Hirdetés

2024. április 27., szombat

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 05:49:35

LOGOUT.hu

Külső 3,5'' mobil rack-ek topikja
Kérdezés előtt, kérjük olvasd el az alábbi összefoglalót!

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#4913) havri1


havri1
félisten

Sziasztok!

Eddig nagyon nem ástam bele a témába, mert nem voltam HC felhasználó ezen a téren.
Évek óta nagy megelégedéssel használom az ORICO külső házait (Van 4db 2.5", és 1 db 3.5"-os már). Nyár végén rendeltem egy 2 HDD-s dokkolót.
Beüzemeltem 2 HDD-vel, működik. Egészen pár óra hosszáig. Utána nem tud írni a HDD-kre, majd szépen lassan leesnek a winről. Ki bekapcs megoldja. Ledek továbbra is online-t mutatnak, csak éppen nem működnek. Próbáltam USB 2.0-n is, másik gépen is, ugyanaz..
Van esetleg tipp, mi lehet? Elég drága volt, nem kukáznám (kicsúsztam a 15 napos reklamációból sajnos), másikat már nem érné meg venni.
Energiagazdálkodás tippem lenne, de az meg 20 percre van állítva, nem hinném hogy attól..
Bármi 5let?
:R

[ Szerkesztve ]

havri

(#4914) King Unique válasza havri1 (#4913) üzenetére


King Unique
titán

Üdv!

A téma-összefoglaló gyakran ismételt kérdések fejezetében van az adatkapcsolat megszakadásának problémájával foglalkozó válasz. De az is inkább az olyan esetekre, amikor gyakran random fel- és lecsatlakozik az eszköz az operációs rendszerben. Viszont ha nálad órákig megfelelően működik a dokkoló és csak utána jelentkezik a probléma, az megint más dolog. De attól még az előbbinél említetteket ugyanúgy célszerű leellenőrizni és kipróbálni.

Aztán ez a "nem tud írni a HDD-kre" nem derült ki, hogy most pontosan mit is jelent. Vagyis ilyenkor megjelenik a meghajtó, illetve a rajta lévő kötet a Windows fájlkezelőjében, de nem lehet rá másolni, mert írásvédett, vagy másról van szó? Ha az OS energiagazdálkodása és az USB-tárolóeszköz firmware beállításai miatt X idő után készenléti állapotba (alvó módba) vált a dokkoló, akkor annak pont az a lényege, hogy abból fel kell ébrednie, amint az OS, vagy egy program hozzáférést intéz a lemezhez. Illetve normál esetben nyilván utána is ugyanúgy lehet írni és olvasni a meghajtót. Max. ilyenkor pár-néhány másodperc kell, amíg a HDD újra felpörög és újra használható lesz.

[ Szerkesztve ]

(#4915) havri1 válasza King Unique (#4914) üzenetére


havri1
félisten

Ez sajnos eldobja a hdd-ket. Volt olyan pillanat, amikor még láttam őket, bele is tudtam lépni, de bármilyen műveletre hibát dobott. Aztán HDSentinel már csak kérdőjellel látta a meghajtókat, később az sem.
Most 1 hdd-vel tesztelem, hátha a 2 hdd a baj egyszerre.

havri

(#4916) King Unique válasza havri1 (#4915) üzenetére


King Unique
titán

Akkor ez az előbb említett eset, vagyis az adatkapcsolat szakad meg random. Ha pedig eltűnik az eszköz a rendszerből, akkor nyilván nem lehet használni és nem meglepő, hogy így értelemszerűen írni sem lehet a lemezre. Viszont megint más dolog az, ha rendben megjelenik a meghajtó, de írásvédett állapotra utaló hibaüzenet van a másolásnál.

Ez esetben továbbra is az összefoglalóban említetteket tudnám javasolni, mint ahogyan az előző válaszban is. Vagyis első körben célszerű lenne pl. másik USB-portban, másik USB-kábellel is kipróbálni a dokkolót. Az viszont elég ciki lenne, ha egy kétlemezes dokkoló nem bírna egyszerre 2 db HDD-t rendesen kiszolgálni, meghajtani. A tápegysége csak nincsen ennyire alulméretezve, hogy ténylegesen csak 1 db 3,5"-os HDD-t bír el stabilan. Ha a 6629S3 modellről van szó, akkor ahhoz a gyártó weboldala alapján 12 V-os és 4 A-es tápegységet mellékelnek, aminek elvileg akár 2 db 3,5"-os HDD-hez is elégnek kellene lenni.

[ Szerkesztve ]

(#4917) havri1 válasza King Unique (#4916) üzenetére


havri1
félisten

Rendben, köszi, rajta vagyok. Igen, az említett táp van hozzá.

havri

(#4918) havri1 válasza havri1 (#4917) üzenetére


havri1
félisten

Bocs, csak 3A.

havri

(#4919) Ringman


Ringman
nagyúr

sziasztok!

lehet hülye kérdés, de 3,5-ös rack sata csatlakozójára sima 5,25-ös dvd-meghajtó is rádugható?

(#4920) havri1 válasza King Unique (#4916) üzenetére


havri1
félisten

Egyelőre csak 1 HDD-vel, de azóta is működik a rack.
Kevés lenne a 3A a 2 HDD-nek?

havri

(#4921) -=MrLF=- válasza Ringman (#4919) üzenetére


-=MrLF=-
senior tag

Csak ha darabokra szétszeded, szóval lehet flex is kell :) Fizikailag ugyanaz csak 3,5" méretbe nem fér be az 5,25" DVD.
Erre a célra valami hasonlót javaslok: [Sharkoon Drivelink]

Erre aztán mindent rádughatsz.

protonmail.com Secure Email Based in Switzerland . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . startpage.com The world's most private search engine from Netherland

(#4922) Ringman válasza -=MrLF=- (#4921) üzenetére


Ringman
nagyúr

köszi.
amikor így használnám a meglévő racknél, akkor nem kellene a burkolat rá :)

(#4923) King Unique válasza havri1 (#4920) üzenetére


King Unique
titán

Az nem derült ki, hogy pontosan milyen HDD-k ezek, mekkora fordulatszámmal stb. De ha netán mindkettő 7200 RPM-es, akkor úgy már pláne problémásabb lehet, ha alul van méretezve a tápegység. Egy HDD áramfelvétele általában felpörgésnél a legnagyobb, majd utána aktív lemezműveleteknél (írás / olvasás), míg üresjárati és pláne készenléti állapotban már kisebb. Vagyis ha elégtelen a tápellátás, akkor annak elvileg már az elején, a HDD-k felpörgetésénél és aktív használatánál is gondot kellene okoznia, nem pedig csak X órás működés után. Aztán az egy dolog, hogy most 1 db HDD-vel tesztelve állítólag OK minden, de eleve egy kétlemezes dokkolóról van szó. Vagyis mindkét foglalatban (slot) ki kellene próbálni a merevlemezt, hogy azok hibáját ki lehessen zárni. Illetve fontos a megfelelő fizikai csatlakozás is SATA-nál, mert ha ott érintkezési problémák vannak a dokkoló és a HDD között, akkor az megint gondot okozhat.

Egyébként ha 3 A-es a tápegysége, akkor a 6629US3-C modellről lehet szó. De akkor meg a webshopban feltüntetett adatok nem stimmelnek, mert azok a 6629S3-ra vonatkoznak. Ezért kell ilyenkor megadni a pontos modellszámot és XY webshop helyett lehetőleg mindig a termék gyártójának weboldalát linkelni... :)

(#4924) havri1 válasza King Unique (#4923) üzenetére


havri1
félisten

Régi Toshiba, Hitachi 7200rpm. Pontosat nem tudok, de 5 db van, majd próbálgatom külön. 5 napja megy eddig stabilan, és csak annyi változás történt, hogy egyiket kivettem.
Most marad így pár napig, aztán beteszek egyet még mellé. (torrent)
Azért linkeltem ezt konkrétan, mert ezt vettem, tőle :)

[ Szerkesztve ]

havri

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.