Új hozzászólás Aktív témák
-
MurdR
veterán
Vasárnap délután tudnám elhozni rosszcsontot a menhelyről. Viszont hétfőn egész nap egyedül lenne, mint a kisujja, mert én dolgozok, asszonyom pedig későn ér haza. Ez így nem a legjobb, mi? Az elején nem ártana, ha 2 napot otthon vagyok vele, ugye?
-
Pécs- Szekszárd környékén jó kutyaiskolával van valakinek tapasztalata?
-
TazLeacher
nagyúr
A legtöbb kutyaiskola fojtó nyakörvet kér, ahova mi jártunk az is. A különbség, ami sokaknak nem esik le, hogy visszacsatolva, lefixálva, pl. ezen a kutyán is a használatos nagyszemű fojtó van:
Nem véletlen, FCI előírás vizsgákon is:
A kutyán pedig kötelezően egyszerű, egysoros, nem fojtóra állított, lazán feltett láncnyakörv lehet.
Ez az, amit a képen látsz.
-
válasz
Dark Archon #22346 üzenetére
A fojtó nyakörv az adott pillanatban fojt csak ahogy enged a húzásból máris kilazul. De az csak egy eszköz mert amint rá kerül a sima ugyanúgy fog húzni.
Miért ne hozhatna önálló döntéseket a kutya? - Miért ne hozhatna önálló döntéseket egy 4 éves gyerek? Ennyi erővel. Azért mert ha nincs felette kontrollod akkor veszélybe sodorja magát. Kiszalad egy autó elé, vagy megküldi egy vaddisznó az erdőben. ( oké biztos nincs de ezzel csak arra akarok célozni, hogy bármi történhet ) Attól még nem robot, hogy engedelmes, mint ahogy a gyerek sem az attól, hogy hallgat a szüleire és tiszteli őket.
-
A "szakember" azt mondta (kutyaiskola), hogy adjak rá fojtó nyakörvet, könnyebb dolgom lesz vele. Kb. hasonló, mint a te elektromos póráz javaslatod. A fojtón egy percig sem gondolkoztam, mert amilyen kis idióta, megered egy macska után vagy én rántok rajta nagyobbat a kelleténél és megfojtom. A másik szakember javaslat a hosszú póráz volt, azt alkalmazom.
Az elektromos nyakörvön gondolkozom, bár drága és úgy vagyok vele, miért ne hozhatna önálló döntéseket a kutya? Ha robotot akartam volna, azt veszek. Egyedüli vágyam, ha azt mondom (jelzem), hogy csináljon meg valamit, akkor csinálja meg. Magyarul, ha el is rohan vagy szaglászik, ha szólok, jöjjön / figyeljen, már csak a saját biztonsága érdekében is.
Egyébként meg ott tartok, ahol te szerintem. Fiatal a kutya, próbálgatja magát. Haladunk egyébként szerintem, mert pl. be nem jön a házba engedély nélkül és ha bent volt, eddig úgy kellett kitenni, most meg már 2-ből 1x kijön, ha szólok
Ugyanez a terasszal. Azért totál nincs feladva meg nem hagyom, hogy hülyére vegyen.
Például van, hogy elviszi a papucsomat vagy bármit, mert azt akarja, hogy játsszunk. Eddig körbe-körbe rohangált a ház körül, esélyem se volt elkapni. Aztán már 2x csináltam egy rögtönzött kerítést a ház és az oldalkerítés közé, ahova bezavarva el tudtam kapni. Sz'al azért nehogy már egy kutya szórakozzon velem, tényleg
De nem hiszem, hogy a kifejezésed, hogy nem megfelelő a kapcsolat, helytálló. Tényleg olyan, mint egy gyerek... nem fog rád figyelni, rosszalkodik, csinálja, amit akar. Egy gyereknél meg ez teljesen természetes, egészséges.
Mindent összevetve nekem alapvetően tetszik, hogy van személyisége a kutyának, csak viselkedjen bizonyos korlátok között.
-
válasz
Dark Archon #22338 üzenetére
Tényleg?
És hány szakemberrel beszéltél már ez ügyben? Akkor van rendben a kutya-gazdi kapcsolat ha te vagy a falkavezér, ő nem hozhat önálló döntést. Azt, hogy átszalad az erdőn úgy, hogy te erre nem adsz engedélyt nekem elég önállónak tűnik. Azt, hogy nem tudom a figyelmét megszerezni az megint csak a nem megfelelő kapcsolatra utal. Én ezt most tanulom a saját kutyámmal, még fiatal és nagyon hebrencs, ha másik kutyát lát vagy nem akarja csinálni amit kérek akkor nagyon nehezen tudom elérni, hogy rám figyeljen de dolgozok rajta és idővel meg lesz az eredménye ebben biztos vagyok.
Ez a bekapcsol az orra kikapcsol a füle nagyon is sztereotipikus mondat megint csak. Hall ő téged ne aggódj csak éppen cseszik rá, hogy mit óbégatsz mert nem te fogod eldönteni, hogy ő mikor hova megy.
Ahol rendezett a viszony ott ez nem így működik. Nekem nem hagyja az önérzetem, hogy ebbe belenyugodjak mert én gondoskodom róla, én tőlem függ a jóléte ahogy itt írták korábban akkor az én szabályaim szerint kell játszania, mint ahogy a gyerekemnek is kellene ha lenne.
Sok megoldás létezik szerintem egy elektromos nyakörv pl. nagyon finom módja annak, hogy rávezesd te vagy a főnök. Persze segédeszköz nélkül is működnie kell, ha rendezed vele a viszonyodat.
jer1cho: akkor nem csak én gondolom így.
z123456789: én nem mondom, hogy ez minden esetben egyszerű
de kellő szakértelemmel biztos vagyok benne, hogy mindegyik kutyánál lehet eredményt elérni. persze, ha kevesek vagyunk hozzá azt is fel kell ismerni és segítséget kell kérni. én is úgy voltam vele, hogy majd autodidakta módon megtanítok mindent, aztán még is suliban kötöttünk ki.
-
madgie
titán
válasz
TazLeacher #22342 üzenetére
Egyértelmű
-
TazLeacher
nagyúr
válasz
z123456789 #22341 üzenetére
Természetesen a kutyánkat akkor is szeretjük ha olyan amilyen.
A kutyámat azért szeretem, mert olyan amilyen.
-
z123456789
addikt
válasz
TazLeacher #22340 üzenetére
Sarkallatos, de igen, van benne valami. Természetesen a kutyánkat akkor is szeretjük ha olyan amilyen.
-
TazLeacher
nagyúr
válasz
z123456789 #22339 üzenetére
Valaki egyszer leírja egy könyvbe, hogy XY kutya ilyen, vagy olyan, onnantól ez tény lesz, és állandóan ezzel találkozik az ember...aztán vagy lesajnálnak, vagy nem tudom.
Nem tudom, hogy mit szólna valaki, ha az utcán odamennék hozzá, és sajnálatomat fejezném ki neki, hogy ilyen hülye a felesége, biztos nehéz lehet vele, hogy kettőig is nehezen tud számolni, hiszen szőke... -
z123456789
addikt
(#22336) bb0t
(#22337) jer1cho
Ezzel valamelyest én is egyet értek, és nem vitának szánom. Egy 1,5 éves malamutom volt ezelőtt. Úgy értem 1,5 évesen hoztam el egy hölgy gazditól, akit úgy vett hülyére mint a fene. Nem volt ideje, akarata, esetleg megfelelő tekintélye hogy foglalkozzon vele.
A kutyát átkereszteltem, megtanítottam viselkedni, és egy-két alap dologra. Meg kellett neki mutatni hogy én vagyok a gazdi, az erősebb, és hogy tőlem függ a jóléte. Amit én nagyon szívesen biztosítottam neki mert imádtam. Sőt inkább barátként kezeltem mintsem alá/fölé rendelt élőlényként. És még is megvolt a tisztelet.
Pedig a malamutot is egy makacs kutyának tartják. Csináltam mindezt úgy hogy az első kutyám volt.
Persze nem zárom ki hogy vannak nehezen kezelhető kutyák, de szerintem sem szabad egyből rámondani hogy ez a fajta ilyen."Klikker ugyanitt vaneladó." Gondolkoztam én is hogy ezt beírom.
-
Miért? Tényleg nem lehet vele póráz nélkül sétálni
Ott kezdődik, hogy eleve bringával megyek vele az esetek nagy részében. Ha fogom a pórázt, akkor tolva, ha elengedem, akkor ülök fel. Ha szagot fog, kikapcsol a füle és megy az orra után. Akár úgy is átvág az erdőn, hogy kettőt pislantok és 20m-rel odébb van. S ha bekapcsol az orra és kikapcsol a füle, mit tudok csinálni? Akkor még a kajára sem figyel, ami nála nagy szó. Viszont, ha elrohan az erdőbe és épp meghallja, hogy hívom, akkor odajön. Marad a hosszú pórázas séta, mint megoldás és a beletörődés.
Természetesen a felsorolt ételek nem a napi étkezésének a része, csak ki lett próbálva
Ahogy a sör is, de úgy látszik ő anti-alkoholista, mert nem itta.
-
válasz
Dark Archon #22335 üzenetére
Ez egy beagle, ki van zárva, hogy nem enne - Én nem szeretem mikor egy viselkedési normát vagy egy jellemvonást egy fajtával azonosítanak. Legtöbbször azt hallom az ismerőseimtől, hogy nem lehet beagle-lel póráz nélkül sétálni mert megy az orra után. Aztán azt látom, hogy tényleg nem lehet, és a csoportos séták során a gazdi futkos a beagle-je után mert az megy amerre lát. Úgy gondolom, hogy a sztereotipikus gondolkodás egyfajta beletörődést eredményez. Találkozik a gazdi a problémával és azt mondja, ó ez a fajta ilyen, majd belenyugszik. Szerintem ez nagyon nem jó hozzáállás, mert így fel sem merül az igény a probléma megoldására. Ó hát a husky makacs nem tudok mit csinálni, a beagle megy az orra után stb. Pedig szerintem minden problémára van megoldás még ha egyes példányoknál kicsit nehezebb is eredményt elérni.
Az enyém is megeszik mindent.
követ is néha. Zöldséget, gyümölcsöt, diót mindent. A reggeli séta abból áll, hogy felporszívozza a lehullott meggyet. Én cukros dolgot egyáltalán nem adok, fagyi, joghurt, csoki alapból kizárva. Túl fűszereset se mint pl. chips. Igazából egészségesebben eszik mint mi.
Viszont őt játékkal jobban lehet motiválni mint falattal, ennek mondjuk örülök. Járunk most agilityre és a feladat végén egy kis húzós játék a gazdival sokkal jobb motiváció mint ha adsz neki egy falat kaját.
z123456789:Igen a tükörmódszer meg a klikker ellenzői sokszor mondják, hogy nem akarnak biorobotot. Eleinte tetszett nekem is de aztán én is elpártoltam tőle. Klikker ugyanitt vaneladó.
-
Ez egy beagle, ki van zárva, hogy nem enne
Folyton zabálna, ha tehetné. S mindent megeszik, kivéve a hagymát és a salátát. Amúgy alma, körte, meggy, cseresznye, barack, chips, keksz, rongy, deszka, édes sütemény, sós sütemény, rózsa, paprika, paradicsom, kaka, stb., mindent megeszik, főleg, ha látja, hogy mi is esszük
Egyedül a csokit nem próbáltam, mert úgy tudom, az mérgező a kutyának. Nemrég sajnos sikerült bejutnia a tyúkhálón keresztül az almafánkhoz is (ilyen alacsony fajta) és kivétel nélkül az összes kis - még éretlen - almát lezabálta, letépte.
Így aztán nem is tudom előtte hagyni a kaját, hogy majd eszik, amennyi jól esik neki. Mikor még kicsi volt, kellett vennünk egy időzíthető etetőt. De idővel rájött, hogyan lehet kinyitni és megzabálta az egész napi adagját. Körbe kellett raknom téglákkal az etetőt és a tetejére is 2 téglát, hogy ne tudja kinyitni. Mint minden mást is, avagy elkeríteni. A tavalyi akciója után a veteményesünk is el lett kerítve. Marhára leleményes tud lenni, ha kajáról van szó
Viszont ennek köszönhetően kiválóan lehet jutalomfalattal tanítani.
-
z123456789
addikt
Jaj!
Elnézést, elég szemtelenre sikeredett a "klikker" szó opdabiggyesztése.
Szöveg szerkesztés közben írtam legalulra hogy el ne felejtsem. Hát elfelejtettem...
De akkor már kifejtem mit szerettem volna vele kapcsolatban.
Igazából le is írtad. Tegnap vettem pár apróságot még a blökinek, és hirtelen felindulásból egy ilyet is leakasztottam a polcról...aztán utána foglamazódott meg bennem pontosan az amit leírsz.
Nem egy robot kutyát szeretnék, hanem azt hogy rám figyeljen.
Elhiszem hogy nagyon hasznos, de számomra akkor is kicsit robotikussá teszi az ebet.
Szóval akkor meg is érkeztünk. Kösz. -
válasz
VANESSZA1 #22322 üzenetére
Nos, még annyi, hogy most már a legtöbb EU-s országba csak 4 hónapos kor után mehetnek illetve a veszettség elleni oltást ha megkapja utána el kell telnie x napnak és csak azután viheted.
z123456789: Nekünk van klikkerünk de nem igen használom, esetleg egy-egy összetett trükkhöz. Gyorsabban meg lehet tanítani a segítségével amit szeretnél, de én pl. jobb szeretem ha velem kommunikál tanulás közben a kutyám és nem a klikkerrel. Mert akkor csak arra figyel, hogy klikk kaja. Sokan szeretik sokan nem. Youtube-on vannak videók nézz meg egyet kettőt.
-
z123456789
addikt
válasz
Ragadozó #22328 üzenetére
(#22328) Ragadozó
(#22324) jer1cho
Látom nem csak én vegyítem a kutyát és a házimozit.Nagyon szépek. Én is most szereztem egy farkasölő/németjuhász (elvileg) keveréket.
Próbálok itt okosodni, mert kb 8 évvel ezelőtt volt utoljára kutyám. :S(#22307) Dark Archon
De én nem konzervet vettem hanem tápot. (Viszont tegnap vettem egy konzervet is próbaképpen)
Pénteken megyünk dokihoz, ahhoz akihez az előzőt hordtam. Nagyon jó emlékeim vannak, remélem nem változott sokat a Dr. úr.
Volt egy eset ami miatt azt mondtam hogy soha többet nem akarok más állatorvost! (Ha érdekel valakit leírom, meglepő.)
Akkor addig hanyagolom a többi kutyát, biztos ami biztos.
Fürdés megtörtént, 40 percig próbáltam rávenni, de csak ivott belőle néha (meleg víz), szóval megfogtam és szép szavak illetve biztatás, simogatás mellett megfürdettem. Elég jól tűrte. De nem szeretném hogy vízundoros kutyám legyen.
Köszönöm.(#22308) kew
(#22309) bb0t
Ez jó sok infó, köszi nektek is.Klikker
-
-
Dorian
félisten
válasz
TazLeacher #22324 üzenetére
Enyém nem egy nagy zabálós. Kölyökkori 3x, majd 2x-i kajáról sem leszoktatni kellett, hanem magától, a "tankönyvben" írt hónaposan nem evett már, csak 2x,. majd 1x. Biztos ő is olvasta
-
Otisz
őstag
válasz
TazLeacher #22324 üzenetére
-
A családi kiskutyánknál így van.
Úgy kezdődött, hogy anya elfelejtett kaját adni neki 1x 2x
aztán hallottuk, hogy ez nem is akkora baj. Rendszeresítve lett és nem fogadta el azon az adott napon. Meg sose nyivákolt érte. Mondjuk nyilván kutya függő mert vannak moho sapiensek én azt tudom.
-
válasz
Dark Archon #22314 üzenetére
Ezzel nem kínzod a kutyát. Jót tesz neki. Ha megszokja akkor se eszik azon a napon ha elé rakod a kaját.
VANESSZA1:
Gondolom ugyanúgy mint ha magyar tenyésztőtől vennéd. Szerződést nem árt írni, abban benne szokott lenni, hogy hobbi vagy tenyésztési célra adja, ha tenyésztési célra akkor köteles vagy diszpláziaszűrést csináltatni, garanciát vállal az örökletes betegségekre stb. Vannak minták a neten. Vagy hogy érted, hogy mire kell figyelni?Oltási könyv, útlevél, chip kell, meg a szerződés ha írtok szerintem más nem.
Ha gondolod megkérdezem az ismerősömet aki tenyésztő és külföldre is szokta adni a kutyákat.
-
Hogy történik egy adás-vétel ha én külföldi tenyésztőtől veszek kutyát?
Milyen dokumentumok szükségesek ?
Mire kell figyelni? -
TazLeacher
nagyúr
válasz
Dark Archon #22312 üzenetére
Kifejlett kutya 3 éves koráig napi 2x,
3-9 éves koráig napi 1x
9-től napi 2xTalán pont a Ceasar könyvben olvastam ezt vagy hasonlót, nekem tetszik. Logikusan a fiatal szervezetnek és az idős szervezetnek fontosabb a többszöri evés. De lehet, hogy nem 9 éves kortól van, lehet 7 vagy 8 nem rémlik.
-
válasz
A koplalás szerintem épp hogy jót tesz az emésztésének
Nálam is heti 1 nap kajaszünet.
-
skitzoo
senior tag
Sziasztok. Segitséget szeretnék kérni. Holnap valaki nem megy Budapestről nagy autóval Szolnok felé? Az alapitványunk kapott kb 800 db konzervet és annak az elszálitásában kellene segiteni.
-
Daffni2
addikt
válasz
Nyugodtan adhatsz neki naponta kétszer!
Sőt, mostanában az állatorvosok is ajánlják.
Én az előző dobimnak is 2x adtam.kew
"fehérjetartalom mértékéről is megoszlanak a véleményekVan, aki szerint a magas fehérjetartalom hirtelen nyújtja meg a kutyát, ami nem tesz jót az izületeknek (főleg nagyobb testű esetében), van, aki pedig azt vallja, minél magasabb a fehérje, annál jobb, mert nem attól fog nyúlni"
Ez nem vélemény vagy hit kérdése!
Tudományosan alátámasztott, bizonyított tény, hogy a magas fehérjetartalom nem ártalmas, hanem hasznos.
-
-
válasz
Dark Archon #22312 üzenetére
Arany középút alatt a kaját értem. Szerintem egy nap egyszer kell az ő korában. Egyszer egy héten koplalás esetleg.
-
-
válasz
Dark Archon #22310 üzenetére
Mennyi idős a kutyád?
Az ilyenek miatt osztom kew véleményét, hogy tényleg az arany középutat érdemes belőni. -
-
válasz
z123456789 #22305 üzenetére
ELképzelhető, hogy nincs puppy kivitel, de rá szokták írni, hogy mennyi idős kortól lehet adni. A Real Nature a Fressnapf saját márkája ennél fogva szerintem kissé túlárazott. De összetétel alapján kb. üti az Acana szintjét elég jónak tűnik. Onnan tudod, hogy jó, szép és kevés nem büdös a kakija, nem büdös a szája, szép tőle a szőre. Az elején lehet tőle hasmenése ha tápot váltasz kb. egy hét alatt fokozatosan kell adagolni egyre nagyobb arányban az új tápot és egyre kisebb arányban a régit. Ha nem akar szűnni a hasmenés akkor keverje bele kis rizst, ha úgy is meghajtja akkor túl erős neki a táp. Én akkor váltanék.
Én is is webshopban veszek mindent.
A kaját a zooplusról szoktam rendelni mert a nagy kiszerelés (13,6) ott sokkal olcsóbb, mint máshol. Vettem 1 évre szóló 5%-os kedvezményt is így minden vásárlásból lejön 5%. Mindig küldenek valami ajándékot vagy kupont. Csak előreutalással lehet fizetni de megbízhatóak. (Ha nem ismersz egy webshopot csekkold le arukeresőn) Egy hátránya van, hogy külföldről küldik a cuccot így kb. 1 hét mire megérkezik plusz elég sok a szállítási díj 2500ft 14900 ft-ig. Onnan tényleg úgy érdemes rendelni ha nagy zsák kaját veszel.
A zoofast is jó, lengyel cég és a lengyeleknél bizonyos élelmiszerekre nagyon alacsony az áfa így ki lehet fogni jó áron kaját. Korábban sok panasz volt rájuk most már egyre kevesebb.
Ott van még a petissimo aminek nagy a kínálata de szerintem drága, és az emag.hu-nak is van külön petshop része igaz nem túl sok termékkel de nincs szállítási díj, szóval ha kell valami én ott is szét szoktam nézni.
Kutyaovi nagyon is ajánlott, bár ha sokat jártok kutyák közé akkor szerintem elhagyható. Mondjuk ha úgy döntesz nem kell ovi mert a környéken sok a kutya akkor azért érdemes tisztában lenni a kutyák kommunikációjának alapjaival. Pl, hogy pórázon nem szerencsés összeismertetni őket, vagy, hogy ha kicsit rápirítanak a nagyobbak nem kell megijedni mert az teljesen normális. Így fogja megtanulni, hogy mennyi az annyi. Nyilván egy oviban/suliban ezeket elmondják. Alapvetően én is tisztában vagyok pár dologgal de múltkor a suliban ahogy egy-egy kutya viselkedését figyeltük és közben az oktató mondta, hogy mit miért csinál rájöttem, hogy apróbb gesztusokra eddig fel sem figyeltem.
-
kew
senior tag
válasz
Mindenki más tápra esküszik, a fehérjetartalom mértékéről is megoszlanak a vélemények
Van, aki szerint a magas fehérjetartalom hirtelen nyújtja meg a kutyát, ami nem tesz jót az izületeknek (főleg nagyobb testű esetében), van, aki pedig azt vallja, minél magasabb a fehérje, annál jobb, mert nem attól fog nyúlni
Én speciel mindig próbáltam az arany középutat megkeresni, se nem a legdrágább/legnagyobb fehérjés tápot vettem, hanem egy erős közepeset.
Mikor Marc kicsi volt, ő is real nature-el kezdett (szerintem nagyon jó kis táp, a konzervje is nagyon jó, egész csirkeszívek vannak benne), aztán kicsit lejjebb vittem a fehérjét, és kapott brit care-t és taste of the wild-ot. Végül a Platinum mellett kötöttünk ki, ebből van puppy is. De nagyon sok jó táp van, és nagyban kutyafüggő is, hogy éppen melyiknek mi válik be a legjobban.
Egyébként ez a tápválasztás elég macerás téma, engem már szétidegelt párszor annóEgyébként kell időt szánni rá, és néhány hónap alatt végigpróbálgatni a számodra szimpatikus kajákat, aztán kikötni a legjobbnál
Szerintem 2-3 hét után már látod, hogy tetszik-e az emésztésének a választott táp. Nem-e kakál gyakran sokat, milyen a kaki állaga, szép-e a szőre, energikus-e, stb.
Olyan 3-4 hónapos kortól érdemes adni neki zöldkagylót is, hogy szépen fejődjenek az ízületek, gf-600, luposan vagy seatone. Én toltam még neki lazacolajat is néha.
Kullancs és élősködők ellen én foresto nyakörvet használok, most nyáron kapott még mellé bravecto tablettát is, így a tuti
Még nem találtam benne sosem kullancsot.
Amíg kicsi, érdemes gyakran féreghajtózni is, drontal plus, vagy milbemax esetleg, az jó szívféreg ellen is (elvileg havonta kell adni)
Ovi ajánlott, ha már megvannak az oltások, segít szocializálódni, és téged is tanítanak az oktatók, végülis egy felkészítés a sulira
Addig is, azt hiszem a második kör oltás után már lehet vinni közösségbe, de azért még óvatosan, vigyázni, hogy ne egyen fel semmit, stb.
-
válasz
Én is a Fressnapf-ban veszem pont azt a márkájú konzervet. Mondjuk én ezt már csak olyan 6 hónapos kora után adtam neki, mert az elején fontos, hogy ne kapjon sok felesleget, inkább csak a tápot kapta.
Kutyákkal szerintem ne ismertesd addig, míg meg nem kapta az összes oltását. Én legalábbis nem tettem, mert annyi nyavaja van, ami elviheti a kutyát. Igaz, nálunk az is közrejátszott, hogy előszeretettel evett meg minden sz*rt, szó szerint. Utána viszont minél előbb van más kutyákkal, annál előbb szocializálódik.
(#22299) DrDobos: mivel a mi kutyánk nem szereti a vizet (az istennek sem akar belemenni, már, ha viszem a víz felé, akkor is kapálózik és menekülne), így annyit tudok tenni érte, hogy nedves kézzel vagy ronggyal áttörlöm, de azt sem mindig hagyja. Így marad az, hogy a kertben nem temetem be a kotorékait, ill., amikor hazamegyek, beengedem a házba, hogy hűsöljön.
-
z123456789
addikt
válasz
Dark Archon #22284 üzenetére
(#22284) Dark Archon
(#22285) bb0t
Köszi a segítségeket.
Tegnap kicsit rohanós volt a napom, Fressnapf-ban vettem egy közepes árú spot-on-t, talán Alzoo márkájú?(Ha googleban rákeresek, akkor a kinézete alapján így néz ki), illetve ugyan itt vettem próbaképpen 1kg Real Nature Wilderness Pure Country-t.
Viszont most elbizonytalanodtam hogy látom junior van ráírva. :-/ Vagy ebből nincs is Puppy feliratú?
Tapasztalat valakinek ezzel a táppal kapcsolatban? 39% fehérjét ír (amit megjegyeztem) ami nekem kicsit soknak tűnik, de minél több a fehérje, annál gazdagabb a táp nem? Kb mennyi idő alatt látom hogy jó a kutyának a táp? Illetve mekkora mennyiséget érdemes venni tesztelésre? Mert ez az egy KG nem elég 4 napra sem. :S
A netes oldalak engem is érdekelnének. Ki honnan rendel? Ezt ismeri valaki?
Kutya ovi ajánlott? Vagy ha tudok, akkor simán más kiskutyákkal ismertessem? -
Akkor ha jól értem Ti interneten keresztül rendeletek kutyatápot, konzervet? Tudtok ajánlani megbízható boltot?
-
kew
senior tag
válasz
gabormgp #22292 üzenetére
Mikor nagyot harap, sikolts egy nagy ÁÚ-t, hirtelen meglepődik majd és abbahagyja
A többi kutya is visít ha fáj neki egy durvább harapás játék közben, olyankor rögtön megszakítják. Lehet vele rongyozni is, mikor már jól tépi a rongyot, próbáld úgy lóbálni előtte, hogy a kezed is a szája közelében legyen. Ha esetleg arra is ráharap, jöhet a sikoltás, így szépen ki lehet fejleszteni a gátolt harapását.
De bb0t módszerei is jók, lehet kombinálni ezeket
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- BestBuy topik
- TCL LCD és LED TV-k
- Olcsó "üvegkalitka" az Ocypus kínálatából
- Sorozatok
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Ubiquiti hálózati eszközök
- Polgári repülőgép-szimulátorok
- Autós topik
- Elektromos (hálózati és akkus) kéziszerszámok, tapasztalatok/vásárlás
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- További aktív témák...
- Bomba ár! HP ProBook 430 G8 - i5-1135G7 I 16GB I 256GB SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Gari!
- Azonnali készpénzes AMD Radeon RX 6000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5800X 32/64GB RAM RX 7700 XT 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i3 10105F 16/32/64GB RAM RX 6600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Xiaomi Redmi Note 10s 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest