Hirdetés

2024. május 4., szombat

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 06:02:15

LOGOUT.hu

Külső merevlemezek - USB, eSATA, FireWire HDD
Kérdezés előtt kérjük olvasd el az összefoglalót!

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#8201) _ak_


_ak_
addikt

Sziasztok!

Van egy wd 750-es 2,5"-es 5400rpm-es scorpio blue hdd-m. Ennek szeretnék egy jófajta usb 3.0-ás házat. Tud valaki ajánlani esetleg egyet?

szerk.: usb 3.0-as csatlakozó egyébként megegyezik a 2.0-val? vagy legalábbis visszafelé kompatibilis alapból?

[ Szerkesztve ]

Let's begin, de gozaimasu!

(#8202) Alex91 válasza _ak_ (#8201) üzenetére


Alex91
félisten

inXtron SK-2500 U3

Dicsõséges nagyurak, hát Hogy vagytok? Viszket-e ugy egy kicsit a Nyakatok? Uj divatu nyakravaló Készül most Számotokra... nem cifra, de Jó szoros.

(#8203) King Unique válasza Kobe (#8200) üzenetére


King Unique
titán

Akkor ez is 3,5" külső hdd,a Medion talán picivel jobb cuccokat gyárt,mint a Tevion tesója,amiben (usb3 2 TB 25k-ért) WD Green van,vsz ebben is az lehet.

(#8201) _ak_: jó az amit ajánlott Alex91 :K ,de akad más is,Raidsonic rackek is jók,de topicjában is találsz csomó ajánlást.
Csati eszköz felőli része más,( usb3 MicroB, usb2.0 MicroB, usb2.0 MiniB ),de a másik, a gépbe (lejátszóba stb.) dugható része az megegyezik, "A" típusú,tehát visszafelé is kompatibilis,használható usb3-as külső hdd,v rack usb2 csatiba. :K

[ Szerkesztve ]

(#8204) _ak_


_ak_
addikt

Alex91, King Unique: köszönöm, nekem is szimpatikus ez az inxtron ház. Ez az micro USB3-as csatlakozó még új nekem, de ahogy olvastam jár a ház mellé, így végül is mindegy.

szerk.: azt esetleg nem tudjátok megmondani, h nagyjából mennyért lehetne eladni egy használt 500gb-os WD passporot? Ha nem tévedek kb. 2 éves lehet, de amúgy hibátlan. Eltekintve a hajszálkarcoktól.

[ Szerkesztve ]

Let's begin, de gozaimasu!

(#8205) King Unique válasza _ak_ (#8204) üzenetére


King Unique
titán

Milyen WD Passport,nem a legújabb,hanem az eggyel előtti usb2-es,azokra jellemző hajszálkarc,meg újra is sajna :D ,főleg feketében...
Mostani megemelkedett árakat nézve, ezek az új 500-asok kb.25+...x k körül mozognak,tied 2 éves,akkor a garija pont lejár,csak usb2-es,hát...szerintem kb.15 (-x)k körül vennék meg,alatta nagyon nem érdemes eladni,ha jó és nem sectorhibás (20k-ig max legeslegjobb esetleg),de nem értek ehhez annyira.
Amúgy mért adod el,nem vagy vele elégedett,kell másra-mobilrackre a pénz,v csak új usb3-as kéne :F

[ Szerkesztve ]

(#8206) Akybron válasza King Unique (#8203) üzenetére


Akybron
aktív tag

A Mai ALDI újságban jelent meg Medion HDD hirdetés. Külső, USB3, 2TB , 25000 Ft. Tudom már mi lesz a mikulás ajándék magamnak :)
Manapság olcsóbb, mind a belső csupasz.

[ Szerkesztve ]

73&DX HA5OJN

(#8207) King Unique válasza Akybron (#8206) üzenetére


King Unique
titán

Akkor annyi,mint a Tevion uilyen paraméterekkel,én nem láttam hirdetést,újságot,milyen ez a Medion,pofásabb,mint másik (vmi link) :F
Amúgy igen,ennyiért jó,h megéri,a mostani árak egy vicc... :U és ki tudja meddig marad ennyi,akár rossz esetben jövő év végéig...

[ Szerkesztve ]

(#8208) Mittu88 válasza Akybron (#8206) üzenetére


Mittu88
senior tag

megéri megvenni és 40-ért feltenni apróra :D

(#8209) McDog válasza King Unique (#8207) üzenetére


McDog
aktív tag

Egy link

(#8210) King Unique válasza McDog (#8209) üzenetére


King Unique
titán

:R
(ja igen weboldal,el is felejtettem... :W , A Tevionhoz van állítótalp,bár ez spec dokkolóval is használható,egynek jó egy ilyen is,vsz ez is WD belsős lehet,a 2,5"-eknél Tevion van csak,ha jól láttam boltban.

(#8211) EsoxLucius


EsoxLucius
csendes tag

Sziasztok!

Két kérdésem lenne, amire viszonylag gyors választ szeretnék kapni!

Az egyik, hogy a közeljövőben, átmeneti megoldásként egy külső vinyóról menne a rendszer ( amíg vissza nem csökkennek reális árra a belső vinyó árak )... a külső vinyó USB 3.0 - ás lenne. Kérdésem, hogy mennyi a különbség az USB 3 és a SATA 2 között sebességben? Nem lenne lassú így a Win7?

A másik kérdésem, hogy a mostani Cora katalógusban ( dec1.- dec 24. AKCIÓ ) van USB 3.0-és külső samsung vinyó 500 GB-os. 21990 ért. Aki látja ezt... tudna róla esetleg véleményt mondani? ( bármi...tapasztalat...ilyesmik )

Köszönöm előre is!

(#8212) _ak_ válasza King Unique (#8205) üzenetére


_ak_
addikt

De meg vagyok elégedve vele teljesen, csak most felszabadult a 750-es és inkább azt tartom meg.

Let's begin, de gozaimasu!

(#8213) TeeJay


TeeJay
félisten

az áradás miatti áremelkedés miatt nem tudtam csak ADATA vinyót kapni
így most egy NH01-es nyomatom (USB3 fekete) amiben szintén Toshiba 750gigás 2tányéros 4fejes AdvancedFormat-os vinyó van

kíváncsi vagyok ez már jobb lesz-e mint az SH93...
egyelőre sebességre nem jártam vele jól mert 2-3MB-al lassabban tudok rá írni mint az USB2-es vinyóra de majd az olvasást megnézem hátha az jobb lesz.
szép kis cucc és a microUSB3 sem vészes és egész hosszú kábelt adtak hozzá
van legalább 40 centi szerintem

Mixgyűjteményem ---> https://www.mixcloud.com/teejayhouse/

(#8214) King Unique válasza TeeJay (#8213) üzenetére


King Unique
titán

Na akkor mégis ADATA lett...ez talán jobb lesz,40 cm kábel az nem túl hosszú,WD-hez is annyi. Ujjlenyomat meglátszik rajta gondolom,meg én amikor egy ilyet a kezembe vettem picit "néhéznek" tűnt többiek képest,v csak nekem :F

(#8215) King Unique válasza EsoxLucius (#8211) üzenetére


King Unique
titán

Hát külső hdd-ről való bootolás-oprendszer futtatás macerás,pl. melegedés miatt (nincs hűtés ugye,csak passzív,ami sima alkalmankénti mentésnél,adattárolásnál nem gond,de napi folyamatos sokórás aktív nyúzásnál már lehet...) is,de amúgy nem is tudsz,mert win7-ben gyárilag nincs benne usb3 driver (win8-ban már benne van),h bootolni tudjon,meg elvileg külső hdd-ről való betöltést nem is támogatja,v vmi ilyesmit olvastam valahol.
Szinte ugyanazt tudja usb3 is külső hdd-nél mint esata,v mintha belső sata 2-re lenne dugva (minimális veszteség van csak: teszt ) ,bár apró fileok mozgatásánal külsőnél is jobb az esata,mint usb3.
Erre a célra - ,ha sokallod mostani hdd árakat - vegyél inkább vmi Aldi,Cora és társaiban olcsó usb3-as,v 2-es külső hdd-t és abból vedd ki a vinyót és tedd a gépbe.(később meg akár majd vissza is rakhatod) :K Nemrég kérdezte vki és válaszoltak is neki,h lehet a 3,5" Tevion (2 TB 25k) külsőt szétszedni,aminek WD Green a belseje.
Milyen pontosan ez a samsung Corában,2,5" v 3,5" G-S-M v milyen széria :F (az S-M mind2 méretben jó,a G sz@r,bár kioperálni és gépbe rakni belőle ált.samu F2,v F3 hdd-t jó)

[ Szerkesztve ]

(#8216) Ocarina


Ocarina
aktív tag

Sziasztok!

Külső merevlemez vásárlása előtt állok. Egyáltalán nem vagyok jártas a témában, amit tudok, hogy USB-s és 500GB-os kell. Plusz pont, ha halk is. :R

Keelah se'lai | SEN: ZsomleHUN

(#8217) King Unique válasza Ocarina (#8216) üzenetére


King Unique
titán

Hát ez így nem túl bő infó... :F
Pontosan milyen kéne,kicsi hordozható usb tápos 2,5",v nagy asztali külön tápadapteres 3,5" kéne? (gondolom 2,5")
Most az thaiföldi áradások miatt pont megemelkedtek hdd árak,ami 500-as 1,5-2 hónapja 15k volt,az most 25-30k...
Amúgy usb-t írtál,de ma már érdemes inkább usb 3.0 -ásat venni,mert alig drágább,gyorsabb,visszafelé is kompatibilis (megy 2.0-ba is).
Van itt a topicaban csomó ajánlás link,de én most nem érek rá mindet visszakeresni,olvass vissza...jó általánosan pl.2,5"-ben WD My Passport,Samsung S2 v M2,ADATA (kivétel SH93,CH94) Buffalo MiniStation,Segate Goflex Portable,Transcend 25xx cuccai,Maxell,Toshiba Store E.-Store Art4-Store Alu2S,Silicon Power cuccai,Lacie is nagyon jó,csak drága stb.,még akár LG ( pl.XD5,XD7) is elmegy,ha nem kell különösebb extra. 2,5"-esek szinte hangtalanok,3,5"-nek van vmi minimális,de annyi belefér.Webshopokban böngészd át a kínálatot,melyik tetszene ezek alapján: Ipon,Electrobox, Chipnet, Aqua stb.
Vagy mostanság sokan olcsóbb árak miatt,inkább bevásárló központokban vesznek külső hdd-t "külső célra",v kiveszik belőle a hdd-t és bepakolják gépbe.Pl. Aldi,Cora,MMarkt (bár MM pont nem olcsó) és társai,Aldiba Tevion van WD belsővel,többibe pl. Maxellek,v Sparban dobálnak 500 GB-os sima usb2-Maxell p500 egész olcsón,belseje Hitachi,de amúgy nem nagy szám,bár 1-nek elmegy.

Nagy a választék sajna,de ha vmi komolyabb kell (jó progi,ütés-vízálló kivitel,usb3-as),akkor érdemes körülnézni,ha olcsóbban kéne usb3-as,akkor Aldiba a WD belsős Tevion se rossz,ha ezek nem fontosak,egy egyszerű kis cucc kéne,akkor pl. bemész InterSparba azt veszel Maxell p500-ast.(10 pár k). :K

[ Szerkesztve ]

(#8218) Ocarina válasza King Unique (#8217) üzenetére


Ocarina
aktív tag

:R
Köszönöm a kimerítő választ.
Egyszerű kell, így akkor benézek az Intersparba a Maxell-ért.

Keelah se'lai | SEN: ZsomleHUN

(#8219) King Unique válasza Ocarina (#8218) üzenetére


King Unique
titán

Nagy akartam annyira kimerítőre,csak túl nagy a kínálat manapság...
Ha az megfelel,elég usb2,akkor go Spar.ha még van belőle. :K

[ Szerkesztve ]

(#8220) TeeJay válasza King Unique (#8214) üzenetére


TeeJay
félisten

mivel én még szeptember elején kaptam a 640-es cserevinyót amire 1500-at ráfizetve kb. 18ezerért kaptam a 750gigás SH93-at így most szintén ennyiért számítottak volna be nekem más vinyót... kb. 8ezret kellett volna csak ráfizetnem egy WD Elements Portable-re...
úgyhogy maradtam a 750-es ADATA-nál csak most az SH93 cserevinyó helyett kértem inkább NH01-et.

eddig oké minden, ugyanúgy Toshiba belső van benne remélem ez már szerencsésebb lesz
a kábelt lemértem kereken 60cm a két vége közt a táv, elég vastag és masszív

a vinyó talán azért nehéz mert tömör műanyag az alja, a teteje pedig szinte tükröződik és sajnos az ujjlenyomat tényleg látható rajta de nem igazán érdekel már
lemondtam a víz és ütésállóságról is csak menjen végre legalább 2évet a külső vinyóm...
USB2 van csak az Acer notimon így írásban sajnos picit lassabb mint az SH93 az olyan 24-25MB-ot tolt ez 22-23MB-ot ami nem túl acélos
viszont az olvasás meg jobb lett, az SH93 csak 27-28MB-ot vitt ez meg 29-30-at hozza

hangja nincs, a kábel elég hosszú ha kibír két évet már örülni fogok
de az is lehet jövőre szétszedem a vinyót bevágom a notiba abból meg a háklis WD 640-est beteszem ebbe és az lesz adattárolásra a Toshiba meg rendszervinyónak.
mellé meg veszek egy 1TB-os WD-t ami már 2tányéros lesz jövőre vélhetően
vagy talán akkor már lesz 1,5TB-os is

addig nem érdemes vinyót venni mert horror ára lesz még szerintem 1évig :(

Mixgyűjteményem ---> https://www.mixcloud.com/teejayhouse/

(#8221) King Unique válasza TeeJay (#8220) üzenetére


King Unique
titán

Akkor ok! :K
De csak úgy szétszedhető,h ki-be pakolászd benne a hdd-t :F Árak mire rendeződnek lehet eltart egy darabig,WD meg,h beújít-e 2 tányérra,lesz-e (biztos majd) jövőre 1,5" MP az is rejtély,de,ha lesz is biztos nem olcsón...

Üdv.

(#8222) HXY


HXY
addikt

Hatalmas akció a Media Markt-ban!

De én nem veszem meg, mert hülye azért nem vagyok... :D

(#8223) Mittu88 válasza HXY (#8222) üzenetére


Mittu88
senior tag

:D nem kell nagy raktárkészletet tartaniuk...

(#8224) Teaway válasza King Unique (#8215) üzenetére


Teaway
veterán

"az S-M mind2 méretben jó,a G sz@r,bár kioperálni és gépbe rakni belőle ált.samu F2,v F3 hdd-t jó"

Azt mondod, hogy a G sz@r?
Lehet, hogy az lesz (vmikor), de egyelőre még szépen megy itt nálam az asztalon.

Nincs itthon csokid??

(#8225) vlevi válasza Mittu88 (#8223) üzenetére


vlevi
nagyúr

Nem bizony, ennyi pénzért az Aldiban hármat vehetsz. Annyi a különbség, hogy arra Medion van írva. De belül (állítólag WD)
Egyébként a Medion olyan nagyon szar nem lehet, ha reklámra futja nekik.

(#8226) ojano válasza HXY (#8222) üzenetére


ojano
csendes tag

Ez vajon hogy jött ki nekik?
2TB = 2048 MB
Kételkedem a jelmondatukban....

(#8227) soma165


soma165
tag

HDD akcio az Aldiban vasarnaptol:
2Terrás usb3.0
valaki segitene kitalalni milyen winyo van belül?
meghibasodás eseten aldi garancia müködik e?

(#8228) TeeJay válasza King Unique (#8221) üzenetére


TeeJay
félisten

nyilván sérülés nélkül nem szedhető szét mert nincs benne csavar hanem pattintós a felső borítása. ha lejár a garancia akkor már megéri átrakni a laptopba mert ez gyorsabb vinyó lesz mint a 640-es WD ami most van nekem.

bár ha jövőre bejönnek a 1,5TB-os kis vinyók akkor lehet veszek majd még egy külsőt és nem kell bajlódni.
most egyelőre elég a 750GB csak működjön rendesen végre :DDD

Mixgyűjteményem ---> https://www.mixcloud.com/teejayhouse/

(#8229) efegyke válasza soma165 (#8227) üzenetére


efegyke
tag

Allitolag Wd green van benne
Ha mar Aldi [link]
2.5" 750gb és 10k? Hihetetlen

Garanciarol annyit hogy teljesen rendben van.Csaladban van 2db 500gigás Medion 2.5 usb2.0 és mindkettő elszállt már egyszer, felhivtam a garanciaban szereplo szervizt,elkuldtem a 2winyót és ők kb 3hét múlva visszaküldték úgy hogy kicserélték a belsejét mindkettőnek

Azóta az egyiken újra van 6 bad sector,pár nap múlva,megint küldöm...

[ Szerkesztve ]

(#8230) TeeJay válasza efegyke (#8229) üzenetére


TeeJay
félisten

ebben az Aldi vinyóban milyen belső van?
már csak simán a belső miatt is megérné megvenni mert 750gigás notivinyót nem kapni ennyiért
tojnék a garanciára is ha jó a belseje :K

Mixgyűjteményem ---> https://www.mixcloud.com/teejayhouse/

(#8231) efegyke válasza TeeJay (#8230) üzenetére


efegyke
tag

Nem tudom...ennyiért lehet benne barmi sztem...:)
A mediont mi is beleraktuk laptopba mert csavarozva van a házba
Az a baj hogy csak abban az egy uzletben kaphato:(

[ Szerkesztve ]

(#8232) AGevara válasza King Unique (#6356) üzenetére


AGevara
csendes tag

Szia KU!

Egy korábbi hozzászólásodban írtad, hogy az 500G-s külső USB.2-s csatlakozású merevlemeznél az első formázás órákig tart, 23- egészséges, 4 - és fölötte, gyanús.

Vettem egy zsír új IOMEGA EGO hdd 2.5 drive, 500G, USB.2-es csatlakozással, és nyomtam egy rendes formázást NTSF-ben. Nem akartam nagyon formázni, de rábeszéltek. A Formázás nettó 7 óra alatt ment végbe, de lehet, h 8 is volt az. Működik a lemez első blikkre. Már töltöttem rá néhány gigányi anyagot.

Hálás lennék, ha írnál egy sort, hogy ez a 7-8 óra normális-e, vagy még addig vigyem vissza a cuccot, amíg meleg...

Köszönettel

Gevara

(#8233) Mittu88 válasza AGevara (#8232) üzenetére


Mittu88
senior tag

Bocsi, hogy én válaszolok, de ha mondjuk ccleanerrel formáztad, akkor előfordulhat még több is. Nekem egy 60gigás rész volt ~2óra, bár az valami olyan opcióval történt, hogy 7x írta felül, hogy biztos legyen a törlés.

(#8234) TeeJay válasza AGevara (#8232) üzenetére


TeeJay
félisten

fogod a maximális méretet
mondjuk 750GB
megszorzod 953,67-el akkor megkapod hogy kb. nettóban hány MB a merevlemez
750GB-nál ez kb. 715255MB

tegyük fel hogy USB2-n a külső merevlemez stabilan tud 25MB-ot másodpercenként
elosztod az előző számot a 25MB-al
kijön hogy ha végig ilyen sebességgel tudja kezelni a merevlemezt akkor kb. 28610másodperc kell hogy végigformázza
osztod 3600-al és megkapod kb. hány óra
~7,94 óra jött ki nekem kb.
de persze ez csak egy kb. érték, ha gyorsabb vagy lassabb a merevlemez akkor változik illetve ha van pár szektor vinyón amit javítani kell akkor főleg

USB3-on elvileg jóval gyorsabbnak kellene lennie
nekem a 750-es vinyót tényleg kb. 8óra alatt formázta meg

Mixgyűjteményem ---> https://www.mixcloud.com/teejayhouse/

(#8235) metaldog


metaldog
aktív tag

Hi lenne egy kis gondom, van egy vinyom amin rendszer van de kivettem a gépből mert egy nagyobbat raktam bele de régin rajta maradt a rendszer. A kérdés az lenne hogy hogy tudok a régi vinyón visszaállítani egy törölt mappát a benne lévő file-okkal együtt úgy hogy ezt a régi vinyót külső dokkolóba raktam.

