Hirdetés
- Gurulunk, WAZE?!
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Dell Venue 8 Pro
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Mr Dini: Mindent a StreamSharkról!
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- gerner1
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Killdog
csendes tag
Aranyos szegényke
[link] -
BITBOYS
addikt
válasz
horvathkrisz
üzenetére
adik: Csak vicc volt, nem az én kutyám
Viszont rendesen felturbózták az agarat.
Itt az én kis medvém[link]
[Szerkesztve] -
Sipi16
őstag
Az biztos, hogy én sem szívesen. Ha kutyát szeretnék akkor biztos, hogy csak a gyerek után. Tanúlva ebből. Mondjuk most is van egy kis mopszom de az más kategória. Ő inkább a kistesóm mint a kutyám. Amíg nem volt kutyám nem is tudtam, hogy lehet egy kisállatot ennyire szeretni.
-
Sipi16
őstag
Ismerősömnek volt egy Pit Bullja és szépen éldegéltek együtt a család. Lett egy gyerek a kutya nagyon jól elvolt vele. A gyerek elkezdett járni és szemmagasságba ért. Ekkor a kutya már nem barátként hanem vetélytársként nézett rá. Mert a gyerekkel többet foglalkoztak mit eddig a házi kedvenccel. A kutya kétszer megmorogta a kisgyereket és a gazdi fájó szívvel de elaltatta. A mai napig emlegeti, hogy milyen jó kutya volt. A gyerek cseperedett és 3 éves volt akkor lett egy ''új'' kutya.
Tanulság: Előbb legyen gyerek mint kutya. Mert ahogy a kutya vetélytársként néz a gyerekre az már nem jó. -
Kidus
őstag
Ne haragudj meg, de hulyesegeket beszelsz.
Es eleg sokszor.
Ha velemenyt akarsz alkotni a temaban, szakirodalmat es szakemberek tapasztalatait ajanlom figyelmedbe.
Amin legutobb megakadt most a szemem, az a ''pitbull egyszer biztos ol'' cimu, ez ugy ahogy van nem igaz, mint ahogy az sem, hogy a nemet juhaszok es a rotik szar kutyak, es az sem, igaz, hogy ne elnenek tiz evet....
Irnek hosszabban is, de baromi almos vagyok, megyek inkabb aludni. -
Bordoi
őstag
Jómagam 4 Bordeaux-i dog és 1 Angol bulldog gazdája vagyok, bár nem értek hozzájuk, csak feltétel nélkül szeretem és tisztelem őket . Azt hiszem ők is .
Javaslom továbbra is, hogy ne szóbeszéd alapján alkoss véleményt a kutyákról .
Továbbá olvassd el néhány kutya fajta STANDARD-ját, hogy az életkorukról is legyen némi tapasztalatod .
Sajnos mostanában sok sajtó szenzáció résztvevője vot a roti és a német juhász is, csak az előzményeket nem mutatják soha sem .
Szerintem a rém mesék helyett a saját tapasztalataidat meséld el ( biztosan sok volt a 20 év alatt ) .
Üdv -
Bordoi
őstag
Amennyit mutatok azért fizetsz mondjuk 5 k-t ?
Az a gyanúm, hogy fogalmad sincs a kutyákról, csak írogatod az innen onnan hallott hülyeségeket .
Azt meg végképp nem értem, milyen alapon törsz pálcát olyan kutyák fölött, amit jó esetben is csak más embernél láttál és nem éltél vele egyetlen napot sem .
Gondolom azt is elhiszed, amikor bemutatják a TV-ben, hogy 2 roti miden előzmény nélkül széttépte a gazdáját, miközben a képernyőn végig német juhászokat mutatnak .
Az ilyen esetek a következőképpen zajlanak : a 2 Roti unatkozik és tanakodnak mit is kellene csinálni, mire az egyik kitalálja, hogy tépjük szét a gazdit .
Gyanítom, hogy ezt csak a rettenetesen buta embereknek lehet beadni !
Javaslom, hogy ha mást nem teszel azért, hogy jobban érts a kutyákhoz, legalább olvass egy kicsit utánna a témának .
