- droidic: Videó letöltés yt-dlp-vel (profi módszer)!!!
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Szoszo94: Xiaomi Mi Router 3G - Padavanra fel!
- eBay-es kütyük kis pénzért
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- gerner1
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
-
LOGOUT
KÉRDÉS ELŐTT OLVASD EL AZ ÖSSZEFOGLALÓT ÉS HASZNÁLD A KERESŐT!
Ha EU-n kívülről rendelsz, mindig kalkuláld bele az ÁFA-t, esetleges vámot, kezelési költséget! Nem számít, hogy mi van a csomagra írva (gift vagy alacsonyabb összeg), el sem olvassák. Röntgen és a fizetési bizonylat (paypal, bankszámla kivonat) alapján történik az ÁFA fizetés.
Ha EU tagországból érkezik a csomagod vagy EU szállítással tagországi vámolással (EU warehouse, EU express) akkor abban az esetben sem vámot sem ÁFA-t nem kell fizetni.
Sima posta esetén (kínai, belga, svéd, holland stb.) 60 nap is lehet a kézbesítési idő (jellemzően 25-40 nap, de ritka esetben előfordulhat ennél rövidebb idő is). Aggódni 45 nap után érdemes, akkor lehet mozgolódni, érdeklődni.
Boltok, fizetés, szállítás, nyomkövetés, vámolás, reklamáció témakörökkel kapcsolatban található információ az összefoglalóban, ezért erősen ajánlott kinyitni és elolvasni a felesleges és ismétlődő kérdések elkerülése érdekében.
Új hozzászólás Aktív témák
-
tibcsi0407
félisten
Felvetődött bennem a kérdés, hogy Ti tudtok-e olyan osztrák, vagy akár német informatikai webshop-ot, ahol közösségi adószámmal lehet vásárolni? Tehát EUstock-hoz hasonlóan nettó áron vásárolhatnék a vállalkozásomhoz.
-
bl4ze
veterán
válasz
fornettisuti #84752 üzenetére
PayPal dispute-ot indított, arra jött automatikusan. Gondolom már annyi panasz volt, hogy PP gondolkodás nélkül tolta a full refund-ot.
Most kell neki egy 5.5" okosteló gyorsban, apukájának. Kicsit "besz+%/a"
-
bl4ze
veterán
Urak, GearBest szépen beszivatta a kedves kolléganőmet. 3 hét után sem adták fel az EU (5) raktárból az akciós "in stock" telefont, majd tegnap szépen a PayPal-ra vissza is kapta a pénzt.
Ennyit a GB-rőlOUKITEL U20 Plus, ezt a telefont EU raktárból tudja valaki be lehet-e szerezni ? Én nem találtam, de nem vagyok akkora penge az EU WAREHOUSE-ok között. Heeeelp
-
Zoty4
őstag
Sziasztok
Szeptember elején rendeltem 2 cigitöltőt ebayről.
Nem jött meg 2 hónap után, jeleztem az eladónak, de azt ígérte újra küldi, most decemberben jeleztem hogy se az első se a 2. csomag nem érkezett meg.
paypalon nyitottam vitát, majd eszkaláltam.
Ma reggel ez várt
Disputed Amount:
$21.98 AUD
Not received:
262667286285 - 220V Automatic Electric Cigarette Rolling Machine Tobacco Roller Injector Maker
Status
After careful consideration, we're unable to decide this claim in your favor at this time.If you're not satisfied with this decision because you received the item but it isn't what you expected, you can appeal this decision.
itt oldalt van egy DHL-es nyomkövetési szám is. Lehet feladta DHL-lel és ezért nem döntött a paypal? Vagy csak tovább trükközik a kis kinai?
Tudok valamit tenni, kell is vagy várjak, vagy rácsesztem? Előre is köszönöm a válaszotokat
-
havri1
félisten
Helló!
DHL sürgősségivel lett feladva egy csomag Berlinből Ulm-ba, és még semmi. Eladó ezt a TN-t adta, de nekem nem sikerült sehol sem csekkoltatni. Valakinek van tippje?
Félek dropshipping, és nem Berlinben volt feladva..Összekevertem (Az sem érkezett még meg amit Berlinben adtak fel..), ez csak simán HongKong, és express DHL csomag. Viszont így sem találom sehol.
CNCAI2017120100666970
Szerk: DHL ASIA látja
Viszont fura, dec15 regel német, és 12 meg elindult hong kongból. Időeltolódás vagy mi? -
bl4ze
veterán
PostNL azért ennél gyorsabb szokott lenni :
13-12-2017 22:29 The item has left the originating country
12-12-2017 09:40 The item is ready for shipmentEz a Beijing-Amsterdam útvonal nem szokott 5 nap lenni
-
Dronte
aktív tag
Ez egyébként nem teljesen igaz, nekem a november közepén megrendelt csomagok is megjöttek Kínából max 3 hét alatt. A november végén rendelt csomagjaim csúsztak meg nekem is, 'célországba elküldve' státuszban áll 4 db is már 2 hete. De előtte teljesen jól ment, és nem egy csomagot rendeltem. Szóval az október vége az bőven túlzás.
-
Krogoth
senior tag
A vonatkozó díjtételek magánszemély által megrendelt áru (vásárolt áru) esetén:
0-22 euró között vámmentes/vámeljárás alá nem tartozó küldemény
22,1 - 150 euró között vámmentes, de 27% ÁFA terheli a küldeményt
150,1 euró és ezen érték felett kereskedelmi vámtarifa (0-12%) + 27% ÁFA terheli a küldeményt
ÁFA fizetés esetén vámeljárási illetéket (kezelési költséget) kell fizetni. Magyar Posta esetén 3000.- Ft. DHL Express esetén 6.000.- Ft. -
bb71
őstag
Ezüst nyaklánc vásárlás USA-ból (ne feszegessük miért onnan... nem nekem lesz), 2000-4000,-Ft +szállítási költséggel - vonatkozik valami különös jogszabály az ékszer behozatalra? Azaz ÁFA vagy + vám is megy rá?
-
mexel
veterán
Ez így van, de ennek a kitárgyalása már más irányba vezet sajnos
Amikor a postát szidom tulajdonképpen nem igazán a postára gondolok csak, és főként nem a dolgozóira akik nem túl sok pénzért szívnak... ( amellett hogy sokszor maga munkaerő is olyan amailyen a bérezés és a munkakörülmény, de ez minden egyéb cégre igaz postától függetlenül)
-
Zeki
nagyúr
Az nem törvénysértő, hogy szar fizetésért nincs emberük, és így bár sok szolgáltatást felfüggesztettek, de ezt sem bírják, és marhára megcsúsztak. Ha csak úgy továbbmennének a küldemények, az törvénysértő lenne.
Amúgy a futárcégek is jól megvannak csúszva.
A nincs elég ember, már MINDENHOL felütötte a fejét. Már egyre több női futárral találkozom. Régen ilyet nem is láttam. -
nyisziati
veterán
válasz
fornettisuti #84735 üzenetére
A lényege ugyanaz, de a feedback-ek kb. 90%-a kamu, ugyanazt a pár rövid mondatot variálják. Így esélyed sincs megtudni a termékleírás valódiságát, sem a hosszabb távú tapasztalatokat.
Az Alin mindkettő valós.
-
prolad
addikt
Sziasztok
Wish-ről mik a vélemények? Sokaktól hallottam már, hogy milyen olcsó cuccok vannak, ma ránéztem és tényleg vannak jó ajánlatok, mondjuk rengeteg gyanús is. Valaki rendelt már innen?
-
mexel
veterán
Nekem inkább az a fura hogy ez a sz@r mocsok tetű magyar posta kb 2 hete csak a beérkezett dokumentumok feldolgozását írja, és semmire, de semmire nem ragálnak, Mindegyik mailcímükre ment levél hogy legalább valamelyik értelmetlen tintahal vegye a fáradságot a válaszra hogy ott vannak-e a szükséges doksijaim vagy hiányzik nekik valami. Hamarabb itt volt kínából mint amennyit vámolás címszóval elszúrnak. Mi az anyjukért nem írják hogy adjak X ezer ft-ot és örüljek a kariajándéknak, most itt ülök és várom vegyek-e mást vagy megjön? Azért ha ennyire nincs kapacitásuk nem kellene ennyit erőlködni. Akkor küldjék tovább és nyeljék be hogy képtelenek feldolgozni. 29$-os tétel, nagyobb kárt okoznak azzal ha nem lesz meg karácsonyra mint az egész piti lehúzásuk a 3000-el. Ennyiért legalább válaszolnának valamit.
Másnak is ilyen lassú ez? Mert visszanéztem a topikot és akik listát linkeltek a feldolgozás max pár nap volt ahogy látom. 11.-ik hó elején rendeltem hogy megjöjjön, már minden megjött de ezen tökölnek ki tudja mióta, minimum 2 hete csak a feldolgozás, de az országban van kb 3 hete. Ez normális?
Van ennek a tetű monopolhelyzetes maradványnak valami elérhetősége ahol tudnak válaszolni? Én sajnos semmit nem találtam. -
Zeki
nagyúr
válasz
schiraly #84726 üzenetére
Barátocskám, a KARÁCSONY már bő 1 hónapja közeleg a kínai rendeléseknél... kezdve a szinglik napjától a black fridayig , mind-mind posta késleltető.
Október vége volt az a rendelési dátum, amikor sima postával is jó eséllyel megjön a csomag Karácsonyra.
Ilyenkor már a futárcégek is durván meg vannak csúszva. -
schiraly
csendes tag
Sziasztok!
A véleményeteket szeretném kérni, nincs még ez irányú tapasztalatom. Geekbuying (Kína) rendeltem registered air mail-el, a Magyar Posta azt mutatja, hogy 11.25.-én Célországba elküldve, illetve DHL tracking pedig "Departed from Transit Facility Fri, November 24 at 12:34 PMLT DPHKGA, DP"
Ez tényleg normális, hogy 3 hét alatt nem ért be Mo-ra? Mi a tapasztalatotok, ténylegesen mennyi idő egy ilyen kiszállítás, figyelembe véve a karácsony közeledtét?
Köszönöm
-
Zeki
nagyúr
válasz
ekrisztian #84721 üzenetére
Egy ismerősömet az ebayes vevője szívatta meg keményen. Azóta ő meg ott nem árul.
-
nyisziati
veterán
válasz
ekrisztian #84721 üzenetére
Azért akiknek 90% fölött van a pozitívjuk, azok többnyire megbízhatóak.
-
ekrisztian
őstag
Egész biztos vissza kell küldened.
Legyen video a csomagolásról, súly, feladás minden legyen dokumentálva.
Mert ha egy pöts, tuti bepróbálkozik, vagy egy nem kaptam meg, vagy sérült lett, vagy nem az volt a csomagban, témával.
Nekem amúgy már elegem lett az Amazonból is ebay-ból is, hogy ilyen emberek gond nélkül fent lehetnek. -
bb71
őstag
válasz
ekrisztian #84712 üzenetére
Azt döntötte a családi kupaktanács, hogy hazahozatjuk, majd fénykép a HDD-ről és a HD kijelzőről, majd Open Case.
Egy szép nagy összeget fogok partial refundban visszakérni. Pl. 256GB SSD ára + FullHD kijelző ára. Nem tudom erre az ebay mit lép... ettől félek egyedül.
Egyébként meg fog lepődni a legényke, most emberére akadt... mással nem fog így viselkedni. -
nyisziati
veterán
válasz
tupacamaru #84718 üzenetére
Majd a minőségére és élettartamára is kíváncsi leszek...
-
ztoldy
senior tag
Sziasztok!
Rendelnék banggood-ról egy IP kamerát, ami 23,66 euro összértékű. Ezt biztosan megfogják és rászámolják az ÁFA-t?
-
unravel
őstag
-
bb71
őstag
válasz
ekrisztian #84710 üzenetére
If you're returning an item because it isn't as described in the listing, the seller is responsible for return shipping charges, regardless of the seller's return policy.
-
ekrisztian
őstag
Első körben csinálj képernyőképet a hírdetésről, majd a csevegésről is.
Ha nem azt kaptad ami az ügylet tárgya volt vagy a hirdetésben szerepelt, akkor simán küld vissza.
Paypal fizetted?
Első körben úgyis ebay-nél kell reklamálni.
Majd, ha ott nem sikerült, akkor a paypal.
Tudomásom szerint erre is vonatkozik a paypal csomagküldés térités. -
bb71
őstag
Tanácsot kérek: ebay.co.uk vásárlás - új laptop, eladó hazudott a hirdetésben.
HDD van benne nem SSD - ezt egy laza partial refund-dal még megoldanám... DEValószínű, hogy a kijelzője nem Full HD csak HD - ebben a típusban a HD viszont gagyi, így nem kellene az áru.
Most még vasárnapig kint van UK-ben a termék, de már a csomagbroker-nél. Írtam az eladónak - aki a HDD-t már beismerte üzenetváltásban -, hogy most még bevallhatja, hogy átvert és HD a kijelző.
Egyébként a HDD kiderülésekor annyit írt, hogy ő nem kompenzál semmit, ha nem tetszik küldjem vissza...
Jól olvastam az ebay oldalán, hogy ha az eladó valótlant állított, akkor a visszaküldés ára őt terheli? Persze nekem kell megfinanszíroznom... ezért javasoltam neki, hogy most még csak angliából kellene visszaszállíttatnia a csomagot magának.
Mit gondoltok?
-
adamos0606
tag
válasz
adamos0606 #84670 üzenetére
Tapasztalat gyanánt írom le, hogy a UK Sports Directből a múlt vasárnapi rendelésem, ma pénteken 13 óra körül megjött. DHL Express szolgáltatással jött a csomi, szerdán adták fel, 2 nap múlva itt volt.
A Sportsdirect rendelés státusz infója elég lassan követte le az eseményeket. Konkrétan ma kaptam tőlük e-mail-t, hogy a DHL felvette az árut, miközben már szerdán a DHL felvette az árut.
A DHL is már az után küldött SMS-t a tracking számról, hogy Angliából elindult a csomag Magyarországra (pedig már szerdán felvették a csomagot).Szóval az áru összekészítése lassabb volt, mint a kiszállítás, de összességében elégedett vagyok a SD és DHL kooprodukcóval
-
bara17
tag
Sziasztok!
Spemall-ról rendeltem egy hete redmi 4x-et (Magyarországi raktár). Azóta semmi visszajelzést nem kaptam.Más aki onnan rendelt hány nap volt a kiszállítás vagy kaptak valamilyen értesítőt?
Köszi a választ.
-
cocker10
csendes tag
válasz
KamuMazsola #84697 üzenetére
Kösz a segítséget mindkettőtöknek!
A fentiek alapján UK Standard lett, talán januárban ideér.
Új hozzászólás Aktív témák
Vám- vagy adócsalással kapcsolatban tilos tanácsot adni vagy kérni a topicban (és a fórum egész területén)!
- Bemutató eBay-es kütyük kis pénzért
- Geforce GTX950 2GB OC
- Apple Watch SERIES 8 45mm gold GPS + Cellular, STAINLESS STEEL! Akkumlátor 100%!
- Vadonatúj iPhone 13 PRO 128GB alpine green KÁRTYAFÜGGETLEN! 6 hó garancia!
- iPhone 16 128GB ultramarin 1 hónapos! MEDIAMARKT számla, 3 év Apple garancia! Makulátlan! + tok!
- Ducky Shine 5 RGB Brown switch
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest