Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• qpadb

csendes újonc

válasz King Unique #5477 üzenetére

Szektorméretnél ezt látom:
    C:\WINDOWS\system32>fsutil fsinfo sectorinfo s:
    LogicalBytesPerSector : 512
    PhysicalBytesPerSectorForAtomicity : 4096
    PhysicalBytesPerSectorForPerformance : 4096
    FileSystemEffectivePhysicalBytesPerSectorForAtomicity : 4096
    C:\WINDOWS\system32>fsutil fsinfo ntfsinfo s:
    Bytes Per Sector : 512
    Bytes Per Physical Sector : 4096
    Bytes Per Cluster : 4096
    Bytes Per FileRecord Segment : 1024

Jól értem, hogy ez 512/4096 bájt logikai és fizikai szektorméret, tehát 512e?

Ewent EW7055 nem tudja UASP-ot, pedig az ASM1153 chipje elvileg támogatja. Viszont csak 3Gbps SATA busza van.

Az általad linkelt ASM1153E chip viszont már 6Gbps SATA buszos. Kerestem hát valami észszerű házat UASP + 6Gbps SATA jellemzőkkel, ...és végül vettem gyorsan egy Sharkoon Swift Case PRO-t, amit már ismertek. :)
    Pár infó, ami érdekes lehet:
    - Tiszta fém ház kívül-belül, és sokkal robusztusabb a belseje, mint az Ewent hajlékony műanyagja.
    - Szépen látom az Ewent házban inicializált és formázott Seagate 4TB partíciót a Sharkoon házban is.
    - UASP van // 5Gbps USB 3.0 // 6Gbps SATA busz // 12TB-ra tesztelte a gyártó
    - LED-ek így működnek: Bekapcsolva kék ég. Használat közben kék ég + piros villog. Elalvásnál kék ég + piros ég. Hardver biztonságos eltávolításnál szintén. PC kikapcsolásnál szintén. (szerencsére mindkét lámpa halvány)
    - Szektorméret ugyanúgy néz ki, ahogy Ewent-nél, tehát 512e, ha jól értem.
    - SMART adatok ugyanúgy látszanak HDS-ben.

Sharkoon-t megtartom, így ezzel elveszítek 3 év garanciát (Sharkoon 2 év, Ewent 5 év). Gyors SSD-ket a jövőben nem lassítja be 3Gbps SATA busszal és UASP hiányával. Kidolgozásban egyenrangú a Thermaltake Max4-gyel, és azzal sincs gondom.
    StarTech márka is jónak tűnt, de inkább feleannyit költöttem, ugyanannyi garanciáért.

Random Read felment 0,8MBps-ről (Ewent) 3MBps-re (Sharkoon), a többi érték nagyjából ugyanannyi:

Új hozzászólás Aktív témák