Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• TazLeacher

nagyúr

válasz Lauda #13751 üzenetére

Igen, én vagyok a rohadék, aki bent tartja a kutyáját, és napi több, mint 1 óra sétát biztosít neki (és mellette olyan felelőtlen, hogy még azt is megengedi neki, hogy a nyitott teraszajtón a kertbe kimehessen), mert úgy gondolja, hogy ez így jó. Továbbá ivartalanítja, hogy könnyebbé tegye az Ő, és a családja életét, elkerülje a fölösleges betegségeket.

Igen, én vagyok az a rohadék, aki egy rettegő kutyát, akit a lakásból nem lehetett kicibálni, mert 4 lábbal kapaszkodott mindenbe (szőnyeg, ajtófélfa, küszöb), rettegett a lépcsőtől (konkrétan nem lehetett le vagy felvinni, csak kézben), a póráztól, az autóktól, az engedelmesség teljes hiányával küszködött, és lényegében azt sem tudta, hogy mi az a séta, 3 hónap alatt egy 100% ember- és kutyabarát kutyát neveltem (konkrétan még nem sikerült olyan kutyát vagy embert találni, akinek ne örülne), aki ma már vígan szaladgál a kertben, autózik, nem fél a nagyobb hangoktól sem, már a markológépek mellett is büszkén vonul el, póráz nélkül napi 5 km-t sétál tisztességesen, mellettem, nem elszaladgálva, és az alap parancsszavakat (ül, fekszik, marad, áll, gyere ide) kézjelről is tökéletesen végrehajtja...az állatorvoshoz farokcsóválva, szaladva, körbenyalogatva megyünk, akár 1 órás szóőrkefélést is nyugodtan, esetleg a gazdi lábára hajva szuszókálva tűri, emellett 100%-ig szobatiszta (a kertben sem végzi a dolgát), nem tett kárt még semmiben! a lakásban, az ágyam mellett alszik éjszaka és a családdal tölti a mindennapjait, emberek és kutyák közé visszük (legutóbb a bulltalin olyan 60 bullal volt összezárva, minden gond nélkül), járunk a nagyinál, bevásárolni, a városban vagy csak egyszerűen fagyizni.

Ez annak a sok badarságnak a végeredménye, amit összehordtam, mindezt egy bull típusú, híresen konok és önfejű fajtával. Annyi itt a megmondóember, meg a nagyon okos, nagy állattudós, de többség a Margit-szigetre nem tudná kivinni a kutyáját póráz nélkül, mert vagy a kutyáktól kell tartania, vagy még emberközelébe sem lehet engedni, mert annyira nincs szocializálva, illetve annyira nem szófogadó. Eljutottam arra szintre, hogy bárki előtt személyesen hajlandó vagyok bizonyítani az igazam. Szervezzünk egy nagy kutyatalit egy elzárt területen, és engedjük el az összes kutyát. Nézzük meg kinek jobban szocialiált, neveltebb, engedelmesebb a kutyája. 3,5 hónapja van nálam a kutyám, a többségnek itt évek óta. Nem lehetek "ellenfél"...

Új hozzászólás Aktív témák