Hirdetés

2024. május 2., csütörtök

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 05:49:35

LOGOUT.hu

Külső 2,5'' mobil rack-ek topikja
Kérdezés előtt, kérjük olvasd el az alábbi összefoglalót!

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#4198) King Unique válasza XenHai (#4196) üzenetére


King Unique
titán

Helló!

A pontos modellszám nincsen megadva a háttértárra vonatkozóan, de a Momentus XT sorozat 750 GB-os modellje az alábbi adatlap alapján egy SSHD. Egy másik adatlapon eltérő modellszámmal is megtalálható, de az XT jelölésű ott szintén egy hibrid meghajtó. Viszont ettől függetlenül itt most leginkább a belső csatlakozás és a háttértár magassága a lényeg. Ha SATA-s és 9,5 mm magas, akkor az pont jó, mert a legtöbb 2,5"-os külső házhoz eleve passzol ilyen téren. Továbbá a 7200 RPM miatt javasolt a jó hőelvezetéssel rendelkező típus, valamint a stabil tápellátás miatt a gazda hardveren az USB 3.0/3.1 portok használata.

Egy HDD / SSHD meghajtóhoz pl. az adatátviteli sebességet illetően bőven elég egy USB 3.0-s külső ház. Illetve, ha csak az utóbbi portok vannak a gazda hardveren (gépen), akkor meg pláne. Erről egy korábbi hozzászólásban volt szó. Valamint nemrég arról is, hogy a Sharkoon említett modellje teljes egészében Type-C megoldásra épül. Tehát, ha a gépen pl. a hagyományos Type-A aljzatok vannak, akkor azokhoz nem lehet közvetlenül csatlakoztatni a Type-C végű USB-kábelt. Vagyis ehhez külön kábelre / átalakítóra lesz szükség.

A szoftveres leválasztás utáni leállítás a nemrég linkelt tapasztalatok alapján működik az új Rapid-Case esetében is. Az alvó mód ugyan nem volt említve, de a kérdés most nem is arra vonatkozott. Tehát ennél a külső háznál az előbbi miatt nem szükséges a firmware-t piszkálni. De amúgy az meg a másik, hogy az ASMedia chipes külső házaknál az USB 3.1 Gen 2 típusok esetében a firmware frissítésével egyelőre nincs is még tapasztalat itt a topikban.

Jelen esetben megfelelhet egy USB 3.0-s külső ház is a célra, amelynél ugyanúgy működhetnek a különféle leállítási funkciók és még az ára is kedvezőbb lehet. A topik összefoglalójában vannak beszámolók, tesztek, táblázat stb., amelyek alapján lehet találni megfelelő típust. De, ha az eddigi infók megfontolása után továbbra is az említett Gen 2-es modell kell, akkor nyilván az is opció lehet.

[ Szerkesztve ]

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.