Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
robisz
senior tag
válasz horvathkrisz #1077 üzenetére
Ma már sok tenyésztőnek van honlapja, pl: [link]
Vagy érdemes belenézni a Kutya magazinba. -
Ricardo
titán
válasz horvathkrisz #1451 üzenetére
Szerencse hogy túlélte. Én a roti gazdájával folytatnék egy baráti csevegést
Minek tart ekkora kutyát aki nem tudja megnevelni? -
t1
addikt
válasz horvathkrisz #1451 üzenetére
ez durva szegény kutya
én most készülok venni kutyát vagy egy Golden Retriever lesz vagy Labrador deha bántja vmi mmásik kutya asszem a gazdája és a kutya fogát is acélbetétessel fogom kirúgi -
Pinya007
aktív tag
válasz horvathkrisz #1453 üzenetére
Szegény kiskutyus! Az jó ha a gazdi megbánást tanusít, de ennyivel szerintem nincs vége, ha a kutyája ilyen agresszív akkor lesznek vele folyamatosan gondok. El tudod szigetelni Te kutyád, mondjuk saját bekerített udvar, ilyesmi?
Sajna sokan tartanak kutyát mert az aranyos, meg az ember legjobb barátja, na ez akkor igaz, ha foglalkozik is vele eleget. Aki meg csak azért tartja hogy legyen, inkább plüss kutyát vegyen, mindnekinek jobb lenne! Nekem egy boxer-keverékem van, sokan félnek tőle ránézésre. [link] Pedig egyáltalán nem agresszív, házat őrzi persze, mint minden kutya, védi a területét.
Kölyökkorában kiszökött enyém is 1-2-szer utcára, egyik szomszéd épp kint volt el is kezdte osztani az észt, hogy ilyenkor jól el kell verni, stb. Az ő kutyája még egy ''ülj''-re sem hallgat, hátul van az udvarban megkötve... Az ilyen nekem ne osszon
Ráadásul azóta már sokmindenre megtanítottam.
Az állatorvosod jó fej lehet, teljesen igaza van. Vannak kutyák amelyeknek több eszük van sok embernél...Olyan nincs, hogy valamilyen témában ne lenne PH topic! :)
-
deniro2
senior tag
válasz horvathkrisz #1453 üzenetére
Én a nagytestű kutyák tartását engedélyhez kötném. Elég vicces, hogy egy elektromos sokkolót nem tarthatsz magadnál, de boldog-boldogtalannak lehet olyan kutyája, ami a kellő nevelés hiányát megspékelve némi labilis idegrendszerrel simán kinyírhat bárkit. Az emberek többsége ebben is tudatlan és fogalma nincs saját felelőségéről mind a kutya, mind a környezete iránt. Hányszor láttam már 40 kilós kiscsajt 70 kilós masztifot (vagy egyéb óriást) sétáltatni, ami egy jól kiképzett kutyánál nem is lenne probléma, de az ilyenből van a kevesebb szvsz. Én meg kapkodom fel a yorkimat ilyenkor, amiért kapom is a megjegyzéseket, hogy ''minek félti annyira azt a kutyát, nem harap a Néró'', de asszem én inkább nem bízom a kutyám életét vadidegenek kétséges hozzáértésére.
-
deniro2
senior tag
válasz horvathkrisz #1461 üzenetére
Alapvetően igyekszünk kitérni a nagykutyák elöl, de, ha a gazdi nem veszi le, hogy nem igényeljük a fizikai kontaktust vagy póráz nélkül sétáltat és a kutya nem hallgat rá, akkor sajnos nem nagyon tudok mást csinálni. Hallottam már mástól is, hogy ez így nem az igazi, de nincs jobb ötletem.
-
Olcsi
senior tag
válasz horvathkrisz #1466 üzenetére
Furcsa, amiket írsz, ugyanis egy 2 és fél kilós kutyaról van szó, törpe pinscherek! Az ágyba pisilést meg büntetném én, ha lenne értelme, de egyrészt utólag semmi értelme büntetni, másrészt pont az utólagos büntetésről olvastam, hogy elég negatív hatással van a nevelésre, hiszen a kutyus nem tudja, hogy miről is van szó...
-
Pinya007
aktív tag
Én kutyám ivartalanított nöstény, de jelölget szépen, csak nem felemelt lábbal!
Néha öcsém lábát próbálja magáévá tenni! Mással még nem nagyon láttam, hogy csinálta volna, velem soha. Ivartalanításnak köszönhető azt hittem. Bár állatorvos azt mondta, hogy sokmindent nem veszünk észre, mert egyik petefészek el lett távolítva, másik meg csak lekötve. Ehhez nem értek, úgyhogy nem tudom milyen módszerek léteznek és melyiknek mi az előnye hátránya.Olyan nincs, hogy valamilyen témában ne lenne PH topic! :)
-
Olcsi
senior tag
Harmadrészt meg nem viselkedik úgy, mint egy domináns egyed! Legalábbis velünk nem... Jó...mondjuk elég akaratos kis kutyu, de ez max abban nyilvánul meg, hogy ugat, ha valamit akar. De ezt inkább a neveletlenségnek lehetne inkább felróni.
-
t1
addikt
válasz horvathkrisz #1457 üzenetére
Jaja most költöztünk el családiházba baszott nagy kert van van kis húgom (4éves) aztán olyan kutya kell ami barátságos játékos de nem olyan pinduri ezért lesz vmelyik a kettő közül talán nekem a Golden Retriever jobban tettszik aranysárga szőrrel de anyumék Labradort akarnak, még szóba jött a Beagle de nagyon kicsi.
hát még mindig az vagyok de vmi de most próbálok leszokni róla mert már mindenki feketében van, mikor én 5 éve elkezdtem nem volt divat de most már... -
rlazol
veterán
válasz horvathkrisz #1476 üzenetére
''nem baj ha nyüszít! '' - persze h nem! Akkor csinálod jól!
Az orvosom szerint elmebajban szenvedek. Ez butaság. Minden percét élvezem!
-
Hexe
csendes tag
válasz horvathkrisz #1489 üzenetére
Köszi, megjegyzem
'' A kérdés ami néha elbizonytalanít: én vagyok őrült vagy mindenki más!?'' Albert Einstein
-
rlazol
veterán
válasz horvathkrisz #1495 üzenetére
nőni még fog az tuti. De a duplázódás azért túlzás részemről, leginkább nagytestű kutyákra és testtömegre vonatkozik. A JR nem szokott 8-9 kilónál több lenni.
-
Diego!
senior tag
válasz horvathkrisz #1506 üzenetére
Hát igen, nagyon szomorú!
-
Kidus
őstag
válasz horvathkrisz #1555 üzenetére
Pointernek alcazott, tokeletesen bizonytalan osszetetelu keverek
[link]
Most lesz 6 honapos, honap vegen.Assuming Control
-
Kidus
őstag
válasz horvathkrisz #1559 üzenetére
Igen, lakas, de ma van itt utoljara, aztan megy kolleganomekhez, kertes haz, masik kutya, gyerekek ( en elutazom kulfold ). Aztan majd jon utanam, de csak ha lesz normalis keco, legalabb egy kis kerttel, 1-2 honap mulva.
De szerintem addig is nagyon jol meglesz, azert a kertes haz megiscsak mas, mint egy lakas, bar beviszem mindig meloba, de azert megsem az igazi.
Rola mutattam kepeket regen is, nem csak a feje fekete, a segge tetejen van meg egy fekete folt
[link]Assuming Control
-
nemcso
őstag
válasz horvathkrisz #1564 üzenetére
Nálunk a pumi nagyon ügyesen terelgeti a labdákat, legyen szó kicsiről, vagy focilabdáról.
Fantasztikus gömbérzéke van.Vegetáriánus - régi indián szó, jelentése "béna vadász"
-
ToBeY
nagyúr
válasz horvathkrisz #1602 üzenetére
Hát haveromnak jack russel van 2éves, nekem 3éves beagle.Hát az övé jóval szófogadóbb,pedig azzal aztán nincs foglalkozva.Jóformán egyedűl van egész nap.
Szóval beagle nagyon önfejű kutya nehéz nevelni,bármit is megtanítani neki... -
Kidus
őstag
válasz horvathkrisz #1602 üzenetére
A JRT egy nagyon jo kutya.
Nem is erdemes biglihez hasonlitani
Amugy minden fajtat mashogy erdemes nevelni, van amelyiket koran kell kezdeni, van amelyiket hagyni erdemes inkabb, pl. egy nj vagy vizsla eleg sokaig gyerek
Persze minden kutyat tanitgatni kell, es alap dolgokat belejuk nevelni, de tudni kell, mennyit varhatsz tole, es mikortol lehet tobbet.
