Hirdetés
- Szevam: Mennyire tipik Z-gen viselkedés? Tipizálható-e egyáltalán?
- RetepNyaraB: Kávés szöszölés, az élet, a világmindenség, meg minden
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Viber: ingyen telefonálás a mobilodon
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Rap, Hip-hop 90'
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Szoszo94: Xiaomi Mi Router 3G - Padavanra fel!
- Metallica M72 World Tour 2026 június 11 - 13. Budapest
-
LOGOUT
Külső 3,5'' mobil rack-ek topikja
Kérdezés előtt, kérjük olvasd el az alábbi összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
qpadb
csendes újonc
válasz
King Unique #5477 üzenetére
Szektorméretnél ezt látom:
C:\WINDOWS\system32>fsutil fsinfo sectorinfo s:
LogicalBytesPerSector : 512
PhysicalBytesPerSectorForAtomicity : 4096
PhysicalBytesPerSectorForPerformance : 4096
FileSystemEffectivePhysicalBytesPerSectorForAtomicity : 4096
C:\WINDOWS\system32>fsutil fsinfo ntfsinfo s:
Bytes Per Sector : 512
Bytes Per Physical Sector : 4096
Bytes Per Cluster : 4096
Bytes Per FileRecord Segment : 1024
Jól értem, hogy ez 512/4096 bájt logikai és fizikai szektorméret, tehát 512e?Ewent EW7055 nem tudja UASP-ot, pedig az ASM1153 chipje elvileg támogatja. Viszont csak 3Gbps SATA busza van.
Az általad linkelt ASM1153E chip viszont már 6Gbps SATA buszos. Kerestem hát valami észszerű házat UASP + 6Gbps SATA jellemzőkkel, ...és végül vettem gyorsan egy Sharkoon Swift Case PRO-t, amit már ismertek.
Pár infó, ami érdekes lehet:
- Tiszta fém ház kívül-belül, és sokkal robusztusabb a belseje, mint az Ewent hajlékony műanyagja.
- Szépen látom az Ewent házban inicializált és formázott Seagate 4TB partíciót a Sharkoon házban is.
- UASP van // 5Gbps USB 3.0 // 6Gbps SATA busz // 12TB-ra tesztelte a gyártó
- LED-ek így működnek: Bekapcsolva kék ég. Használat közben kék ég + piros villog. Elalvásnál kék ég + piros ég. Hardver biztonságos eltávolításnál szintén. PC kikapcsolásnál szintén. (szerencsére mindkét lámpa halvány)
- Szektorméret ugyanúgy néz ki, ahogy Ewent-nél, tehát 512e, ha jól értem.
- SMART adatok ugyanúgy látszanak HDS-ben.Sharkoon-t megtartom, így ezzel elveszítek 3 év garanciát (Sharkoon 2 év, Ewent 5 év). Gyors SSD-ket a jövőben nem lassítja be 3Gbps SATA busszal és UASP hiányával. Kidolgozásban egyenrangú a Thermaltake Max4-gyel, és azzal sincs gondom.
StarTech márka is jónak tűnt, de inkább feleannyit költöttem, ugyanannyi garanciáért.Random Read felment 0,8MBps-ről (Ewent) 3MBps-re (Sharkoon), a többi érték nagyjából ugyanannyi:
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- BESZÁMÍTÁS! 2TB Samsung 980 PRO NVMe SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! 2TB Kingston KC3000 NVMe SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- CORSAIR MP600 PRO NH 1TB M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új - 7000-6500 MBs - Eladó!
- Új, bontatlan Kingston IRONKEY Vault Privacy 50 8GB 3.2 USB biztonsági pendrive - 1 hét próbagarival
- Wd blue 750gb 2.5 hdd
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! Apple MacBook PRO 15" 2018 i9 32GB 500GB 560X 4GB notebook garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! MSI Z790 i5 14600KF 64GB DDR5 512GB SSD RTX 3070 8GB Rampage SHIVA Enermax 750W
- AKCIÓ! Apple iPad Pro 11 2024 1TB WiFi + Cellular tablet garanciával hibátlan működéssel
- Telefon felváráslás!! Xiaomi Redmi Note 11, Xiaomi Redmi Note 11 Pro, Xiaomi 11 Lite
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest