Hirdetés

2024. április 30., kedd

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 05:49:35

LOGOUT.hu

Külső 3,5'' mobil rack-ek topikja
Kérdezés előtt, kérjük olvasd el az alábbi összefoglalót!

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#6186) A Mágus


A Mágus
csendes tag

Üdv!

Nem tudom, hogy jó topik-e... De szeretném megkérdezni, hogy valakine ismerős-e az Axagon ADSA-SN?

Mondom a problémát: cirka 2 éve van meg, eddig nem volt semmilyen probléma vele.

Tegnap volt egy kisebb áramszünet, és bár lehet a kérdés kissé bizarr, de lehetett maga az ADSA-SN az okozója?

Eléggé nyögvenyelősen olvasott már tegnap egész nap (a használt HDD tökéletesen működik az ADSA-ST-ben), majd jó 300 gigát másolam át, amikor megtörtént az áramszünet.

Azóta vagy beolvas HDD-ket, vagy nem, feltűnöen problémázik egy 6 TB-os WD Golddal (WD6003FRYZ), crc problémákat generál néha, szóval elég zűrös, mindeközben azADSA-ST tökéletesen olvas/ír, mikor ugyanazon HDD van használva.

Kérdés: mi lehet a gond? Kábel? Táp? Vagy valami más? USB aljzat?

[ Szerkesztve ]

(#6187) King Unique válasza A Mágus (#6186) üzenetére


King Unique
titán

A dokkoló max. akkor okozhatna áramszünetet, ha pl. zárlatos lenne a tápegysége és amiatt "lecsapná a biztosítékot", de az akkor többször is előfordulhatna nem csak egyszer, meg akkor utána szükség esetén vissza kellene kapcsolni a biztosítékot, stb.
Ha nem az előbbi történt, akkor az áramszolgáltatónál lehetett átmeneti probléma, vagy esetleg egyéb oka volt az áramszünetnek.
Ha a HDD-k a másik dokkolóban megfelelően működnek, valamint az állapotuk is oké pl. a HDS program szerint és nincsenek hibás szektorok, + a fájlrendszer ellenőrzése sem talál hibát, akkor nem a HDD-k lehetnek a probléma forrása.
A CRC hiba utalhat az USB-s adatkapcsolat hibájára is, ezért célszerű másik USB-kábellel és másik USB-porthoz csatlakoztatva is kipróbálni a dokkolót, valamint lehetőség szerint akár másik PC-n és másik operációs rendszerrel is.
A tápegység esetleges hibája értelemszerűen úgy derülhet ki, ha pl. egy másik, megfelelő tápegységgel is ki van próbálva a dokkoló.
Ha nem az USB-kábel és nem is a tápegység, nem a HDD, valamint nem az adott hardver- és szoftverkörnyezet a probléma forrása, akkor jobb híján marad maga a dokkoló.

[ Szerkesztve ]

(#6188) r3dsnake válasza r3dsnake (#6181) üzenetére


r3dsnake
nagyúr

Na vissza is küldtem gariztatni, ez egy sz*r. :D 66-70 fokosak a vinyók benne, úgy, hogy csak 4 slotot használok, és 2 vinyó ebből alacsony rpm-es archív vinyó. Ilyet ne vegyetek.

Remélem visszakapom az árát, kértlem, hogy egy csere eszköz jobb lenne.

(#6189) A Mágus válasza King Unique (#6187) üzenetére


A Mágus
csendes tag

Köszönöm a tippeket.

Ugyanazt az USB-portot használtam ma az ADSA-ST esetében, ugyanazon HDD-vel, hasonló műveletekkel, szóval a körülmények hasonlóak voltak, nem volt gond. Megpróbálkozom egy kábelcserével.

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.