Hirdetés

2024. május 1., szerda

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 05:49:35

LOGOUT.hu

Külső 2,5'' mobil rack-ek topikja
Kérdezés előtt, kérjük olvasd el az alábbi összefoglalót!

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#3614) King Unique válasza alfiboy (#3613) üzenetére


King Unique
titán

Helló!

Akkor vegyél hozzá pluszba hordozótokot, vagy esetleg egy ütésálló külső házat.
Laptop USB 3.0 portja esetén a tápellátás ok, TV-n viszont kérdéses —► [link].
Az összefoglaló táblázatában fel vannak tüntetve, szóval lehet szelektálni.
Az Intel USB 3.0 vezérlő általában ok, az én laptopomban is az van.
TV-n az alvó mód működésére semmi garancia nincsen —► [link], [link].
Hőelvezetést illetően egy (full) alumínium külső rack az igazi.
A HDS általában támogatni szokta az (újabb) USB 3.0 chipes külső házakat.

A 10 ezres árlimitbe általában a legtöbb 2,5" USB 3.0 külső ház belefér, illetve a fentebb említett kívánalmakat is teljesíti (a lehetőségekhez mérten) több típus. Általánosan a korábban összefoglalt modelleket tudnám megemlíteni, amik közül lehet szelektálni az egyes paraméterek alapján —► [link], [link]. Illetve ott van még az összefoglaló, beszámolók, tesztek stb.

★★★

Leállítási funkciókat és extra tápellátási lehetőségeket illetően pl. a Becrux jó választás lehet, amelyről legutóbb újabb pozitív visszajelzések érkeztek. Ez full alumínium, működik az alvó mód (PC-n), valamint gyárilag USB Y-kábelt adnak hozzá, ami jól jöhet, ha a TV-n esetleg tápellátási gondok lennének. Sőt, még DC bemenet is van rajta, ezáltal szükség esetén akár külső tápot is lehet hozzá csatlakoztatni. Viszont annyi kis szépséghibája van, hogy állítólag pont a 2,5" Red egy minimálisan lötyög benne hosszirányban, de nem vészes —► [link], [link]. Továbbá erős fényű kék LED van rajta, ami sötét szobában történő tévézésnél kicsit zavaró lehet.

A LED fényerejét illetően pl. ez a Kolink külső rack már előnyösebb lenne, viszont ez nem támogat semmilyen leállítási funkciót és szükség esetére Y-kábel, valamint egyéb extra tápellátási lehetőségek sincsenek. Bár az előbbi kábelt meg lehet venni hozzá akár külön is.

A népszerű Captiva külső háznál a leállítási funkciók működnek, legalábbis az elsődleges környezetben (PC + desktop OS) igen. Viszont a LED fényereje ennél is nagy, illetve az esetleges kiegészítő / külső tápellátási lehetőségeket illetően ugyanaz, mint a Kolink.

A legújabb beszámoló alapján az ICY BOX IB-268U3-B külső rack támogatja az alvó módot (PC-n), valamint a LED fényereje is kicsi. Tehát utóbbiakat illetően jó választás lehet. Extra tápellátási lehetőségek ugyan ennél sincsenek, de a TV USB-portjától függően nem is feltétlen van rá szükség.

Szóval nem egyszerű olyan 2,5 colos külső házat találni / ajánlani, ami PC-n és TV-n használva is minden szempontból ideális. Ez esetben lehet kompromisszumokat kell kötni, illetve rangsorolni az egyes kiválasztási szempontokat fontosság szerint.

[ Szerkesztve ]

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.