Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- eBay-es kütyük kis pénzért
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- gerner1
- Klaus Duran: HP wifi nyomtatás+ win11.
- droidic: [Memory Leak] Az agy defragmentálása
Új hozzászólás Aktív témák
-
horvathkrisz
addikt
válasz
Winner_hun
üzenetére
Rosszul emlékeztem ezekszerint, régen volt, csak most feljött a téma.
-
horvathkrisz
addikt
Enyém 5-6 hónaposan már emelt lábbal pisilt, megkérdezte az állítólagos kutyakiképző faszi a parkban hogy mennyi idős. Mondom neki
-Fél éves.
-Én azt nem hiszi el, mert ha tényleg annyi idős lenne akkor még nem pisilne így.
-4 hetes kora óta nálam van a kutya, csak jobban tudom mint maga a korát!
-Hát de ne magyarázza már meg nekem én valószinű több kutyát láttam mint maga!
-Jó, akkor nem tudom mennyi idős a kutya, elnézést, tévedtem.Néha k*rv* okosak tudnak lenni az emberek...
-
horvathkrisz
addikt
Nézzétek meg, csibészeltük Frenkyt plüss-kutyával:

[link] -
horvathkrisz
addikt
válasz
Winner_hun
üzenetére

-
horvathkrisz
addikt
válasz
Winner_hun
üzenetére
Jó, akkor ülj be kocsiba, de azért ne válts sávot mert a melletted ülő csaj jobban akarja látni a Dunát.

-
horvathkrisz
addikt
válasz
Winner_hun
üzenetére
De lejött a mérges dolog. Lejött az is hogy van rá esély. Igen van. De akkor ennyi erővel ne ülj autóba mert nagyobb eséllyel meghalsz, mintha otthon maradnál.

-
horvathkrisz
addikt
válasz
Winner_hun
üzenetére
Tudod, még annak örülök hogy nyoma marad ennek a kis beszélgetésnek itt a fórumon, úgyis sokan olvassák. Egyébként a csont az nem méreg, az évszázadok legalábbis ezt igazolják.
Igen, elolvastam, meg már régebben is hallottam, de még nem lett soha semmi baja a kutyámnak a csonttól.Ne haragudjatok, tényleg bennem lehet a hiba, de amióta az eszemet tudom, én azóta azt tapasztaltam hogy a kutya csontot eszik. Erre ti szombat éjjel tudatni akarjátok velem hogy amit 26 éven keresztül tapasztaltam, az valójában egy hibás számítás...
Lehet hogy tényleg hülye vagyok de ez akkor sem fér a fejembe..
-
horvathkrisz
addikt
De könyörgöm. A kutya már évszázadok óta eszik csontot.Eddig nem volt baj. Erre jön valami elmebeteg b@lf@sz, ír egy cikket ti meg egyből elhiszitek? Mi van veletek emberek?! Nem hiszem el hogy ezen vitakozunk hogy a kutya ehet-e csontot vagy sem.
Az én kutyám kistestű. Jack Russel terrier. Néha-néha kap csontot.Csak azért adok neki mert szereti. Gondolom nem véletlenül szereti. Feltételezem azért van ez mert ő kutya. Gondolom a kutya szereti a csontot.Ez nekem épp elég indok hogy adjak neki csontot.
De rosszabat mondok nektek: vannak ismerőseim, akik horgásznak és bizony odadobják a nyers halat a kutyáknak. Eddig még abból sem volt baj, szerintem ezután sem lesz. Pedig az jóval kockázatosabb.
-
horvathkrisz
addikt
válasz
Winner_hun
üzenetére
Ne haragudj de szerintem ez az év eddigi legnagyobb liberális idiotzmusa amit eddig hallottam...
Komolyan még most is szakadok a röhögéstől. 
-
horvathkrisz
addikt
válasz
Winner_hun
üzenetére
Elnézést kértem a kutyámtól Winner_hun nevében, hogy adni mertem a kutyának csontot.
Kiröhögött.
-
horvathkrisz
addikt
válasz
Winner_hun
üzenetére
Nem adsz a kutyának csontot?! LOL
EPIC FAIL

-
horvathkrisz
addikt
Lehet olyan nyakörvet kapni ami nem csak bolha hanem szúnyog és kullancs ellen is véd?
Amennyiben igen, mennyibe kerül, és mi ellen meddig véd?
-
horvathkrisz
addikt
egyik volt munkatársam mesélte, hogy az ismerősének a kutyája csak az autók lökhárítójára hajlandó szarni.
ez mekkora fless nem?
-
horvathkrisz
addikt
válasz
Winner_hun
üzenetére
az enyém 4 hónaposon már felemelt lábbal pisilt, tök büszke voltam rá.
megkérdezték a kutyások hogy mennyi idős, és nem akarták elhinni hogy 4 hónapos a kutya, mert hogy aztán az ő kutyájuk csak 8 hónaposan csinált ilyet.
nem vitatkoztam velük, ők biztos jobban tudták Frenky a születési idejét.
-
horvathkrisz
addikt
Sziasztok,
egyik ismerősömnek kellene egy westie kislány (kölyök). Nem igazán szeretnénk érte pénzt adni, arra gondoltunk hogy menhelyről hozunk egyet.
Ha van valami jó ötletetek, osszátok meg hogy Budapesten ill. környékén hol érdemes megnézni.
Segítségeteket előre is köszönjük!

-
horvathkrisz
addikt
válasz
Geryson
üzenetére
Bizony, az hogy kaját nem hagyunk elöl a legelső alapszabály.
én lakásban élek a kutyámmal, és először mindig én eszek. a kutya ezt szépen kivárja, majd mikor ettem adok neki is kaját de úgy, hogy előtte mindig úgy csinálok mintha ennék az övéből, fejemhez emelem és hangosan csámcsogok, majd leteszem és mikor szólok neki hogy "megeheted" akkor megy csak oda. ha otthagyja 2 percen belül elrakom és csak később kapja meg szintén ugyanezzel a módszerrel.És ezt minden egyes alkalommal eljátszom.
Hozzáteszem nálunk abszolút én vagyok a falkavezér (nem csak emiatt) és bármikor bármi van a kutya úgy viselkedik ahogy én azt szeretném.
Pedig egy konok lassan két éves domináns kan Jack russel terrier...
-
horvathkrisz
addikt
válasz
Winner_hun
üzenetére
Mennyi idős a kutya?
Ezt azért csinálta/csinálja szerintem, mert most próbálja átvenni a főnök szerepét.
Azt hiszi, hogy az a feladat hárul rá, hogy falkavezér mivoltjából meg kell védenie a falkát (jelen esetben téged) a közelgő veszéllyel szemben.
Normál esetben addig nem szabadna sem morogni sem pedig ugatni amíg te sem teszed.
Tudom ez hülyén hangzik de gondolkodjunk kicsit kutyául.
A morgásért meg nehogy jutalmazd mert ezzel csak azt erősíted benne hogy ő a király.Kutyanevelés alapvető 2 szabálya:
1.)JÓ VISELKEDÉST JUTALMAZZUK
2.)ROSSZ VISELKEDÉST FIGYELMEN KÍVÜL HAGYJUK
-
horvathkrisz
addikt
Na aztán miért nem hoznál onnan kutyát?
Elárulom neked amit onnan kiadnak, kajálás közben belenyúlhatsz a táljába.
Az enyémmel ezt nem játszod el.
Egy épkézláb érved nem volt a menhelyes kutyák ellen, csak általánosítottál.Inkább ne tetted volna, mert magadat minősítetted le nagyon buta módon ezzel a hozzászólással.
Annyi eszed meg már gondolom nincs hogy sokan nézik ezt a fórumot és esetleg aki megmentene onnan egy kutyát emiatt lehet hogy nem fogja. -
horvathkrisz
addikt
válasz
darnellsmith
üzenetére
miért veszel, miért nem menhekyről hozol?
mikor én vettem az enyémet és valaki mondta volna ezt a lehetőséget, inkább ezt választottam volna... -
horvathkrisz
addikt
Most akkor hogy is vagyunk?
Üdvözléskor a falkavezér nyalogatja a falkatagok pofáját, vagy a falkatagok nyalogatják a vezér pofáját?
Nem tippeket várok válasznak.
Előre is köszi!
-
horvathkrisz
addikt
válasz
darnellsmith
üzenetére

-
horvathkrisz
addikt
Sziasztok!
Egyik ismerősöm szólt, hogy próbáljak meg SÜRGŐSEN gazdit keresni egy másfél éves Jack Russel Terrier lány, ivartalanított kutyának.Papírjai, oltásai megvannak, szobatiszta.
A kutyus menhelyről származik, abszolút békés természetű, játékos, emberszerető.
Főbérlő nem engedi a lakásban tartani (felelőtlenül lett ajándékozva a kutya), ha nem sikerül nagyon gyorsan elszerezni, vissza kell mennie a kutyusnak menhelyre.Ha valakit eseleg érdekel, dobjon egy privát üzit, vagy az adataimnál lévő telefonszámon elérhet.
Ha megkérhetlek titeket, írjatok pár választ erre a hsz.-re, hogy UP-oljuk picit a topikot.
Előre is köszönöm a segítséget mindenkinek! -
horvathkrisz
addikt
Flatazor márkájú tápot ismeri valaki?
vélemények? -
horvathkrisz
addikt
válasz
FehérHolló
üzenetére

-
horvathkrisz
addikt
válasz
FehérHolló
üzenetére

-
horvathkrisz
addikt
Sziasztok!
Most van a vedlési időszak?
Nekem egy jack russel terrierem van, 1év 4hónapos. Rövid,de nagyon erős szőrű a kutya.
Iszonyat módon hullik a szőre kb. 2 napja. Ha megcsípem ujjal, egy csutak szőr marad a kezemben.
Haveromnak egy -enyémhez képest- szintén rövid, de gyenge szőrzetű foxterrierje van és azt mondta, lehet hogy el kellene vinnem állatorvoshoz, mert elég gáz szerinte ez a durva szőrhullás, övé ennyire nem szokott vedleni.Ti hogy álltok ezzel a vedlési időszakkal?
Szerintetek tényleg valami baj lehet, vagy csak most kapja a nyári ruháját?
ps.: viselkedésben abszolút semmi negatív változás nem tapasztalható, ugyanolyan életvidám mint bármikor.
HELP PLZ!
-
horvathkrisz
addikt
Meglett!
Hajnalra hazament. Haveromék nyitott erkélyajtónál aludtak (majd' szétfagytak), hajnalban ugatott egyet a kutya, lementek érte.

Semmi baja sincs.

[Szerkesztve] -
horvathkrisz
addikt
Sziasztok!
Haverom kutyája, egy barna-fehér rövidszőrű foxterrier pár órája eltűnt (megijedt és elszaladt), a XIII. kerület (Árpád híd-Béke tér környékén)
Ha valaki esetleg tud némi információval szolgálni, legyenszíves dobjon egy privát üzit!
Köszönöm! -
horvathkrisz
addikt
az hogy ujsággal ki van kergetve onnan ahova nem szabad mennie, attól tudod még nem verődnek ki a kutya fogai, szóval nem tudom miről beszélsz.
mellesleg a ilyen eseben a kutya nem tőlünk fog félni hanem az ujsággal való kikergetéstől.
tisztában lesz a határokkal (jelen esetben küszöb) ja és a kizárt ajtós dolog mi ha nem kirekesztés?
többiben igazad van. -
horvathkrisz
addikt
válasz
vancha2
üzenetére
hagyd, hadd nyüszítsen, pár nap múlva megunja. hagyd direkt nyitva az ajtót és ha be akar menni a kutya kíméletlen módon újságpapírral való kikergetés, így megtanulja hogy nem lépheti át a küszöböt.mihelyst átlépi a küszöböt, támadd meg, állj neki csapkodni ujsággal, előbb utóbb eljut a tudatáig hogy kié a terület.
miénkkel ezt a módszert alkalmaztuk, mert nem jöhet a szobába, működik. csak magadra figyelj, ne hagyd hogy a kutya bűnbánó képe befolyásoljon és ''szegény hadd jöjjön be 5 percre'' utána meg gondolsz egyet és megint kikergeted.
-
horvathkrisz
addikt
válasz
burgatshow
üzenetére
sajna nem igazán, mikor én vettem a kutyámat beírtam gúgliba hogy ''jack russel kölyök eladó'' és így sikerült találnom.
de tényleg apróhirdetéseket kell sokat böngészned, szinte napi rendszereséggel adnak fel új hirdetéseket.
ja, és ne dőlj be a legolcsóbbnak, lehet lesz annál olcsóbb is. én pl. nagyon jól jártam ezzel a kutyussal.
-
horvathkrisz
addikt
válasz
burgatshow
üzenetére
Próbálj meg apróhirdetésekben keresni, én is úgy vettem enyémet.(ráadásul 50-70ezer Ft helyett 15ért találtam és nem bántam meg, gyönyörű szép, egészséges kutya lett!)
-
horvathkrisz
addikt
válasz
[HUN]Tyson
üzenetére
Lehet kapni olyan nyakörvet, ami ugatáskor enyhe (szabályozható erősségű) elektrosokkot tol a kutyába.
Végső megoldásként próbáld ki ezt. -
horvathkrisz
addikt
mit féltek attól hogy büdös lesz a kutya a szalmától?
különben avizes berohadt rongytól el tudom képzelni milyen szaga van.
szalmánál arra vigyázzatok, nehogy legyen közte búzakalász, ami esetleg belemegy az orrába fülébe, mert akkor műtét... -
horvathkrisz
addikt
válasz
Pinya007
üzenetére
amikor nyújtózkodik majd' befosok a röhögéstől, pedig már meg kellene szoknom (8 hónapja él velünk, 4hetes kora óta) még a lábujjait is szétfeszíti. LOL
utána lévő fázis, úgy bepúposít ,mint egy macska, na az teszi be a kaput. minden reggel fetrengek a röhögéstől, félkómában.
szóval, nagyon vicces...
[Szerkesztve] -
horvathkrisz
addikt
a ti kutyátok is összegömbölyödve alszik, és amikor felkel nyújtózkodik meg púposít?

-
horvathkrisz
addikt
miért van az, hogy ha megfürdetem Frenkyt, utána teljesen felpörög és 1000rel nekiáll futkozni a lakásban őrült-módjára?

állandó jelleggel ezt csinálja és nem tudjuk az okát. -
horvathkrisz
addikt
válasz
Pinya007
üzenetére
én úgy neveltem bele az ilyen esetekre való ''mellettem maradást'', hogy tudtam mikor szándékozik elfutni, mikor ezt megpróbálta, le lett nyomva a földre, nyakbőr meghúz, határozott: mitcsinálsz??!!

2x-3x eljátszotta és ha vmi miatt el akarna mellőlem futni, inkább meghúzza magát, rámnéz félve és mellettem marad.
azért volt erre a módszerre szükség, mert sztem ez a leggyorsabb módja annok hogy a kutya megtanulja, elvégre városban vagyunk ahol az élete múlhat egy ilyen macskautánfutok, kutyáhozfutokjátszani hülyeségen. -
horvathkrisz
addikt
hát én nem tudom hogy vagytok vele, de Frenky imádja a kisgyerekeket, méghozzá olyan mértékben, hogy az állatorvos is meglepődött: ha kisgyerekkel találkozik,6-8 hónapossal pl., akkor a kutya szépen leül és csak finoman nyalogatja, puszilgatja, nem ugrál eszetlenül mint azokra, akik ezt hagyják neki. szóval tudja.
másik meg, nagyon sok ember megfordul nálunk, úgyhogy a kutya teljes mértékben emberbarát, nem fogom félteni ha kisgyermek lesz nálunk. persze ez nem azt jelenti, hogy a pár hónapos gyereket rábíznám felügyelet nélkül.
másrészt meg szerintem ki lehet figyelni, hogy a kutya hogy reagál az új jövevényre...
-
horvathkrisz
addikt
''közben az ember is teljes tud maradni magának és a családjának egyaránt''
Lehet hogy félreértem, lehet hogy nem vagyok normális de én a barátnőmmel és kutyussal lakom panellakásban és úgy tekintünk rá, mint ha a gyerekünk lenne, és a mi életünk ebben a nyomorult nagyvárosban, ebben a szenny világban úgy teljes, hogy már hárman vagyunk.
Ha jönnek barátok, rokonok látogatóba érdekes módon sok esetben a kutyát üdvözlik először (jó, valószínű azért, mert ő fut oda), rólunk meg mintha kis időre megfeledkeznének...
Barátnőm szüleihez ha megyünk, jöhet a kutya is a házba(ott is alszik), pedig hárman vannak testvérek és az anyukájuk szinte soha nem engedett állatot bevinni.Innen is látszik, hogy mindenki elfogadta családtagnak, és tudod a mi családunk így teljes... -
horvathkrisz
addikt
válasz
(Kolombusz)
üzenetére
Hát te?!
Honnan ismered? És hogy keveredtél ide?!
szerk.: már értem, miért nem használ ékezetes karaktereket...![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
[Szerkesztve] -
horvathkrisz
addikt
válasz
parandroid
üzenetére
hát bizony, tényleg szégyenletes dolog!
én lehettem volna bármilyen határozott semmit nem értem volna el, nem tudtam mit kell tenni, attól féltem idegen létemre csak még jobban felbőszíteném. a roti (mellesleg ez is keverék) eldöntötte hogy kinyírja, a kiskutyám szinte úgy lett kihúzva a fogai közül, nem lehetett mást tenni.
-
horvathkrisz
addikt
rendebejött teljesen szerencsére. már benőtte a szőr a heget. nem fél, sőt,agresszívebb lett. ez a fajta sajnos nem nézi hogy mekkora kutyával áll szemben, bárminek nekimegy, ami végülis nem az ő hibája, nem is az enyém, ez a fajta rókára és vaddisznóra lett kitenyésztve-félelemérzetük gyakorlatilag nulla.
viszont ha összeverekedik másik kutyával én azonnal le tudom állítani, én avgyok a falkavezér. a roti gazdája fent a lakásban falkavezér, de lent az utcán a kutya veszi át ezt a szerepet, ezért nem is tudta leállítani, és már amúgyis a sokadik eset hogy a környéken széttép nála kisebb kutyákat. ami vele egyforma,esetleg nagyobb, azoktól persze fosik, mert régen elintézte egy német dog... -
horvathkrisz
addikt
hát, ha rágondolok, még most is sírhatnékom van!

igazából nem tudtam csinálni semmit, leblokkoltam. kb. 30mp-en keresztül marcangolta az a mocsok, és annyit tudtam hogy szóltam annak a h*lye k*rvának, hogy ''k*rv* anyád, szdd már le róla!'', erre odajött egy számomra idegen srác a focizók közükl, ő szokott a rotival játszani, és neki sikerült leszedni mert ez a hülye p*csa csak rugdosta orrba a kutyáját ostoba módon, amitől még idegesebb lett.
azóta késsel járok és qrvára nem érdekel milyen kutya fog neki vagy nekemmenni, el fogom vágni a torkát és rohadtul nem érdekel a következmény...
és most tessék kérem, meg lehet lincselni a csúnya beszédért, gondolatokért!
-
horvathkrisz
addikt
Amúgy meg a hülye kutyákról és a méghülyébb, hozzánemértő b@lf@sz gazdákról ennyit, ezt művelte egy barom rottweiler a 6 hónapos kiskutyámmal, ''játék'' közben:
[link]
(itt már össze van varrva a nyaka, egy cső lóg ki belőle...)
Új hozzászólás Aktív témák
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Warhammer 40.000
- Milyen házat vegyek?
- World of Tanks - MMO
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Apple Watch Ultra - első nekifutás
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Linux felhasználók OFF topikja
- Építő/felújító topik
- További aktív témák...
- Eladó új, hibátlan állapotú, EGYSZER SEM HASZNÁLT ASUSINSEARCH OF INCREDIBLE EXTERNAL SLIMDVD-RW SDR
- Xiaomi 5 Max szinte új, 28 hó garancia + 210W gyorstöltő, 100% akksi
- Philips Lattego EP5345 Szervizelve I Megkímélt állapot I Tejes kancsó I Garancia I Beszámítás
- Gyümölcstartó hibátlan állapotban eladó
- Jura Ena 8 kávégép
- Samsung Galaxy S22 Ultra 256GB, Kártyafüggetlen , 1 Év Garanciával
- LG Gram 14 WUXGA IPS i7-1360P 5.0Ghz 12mag 32GB DDR5 1TB SSD Intel Iris XE 10óra Akku Win11 Garancia
- Eladó Google Pixel 9 Pro 16/256GB / Ajándék fólia és tok! / Akku 100% / 24 hó jótállás
- Apple iPhone 12 Pro Max 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- CSX 2x2GB (4GB) DDR2 800 MHz kit
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

Szakmai érvvel támasszam alá hogy miért lehet csontot adni a kutyának?! Mondjuk egy matematikai példa jó megfelel?