- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Fűzzük össze a szavakat :)
- PLEX: multimédia az egész lakásban
- Elektromos rolleren is fontos az index!
- Ingyen kellene, de tegnapra
- Asszociációs játék. :)
- Windows 11 24H2
- Most, h olvasom...
- Milyen mosógépet vegyek?
- Fogadj örökbe egy szervert, avagy hogyan építsünk otthoni labot II. (Avagy miért
-
LOGOUT.hu
KÉRDÉS ELŐTT OLVASD EL AZ ÖSSZEFOGLALÓT ÉS HASZNÁLD A KERESŐT!
Ha EU-n kívülről rendelsz, mindig kalkuláld bele az ÁFA-t, esetleges vámot, kezelési költséget! Nem számít, hogy mi van a csomagra írva (gift vagy alacsonyabb összeg), el sem olvassák. Röntgen és a fizetési bizonylat (paypal, bankszámla kivonat) alapján történik az ÁFA fizetés.
Ha EU tagországból érkezik a csomagod vagy EU szállítással tagországi vámolással (EU warehouse, EU express) akkor abban az esetben sem vámot sem ÁFA-t nem kell fizetni.
Sima posta esetén (kínai, belga, svéd, holland stb.) 60 nap is lehet a kézbesítési idő (jellemzően 25-40 nap, de ritka esetben előfordulhat ennél rövidebb idő is). Aggódni 45 nap után érdemes, akkor lehet mozgolódni, érdeklődni.
Boltok, fizetés, szállítás, nyomkövetés, vámolás, reklamáció témakörökkel kapcsolatban található információ az összefoglalóban, ezért erősen ajánlott kinyitni és elolvasni a felesleges és ismétlődő kérdések elkerülése érdekében.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Dronte
aktív tag
Ugyanitt van valakinek tapasztalata orosz postával? Ajánlott levelet küldtem kifelé (Moszkvába), elsőbbségivel 1,5 hónapja és még nem ért oda.. Amennyire hallottam, a légiposta arrafelé sem megy, de azért 1,5 hónap alatt egy nyomorult levélnek csak oda kellett volna érni, nem?
-
Dronte
aktív tag
válasz steveblack #94568 üzenetére
SpeedPAK-ot sehogy (ha a tracking numbered EE-vel kezdődik és sok karakterből áll). Az valójában nem trackelt küldemény, kamu trackinget adnak. Szinte biztos vagyok benne, hogy nem érkezett még ide.
-
Dronte
aktív tag
válasz Occon adom #94425 üzenetére
Pontosan egy darab hsz-el kellett volna feljebb olvasnod
-
Dronte
aktív tag
válasz ssgt1981 #94416 üzenetére
Szia! Párat nekem is küldtek anno speedpakkal ebayről. Sajnos teljesen kamu a nyomonkövetése, ráadásul mindig lényegesen lassabban ért ide, mint a többi klasszikus csomag. Az összeset 1-1,5 hét után már úgy mutatta, hogy ideért, a valóságban kb 45 nap volt - békeidőben..
-
Dronte
aktív tag
El se hiszem!
2020-06-01 21:53
Nemzetközi Posta Kicserélő Központ, Receive item at office of exchange
2020-05-28 21:00
Consignment departure
2020-04-30 22:00
Send item abroad
2020-04-29 17:16
Insert item into bag
2020-03-27 07:00
Send item abroad
2020-03-21 17:49
Insert item into bag
2020-03-14 04:20
Send item abroad
2020-03-12 17:19
Insert item into bag
2020-03-12 15:21
Receive export item at office of exchange
2020-03-11 18:46
Receive item from customer -
Dronte
aktív tag
válasz Silent77 #94153 üzenetére
Érdekelne, hogy ez hogy jön ki. Látom az összefoglalóban a hivatkozásokat, de nincs levezetve pontosan. Ezt közzéteszi a NAV vagy valaki? Egyébként középárfolyamot alkalmaznak ahogy nézem, csak nem a havi középárfolyamot.
(nekem pár forinttal más jön ki)
[ Szerkesztve ]
-
Dronte
aktív tag
válasz hevizms #94151 üzenetére
Mármint hol írták ki ezt a dollár határt?
Én úgy tudom, hogy értékhatárok számításánál az adott napi középárfolyamot veszik figyelembe.
Tehát ha 40,14$ volt a termék, akkor az mai árfolyamon 40,14*323,24, ennek a 27%-a 3503 Ft. Az elengedés pedig 10 euróig játszik, ez a mai árfolyamon 3498,1 Ft. Tehát 5 ft-al felette van. És ezt kell nézni az elbírálás napján.Nekem legalábbis ez volt a tapasztalatom.
-
Dronte
aktív tag
3 hónappal rendelés után és 2 hónappal a feladás után idáig jutott kb az összes ebay-es csomagom:
May 4, 2020 18:36
China Post
Leave, next stop Zhengzhou Automobile Transfer Station (via transfer)
Zhengzhou International Processing CenterEzzel az állomással még nem találkoztam, jól gondolom, hogy szárazföldön fogják szállítani...?
Nem is beszélve arról, hogy tracking alapján már légitársaság Zhengzhou-ból egyszer elvitte.. elvileg.
-
Dronte
aktív tag
Sziasztok!
Frissültek az RV-s csomagjaim - úgy néz ki egy endless loopba került az összes (kb 7 db).. Kamu tracking lesz? Kissé problémásnak gondolom, mivel január végén rendeltem meg, erre jön még 2 hónap egy helyben állás. Ebay-en mit tehetek ebben az esetben? Már bánom hogy nem maradtam Alinál...
Pl: RV360935128CN
-
Dronte
aktív tag
Sziasztok! RV tracking numberrel rendelkező csomagokkal mi a tapasztalat mostanság? Ebayről rendelt, Kínából érkező csomagok közül a január végén / februárban feladott csomagok közül szinte az összes megakadt a Send item abroad-nál március közepén. Mikor 1 hónapja nem frissült a tracking ez után, kicsit aggasztó :/ Következő lépés ugye már az egységképző kellene legyen, de sehol semmi. Alapvetően a késés biztosra vehető volt a korona miatt, de ha már kijutott az országból, gondoltam én 1-1,5 hónap alatt megjöhetnek. Ráadásul a máshonnan rendelt (ali, LX csomagok) simán megjöttek 1,5 hónap alatt a rendeléstől számítva.
[ Szerkesztve ]
-
Dronte
aktív tag
A posta honlapon az Én Postám belépéssel az is látszódik a nyomkövetésen, ha vámolják a terméket? Köszi!
-
Dronte
aktív tag
Nem tudom, ez pontosan hogy megy, de én ilyen esetekben sosem rendelek egyben, inkább várok 1-2-3 napot, az a legjobb ha már postázzák. Általában megértik az eladók ha külön csomagként kérem, de egyszer belefutottam, hogy egyben adták fel 4 rendelésem, nyilván meg is vámolták...
-
Dronte
aktív tag
Gyors kérdés: ha az egységképzőn hetek óta állnak itthon két csomagnál, azzal lehet bármit kezdeni, van értelme reklamálni?
Azt tudom, hogy a telefonos ügyfélszolgálat teljesen kuka. Valakinek sikerült elérni már bárhol bármit? Gondolom nem.. plusz ha jól sejtem ez még csak nem is feltétlen a posta hatásköre? -
Dronte
aktív tag
válasz Dronte #91819 üzenetére
Korábban feldobtam a Speedpakos kérdést, időközben majdnem mindegyik megérkezett. A tracking number tényleg full kamu, azóta se frissült egyik sem. Szállítási idő ilyen 30-40 nap körül volt mindegyiknél (ami lényegesen lassabb mint általában a sima alis rendelések). Országon belül már esélytelen trackelni sajnos.
-
Dronte
aktív tag
Sziasztok!
Speedpak szállításról van valakinek friss tapasztalata? Visszakerestem a topicban, sajnos belefuttottam én is néhány csomagba, ami azzal jön..
Hamar azt írta, hogy itthon van, de mostmár hetek óta a kövi státuszon áll:
"YOUR SHIPMENT HAS ARRIVED AT THE POSTAL OPERATOR OF THE COUNTRY OF DESTINATION AND WILL BE DELIVERED IN THE COMING DAYS."Speedpak customer service nem válaszol, ebay dispute-ot nem tudok indítani a következő üzenettel:
"Sorry, we're unable to open a case for this issue
Unfortunately, we can’t open a case for you because it looks like there’s a payment issue with this order. Please contact PayPal customer support to cancel the payment. If you paid with a credit card, please contact your provider to cancel the payment."Payment issue = levonták hetekkel ezelőtt a kártyámról
Revoluttal fizettem egyébként. Ők meg nyilván nem fogják visszafordítani csak úgy mert én azt mondom.
-
Dronte
aktív tag
Ez igen.... több mint egy hónapot állt a Magyarországra érkezés után. Aki az "Én Postám" tippet adta, köszi!
Persze a múltkor az ügyfélszolgálatot is felhívtam, 20percet vártam sorban, hogy az arcomba kamuzzák, nem érkezett meg az országba... holott már hetek óta itt volt.
[ Szerkesztve ]
-
Dronte
aktív tag
Sziasztok!
Az alábbi csomagnál kb. garantált, hogy elkeveredett, ha jól sejtem..
RP625005481CN
Utsó státusz:
03 Júl 2019 08:16
Arrived
Suzhou, JiangsuÉrdemes nyitnom a dispute-ot már most? Pár nap múlva lejár a 60 nap. (aliexpress)
-
Dronte
aktív tag
Sziasztok!
Az elmúlt 3-4 csomagom Kínából (ali, dhgate) iszonyat lassúsággal akar megérkezni az országba. Más tapasztalt ilyeneket? Különböző eladók, különböző termékek, az egyik már 1 hónap 2 hete lett feladva és 4 hete áll "külföldre küldött" státuszban, míg több csomag hetek óta ugyanez.
Az említett eladóktól kb 15 nap alatt megérkeztek a csomagok..
Köszi!
-
Dronte
aktív tag
válasz UberMutant #85021 üzenetére
Ja, abszolút nem ilyesmiről van szó, ahogy írtam én China Posttal kértem, csak a retardált eladó a két külön rendelésemet (amiket küldöm napokon adtam fel és külön-külön fizettem rájuk postaköltséget) egyben küldte el, így a határérték felett lesz..És kicsit aggódtam, meg ne fogják, és az NLPost reménykedésre adott okot.
@IldiH: köszi, így érthető a dolog
[ Szerkesztve ]
-
Dronte
aktív tag
Kínából rendeltem pár cuccot (aliexpress), de valamilyen oknál fogva NL tracking numbert kaptam, és a csomag eredeténél is Amsterdamot írja elsőnek (ahol a feladás történt). Ma kaptam értesítést, hogy megérkezett Mo.-ra (tehát nem kamu tracking number volt). Az ilyen csomagoknál alapból kizárt a vámolás, vagy ez hogy történik?
Ez azt jelentheti, hogy NL raktárból szállít az eladó, tehát simán vám és áfamentes minden esetben? Mert akkor innentől minden elektronikai cuccom tőle rendelem
UI: alin is PostNL-t írja szállítónak, pedig china post registered mail volt kiválasztva rendelésnél
[ Szerkesztve ]
-
Dronte
aktív tag
Ez egyébként nem teljesen igaz, nekem a november közepén megrendelt csomagok is megjöttek Kínából max 3 hét alatt. A november végén rendelt csomagjaim csúsztak meg nekem is, 'célországba elküldve' státuszban áll 4 db is már 2 hete. De előtte teljesen jól ment, és nem egy csomagot rendeltem. Szóval az október vége az bőven túlzás.
-
Dronte
aktív tag
Egy érdekesség:
https://www.rsm.hu/blog/2017/12/elektronikus-kereskedelmet-terhelo-afa-uj-eu-szabalyokat-fogadtak-el
Legkésőbb 2021-től megszűnik a 22 euro alatti adómentesség EU-n kívülről érkező termékek esetében. Kíváncsi vagyok ezt mégis hogyan fogják kezelni az állami szervek, mert erre jelenleg teljesen alkalmatlan a rendszer (másra is) -
Dronte
aktív tag
válasz pingwin92 #84348 üzenetére
Lényegében igen. De pl annál, amit én rendeltem, teljes nyugodtsággal kerekítettek, szóval nem hiszem hogy nagyon pontosan nézik. Ha vámkezelésre továbbítják a cuccodat, akkor érdemes a kezelt áru értékét Ft-ban beírni, és akkor azt fogják valószínűleg alapul venni (ha nem irreális és van rá bizonyíték).
Értsd: Ha a rendelés napján te fizettél 260-os árfolyamon és van róla bankszámla igazolásod, akkor a termék árát nyugodtan leírhatod forintban nekik, és akkor az alapján fogják nézni. Persze euróba attól még mindig át kell váltani nekik a napi árfolyamon, de akkor legalább az USD árfolyamon nem fognak felfele kerekíteni.
Most ez így bonyolult lett leírva, de nem az
-
Dronte
aktív tag
válasz UberMutant #83890 üzenetére
Ez részben igaz, csak azt hittem, a 45 eurós határ alá tartozik (ez persze az én hibám, nem olvastam rendesen utána), szal 48 dollárért rendeltem. Egyébként pont most kaptam az értesítést, hogy a másik teljesen tök ugyanolyan csomagom ugyanattól az eladótól, amit 1,5 héttel később rendeltem, átvehető a Postán (ennek végülis örülök). Legközelebb viszont biztosra megyek.
-
Dronte
aktív tag
Köszi. Átcsúsztam rajta, pedig nem előszőr vagyok itt.
Ettől függetlenül elég nevetséges a Posta / NAV általi következetlenség, 1 hónapja ugyanekkora csomagom ugyanezzel a tartalommal jött és vámkezelés nélkül kihozták, erre most megvámolják ugyanazt. Ráadásul azért idegesítő külön, mert rendelhettem volna több részletben is, nem egy termékről van szó..
-
Dronte
aktív tag
Minden aliexpressről rendelt termék "rendelt árunak" számít vámkezelésileg? Mert nekem eddig mindig giftként és a valós érték alatt írták rá a csomagra (nem én kértem, alapból így volt), sose volt semmi probléma, de most megakadt a vámon. Vagy megpróbálkozzak azzal a nyilatkozattal, hogy magánszemélytől rendeltem, vagy nincs értelme?
-
Dronte
aktív tag
válasz <Adamsky> #83815 üzenetére
Sziasztok!
Már jó 2 hete célországban feldolgozva státuszban van egy csomagom itthon. Felhívtam a postát, azt mondták, hogy előzetes vámkezelésen van a csomag. Viszont nem volt számomra egyértelmű, hogy ilyen esetben biztosan megvámolják már, vagy ezen minden csomag átesik? Máskor ugyanekkora értékű csomag (ugyanez konkrétan) pár óra után már továbbításra is került.
Esetleg lehet, hogy csak a Posta 'karácsonyi' lassúsága miatt van ez?
Köszi!
Új hozzászólás Aktív témák
Vám- vagy adócsalással kapcsolatban tilos tanácsot adni vagy kérni a topicban (és a fórum egész területén)!
- Bemutató eBay-es kütyük kis pénzért
- Milyen processzort vegyek?
- Vigneau interaktív lokálblogja
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- Mikrotik routerek
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Asztrofotózás
- OTP Bank topic
- További aktív témák...
- Hisense 43E7NQ QLED ÚJ BONTATLAN
- Legion Y540-15IRH 15.6" FHD IPS i5-9300H GTX 1660 Ti 16GB 512GB NVMe+1TB SSD magyar vbill gar
- Bomba áron dobozos Lenovo Legion 5 /Ryzen7-5800H 32GB 512+256GB SSD RTX 3070 8GB 165 Hz Gari
- Latitude 5430 27% 14" FHD IPS érintő 16GB 256GB NVMe ujjlolv IR kam gar
- PowerColor RedDevil RX 7800XT 16GB első sorban CSERE!
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget
Város: Budapest