Meg persze egyedfuggo is, minden kutya kulon jellem, nincs egy kalapAssuming Control
-
ToBeY
nagyúr
válasz horvathkrisz #1605 üzenetére
Van egy 3éves kan beagle-m [link]
Nem mostani kép róla. -
t1
addikt
válasz horvathkrisz #1642 üzenetére
oksa este jövök
húgom akar neki vmi hülye nevet asszem Tappancs nem fogom megfosztani az örömtől ha ezt akarja -
t1
addikt
válasz horvathkrisz #1662 üzenetére
meglesz köszönöm nagyon egy aranyos teremtés
-
djtoomi
addikt
válasz horvathkrisz #1761 üzenetére
Na,most mért piszkáltok? Amzgymeg:én egy keverék kutyust akartam,mikor elhoztuk semmire nem hasonlitott,max egy fekete vizslára,én nem akartam harci kutyát,de ha ez lett,hát ez is marad.Képek emgvannak,csak nem volt időm meg energiám most feltölteni,reggel mennek a képek!
Minden ötödik ember kínai. Mi is öten vagyunk a családban, tehát valaki kínai. Lehet apu, vagy anyu. Lehet a bátyám Sanyi, vagy az öcsém Ho-Xiao-Pen. Szerintem Sanyi az.
-
Bübüke
tag
válasz horvathkrisz #1761 üzenetére
''a kiválasztásról meg annyit, hogy sokszor a gyíkarcok vesznek harci kutyákat, hogy ezzel kompenzálják saját gyengeségüket''
Én is erről beszéltemAkinek az Isten észt adott, adjon hozzá litvánt is! És ez így is lett. ...
-
BITBOYS
addikt
válasz horvathkrisz #1776 üzenetére
adik: Csak vicc volt, nem az én kutyám Viszont rendesen felturbózták az agarat.
Itt az én kis medvém[link]
[Szerkesztve] -
Diego!
senior tag
válasz horvathkrisz #1804 üzenetére
Jaj de kis értelmes ari
Bitboys: Tényleg milyen fajta? -
BITBOYS
addikt
válasz horvathkrisz #1803 üzenetére
Diego!: Közép-ázsiai juhász.
Különben egy hihetetlen aranyos kutyus, a látszat ellenére. Viszont ha idegen merészkedik a kapu közelébe akkor snitt... beindul a pörgés
Játszani is nehéz vele, nem szeret veszteni
Jaaj ő egy Jack Russel terrier.
[Szerkesztve] -
Diego!
senior tag
válasz horvathkrisz #1810 üzenetére
Itt találtam: [link]
-
Diego!
senior tag
válasz horvathkrisz #1815 üzenetére
És a kutyusnak semmit?
-
Diego!
senior tag
válasz horvathkrisz #1828 üzenetére
A Royal canin az jó, kistestű kutyáknál meg lehet fizetni...Játék? Imádom a kutya játékokat...Én is mindig viszek édesapám kutyájának
-
Diego!
senior tag
válasz horvathkrisz #1845 üzenetére
Ezt nem mondod komolyan?? Ez durva Szegényke! És mi lett az ügyből?
[Szerkesztve] -
Diego!
senior tag
válasz horvathkrisz #1848 üzenetére
Gondolom mit érezhettél amikor elkapta szegény kiskutyát...
-
Diego!
senior tag
válasz horvathkrisz #1851 üzenetére
És azóta rendbejött a kutyus nem? Semmi nyoma nem maradt? Ez miatt nem fél más kutyáktól?
-
parandroid
félisten
válasz horvathkrisz #1853 üzenetére
Egy roti-keverék anno a mi kiskutyánkat is megtépte a hátán, szerencsére ketten voltunk, határozott fellépésemre elinalt, kedvesem meg felkapta a kiskutyát a póráznál fogva.
Az idegen kutyák nagy része is határozott fellépéssel és kellő agresszióval leállítható (viszont amelyik nem, azzal hatalmasat lehet bukni, és csúnya sebeket lehet szerezni), nyilván a focizós srác is így fogta meg a rotit. Az viszont szégyenletes, hogy egy gyakorlatilag idegen valakinek sikerült az, ami a kutya gazdájának nem.
pI talked to that computer at great length and explained my view of the Universe to it and then... it commited suicide.
-
Kidus
őstag
válasz horvathkrisz #1886 üzenetére
Normalis valadek.
Hogy egesz pontosan micsoda, azt rlazol tudja majd megmondani, ha beles ide
mod: elozo kerdesedre valaszolva, sajnos a klinika mar multido, ki kellett lepnem, mert elkoltoztem a vilag masik felere. Hianyzik is nagyon, pedig meg csak 2 hete.... de hat valamit valamiert.Assuming Control
-
(Kolombusz)
veterán
válasz horvathkrisz #1890 üzenetére
USA, Louisville, álmai férfija.
-
Kidus
őstag
-
rlazol
veterán
válasz horvathkrisz #1886 üzenetére
A járulékos nemi mirigyek (prosztata, cooper mirigy) váladéka, jelölésre ill. kommunikációra használják.
-
rlazol
veterán
válasz horvathkrisz #1906 üzenetére
horvathkrisz - tény, a kutya családtag. De azt te is tudod, h az ember az elsődleges. Ha majd gyermekkel áld meg titeket a sors, és neadjisten a kutya ezt képtelen feldolgozni, bizony, a borzalmasam nehéz, de helyes döntés a kutya távol tartása lesz. Mintahogy veszettség ellen se azért kötelező oltani, mert ''jajszegénykutyus'', hanem az emberek védelmében. Kívánom neked, h mindig olyan kutyád legyen, aki egy nagyobb, frissen kibővült családban is megtalálja a maga helyét!
Diego! - kösz, h szóltál. kiszedetem őket, sajnos van rá alapos okom. amúgy semmi gond.
[Szerkesztve]Az orvosom szerint elmebajban szenvedek. Ez butaság. Minden percét élvezem!
-
rlazol
veterán
válasz horvathkrisz #1910 üzenetére
szerencséd van, bár minden kutya ilyen lenne.
-
ladybug
őstag
válasz horvathkrisz #1910 üzenetére
Más, hogy milyen az idegen gyerekekkel, és más, ha a családba születik kisbaba. Biztos vagyok benne, hogy okos a kutyád és jól bánik a gyerekekkel. Nem is ez a gond. Hanem az, hogy ezt ő lelkileg hogy dolgozza fel.
A mi kutyánk is sokat volt gyerekek között. Annak ellenére, hogy nem nagyon szerette a gyerekricsajt és a hirtelen mozdulatokat, mindig zokszó nélkül tűrte, hogy egy kisgyerek játszon vele vagy simogassa. Soha még csak oda sem morgott senkire. Tehát teljesen megbízható volt. Mégis, amikor megszületett a lányunk, a helyzettel nem tudott hamar megbirkózni. Ugyanis nem ő lett az első, mert egy ''vmi'' - ami történetesen egy kisbaba - több figyelmet kapott, és ezt volt furcsa neki feldolgozni.Ti férfiak soha semmit nem tudtok megtalálni. A teafű a gyógyszeres fiókban van egy kakaós dobozban, amire rá van írva, hogy só.
-
Pinya007
aktív tag
válasz horvathkrisz #1922 üzenetére
2 éves, boxer-keverék.
Olyan nincs, hogy valamilyen témában ne lenne PH topic! :)
-
Pinya007
aktív tag
válasz horvathkrisz #1946 üzenetére
Igazad van. Erre nagyon kell figyelni, én nem városban lakom, így kevesebb az autó, mezőkön kergette eddig csak vadakat szerencsére!
Olyan nincs, hogy valamilyen témában ne lenne PH topic! :)
-
Kidus
őstag
-
ladybug
őstag
válasz horvathkrisz #2012 üzenetére
A mi kutyánk is ez csinálja. Nekik ez nem természetes tisztulás szerintem, és azért idegesedenek meg tőle. A miénk aztán kifut az udvarra, és belehempereg vmi piszokba.
Ti férfiak soha semmit nem tudtok megtalálni. A teafű a gyógyszeres fiókban van egy kakaós dobozban, amire rá van írva, hogy só.
-
ladybug
őstag
válasz horvathkrisz #2014 üzenetére
Pedig nem örül. Ok, az idege snem a legmegfelelőbb szó rá, de nem öröm miatt csinálják, hanem mert zavarja őket.
Ti férfiak soha semmit nem tudtok megtalálni. A teafű a gyógyszeres fiókban van egy kakaós dobozban, amire rá van írva, hogy só.
-
Kidus
őstag
válasz horvathkrisz #2016 üzenetére
Szaritgatja magat biztos, azert ficankol.
Meg ha megszaritottad, akkor isAssuming Control
-
russodeby
csendes tag
Az enyém is ezt csinálja, végig rohan a lakáson hempergőzik mindenhol. Kb. fél óra múlva nyugszik le,utána indulhat a takarítás.
-
Diego!
senior tag
válasz horvathkrisz #2019 üzenetére
Russodeby-nek staffi-je van és még mindig nem láttam róla képet
-
tekeyagd
aktív tag
mikor kimosod,egy csomó elhalt szőrszálat kihúzol úgymond a halott tüszőből. ezek mind a bundában maradnak,az örült futkorászással és hempergőzéssel ezeket igyekszik szegény eltávolítani. kicsit olyan ez,mikor az ember gyereke elmegy fodrászhoz... levágják,tépik nyűvik a haját,és hiába öblítik le utána,a hajból kerül mindenhová,és bök,csiklandoz,kutyafüle.
remélem érthető volt...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest