Hirdetés

2024. május 8., szerda

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 05:49:35

LOGOUT.hu

Külső 3,5'' mobil rack-ek topikja
Kérdezés előtt, kérjük olvasd el az alábbi összefoglalót!

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#4436) King Unique válasza Bálnaborjú (#4435) üzenetére


King Unique
titán

Helló!

Ilyen probléma leginkább az USB 2.0-s külső házaknál szokott lenni, amelyek sok esetben csak 2 TB-ig tudják kezelni a tárterületet. Példa: kérdések | válaszok. De azért olykor előfordulhatnak kivételek (példa).

Ellenben az USB 3.0-s típusoknál már rendszerint támogatott a 3 TB HDD-k kezelése. Ez egyébként az USB-chip, illetve a firmware függvénye, mint az pl. az ASMedia chipek esetében is látható. De amúgy a külső házak gyártói általában fel szokták tüntetni az adott modellnél az erre vonatkozó infókat (példa). Egyébként nemrég még 8 TB-os limit volt megadva a Swift Case Pro esetében, ami immáron 12 TB lett. De az az összefoglalóban is említve van, hogy lehet korábban csak 8 TB-os HDD-vel tesztelte a gyártó és azért adták meg azt limitnek. Vagy esetleg netán az újabb gyártású termékeknél akár a firmware is frissülhetett, bár azt nem tüntették fel külön és update sincs a gyártó oldalán.

Letesztelni a kezelést pl. az ezen hozzászólásban említett módon lehetne. Valamint elvileg akár a H2testw is használható ilyen célra, mint az az alábbi teszt végén is látható. Viszont mindkét módszer hátránya az, hogy időigényesek. De, ha egyébként gond van ilyen téren, akkor lehet már a HDS is jelezné, ahogyan pl. az előbb szemléltetett USB 2.0-s esetnél.

Esetedben azonban semmilyen konkrét információ nincsen megadva. Nem ismert a külső ház, a benne lévő USB-chip és a firmware pontos típusa sem. Tehát nem ártana azokat megosztani, illetve a termék dobozát, a gyártó oldalán lévő infókat stb. lecsekkolni!

[ Szerkesztve ]

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.