(#8236) ancika--


ancika--
csendes tag

sziasztok,
van egy netbookom (ugye kőkemény 4gb-al), és van egy kulsovinyóm is. hogy kell azt, hogy a kulso winchester alapértelmezett legyen és ne írogassa ki állandóan, hogy kevés a memória?

(#8237) fjanos951


fjanos951
tag

Sziasztok!
Lenne egy lehet, hpgy buta kérdésem. A 3,5"-os SATA-s vinyo helyére minden további nélkül rakhatok-e 2,5"-sat .Én úgy gondolom igen de azért inkább előbb megkérdezem, hogy a csatik egyformák-e. Nem akarok fölöslegesen vásárolni.
Előre is köszi a válaszokat.
Üdv. Jánps

(#8238) zetecR válasza efegyke (#8229) üzenetére


zetecR
addikt

Egy megbízható meghajtóval jobban járnál, mint a korrekt garanciális háttérrel...

(#8239) Mittu88 válasza fjanos951 (#8237) üzenetére


Mittu88
senior tag

persze, de ha nincs a számítógépházadban 2,5"-es hely, akkor kell ún. beépítőkeret

(#8240) zoli03 válasza zetecR (#8238) üzenetére


zoli03
őstag

Pedig holnap akartam venni 2 TB 3,5"-osat, de így elbizonytalanodtam.

(#8241) Coolmat válasza fjanos951 (#8237) üzenetére


Coolmat
őstag

Szia!

Igen, ugyanolyan mindkettő méretűnek a csatlakozója, nyugodtan használhatod asztali gépben is a 2,5"-osat is. Persze nem árt tisztában lenned azzal, hogy a 2,5"-osok lassabbak 3.5"-os társaiknál, és a házba beépítésnél szükség lesz rögzítőkeretre (valami ilyesmire).

(#8242) Teaway válasza TeeJay (#8230) üzenetére


Teaway
veterán

Reménykedj, hogy az USB vezérlő nincs ráintegrálva a nyák-ra, mert akkor bukod a SATA felületet...

Nincs itthon csokid??

(#8243) efegyke válasza zetecR (#8238) üzenetére


efegyke
tag

2éve 20ezer forintért nagyon csábító volt az 500gigás meghajtó.Most már sajnos többért is az lassan.Alegfontosabb dolgaim több másolatban is megvannak a filmeket pedig be lehet szerezni újra,nem szoktam megvárni hogy teljesen leamortizálódjon 3-4 bad sector és már küldöm is vissza ha valami nem stimmel.

(#8244) King Unique válasza Teaway (#8224) üzenetére


King Unique
titán

Legalábbis a G2-nél többen panaszkodtak meghibásodásra,a G3-nál meg usb felismerési gondokra,nem is az,sz@r,hanem nem olyan stabil ilyen téren,mint a többi,főleg az S széria.Ha nálad ok,akkor jó :K ,lehet csak arról van szó,h G-nél több hibás.selejtes termék fordul elő.

(#8226) ojano: hát ja,pont a hdd-knél nem számolnak bináris,1024-es alapon,ezért is nevetséges a 2048 MB... :U :DD (RAM-nál ok lenne,de ez ugye nem az...) Ára is nevetséges,de nem elég,h hülyének nézik a vevőt,de úgy látszik ők maguk is azok... :DDD
Amúgy MM-nél van vmi olyasmi,h árgarancia,40km-es helyi körzeten belül,ha ugyanazt,v hasonló (vmi ilyesmi) terméket olcsóbban lát más "hasonló" boltban,akkor ők is leszállítják az árakat...vhogy így,ez még él :F Ennyi erővel az Aldiban 2 TB Tevion/Medion 25k-ért...HP se jobb semennyivel :N ,WD belsős az is,max vmi progit adhatnak hozzá,ennyi.

(#8245) King Unique válasza TeeJay (#8230) üzenetére


King Unique
titán

A 2,5" usb3-as Tevionban WD Scorbio Blue van (750 GB,akkor 3 tányéros gondolom,nem a legújabb 2-es), Mediont nem tudom,de,h ennyiszer kellet az illetőnek gariztatni,az elgondolkodtató... :U ,mondjuk,akik vettek innen Tevion WD belsővel,egyik nem panaszkodtak hasonlóra. :N
Ennyiért qurvára megérné,főleg mostani árak mellett,de csak abban az egy üzletben van és nem Bp-i vagyok... :W

(#8232) AGevara : gyári külső hdd-ket nem kell formázni :N ,mert alapból v FAT32,v újabban NTFS-re vannak tolva (v HSF+ Mac szériásak). Max,ha 4 GB-nál nagyobb fileokat akarsz rátolni,akkor áttolod NTFS-re,sima gyorsf.elég,v pl. nemrég vki ezen említett 2 filerendszerű partícióra osztotta,h másikon DVD lejátszó is lássa,ami csak FAT32 tud.Amúgy igen,teljes sajna órákig eltarthat,főleg nagyobb pl. esetedben 500 GB méretnél usb2-n. Szal amit írtál reális,normális,ha erre voltál kíváncsi. :K
De legalább megtudtuk általad meddig tart ez is. :DDD Van akik azt mondják,h tiszta lappal kell kezdeni és teljes, full kell neki,de zsír új hdd-knél nem muszály,szinte felesleges,elég a gyors,inkább már használt vinyóknál,v amin esetleg gyenge szektor,v hasonló van,azokon érdemesebb.

(#8246) Coolmat válasza King Unique (#8245) üzenetére


Coolmat
őstag

Ha biztosan WD Scorpio Blue, akkor lehet 2 vagy 3 tányéros is, innen nézve a lehetőségeket:

WD7500KEVT-00A28T0 750GB (3/6) (5200RPM)
WD7500KPVT-65HT5T0 (Advanced Format) 750GB (3/6)
WD7500BPVT-00HXZT0/22HXZT0/00HXZT1/22HXZT1/60HXZT1/80HXZT1 (375GB/platter) 750GB (2/4)

Megpróbálok majd lecsapni egyre, és kiderül az igazság :)

(#8247) Teaway válasza King Unique (#8244) üzenetére


Teaway
veterán

Értelek.
Eddig minden felismerte elsőre és szépen használja is.

Nincs itthon csokid??

(#8248) King Unique válasza Coolmat (#8246) üzenetére


King Unique
titán

Igen lehet,mert elvileg van ilyen már,de WD gyári 2,5" My Passportjaiba és új MAC P. Studio, usb3-as Elements-be is még a régit rakta,az új 2 tányérosak meg drágábbak (gyártása lehet gazdaságosabb),pont Tevion újítana e téren :F ,a pár hónappal ezelőtti 750-esben is 3t-s volt,mostani 1 TB-osban is,azt ki tudja ebben már lehet az új,v nem...

(#8237) fjanos951: minek akarsz 3,5" helyére 2,5"-et tenni :F ,ennyi erővel bevásárlóköztpontban 3,5"-t veszek,hdd kikap belőle,azt kész,ha sokallod mostani árakat sima hdd-ért. Ráadásul rendszer alá ajánlott a 7200 rpm-es hdd a megfelelő teljesítmény végett,a 2,5"-esek nagyrésze 5400-es,meg külső hdd-k nagy része is.De,ha csak +adattárnak lesz gépbe,akkor ok,csati uaz.(külsőből kivéve,pl.2,5" samuknál NYÁK-ra van forrasztva usb,nem sima SATA-s,de akad olyan is,ami az,pl.Tevionban 2,5")

(#8249) Coolmat válasza King Unique (#8248) üzenetére


Coolmat
őstag

Igazából majdnem mindegy hogy 2 vagy 3 tányéros-e, sebességben előbbi lineárisan kb. 95 MB/s-et utóbbi kb. 75 MB/s-et tud (ezek maximális értékek). Eltérés lehet még, hogy a 3 tányérosak jobban melegednek és kicsivel többet kajálnak (ha elmegy 1 USB2 csatiról is akkor lényegtelen). Ennyi pénzért ilyesmikkel már nem nagyon foglalkozik az ember szerintem :)

(#8250) Teaway válasza Coolmat (#8246) üzenetére


Teaway
veterán

Azt mondod, megyünk az Aldi-ba? :)

Nincs itthon csokid??

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.