Nincs kedvem linkelgetni, de olvass mielőtt butaságokat hordol össze, egy olyan témában, amihez láthatóan semmi közöd nincsen .
Üdv -
adik
őstag
Nem sok roti van az ismerettségi körömben, de a vesztim névadója, Csipesz, egy roti, 12 évesen halt meg. Nem ismerek másik dobbermant, rotit név szerint, de téged aztán valaki jó alaposan dezinformált.
Szerinted hány pit-bull, roti, német juhász, dobberman van az országban? Hullanánk, mint a legyek, a panel lakásokat pl mind le lehetne rombolni... -
Bübüke
tag
-
Bordoi
őstag
Ezt te komolyan gondolod, hogy minden PIT egyszer bekattan és öl ?
Míg az összes többi megáll ezen a ponton, volt már Angol Bulldog-od pl ?
Rövid élete alatt, ezen mit értel ?
Halkan megjegyzem, hogy az USA-ban kórházi terápiás munkára is használnak PIT-eket .
Nem hiszem, hogy kockáztatnák a '' bekattanást '' .
Szerintem néhány esetből nem kellene messzemenő következtetéseket levonni .
Egyébként olyan, hogy harci kutya nincs .
Minden kutya olyan amilyennek a gazdája neveli .
Üdv -
Bübüke
tag
Általában igaz, hogy embertelen tartással minden kutyából ''állatot'' lehet csinálni, de a pitbullnak nincs szüksége ehhez. Nem állítom, hogy nem tudja végig élni az életét támadás nélkül néhány egyed (mely élet max 5 év szokott lenni a rotihoz és a dobbermanhoz hasonlóan), de a velük kapcsolatos sztorik rendesen kilógnak a sorból.
-
BITBOYS
addikt
Itt az én kis Fifikém:[link]

-
Diego!
senior tag
Elwood: [link]

-
Diego!
senior tag
''Az ember a kutya legrosszabb barátja...''A kialakult támadásokért mindenki felelôs, egyvalakit kivéve. Ez pedig maga a támadás elkövetôje, a kutya. Felelôs ellenben a tulajdonos, a tenyésztô, a törzskönyvezô szervezet, sôt sokszor az áldozat is. A tulajdonos az, aki kölyökkora óta tartva és nevelve az állatot kialakította annak jellemét. Azért választotta magának, mert világos elképzelése volt a kutya által ellátandó feladatról. A vásárlás elôtt megismerte az adott fajta speciális igényeit a gondozás és nevelés terén, s felkészült az eb tartására. Megfelelôen elkerített helyen tartotta, valamint a kívánalmak szerint etette és szállásolta el. Már fiatal korban megkezdte az állat képzését, így mindig kontrollálni tudta kedvencét. Naponta sétáltatta, futtatta a kutyát, hogy levezesse annak energiáit. Nemcsak etetéskor érintkezett az ebbel, de rendszeresen játszott is vele. Sokszor vitte idegen közegbe, hogy az állat megtanulja kezelni a váratlan helyzeteket. Így találkozhatott más emberekkel is gazdáin kívül, s gyakran barátkozhatott, játszhatott más kutyákkal. Na hát ha ez mind megtörténik, a kutya nem veszélyes!
Sokan talán már a korábban – teljesen szakszerûtlenül – fajtákra lebontott „veszélyes kutya” fogalmát is elfeledték. Hiszen Pit Bull és más „harci kutyák” szóba sem kerültek évek óta, jól ismert és népszerû fajták viszont igen. Német juhász, kaukázusi, rottweiler a legújabb közellenség. Lehet, hogy a négy évvel ezelôtti logika alapján most ezeket tiltják majd be? A Pit Bull-törvény után lesz rottweiler-törvény és kaukázusi-rendelet is? Eszembe jut egy 1987-es amerikai TV-mûsorban elhangzott mondat: „A veszélyes kutya évek óta visszatérô témája a sajtónak, s ezt rendre rá is húzzák valamelyik fajtára. Tegnap a dobermann volt a sláger, ma a Pit Bull van terítéken. Holnap talán a rottweilert akarják majd keresztre feszíteni?”.
[Szerkesztve] -
adik
őstag
Hali,
eddig csak olvastam, de akkor most már bele is ugatok.
Nekem egy tacsim (pardonn, javarészt tacsim) és egy vesztim van, 3 és 4 évesek.
A pitbullos legendákat szeretném egy kicsit egyengetni: egy jól nevelt terrier - vagy akármilyen más kutya, legyen az roti, német juhász, akármi - abszolút nem veszélyes. A kérdés csak az, hogy valóban miként is nevelték. A ''médiasztár'' pitek általában gyerekkorukat pofonok társaságában töltötték és erkélyről lógatták ki őket, meg egyéb szado-mazo procedúrákon mentek át, azért lettek olyanok, amilyenek, és pont azért, hogy olyanok legyenek, amilyenek. Ha egy boxerrel, vagy skót juhásszal csinálták volna ugyanezt, akkor azok lennének antiszociálisak, de lássuk be, azok nem olyan szívósak, és a kűzdési szellem sem erős bennük. Sztanyi.
Kutya-macska: a tacskóm együtt nőtt fel egy macskával, Cilikével: sokszor játszottak doktor-bácsisat
-
Diego!
senior tag
![[kép] [kép]](http://img507.imageshack.us/img507/4047/joreggeltqt8.gif)
-
Bübüke
tag
válasz
horvathkrisz
üzenetére
''a kiválasztásról meg annyit, hogy sokszor a gyíkarcok vesznek harci kutyákat, hogy ezzel kompenzálják saját gyengeségüket''
Én is erről beszéltem
-
djtoomi
addikt
válasz
horvathkrisz
üzenetére
Na,most mért piszkáltok?
Amzgymeg:én egy keverék kutyust akartam,mikor elhoztuk semmire nem hasonlitott,max egy fekete vizslára,én nem akartam harci kutyát,de ha ez lett,hát ez is marad.Képek emgvannak,csak nem volt időm meg energiám most feltölteni,reggel mennek a képek! 
-
-
-
rlazol
veterán
A vemhesség 63 nap, vagyis 9 hét, ennek utolsó 3-4 hetében kell főleg odafigyelni arra, hogy a szuka nagy energiatartalmú (munkakutyáknak javasolt táp, akár Ca kiegészítéssel), bőséges koszton legyen. ebben a periódusban naponta többször is kaphat enni, inni meg ''ad libidum'' vagyis amennyit akar.
-
djtoomi
addikt
Hát nekem rotim van(ma felhivtuk az előző gazdiját,akitől 5 hetesen hoztuk el,és azt mondta fajtiszta roti,csak azért mondta hogy keverék emrt neki az pépnzbe kerülne a törzskönyveztetés,mert se az anyja se az apja nicns törzskönyveztetve,az meg elvileg briság
)és hiába kicsi emg midnen,oké hogy játszik de olyannyira játszik hogy ma egyik haveromnak annyira megharapta a kezét,hogy folyt belőle a vér(a felkarját)pedig aztán télleg nem ugy van nevelve hogy ''harci'' kutya legen,aranyos emg midnen,szeretem,kicsi édes,de megvan benne midnen ami egy rotira jellemző.Sajnos.Képeket csak holnap tudok tenni,mert apum mégsem kedden jött emg,hanem holnap jön,és nála van a fényképező. 
-
Diego!
senior tag
Help! Vemhes kutyát mivel ajánlatos etetni?
-
Diego!
senior tag
Amerikai pitbull terrier Sajnos elmondhatjuk, hogy az egyik legjobban félreismert fajta a Pit Bull. Természetesen, az tudja ezt igazán, aki találkozott már egy igazi Pittel.
Álltalában döbbenet ül ki az arcokra, ugyanis a média által sötéten lefestett eb heves farkcsóválás közepette próbál kierőszakolni egy kis birkózást az ismeretlentől. Nagy szavaknak hangzanak, pedig a kialakítása, tenyésztése vezérfonalául szolgáló száraz tények magyarázzák, hogy miért ez a fajta az emberhez legjobban kötődő kutyafajták egyike. A Pitet képtelenség néhány szóval jellemezni. Tulajdonságai révén, számtalan területen megállja a helyét. Értékes adottságai méltán teszik az egyik legszínesebb kutyafajtává. Az egyik legsokoldalúbb fajta, kinek használhatósága munka és sport területek különböző ágaiban mutatott kiváló teljesítményében mutatkozik meg. Rendkívül széles körben használják, keresik a fajtát. Megtalálhatjuk a különleges kommandók terrorista elhárítójaként, kábítószer kereső kutyaként, testőrként, katasztrófa mentőként, de ott van az ügyességi akadály, a különböző Power versenyeken épp úgy, mint a sérültek, idősek terapeutájaként, és ami a legfontosabb, családtagként.
[link]
[Szerkesztve] -
Bübüke
tag
''általában német juhászok és rottweilerek támadják meg az embert''
Ez azért van, mert 1000x annyi roti és juhász van, mint pitbull. Egyébként a rotit sem tartom sokra.
Inkább 100 némethuhász-támadás érjen, mint egy pitbull.
A pitbull (rövid) élete során egyszer biztosan bekattan, és akkor halálig harcol. A pitbull soha nem hagyja abba a támadást, ha megadja magát a másik, ellenben az összes többi fajta megáll ezen a ponton. -
Diego!
senior tag
Mindig a pitbullokat szídják
ezt köszönhetjük a médiának, pedig tényleg csak nevelés kérdése. A kutya nem tehet róla hogy kihez kerül...És elmondanám hogy általában német juhászok és rottweilerek támadják meg az embert...(öcsémet is) -
Bübüke
tag
''van egy kis mix tacsi a házban, nagyon agresszív''
És milyen kárt tud okozni egy hamis tacsi? Hátulról odalopódzik az (idegen!) emberhez, megkapja a sarkát, aztán szalad világgá
A pitbull fejre ugrik, szerencsés esetben az ember karjára fog, ahonnan csak csákánnyal lehet lefejteni. -
djane
csendes tag
én meg azt gondolom hogy nem feltétlen mindig a pitbull kell elsőnek említeni ezzel kapcsolatosan. más kutya is támadhat meg gazdit vagy más kutyát vagy akármit. van egy kis mix tacsi a házban, nagyon agresszív ( talán mert életében más kutyival nem találkozott ) - ez gondolom a gazda hibája. sajnos nekem sem tetszett az amikor a három hónapos kicsi pitbull-t uszították - de úgy gondolom lehetett volna akármilyen fajta ez.
nekem a kutyáim a macskát nem szeretik mert eddig a macsekok mindig támadtak

-
djane
csendes tag
vmelyik doki említette hogy konzervet ne mert nincs benne hús...(asszem a chappiben )
eukanuba nekünk nem jött be, bár igazából mi kombináljuk azt hogy mit adunk a kutyiknak. ha úgy vesszük az összes ilyen száraz táppal problémám van és fenntartásom. inkább veszek húst és egyebet , az legalább tudom hogy tényleg mit tartalmaz. sőt szerintem egészségesebb is. -
Bübüke
tag
''szerintem nincs olyan hogy harci kutya, csak jó nevelést kapott és rossz nevelést kapott kutya.''
Nekem nagyon más a tapasztalatom. Régi vizslás vagyok, rengeteg kutyás ismerősöm van, pitbullos is, bár ez utóbbiakat kerülöm. Két olyan esetről is tudomást szereztem, melyben a pitbullok hosszú évekig cicásan viselkedtek, aztán egyszercsak bekattantak. Az egyik például tőből leharapta a gazdája orrát.
Alaposan kiismertem a saját kutyám testtartását és reakcióját a különféle kutyákkal és egyéb emlősökkel való találkozáskor. Jól meg lehetett különböztetni a viselkedését (sajnos már nem él), ha kutya közeledett felénk vagy macska, esetleg ló. Kutyák közül egyedül a pitbullokat nem kezelte kutyaként. Ugyanolyan pózt vett fel a fülével meg a többi testrészével, mintha medvét látott volna.
Szóval, a pitbullal vigyázni! -
rlazol
veterán
djane - a Eukanaba még a csúcstápok között is kiemelt említést érdemel. kiváncsi vagyok, miért húzod a szádat vele kapcsoaltban, talán van vmi rossz tapasztalatod? Az amerikai állatorvosi egyetemek kb 80%-n a takarmányozási tanszék velük harmoznilája az oktatási anaygát. Mellesleg a hazai egyetem is. Kiváncsi lennék, miért van róla negatív véleményed.
ami a konzervet illeti: hát nem. nem szója, mert az méregdrága. Sőt, az EU vonatkazó előirásának megfelelően az alapanyagul szolgáló hús emberi fogyasztásra is alkamas. A gond csupán csak a 75-80% víztartalommal és az ebből következő alacsony kalóriatartalommal és gazdaságtlanasággal van.
A darling minősége már sokkal inkább megkérdőjelezhető. Nagyon magas a sótartalma, ami ugyan a húsevők számára roppant kívánatossá teszi, de káros a veséikre is megnehezíti a létfontosságú ásványi anyagok (pl a vas) felszívódását. Calcium - igen van benne. De megintcsak nem a nyers % számít, hanem a forma, ill. h mennyire tud felszívódni.
t1: - illik megávrni a másfél éves kort és a harmadik, addigra már biztosan befejezték a növekedést, stabilizálódott a hormonáztartásuk, így biztonsággal pároztathatók.
Killdog - harcikutya az, amelyiket úgy nevelik. Pl. az igazi harci kutyákat pár napos koruktól úgy nevelik, h kutyát ne is lásson, csak a gazdit. Így nem csak feltétlenül engedelmeskedni fog, de a a kutyatársadalom alapvető szabályait (pl megadás) se fogja ismerni. -
Pinya007
aktív tag
Csak veréssel nem lehet kutyát nevelni szvsz. Felénk úgy látom, hogy főleg idősebb emberkék igyekeznek így ''idomítani'' kutyáikat, csekély sikerrel. Egyik szomszéd kutyája múltkor átszökött hozzánk, mikor jött érte gazdája pórázaal meg egy gumicsővel, hogy elverje, mögém bújt szegény. Igaz ez a kutya nem agresszív, csak a verésről jutott eszembe.
Játékos keverék, kb vizsla testalkat, de korom fekete. Ha átszökik szeretne velem játszani, csak enyém olyan féltékeny, hogy nem engedi közelembe!
-
djane
csendes tag
válasz
Killdog
üzenetére
nekem is van pitbull ismerősöm ( kettő ) - együtt él még egy yorkival meg egy macskával. olyan kis félénk kutyik ( a yorki a főnök ) - és azért mert a gazdája nem arra tanítja őket amire elég sokan sajnos a kutyikat ( nem feltétlen a pitbullokat )...
volt egy érdekes eset, velem történt meg.
valahol kajáltam és egy srác megjelent a 3 hónapos gyönyörű pitbull kutyájával... majd észrevette az én kutyáimat és uszitotta a kis taknyost az enyéimre. miután a huskym (akit nemrég szintén a veszélyes faj közé soroltak be ...
) ráugatott egyet - a szegény kutya meghátrált és nyomás a gazdihoz. 1. nem értem miért kell ilyenre tanítani és uszítani más kicsi kutyára 2. nekem akkor a husky a bulldogomat védte meg ...
szerintem nincs olyan hogy harci kutya, csak jó nevelést kapott és rossz nevelést kapott kutya. az meg hogy mi a fajta jellemzője sokszor ( tényleg sokszor ) nagyon csalóka!!!! -
Pinya007
aktív tag
válasz
Killdog
üzenetére
Ezek az esetek a nevelésre és a gazdi bánásmódjára vezethetők vissza. Ha valaki pitbull-á neveli kutyáját (mert a pitbull nem egy kutyafajta), annak következményei vannak. Több ismerősömnek van bull-terrierje (ha őket érted pitbull alatt), azok nem agresszívek. A nem következetes nevelés és a sok, esetenként oktalan verés agresszívvá teheti kutyákat...
Mod: a media meg egy katasztrófa-hajhász szervezet, csak a tömegbalesetek, terrortámadások, kutyatámsadások, stb a hír szerintük....
[Szerkesztve] -
djane
csendes tag
válasz
ladybug
üzenetére
hát én nem szeretnék palota - francia bulldog vagy palota - husky mixet
semmi bajom a mix kutyikkal de ha erre kerülne sor akkor csak egészséges és buli v husky kutyival fognak kekszelni
csúnya kutya nincs csak kissé szerencsétlen, ezt láttam képen: francia bulldog és kínai meztelen kutya mix ... bulldog orr, kinai fül és no hair - plusz pöttyös bőr.
nem is értem ezt na mindegy...
-
Killdog
csendes tag
A harci kutyakat nem csipem mert még a saját gazdijukra is
rá támathatnak jobban szeretem a kiskutyákat mert
azokkal mindent lehet csinálni.
-
ladybug
őstag
1 éves koruk után illdomos. A második tüzelés után, mert akkora válik teljesen ivaréretté.
A kanokra nagyon figyeljetek, mert bármin képesek áttörni, hogy a lányt elérjék.
djane: A palotapincsik sok mindenre képesek. A miénk ivartalanítás után is vígan k....t 2 évig, aztán a lánykutyusunk elpusztult.
Az egyik ismerősünknek pedig a palotapincsi kan párosodott a spániel szukájukkal. Érdekes kiskutya lett belőle. -
djane
csendes tag
sztem másfél két év után DE alapos orvosi vizsgálat kell ... én a helyedben ha jó a kutyi kennelt csinálnék és úgy adnám el a kicsiket ( ha eladnám - de szerintem én megtartanék mindenkit
)
amúgy tényleg ha hölgy ( nekem kettő ''hölgy'' van ) és eddig egyszer tüzeltek DE rögtön megjelentek az urak , grrrr
ez nem is lenne baj ( dehogynem mert nem szeretnék kölyköket ) - de ezek az urak palotapincsik vagy mik... esélyük nincs hehehe![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
Killdog
csendes tag
[link]
juj de aranyosak
-
t1
veterán
válasz
(Kolombusz)
üzenetére
jaja

mikortól lehet amúgy párosítani őket?
mert osztálytársamnak van 1 kan és azzal gondoltuk -
t1
veterán
válasz
(Kolombusz)
üzenetére
ő egy hölgy

éjszaka a garázsban tartjuk most meg mikor itthon vok az udvaron, megnéztem vmi döglött madarráal szenvedett kint...
-
ToBeY
nagyúr
Ez benne volt a beagle filmbe a spektrumon.Hogy elkerített részen engedjük el,vadászkutya megy a szag után...
Nekünk is volt hogy 2óra múlva találtuk meg.Ezért nem is nagyon egedjük el, csak ha olyan helyen vagyunk vele.
Ja ami még jellemző rá,minden sz@rt behord a helyére.Ismerősünk kertbe tartja,egyszer benézet a kutyaházba,gumicsizm,slag,kerítésdarab,fadarabok,meg ilyesmi volt benne.
[Szerkesztve] -
Killdog
csendes tag
„Lovon járt, lovon harcolt, lovon élt az ősmagyar, de ott volt mellette a kutyája is. Ha a lova elkísérte végig az életén, és vele együtt belekerült a sírjába, a kutya is ott volt mellette, híven kitartva egészen haláláig.” A katonáskodó magyar rétegeknél az volt ekkoriban a szokás, hogy a fegyverüket, értéktárgyaikat is az elhunyttal együtt eltemették. Az igazán kimagasló fegyverforgatók azonban abban a kegyben részesültek, hogy a túlvilágra vihették paripájukat és kedvenc kutyájukat, ezért azokat a halott mellé elföldelték. A keszthelyi ásatások során arra is fény derült, hogy a kutyát vagy a vitéz jobb kezéhez vagy lábfejéhez helyezték.
Ezek a meglehetősen nagytestű állatok egyértelműen kuvaszszerű harci kutyák voltak, melyek a csaták során éppoly fontos feladatot láttak el, mint a legendás lovak. A hajdani településeken végzett vizsgálatok alapján az is kiderül, hogy voltak kisebb testű ebek is, melyeket a legeltető állattenyésztés során használtak, ám ezek földi maradványai már nem a sírokból kerültek elő. Ez azt mutatja, hogy e dolgos négylábúakat már közel sem övezte oly nagy megbecsülés, mint a hadszíntereken küzdőkét. -
djane
csendes tag
eukanuba NO comment, a konzerv pedig szója... semmi hús.
én darlingot adok, abban van kalcium és ez fontos. ezt néha megszórom parmezánnal mert a buli imádja, a huskynak hetente adok húst - pld halat vagy pulykacombot illetve a bulinak darált hús ...
de amúgy én kombinálom, és nem azért mert elkényeztetem vagy ilyesmi de húsra is szükségük van.
-
rlazol
veterán
általános tapasztalat, h azok a tápok, amiket állatorvosi rendelőn/patikán kívül máshol is meg lehet vásárolni, azok nem elég jó minőségű tápok, csak mindenféle tápkiegészítővel lehet őket ajánlani.
A konzerv 80%-a víz, tudom, h hússzerűbb, de marha gazdaságtalan.
És ha már a pénzél járunk a Royal Canin, Hills, Eukanuba, Purina, Bento, Acana tápok valóban lényegesen többe kerülnek, mint egy noname táp hasonló kiszerelése. De az adagoláést betartva hosszútávon mégis ez éri meg, főleg, ha hozzávesszük, h nem kell mellé vitamin és ásványi-anyag kiegészítőt adni.
A kutyák emésztőrendszere alapvetően monodiétához szokott, tehát a változatosság NEM tesz jót nekik. -
Kidus
őstag
Nekem Eukanuba, Acana, DogChow bejottek.
Darling Friskies meg hasonlo occso tapok eleg gyerek sajna, bar szuleimnel Darlingot eszik evek ota a kutya, es elvan.
De azert kolyoknek jo minosegu tapot vennek ( kicsinek aztatni is lehet ), vagy lehet neki fozni finomat
-
ToBeY
nagyúr
Enyém eleinte ette a konzerves kutya kaját, aztán nem kellet neki egy idő után. Ma már csak házi kosztot eszik meg. Egyszer kipróbáltuk, megeszi-e pl. chapy-t. Letettük neki, morgot és otthagyta a kaját. Inkább nem evett 1napig...
Persze ha megteheted és meg is eszi, miért ne vennél minőségi drága tápokat?
[Szerkesztve]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Rowenta X-Plorer S140+ Animal & Allergy robotporszívó
- ÚJ VEZETÉK NÉLKÜLI ROBOTFŰNYÍRÓ GOATBOT H1 RTK GPS AI VISION
- Xiaomi Robot Vacuum E10 robotporszívó
- Dyson Purifier Humidify+Cool PH2 De-NOx (White/Gold)
- Tomason TN16 Bright Silver 8x18/ET40 - Hankook Ventus Prime4 225/55 R18 DOT 0624 + TPMS+felni kupak
- BESZÁMÍTÁS! Sony PlayStation 4 PRO 1TB fekete játékkonzol extra játákok garanciával hibátlan működés
- NZXT KRAKEN Elite V2 240 RGB AIO Display White vízhűtő!
- új NAGYakku!!! 6-10óra üzemidő, 5G! Dell Latitude 5330 i3-1215U - 16GB 512GB 13.3" FHD 1 év gar
- Telefon felvásárlás!! iPhone 11/iPhone 11 Pro/iPhone 11 Pro Max
- Apple iPhone 13 128 GB Midnight 100% Akkumulátor 1 év Garancia Beszámítás Házhozszállítás
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Viszont rendesen felturbózták az agarat.

Az apja meg a normál zsemle. De a minek is inkább zsemle. Maximum annyi látszik, hogy a hátán erőteljesebb a fekete csík. Bocsi de most dobnom kell a labdát. Ha lesz időm rakok fel képet.
Amúgy létezik feketébe is? Nem is tudtam..
Nagyon lehet szeretni...el se lehet mondani mennyire...

, neki is joga van az élethez....ez nem szép 
)

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)