglátjuk, reméljük ennyivel megússzuk.
Ezt meg itthagyom.
[ Szerkesztve ]
Egy mérés nem mérés, két mérés fél mérés, három mérés - na azzal már kezdhetsz valamit!
-
bandi0000
nagyúr
válasz aleister #35719 üzenetére
Azért furcsállom, mert ides tova ez az 5. németjuhászunk, abból az első kan elszökött, de igazából egyiknél se emlékszek, hogy ennyire aktív lett volna. Ha egy kicsit nyugszik mikor öregszik, az jó lenne
Sétálni még nem, de játszani igen, 10m-re dobom el neki a labdát oda vissza rohangál de megse kottyan neki
#35720Dorian: A kutya kenel vas beton hálóból lett kialakítva, körbe raktam csirkehálót, pont emiatt, hogy nehogy ki akarjon jönni, csak azt nem matekoztam bele, hogy valahogy a ház hátulján a deszkát leszedte, és kvázi a ház és a háló közé szorult be a feje és gondolom akkor kapálódzott és a lába is beakadt. Szerencsére nem kellett műteni, és még sínt se rakott rá, biztos jobban összeforrt volna, de az tuti, hogy leszedte volna magáról. Nem mondom, hogy nem lehet észrevenni, hogy néha máshogy rakja, de nem nagyon akadályozza szerencsére.
Tervbe van a kutyakenel átalakítása, csak jelenleg az építőipari ágak az egekben vannak, én meg betonoznám, oldalára valami szigetelt cuccot kellene rakni, hogyha majd lesznek kölykök akkor nehogy megfagyjanak
Xbox One: bandymnc
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest