- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Fűzzük össze a szavakat :)
- PLEX: multimédia az egész lakásban
- Elektromos rolleren is fontos az index!
- Ingyen kellene, de tegnapra
- Asszociációs játék. :)
- Windows 11 24H2
- Most, h olvasom...
- Milyen mosógépet vegyek?
- Fogadj örökbe egy szervert, avagy hogyan építsünk otthoni labot II. (Avagy miért
-
LOGOUT.hu
KÉRDÉS ELŐTT OLVASD EL AZ ÖSSZEFOGLALÓT ÉS HASZNÁLD A KERESŐT!
Ha EU-n kívülről rendelsz, mindig kalkuláld bele az ÁFA-t, esetleges vámot, kezelési költséget! Nem számít, hogy mi van a csomagra írva (gift vagy alacsonyabb összeg), el sem olvassák. Röntgen és a fizetési bizonylat (paypal, bankszámla kivonat) alapján történik az ÁFA fizetés.
Ha EU tagországból érkezik a csomagod vagy EU szállítással tagországi vámolással (EU warehouse, EU express) akkor abban az esetben sem vámot sem ÁFA-t nem kell fizetni.
Sima posta esetén (kínai, belga, svéd, holland stb.) 60 nap is lehet a kézbesítési idő (jellemzően 25-40 nap, de ritka esetben előfordulhat ennél rövidebb idő is). Aggódni 45 nap után érdemes, akkor lehet mozgolódni, érdeklődni.
Boltok, fizetés, szállítás, nyomkövetés, vámolás, reklamáció témakörökkel kapcsolatban található információ az összefoglalóban, ezért erősen ajánlott kinyitni és elolvasni a felesleges és ismétlődő kérdések elkerülése érdekében.
Új hozzászólás Aktív témák
-
őstag
válasz Dronte #94154 üzenetére
A hirdetmény teljes szövege így szokott kinézni:
Az uniós vámjog végrehajtásáról szóló 2017. évi CLII. törvény 138. §. és 162 §., valamint az általános forgalmi adóról szóló 2007. évi CXXVII. törvény előírásai alapján kiszámolt alábbi értékhatárokig áfamentes a küldemény:
A vámtörvény ide vonatkozó paragrafusának első cikkelye:
138. § [Valutaszámítás]
(1) A Vámkódex 53. cikk (1) bekezdés a) pontja alapján alkalmazandó árfolyam alatt a Magyar Nemzeti Bank által minden hónap utolsó előtti szerdáján közzétett árfolyamot, ha ezen a napon nem tettek közzé átváltási árfolyamot, akkor a legutolsó közzétett hivatalos deviza-középárfolyamot kell érteni.Mások számára a kondi fáradós, nekem farad-os...
-
fairi
őstag
-
fairi
őstag
válasz Dronte #94099 üzenetére
Kereskedő hibája, van mikor sokkal kisebb súlyt ír a csomagra, volt egy csomagom háromszor visszaküldték, és mikor végre megkaptam tollal át volt húzva a kereskedő által ráírt súly és valós volt rajta.
Nem egyszer van 120g helyett 20 g van ráírva. Esetek többségében átcsusszan de van mikor nem. -
wwenigma
Jómunkásember
válasz Dronte #94103 üzenetére
Ilyen volt most nekem is, valahol support help részrol tudtam inditani.
Steam: http://bit.ly/1rRuf8p , Origin: wwenigma -- | -- Jiayu F1 / G3C / OT995 cuccok: http://bit.ly/1w44CI2 -- | -- ZTE V5 Red Bull -> http://bit.ly/1mgtfrd -- | -- Xiaomi RN3SE -> http://bit.ly/2r8DlV7 -- | -- Live Stream: twitch.tv/wwenigma
-
veterán
válasz Dronte #94101 üzenetére
Nem tudom mire gondolsz. Elsőnek felveszed a kapcsolatot az eladóval, utána ha nem segítőkész dispute. Idejét se tudom mikor nem kellett PP-hez fordulni. mindig sikerült az eladóval beszélni. Ellenben Alin jóval többször kellett az ali segítségét kérni.
Legfrissebb Banggood, Geekb, Ali kuponok: https://t.me/kinabolrendelek
-
DJ. Ru$y
nagyúr
válasz Dronte #93983 üzenetére
Nem jutott ki az országból. Az a bejegyzés annyit tesz, hogy áttolták a kínai vámon, de nem tudták még repülőre tenni. Mivel a kínai posta gépeit jelenleg a kínai állam máshova csoportosította át, így vannak problémák. Az összes RV-s trackingem így áll, van amelyik közel van a 60 naphoz. Viszont a LO-val kezdődőek jönnek, az a 14 napos amit említettem már.
Szakmai kérdésekre privátban nem válaszolok! Használd a fórumot! | R.I.P PH!TV!
-
big-J
őstag
válasz Dronte #92038 üzenetére
8 munkanapja dolgozzak fel a dokumentumokat, EMS.
Irtam a postanak, valasz:
Tájékoztatjuk, hogy a vámkezelés, az ahhoz szükséges valamennyi dokumentum, okirat rendelkezésre állásától számítva kb. 10-12 munkanapot vesz igénybe.Azaz 2-2.5 het amig kitoltenek a nyomorutak egy papirt?
[ Szerkesztve ]
-
Mr.Pentele
csendes tag
válasz Dronte #91931 üzenetére
Lehet reklamálni, de nincs nagyon értelme. Ameddig nem látod ezt: Bejövő küldemény átvétele a kicserélőben addig nem tekinti a posta megérkezettnek. Ez az állapot az egységképző felbontása esemény után fog majd megjelenni. Nekem a napokban 5 napot állt így, aztán került ki a zsákból...
-
Dronte
aktív tag
válasz Dronte #91819 üzenetére
Korábban feldobtam a Speedpakos kérdést, időközben majdnem mindegyik megérkezett. A tracking number tényleg full kamu, azóta se frissült egyik sem. Szállítási idő ilyen 30-40 nap körül volt mindegyiknél (ami lényegesen lassabb mint általában a sima alis rendelések). Országon belül már esélytelen trackelni sajnos.
-
ecaddsell
aktív tag
válasz Dronte #91723 üzenetére
Ebben csak az a szomorú, hogy míg a MÁV-ot ki tudod kerülni (sőt igazából családdal soha eszembe se jutottak lévén drágább) addig a postát jelenleg nem igazán.
Nekem az 1-ik cucc amit legutóbb elhagytak 2 LCD kijelző volt. Nem különösebben értékes (sőt igazából, ha lenyúlták nem is igazán piacképes lévén dokumentáció nélkül párhuzamos interfésszel elég kevesen vannak akik hasznát tudják venni), de eléggé speciális, amit mivel kb. csak a gyártó árulja közvetlenül (Surenoo Display) máshonnan nem igazán lehet beszerezni.
Szóval ez esetben még dispute-ot sem tudtam nyitni a fenti okokból ill. mert valamiért kint követhető minden még az is ami nálunk nem (nem mellékesen kint ahol kb. milliószor több csomagot küldenek szinte sose vész el semmi és ahogy nálad is, kint tipikusan a feladástól nagyságrendileg kb. 1 hetet tölt el, a maradék 3-4-5-6 hét időzgetés az nálunk történik).
Persze opció még a DHL is potom 30 euróért (+ ebből kifolyólag további extra költségek), ha valakinek őrült sürgős ill. lesz aki kifizeti. Számomra, mivel az elektronika csak hobbi (OK, néha ismerősöknek megcsináltam ezt-azt, majd ezután elhagyom ezt), nyilván nem igazán opció. Meg kb. senkinek aki hasonló szituációban van.
Itthon meg kb. semmit sem lehet beszerezni még a gyakoribb cuccokból sem. Tapasztalatok helyi boltból pl. 0603 SMD cucc már nincs, SOT-23-5 SMD stabi nincs és így tovább a végtelen hosszú lista.Persze abba is hagyhatom az egészet, elmehetek horgászni is vagy külföldre nyaralni (úgyse sokat voltam még). Ebben a témában úgyis zuhanórepülésben van azoknak a száma itt nálunk akik érdemben használható kompetenciával bírnak. Ilyen körülmények között ez csak tovább fog romlani. Azaz így teszi tönkre nálunk a versenyképességet bizonyos szolgáltatási ágazatok betegeskedése. Ha bizonyos alapvető infrastrukturális alapfeltételek hiányoznak és ezek közé tartozik a hatékony szállítmányozás/logisztika, akkor bizony az vissza fog ütni.
Több mint 1 hónapos nyári leállás (de előtte is voltak már bajok) meg a hatékony szállítmányozás/logisztika összeférhetetlen.
-
fairi
őstag
válasz Dronte #91723 üzenetére
Ne aggódj nem sokára lesz fejlesztés, aminek során eltávolítják az egységképző mozgásáról szóló információt, így bátran vádolhatják a külföldi partnereket lebukás kockázata nélkül
MÁV és a Magyar Posta ádáz küzdelmet vív az utolsó helyért a "szolgáltatás minősége" nevezetű versenyszámban.
-
Castell
aktív tag
válasz Dronte #91426 üzenetére
Hozzáteszem, hogy talán még ilyen lassú soha nem volt a szállítás nálam: Több mint 4 hét után 7 rendelésből semmi. Szerintem köze lehet a postán uralkodó súlyos munkaerőhiánynak is. Itt nálunk vidéken nem nagyon van munkalehetőség, de a kézbesítői állás mindig meg van hirdetve, nettó 99 ezer Ft-ot fizetnek/hó, így az egyik részről érthető is, hogy lesznek még torlódások bőven.
[ Szerkesztve ]
-
fornettisuti
veterán
-
IldiH
tag
válasz Dronte #85020 üzenetére
Részletesebben: Kínában szinte minden posta/futárcég jelen van. A holland posta trackje onnantól él, hogy Hollandiába ér a csomag. Ettől még ott a jelzés rajta, hogy ők nem vámolták, ezért azt az itthoni vámon teszik meg. Ha szerencséd van, akkor tartalomtól függetlenül átcsúszik, de ez nagyon ritka (mondjuk én mindig megúszom az időnkénti nagyobb értékűt ), erre ne építs. Inkább mindig számolj az ÁFÁ-val. legfeljebb örülsz.
Még mindig az EU Express/DPD szállítás a legmegbízhatóbban itthoni vámmentes (más eu országbanl vámolják), de ez csak elvétve van/volt megtalálható. -
beg
veterán
válasz Dronte #83886 üzenetére
Légy kedves olvasd el az összefoglaló lenyitás előtti vastagon szedett részét az elején.
You are the result of 3.8 billion years of evolutionary success, act like it. Sarcasm is the body’s natural defense against stupidity.
Új hozzászólás Aktív témák
Vám- vagy adócsalással kapcsolatban tilos tanácsot adni vagy kérni a topicban (és a fórum egész területén)!
- Bemutató eBay-es kütyük kis pénzért
- Windows 11
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Formula-1
- Interactive Brokers társalgó
- Vigneau interaktív lokálblogja
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Kávé kezdőknek - amatőr koffeinisták anonim klubja
- ASUS Zenbook A14: Ez így szinte tökéletes
- Okos Otthon / Smart Home
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- További aktív témák...
- Legion Y540-15IRH 15.6" FHD IPS i5-9300H GTX 1660 Ti 16GB 512GB NVMe+1TB SSD magyar vbill gar
- Bomba áron dobozos Lenovo Legion 5 /Ryzen7-5800H 32GB 512+256GB SSD RTX 3070 8GB 165 Hz Gari
- Latitude 5430 27% 14" FHD IPS érintő 16GB 256GB NVMe ujjlolv IR kam gar
- PowerColor RedDevil RX 7800XT 16GB első sorban CSERE!
- Precision 7550 15.6" FHD IPS i7-10875H RTX 3000 16GB 500GB NVMe gar
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget
Város: Budapest