Hirdetés
- GoodSpeed: Te hány éves vagy?
- weiss: Autó költségek
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha 12 – Ecetek és zsiradékok
- ldave: New Game Blitz - 2026
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- leslieke: leslieke farmerzsebe
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
-
LOGOUT
KÉRDÉS ELŐTT OLVASD EL AZ ÖSSZEFOGLALÓT ÉS HASZNÁLD A KERESŐT!
Ha EU-n kívülről rendelsz, mindig kalkuláld bele az ÁFA-t, esetleges vámot, kezelési költséget! Nem számít, hogy mi van a csomagra írva (gift vagy alacsonyabb összeg), el sem olvassák. Röntgen és a fizetési bizonylat (paypal, bankszámla kivonat) alapján történik az ÁFA fizetés.
Ha EU tagországból érkezik a csomagod vagy EU szállítással tagországi vámolással (EU warehouse, EU express) akkor abban az esetben sem vámot sem ÁFA-t nem kell fizetni.
Sima posta esetén (kínai, belga, svéd, holland stb.) 60 nap is lehet a kézbesítési idő (jellemzően 25-40 nap, de ritka esetben előfordulhat ennél rövidebb idő is). Aggódni 45 nap után érdemes, akkor lehet mozgolódni, érdeklődni.
Boltok, fizetés, szállítás, nyomkövetés, vámolás, reklamáció témakörökkel kapcsolatban található információ az összefoglalóban, ezért erősen ajánlott kinyitni és elolvasni a felesleges és ismétlődő kérdések elkerülése érdekében.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Ronin87
újonc
Sziasztok!
Egy kérdéssel fordulnék Hozzátok:
Egy német eladótól vettem egy doboz lego-t. Szállítással együtt 90 euro.
DHL-es Cash On Delivery-vel (utánvét) rendeltem, mert nem szerettem volna előre elutali ekkora összeget.
Az eladó tök korrekten utánajárt, hogy's'mint megy ez, majd pár napja fel is adta. Írta, hogy mindenképpen euro-ban fizessek, mert különben tőle lesarcolnak majd a banki utalásnál valami brutál összeget. (Azt hiszem 30eurot). Elküldte a feladásról szóló papírt is, 90euro szerepel az utánvétnél.Ma megérkezett a csomag, bementem érte a postára (már ez is fura volt, én azt hittem DHL hozza, mert hát úgy adta fel), ahol közölték, hogy akkor 31.240Ft lesz. Mondtam, hogy én a 90 eurot szereném inkább kifizetni, de közölték, hogy hát azt nem lehet. A csomagra volt erősítve egy sárga csekk szerű valami, azon volt az összeg.
Az eladó közben felhívta a német DHL supportot, ahol udvariasan közölték, hogy biztos én vagyok a hülye, nincs olyan, hogy nem tudok euroban fizetni... :/
Ez így mi? Mit tudok csinálni?
Előre is köszönöm a segítséget.
-
_stick_
őstag
Sziasztok!
Január közepétől február elejéig van 4-5 rendelésem, ami még nem érkezett meg. Ebay-esek, illetve 1 gearbest-es. Gyanús, hogy ez a pár csomag együtt késik(?), míg egy 3 hetes rendelést már megkaptam. Nyilván időben felveszem a kapcsolatot az eladókkal, de ilyen csoportos késés ügyben nincs tapasztalatom, illetve a másik bánatom, hogy 1 éve költözünk a duna plázás posta körzetébe és sajnos az elkallódott küldeményeim száma megsokszorozódott az 1 év alatt. A postán csak a vállukat rángatták, meg, hogy küldemény azonosító nélkül mit akarok...
Na mind1 átszokok rá, hogy X érték fölött TN-t fogok kérni.
-
szabacsik
őstag
Helló!
10.e környékén rendeltem ebay-ről egy csomagot. Londonból jön.
RM000000000GB így fest a tracking száma. (persze a 0ák helyett más számok). Sehol nincs adat róla. Lehet elírta az eladó a számát? Ennyi idő alatt már csak bekerült volna a rendszerbe nem? -
AndrewTdi
addikt
Sziasztok!
Pár hete ebayen rendeltem egy carbon lapát párost egy drónhoz 7 dollárért, de az eladó nem carbont küldött, hanem a gyárival megegyezőt. jeleztem is felé, kért fényképeket, amiket el is küldtem. Arra jutottak, hogy részleges visszatérítést ajánlott fel, 1,5 dollár értékben. Nem tetszésemet fejtettem ki nekik, és írtam, hogy nem felel meg, mivel nem azt küldött amit hirdet és ha tudom, hoyg ez nem carbon, egy dollárt sem adok ki érte, mert nicns rá szükségem.
Sajnálta, de azt írta, hogy vagy partial refund, vagy küld másikat, vagy küldjem vissza a csomagot, és ha megjött, full refund lesz. Most írtam neki, hogy ha másikat küld, az is ilyen lesz-e?
Ti mit tennétek? -
kasszoe
újonc
Helló!
Segítséget szeretnék kérni S.F Express szállítása ügyében. A csomagom már 03.01 óta Németországon keresztül az országban van a nyomkövetés alapján, de azóta sem kaptam meg. Azt sem tudom ilyenkor ki szállít ki hol keressem a csomagot.
Sajnos a már majdnem mindent végig olvastam itt de nem találom a megoldást.Elöre is köszönöm a segítséget!
-
dzsidzsas
tag
Valaki tudja ez mi? Exception Handling. Sender/lodger to contact Customer Service at 1605 - köszönöm.
-
Krogoth
senior tag
Hy.
Rosegalról rendeltem pár dolgot egy csomagban és kértem hozzá 1,99-ért tracking numbert. Most jöt a mail, hogy LVS kezdetű számot kaptam.
Szerintetek érdemes tickettet nyitni, hogy "kamu" nem hivatalos, nemzetközi TN-t kaptam?
Ha igen melyik "Question Type"-ot válasszam, mert egyik sem fedi a kérdésem? Vagy mindegy, válasszak valamit és majd leírom az üzenetben a bajom? -
Krogoth
senior tag
Hy.
Nyomkövetéshez [ezt] az oldalt linkelték.
Ugye itthon már a posta fogja kihozni és nem DéHáeL a hazai futára? -
WiZARD
veterán
A vámolás postánál még mindig 2-3 hét?
Az összefoglalóba pls írjátok be, hogy a postánál 12ezer ft a kezelési költség, ha cégnévre jön. (DHL-nél 6ezer cégnek is)
(azt tudja valaki, hogy a japánok miért csak az EMS-t hajlandóak használni, és miért nem küldenek DHL-lel, vagy egyéb rendes céggel?)
-
Zeki
nagyúr
válasz
kakuk.tamas
üzenetére
bele.
-
kakuk.tamas
addikt
Sziasztok!
Csomag+DHL....
A csomag értéke 52,12$, de ebben benne van a 11,49$os szállítási díj is. Azt bele kell számolni az összértékbe?Köszi a segítséget!
Tamás
-
Exelsior24
aktív tag
válasz
szacsee
üzenetére
Szia NL regisztrált csomagjaim, amelyeket 03.10-én elküldtek Hollandiából Magyarországra, azóta semmi hír róluk, a nyomkövetés se hoz fel semmi új bejegyzést:
10-03-2018 11:26 The item is on transport to the country of destination HUNGARY
09-03-2018 14:09 The item is at the PostNL sorting center
09-03-2018 14:09 The item is processed at the PostNL sorting center
08-03-2018 10:55 The item is in transit
05-03-2018 10:55 The item is pre-advisedAhogy észrevettem ez az új módi a magyar postánál, hogy a beérkező csomagokat már be se olvassák, csak akkor csippantanak be hozzá valaki kamu beérkezési dátumot, amikor már nekiállják végre feldolgozni, mert így az emberek nem látják, hogy mennyi napot is állt itthon a csomagjuk és nem tudják rájuk fogni a hosszú szállítási időt.
-
yanesz
tag
Szingapurbol rendeltem egy csomagot.
Célországban feldolgozva a státusz.
Nem vamkezelik ekkor már a csomagot? -
cubix
tag
A posta-féle vámnyilatkozatot elfogadják úgy is, hogy a letölthető dokumentumba írom be az adatokat, és tollal csak aláírom?
-
K1nG HuNp
őstag
A Swiss priority mail az svájci ugye? Magánszemélytől lesz csomagom, itthon ki fogja befejezni a szállítást? Áfa/vám ugye semmi? (75 usd a csomag értéke, 19k forintban)
-
Krogoth
senior tag
A lényege, hogy ha a fizetendő áfa 10 euró alatti, akkor írsz nekik hivatkozol a fenti törvényre és elengedik.
-
azbest
félisten
válasz
Occon adom
üzenetére
ez nem a törvény szövege, hanem a közérthető megfogalmazás a törvény alapján.
-
Occon adom
aktív tag
válasz
Krogoth
üzenetére
Hude értelmesen leírt ez a törvényszöveg, nehogy a halandó megértse, a lényegét tekintve meg csak xarkavarás, értelmetlenség az egész.
Nem is kell ide sem egyértelmű értelmes törvény, talán könnyen lehetne értelmezni is.
10 eFt felett áfaköteles és ennyi, nem a csűrcsavart hülyeség! -
Krogoth
senior tag
Az uniós vámjog végrehajtásáról szóló 2017. évi CLII. törvény 162 § (5) bekezdése alapján a rendelt küldeményben lévő termék értéke a 22 € forintra számított összértékét meghaladja, de nem éri el a 150 € értéket, úgy a termékbehozatal során általános forgalmi adó fizetési kötelezettség keletkezik, amely összeget az ügyfélnek nem kell megfizetnie akkor, ha a kiszámolt – és így az ügyfél által fizetendő – összeg a 10 € értéket nem haladja meg.
-
GAbre
veterán
válasz
szacsee
üzenetére
Ez nem 10 euró alatt van.
22 és 45 euró a vamhatar.
Ha személytől vetted,ebay,aliexpress stb.
Lehetséges megusznod vámot.
Nekem "hál" istennek gearbesten rendelèst is.45 euró felett kezeltek.
De így is borsos összeg ment rá :S (Azóta se tudom eladni,H legalább a fele vám visszajojjon) -
szacsee
nagyúr
Sziasztok, a 10 euró alatti áfát mostanában fizetni kell?
Ritkán rendelek 22euro felett, de most kellett valami, amit itthon nem kapni. 36$-ba került postával, ez a története:Szám: CP940951057HK
Csomag állapota: Szállítás alatt
Célállomás: Magyarország
2018-03-14 21:15 Processed in the destination country
2018-03-13 21:43 Item sent abroad
2018-03-12 10:47 Item accepted by postal operatorSzármazás: Hongkongban [CN]
2018-03-14 21:46 HU, Held by customs
2018-03-14 20:15 HU, Arrived at processing centre (inward office of exchange)
2018-03-13 20:43 HK, Handed over to carrier / Left for destination
2018-03-13 12:30 HK, Arrived at processing centre
2018-03-12 09:47 HK, Posted
======================================
Powered by www.17track.net2017 évi jogszabályra hivatkozhatok, vagy nem veszik figyelembe?
-
ace05
senior tag
A tracking alapján a magyar posta továbbította szegedre az egyik csomagomat. Nos, elképzelhető, hogy most lehozzák és majd hétfőn kihozzák ? Ezt azért kérdem, mert akkor hétvégén inkább átvinném személyesen. Vagy inkább az lesz, hogy vasárnap küldik le szegedre?
-
Rainman05
tag
Tegnap már azt írta nyomkövető hogy belföldi feldolgozásra továbbítva na mondom biztos belehúznak a postások a melóba az ünnepek miatt és meg kapom már jó ideje várt csomagom. De nem! Most sem voltak hajlandóak tisztességesen melózni sőt szerintem semmit nem csináltak semmit se tegnap se ma mert nyomuk se volt se merre! Persze pénzüket így is meg kapják! Most az ünnepek miatt biztos hogy vagy 6 napig megint várhatok hogy talán meg kapjam

El kellene már zavarni ezt a lusta bandát összefogással! -
Occon adom
aktív tag
YANWEN ről
[kép]
Elvileg van rajta sok szám, a referencia van nyomkövetőnek megadva.
Solomon Islande Post Corporition ,... valami
-
szacsee
nagyúr
Sziasztok!
Több csomagom is jön eu-ból.
Egy GSP angolból, már a GLS-nél van.
2 hollandoktól, szintén GLS.
Mindegyik csomag nyomkövetése 9-e éjjel, 10-e hajnalban véget ér. Egyik németből elindult, másik hollandoktól, vagy az ottani export raktárig jutott.
Azóta semmi, pedig álltalában ha hétvége is van a következő megállóig eljut.
Mikor kezdjek aggódni?
Nincs valakinek infója esetleg?
Minden tracking oldal ezt hozza.Ezek az utolsó sorok:
Angolból GSP-vel:
Származás: Németország
2018-03-10 01:35 Neuenstein, The parcel has left the GLS location.
2018-03-10 01:30 Neuenstein, The parcel has reached the GLS location.
2018-03-09 19:20 Neuss, The parcel has reached the GLS location.
2018-03-09 19:17 Neuss, The parcel was handed over to GLS.
2018-03-08 08:20 Neuss, The parcel data was entered into the GLS system; the parcel was not yet handed over to GLS.
Powered by www.17track.netHolland:
Származás: Hollandia
2018-03-09 04:02 Utrecht, The parcel has left the GLS location.
2018-03-09 04:01 Utrecht, The parcel has reached the GLS location.
2018-03-09 00:03 The parcel has left the GLS location.
2018-03-09 00:03 The parcel was handed over to GLS.
2018-03-08 17:40 The parcel data was entered into the GLS system; the parcel was not yet handed over to GLS.
Powered by www.17track.netHolland 2:
Származás: Hollandia
2018-03-09 23:58 A parcella elhagyta a GLS helyét.
2018-03-09 23:58 A parcella átadták a GLS.
2018-03-09 10:14 A parcella adatai a GLS-rendszerbe kerültek; a parcella még nem adta át a GLS.
Powered by www.17track.net -
storm3
senior tag
Sziasztok!
Amerikából rendelnék pár elég jóáras cuccot(pulcsi,kabát,póló) ~80eur értékben,viszont a gondom,hogy pár márkát nem szállítanak külföldre(Vans,Volcom pl.),ezért arra gondoltam,hogy egy céggel hozatom haza. A kérdésem,hogy van-e valakinek ebben tapasztalata és tud-e ajánlani erre megbízható céget(ahol van egy postafiókom,megjön a szajré majd küldik ők hozzám nyilván nem ingyen..
) vagy nem éri meg vesződni ilyen kis összegnél ezzel? -
Micsurin
nagyúr
Sziasztok!
Én tudom rosszul, esetleg változtak a dolgok ? Tudomásom szerint Eu-n belül nem vámolnak vagy igen ?
Apámnak rendeltünk a Hondájához egy új rúgostagot (128eur) Olasz o.-ból jön, erre ma este kaptam egy mailt, hogy a bolt csatolva küldte a a teljes számlát (tax document) ha szükségem lenne rá. Számlán szépen tételezve és kiemelve a 22% ottani ÁFA.Azért nem értem a dolgot mert egyszer már küldtek nekem számlát. Hagyhatom figyelmen kívül vagy kezdjem várni, hogy lehet a számla csatolgatással szórakoztatni ? (UPS hozza, de előre fizetett a csomag szóval ők tuti nem ügyintéznek akkor gondolom.)
-
front3r
őstag
Sziasztok!
Rendeltem egy ecigis csomagot, 5.-én adtál fel Fasttech-en. Nem lassú ez egy csöppet? Túl sok az export? :S
LX000000000NLDestination : Hungary - Cache time: 2018-03-12 18:29:27(GMT+1)
2018-03-07 03:12
NLAMSA(Netherlands (, Item accepted by postal operatorOrigin : Netherlands - Cache time: 2018-03-12 18:29:35(GMT+1)
2018-03-09 07:36
The item is ready for shipment2018-03-07 01:20
The item is pre-advised -
Predator2
addikt
Helló
A segítségeket szeretném kérni. Egy csomagot (WD merevlemez) kellene Németországba elküldenem garanciáztatni. Hogy tudnám ezt a legolcsóbban megtenni? A postán 6-7000Ft-ot mondtak rá.
Lehet túlbiztosítottam, mert jelenleg a csomag mérete 300x240x160 a súlya 966g
(a kisebb dobozt beleraktam egy nagyobba és azt eléggé kipárnáztam) Ha nagyon muszáj akkor tudok faragni a méreten.THX
-
Pongacsa
újonc
Sziasztok!
Tudna valaki segíteni hogy Magyarországon melyik futárszolgálat szállítja ki az S.F. Express csomagokat? Ebayről rendeltem egy csomagot, ami 2018.03.02 óta bent van Magyarországon, de semmi se történik a nyomkövetésben, nem kaptam meg még mindig.
Köszönöm! -
KutyiHU
tag
válasz
SunMount3r
üzenetére
Hali én 1,5 éve rendeltem tomtopról telefont. minden rendben ment. üdv
-
Gyorsaság szempontjából az alábbiak közül melyik a leggyorsabb posta? A Belga, a Holland vagy a Svéd? Gearbest rendelés lesz.
TN-t mindegyikhez kapok elvileg, de ez a gyakorlatban is meg szokott történni? Köszi.
-
SunMount3r
nagyúr
Hello!
A TomTop hogyhogy nem szerepel az összefoglaló listájában?
Rendelt már onnan valaki?
Kicsit "gyanúsak" nekem a vevő értékelések: pl. itt elég sok a szokatlanul hosszú és részletező review, legalábbis Gearbest/Geekbuying/Bangood-on ez nem jellemző. És több helyen olvasok bennük ilyeneket: " I received this at a discount in exchange for an honest review." vagy "I was supplied with this product in exchange for my fair and unbiased review."
Vagy az Amazon-os/e-bay-es oldalukról származnának a vevő értékelések? Ott inkább jellemző ez a "bőbeszédűség".
-
azbest
félisten
mi mi mi?
Sosem figyeltél ebben a topicban semmire?
"mind2 eu-n belül van szóval elvileg nem is vámolhatják"
ha kínából jön, attól még bőven lehet vámkezelés, ha még nem lett eu-ba léptetve hivatalosan. Az nem számít, hogy átpakolják másik szállítóhoz. Ha nem lett beléptetve, akkor vámkezelik a célországban.A kiküldésnél töltöttél ki megfelelő cn22/23 nyomtatványt? Ha igen, akkor azzal tudod igazolni, hogy garis dolog. Ha nem, akkor valószínű, hogy fizetsz. Bár, ha azt sem tudod mi van benne...
Na meg ki lépett kapcsolatba veled? A magyar dhl express?
-
GAbre
veterán
válasz
fornettisuti
üzenetére
Én se jutok dűlőre,hogy norvégia,hollandia.
Még a súly se stimmel.
Nem örülök neki,hogy ha mégis a javított dolgom.
Mert akkor vámolni fogják,bár mind2 eu-n belül van szóval elvileg nem is vámolhatják,bár akkor meg minek kérik be adatokat!? -
Johnny70
tag
válasz
szabacsik
üzenetére
Ha csak oda szállít, akkor érdemes illedelmesen rákérdezni, hogy tenne-e kivételt, volt már olyan, hogy belement, ha jók a visszajelzéseid, odaírod, hogy sehol sem lehet ilyet kapni. Sőt, volt olyan is, aki személyes átvétellel jelölt cuccot is meg tudott venni úgy, hogy a futárt ő intézte. (Több futárcégnél lehet ilyet csinálni). Általában a bizalomhiány miatt csinálják, pedig a belföldön meghirdetett cuccok java része akár 20-30%-al is többi ára marad.
-
szabacsik
őstag
Sziasztok!
Ebay-en van egy kis cucc amit szeretnék rendelni. UK-ből jönne, ha nem csak UK-be szállítana . Létezik megoldás, hogy onnan mégis eljusson hozzám? Régebben mintha olvastam volna valami hasonlót talán a vám elkerülésével kapcsolatba, hogy létezik olyan, hogy egy központi helyre kérik a csomagot és onnan lesz továbbítva vagy valami hasonló. (Nem, sajnos nincs ismerősöm ott aki segíteni tudna ) -
WayneGace
őstag
Sziasztok!
Jól sejtem, hogy a gearbestről január 15.-én rendelt Xiaomi Yeelightnak már meg kellett volna érkeznie?
-
Wolfs1
újonc
válasz
Exelsior24
üzenetére
Sziasztok! Mindenkinek köszönöm a gyors választ, és minden kedves hölgynek Boldog Névnapot!
Hát lefotóztam úgy ahogy javasoltad a lejárati dátumot is kitakartam és csak az első négy és az utolsó négy számjegyet hagytam ahogy kérték. Remélem nem lesz semmi gond - elöször a kártya hátoldaláról is szerettek volna fotóz aztán kiegyeztünk az elejénen az első és az utolsó négy számban.
Ma elfogadták a fizetést és elvileg hamarosan úton lesz a telefon emiazz az adategyeztetés vagy kártya azonosítás miatt kicsit nyögve nyelősre sikeredett a rendelés viszont remélem most már négy öt nap és megérkezik a csomag. És megkérdeztem a kedves Denist, hogy akkor most ezután a TOMTOP-ál minden rendelésemnél eljátszuk ezt a procedúrát vagy mi várható erre még nem válaszolt :-) -
woros
őstag
válasz
gergogergo01
üzenetére
Ilyenkor ügyfélszolgálaton írásos panaszt lehet tenni (nem te írod meg) és kivizsgálják 30 napon belül, amiről írásban tájékoztatnak. Persze lehet, hogy a világon semmi nem fog történni még ennek nyomására sem.
-
Zeki
nagyúr
válasz
gergogergo01
üzenetére
A Posta egyre nagyobb bajban lesz. Sofőrök, kézbesítők lépnek le. Újak meg nem mennek, mert máshol több a bér.
-
gergogergo01
újonc
Szeretném megosztani a Postával kapcsolatos tegnapi tapasztalatomat, hátha bármikor jól jön másnak az infó.
Két csomagot vártam, egyet Ukrajnából postáztak 02.15-én, egyet pedig Lengyelországból 02.20-án.
Az ukrán csomaghoz kaptam nyomkövető linket, a lengyelhez nem, viszont "cserébe" küldött egy fotót a csomagról a feladó. Ezen vettem észre, hogy a cím nem pontos, amit jeleztem is a feladó felé, felkészülve az esetleges refund lehetőségre amennyiben nem érkezik meg, ezzel együtt viszont írtam a posta.hu-n is elküldve a fényképet, h várom ezt a csomagot, a cím pontatlan és megadtam a pontosat. Ezt továbbították a Posta 3. felé, ami Bp-en a 3. kerületi Kiscelli utcai postát jelenti. Múlt hét kedden, 02.27-én bementem személyesen, ugyanezt elmondtam, megígérték, h ha itt lesz a csomag akkor felhívnak.
Közben az ukrán csomagom nyomkövetője alapján 02.28-án Belföldi feldolgozásra továbbítva státuszba került, az eddigi tapasztalataim szerint ezután a következő napon mindig hozta a posta a csomagot.
Tegnap előtt a lengyel eladóra ráírtam, h továbbra sincs csomagom, tudna-e adni bármilyen azonosítót, ami alapján kereshetném a csomagot, erre nagy kegyesen visszaírta a nyomkövető számot, ami alapján a posta oldalán meg is találtam a csomagom. A státusza 02.24-én lett Belföldi feldolgozásra továbbítva, vagyis, amikor 28-án bementem a postára már ott volt a csomagom....
Tegnap bementem a Kiscelli utcai postára a két nyomkövetővel és csodával határos módon a nő 5 perc alatt megtalálta a két csomagom és odaadta.
Kérdeztem, hogy ezt most hogy képzelik, a válasz annyi volt, hogy nincs ember a postán, aki kivigye. Mondom oké, rajta van a telefonszámom a csomagon, miért nem hívnak fel és bejövök. A válasz ugyanez, a postán nincs ember... éreztem, hogy nem akar a nő beszélgeti erről, úgyhogy nem erőltettem. Anyázni nem akartam, mert nem látom értelmét, bizonyára nem ő tehet a helyzetről, meg egyébként is meglett mindkét csomagom.
A lengyel srácot legszívesebben negatív feedback-el díjaznám, egyrészt mert pontatlanul írta rá a címem,másrészt a nyomkövető számot csak akkor írta meg, amikor már második alkalommal írtam neki... inkább úgy döntöttem, h nem feedback-elem.
A sztoriból azt a következtetést vontam le és ajánlom mindenkinek; ha Belföldi feldolgozásra vár státuszban van a csomag és 1-2 napon belül nem kaptok infót róla akkor keressétek fel a megfelelő postát, mert valszeg ott hever valamelyik sarokban a csomag.
-
gilfoyle
őstag
Rendeltem egy notebook heatsink-et ebayről egy sok pozitív értékelésű eladótól.
Csak 3 ember hibázott..
0. én, hogy rendeltem
1. az eladó az elbaszott csomagolásával
2. a postás a postaládába gyömöszölés közben - vagy valahol a szállítás közben valaki(k)Indítok ügyet a PayPal-nál, az e-bay-nél, meg a csomagolás miatt negatív az eladónak.
-
Pew
tag
Sziasztok!
Ha áfa határ fölött rendelek külföldről, majd küldenek emailt/levelet, hogy megfogták és kell fizetni, vagy ezt nekem kell előre jelezni?(a megadott megfelelő dokumentumokkal) És ha kell, akkor ha jól olvastam az összefoglalót 3000 kezelési költség+27%áfa ugye?Előre is köszi
-
bl4ze
veterán
Telefon tok, Dél-Koreából :
27.02.2018 11:16
Korea Post
Handed over to Airline/Transporter
INCHEON
Flight:QR85901.03.2018 23:26
Magyar Posta
Célországban feldolgozva / Processed in the destination country01.03.2018 23:26
Korea Post
Import (Item arrived at country of destination)
HUBUDA07.03.2018 04:43
Korea Post
Arrived at postal office
HU2031Kintről 2 munkanap alatt itt van, itt pedig 6 nap alatt csak megérkezik ma...

-
Exelsior24
aktív tag
válasz
Wolfs1
üzenetére
Szia!
Szerintem nem lesz gond, nyugodtan fotózd le amit kérnek tőled, első és utolsó 4 számjegy és neved jól látszódjon, a kártya lejárati dátumát azért a biztonság kedvéért még kitakarnám a helyedben, biztos ami biztos.
De kíváncsi lennék ha a webbankodba belépve készítenél egy screenshotot az utalásról, elvileg azt is el kellene fogadniuk, mert a kártya tulajdonosán kívül oda se nagyon tud más belépni. -
-
Wolfs1
újonc
Sziasztok! TOMTOP - ról rendeltem német raktárból telefont visa kártyával, most azt kérik , hogy az én védelmem érdekében, hogy nem más használta nem lopták el stb fényképezzem le az elejét ahol látszik a nevem és az első négy meg az utolsó négy számjegy a többit takarjam ki, mert addig nem ismerik el a fizetést, nem is dolgozzák fel ez két napja volt.
Irtam,hogy nagyon nem szeretném lefotózni, de volt már rendelésem úgyanigy egy hete is gyereknek fejhalgató másiknak aprósag stb és a fiókomat lefotóztam mert oda elvileg csak én tudok belépni rendelésösszesités stb
Azt irja ma a kedves Denis , hogy ez nekik nem elég kell az a fotó a kártya elejéről első és utolsó négy számjegy a többit nyugodtan takarjam ki, ilyenkor mi van szerintetek?
Természetesen az összeget már levonták számlámról ezt is megirtam, de nem hatotta meg kéri a fotót.
Eddig nem volt ilyen problem német raktár és max négy öt nap alatt itt volt minden ezért ezt most nem értem, biztonságos igy képet késziteni és elküldeni vagy nem esetleg másnak volt már hasonló?
Annyit tudok, hogy elvileg ezekkel a számokkal nem tudnak semmit kezdeni csak a kártya tipusa az első négy az utolsó pedig talán a vásárlás összege vagy hol használtad utoljára de nem vagyok egy bank szakember.
Ebben kérném a tanácsotokat.
Köszönöm. -
dozerhun
újonc
Szerintetek meg lesz a 4 hónapos szállítási idő ?

Küldemény postai feladása / Item accepted by postal operator
2017.11.17. 14:36
Célországba elküldve / Item sent abroad
2017.11.21. 13:23
2018.01.11. 10:48
2018.01.12. 17:00
Célországban feldolgozva / Processed in the destination country
2018.02.27. 1:38
Küldemény kiválasztása hatósági eljárásra, postai árubejelentés / Under postal customs procedure
2018.02.28. 8:02
Címzettől beérkezett dokumentumok postai feldolgozása / Processing customs documents
2018.03.03. 15:25
Vámmentes vámkezelési indítvány NAV részére elküldve
2018.03.06. 11:14 -
Occon adom
aktív tag
Singarore Post, Ebay, február 2 rendelés ma megjött, azaz kb 5 hét simán postázva.
-
K1nG HuNp
őstag
Részemről is egy kis jó hír.
Az UPS nem számol fel plussz költséget a vámolásért!

Még a csomag beérkezése előtt elkezdik a vámmal való foglalkozást, bekérnek adatokat egy saját UPS-es formanyomtatványon, azok és a számla alapján a navnak elküldik az EV-t, aztán a NAV ad egy határozatot egy számlaszámmal és egy összeggel, elutalod az áfát/vámot és kész vagy a vámolással legkésőbb a csomag hazánkba érkezése után 1 nappal.
Most már csak azt kellene megoldaniuk hogy többszöri szépen kérés után ne reggel 9:15kor szállítsák ki a csomagot (Szabolcsban vagyok amugy, ők meg Bpn..). Aztán ezt még megcsinálják 2x és a végén én vagyok a szar ha nem tudom átvenni. (de biztos van zsé benzinre, mert szinte fix hogy én vagyok az egyetlen cím szabolcsban az UPS számára (egyszer mondta a futár))
-
Johnny70
tag
Csak, hogy legyenek pozitív hírek is: 19-én Ebayen rendeltem Kínából, Yanwen tracking számot kaptam (ott feb. 20-a volt az utolsó dátum), ma hozta ki a postás, pedig be sem fért volna a levélszekrény nyílásán. (Mondjuk egy kb. 8x8 centis kis sárga borítékért meg személyesen kellett bemenjek többször is.) Sima postai küldemény volt.
-
Exelsior24
aktív tag
Sziasztok!
Banggood-ról rendeltem hálózati telefontöltőt és kábeleket trackinges szállítással és egy érdekes "LX"-el kezdődő tracking számot kaptam. Valaki találkozott már ilyennel, ez mit jelent? Eddig mindig "R"-betűvel kezdődtek a regisztrált csomagok tracking számai, ezért kicsit furcsállom és nem értem ez mit jelent.

-
mexel
veterán
Hamarosan lejár a 60 napom egy terméknél ami nem jött meg (LVS tracking, már 1 hónapja az a státusz hogy az itthoni feldolgozásra továbbítva, vagy valami hasonló)
Érdemes ilyenkor a Gearbestnél indítani a reklamációt, vagy a 60 napot várjam meg és csak utána Paypal? ( valószínűleg a Gearbest nem akar mejd fizetni mert nincs biztosításom)
Ha jól értelmezem már 120 napom van a Paypalnál, tehát az időből nem csúszok ki bőven. Az összefoglalóból erre következtetek, csak gondoltam megkérdezem nincs-e változás a határidőknél. Előre is köszönöm a választ. -
Johnny70
tag
Lesz egy jó minőségű beltéri antennád sokszoros áron, ha van digitális tunered a tv-ben, akkor nézheted vele a 12 díjmentes csatornát. Ez az amerikaiknak szólt alapvetően, mert ők a kábelkultúra gyerekei és nem tudják, hogy antennával is lehet jelet fogni. De ott is csak a kódolatlan csatornákat lehet vele venni. Szétszedték és egy kis jelerősítésen kívül semmi sincs benne.
-
GAbre
veterán
Valaki próbálta már a tv fox-ot?
Ebayen is láttam. -
vadasz70
aktív tag
Sziasztok! Tud valaki olyan külföldi licitálós oldalt ahol használt szerszámokat árulnak. Köszönöm
-
tboldi
nagyúr
Sziasztok!
Az autómhoz szeretnék új felniket vásárolni. A kinézett típus Magyarországon sajnos sehol sem kapható, viszont a német eBay-en megtaláltam.
Sokszor rendelgettem már az eBay-ről, de csak pár száz, pár ezer forintos dolgokat, ~225 ezerért még soha, ezért egy kicsit ódzkodok a vásárlástól. Volt már néhány refund-kérésem, nem volt velük probléma, de ekkora összegnél is megvéd a PayPal, ha valami gond lenne?
előre is!
Új hozzászólás Aktív témák
Vám- vagy adócsalással kapcsolatban tilos tanácsot adni vagy kérni a topicban (és a fórum egész területén)!
- Bemutató eBay-es kütyük kis pénzért
- Székesfehérvár és környéke adok-veszek-beszélgetek
- GoodSpeed: Te hány éves vagy?
- OnePlus 15 - van plusz energia
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Sorozatok
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Kuponkunyeráló
- Kedvenc zene a mai napra
- Hardcore café
- Milyen légtisztítót vegyek?
- További aktív témák...
- darkFlash GR12 Darkstorm Blue/Green
- HIBÁTLAN iPhone 13 mini 128GB Starlight -1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS3614
- Okosóra felvásárlás!! Samsung Galaxy Watch 6, Samsung Galaxy Watch 7, Samsung Galaxy Watch Ultra
- Fotó állvány eladó
- BESZÁMÍTÁS! Acer Predator Helios Neo 18 Ai - Ultra 9 275HX 32GB DDR5 1TB SSD RTX 5070Ti 12GB W11
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
KÉRDÉS ELŐTT OLVASD EL AZ ÖSSZEFOGLALÓT ÉS HASZNÁLD A KERESŐT!
Ha EU-n kívülről rendelsz, mindig kalkuláld bele az ÁFA-t, esetleges vámot, kezelési költséget! Nem számít, hogy mi van a csomagra írva (gift vagy alacsonyabb összeg), el sem olvassák. Röntgen és a fizetési bizonylat (paypal, bankszámla kivonat) alapján történik az ÁFA fizetés.

ők küldték a navnak az adatokat is, tehát tudták hogy mennyi az áru értéke és mennyi a szállítás (hisz ők szállítottak)