Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
leslieke
Jómunkásember
A Káosz Erdejét idén megírja JC.
Kimaradt a felsorolásból az Orktánc, Haláltánc, Matróztác. Ezek folytatása lesz a Kalóztánc, szintén idén. Mind SG ifjúkori története.
(#1819) rii nem az, a linkelt fórumon tényleg maga az ró válaszol a saját nickneve alatt. És szokott válaszolni.
[ Szerkesztve ]
A sörben az a jó, hogy legyél bárhol a világon, kizárólag az első háromnak fáj az ára!
-
leslieke
Jómunkásember
A Kalóztánc már készülőben, idézet JC-től:
"Én jelenleg párhuzamosan dolgozok a Prizma utolsó fejezetén és a Kalóztáncon; attól függően, hogy épp sci-fit avagy fantasyt van-e kedvem (ihletem) írni. Ha pedig épp egyikhez sincs, akkor fordítok."
A Prizma pedig egy monstre sci-fi, de az várhatóan csak jövőre jelenik meg.
A sörben az a jó, hogy legyél bárhol a világon, kizárólag az első háromnak fáj az ára!
-
brownus
veterán
falom az oldalakat, kegyetlen szórakoztató a sztori, a szereplők is jó karakterek! luciferro egy elfajzott mocsok, kíváncsian várom összefutnak-e majd taak látóval
sztem ezzel végzek a héten, ajánlj kérlek még banks-től valamit, vagy mindegy mit olvasok tőle? sci-fi legyen!
[ Szerkesztve ]
-
rii
nagyúr
hát igen ... rengeteg kérdést nyitvahagyott
- mi lett hamfliddivel
- morgen de loux-ot végül is meg kellene ölnie, mint istenének parancsát teljesítenie kell, és teljesen eltért a regény ettől .-)
- mi lesz a fejében a káosz szavával.a "nincs kegyelem" után esetleg mi jön? .-)
hatalma koponya kell hozzá, hogy valaki tényleg egy másvilágot ki tudjon találni
piros-kapszula: https://www.youtube.com/watch?v=oW-VZVYohRg
-
mark!
őstag
Nem voltak ők se testvérek, se pszichopaták, csupán nagy volt a fantáziájuk (irodalomtanár elmélet ), vagy a Grimm történeteket megálmodták/kitalálták. De a nagyrészük német/török/francia legenda/néphiedelem. Ez a téma engem különösen érdekel, valahol tetőtérben van nekem eldobozolva egy Grimm-legendák könyv. Majd elő lesz keresve
>
-
Egon
nagyúr
Az 1984 nagyon jó, de úgy olvasd, hogy éles tárgyak nincsenek a közeledben
Na ja. Amikor én olvastam, napokig depis voltam utána. Nem mindenki bírja az ilyen könyveket.
Más. Kiolvastam a Marsi-t, és nagyon bejött. Köszönöm annak, aki ajánlotta (ha még tudtok hasonló könyveket, ne tartsátok magatokban. Nekem a humor egy kicsit a Silver Scott-könyvekre emlékeztetett)."Bonyolult kérdésre egyszerű választ keresni helyénvaló, de ritkán célravezető megoldás" (Wayne Chapman)
-
-
rétisün
veterán
negyediknél tartok kezdődött a Baff!-al, aztán az
Éjszakai őrségÉjjeli őrjárat, ott megint kiváncsi lettem, hogy is voltak ezek a Vinkó Szilárd kalandok, úgyhogy az Őrség, őrség után jönnek sorban, most vagyok a Fegyvertársak vége felé.[ Szerkesztve ]
war...war never changes.... hol kezdődik a valóság, és hol ér véget a képzelet.....Ron Swanson for president !!
-
doc
nagyúr
ilyen szempontbol az Idoutazas duologia eleg jol teljesit, ott van egy normalis eleje-vege sztori
Botondot en is imadom (marmint olvaso-iro viszonylatban ) egyertelmuen a jelenleg alkoto legtehesegesebb magyar SF iro, es ha ilyen utemben fejlodik akkor par ev mulva nagyon utos regenyek kerulnek ki a kezebol
-
spammer
veterán
Tudjuk, hogy erről van szó, csak én meg azt mondom, hogy Rowlingnak már az ükunokája sem fog éhen halni, annyi pénze van. Ilyenkor (főleg) számíthatna már egy kicsit a becsülete és a hírneve, na és az "életműve", amit eddig felépített. Mert soha a büdös életben nem fog már ilyen nagy művet írni, mint a HP volt. Éppen ezért lehetne nagyobb tisztelettel iránta, hogy nem adja a nevét egy ilyenhez. Ha jobbat nem tud alkotni ezzel kapcsolatban, akkor nem kell hozzányúlni és elrontani/meggyalázni.
De ezek szerint az ilyen dolgok nem számítanak neki, a fő, hogy legyen újra hype és még több pénz.
[ Szerkesztve ]
„A feketébe öltözött ember a sivatagon át menekült, a harcos pedig követte."
-
spammer
veterán
Lehet csinálni kisebbet, igen, mást. 7 regény/8 film epikus sztorija után nem egy fanfic szintű valamit kell odahányni és folytatásnak hívni. Nem csakhogy saját magát (a munkáját) nem tiszteli, de a rajongóit sem, ha ilyet kiad a kezei közül.
Lehetett volna egy tisztességes spinoff színdarabot csinálni (ha már muszáj), abban az univerzumban játszódót, ahogy már te is írtad, lehetett volna a nevén nevezni és akkor oké. Csak egy "folytatást" sokkal jobban el lehet adni, és itt erről van szó, nem arról, hogy Rowlingnak volt egy rövid története, mert többre nem telt neki, aztán két másik ember kellett még hozzá, hogy abból "folytatás" kerekedjen.
De ismétlem: ha nincs több a történetben, akkor nincs és kész, akkor nem kell erőltetni. A következő majd az lesz, hogy eladja a jogokat és mások firkálnak helyette HP könyveket? Vagy jönnek majd a HP folytatás mozifilmek és spinoff filmek gyártósoron (lásd Star Wars)?
Mindegy, nem is érdemes tovább ragozni, majd a visszajelzésekből/kritikákból talán tanul, vagy nem. Az eladásokból nyilván nem, mert veszik/viszik, mint a cukrot, de majd ha kap elég negatív véleményt, talán elgondolkodik. Ráférne.
[ Szerkesztve ]
„A feketébe öltözött ember a sivatagon át menekült, a harcos pedig követte."
-
mike1334
veterán
-
devil-k
nagyúr
Én meg kíváncsi!
(#3685) gbors
Sok helyről olvastam, hogy nem rossz. Kíváncsi vagyok. Az első epizód bődületesen sz@rul kezdődik. Ha rajtam múlt volna, tuti nem engedem tovább...(#3686) brownus
Számomra, az idei év eddig a leggyengébb filmek terén. Remélem, az ősz hoz egy kis felüdülést.
Netflixes sorozat >>> Stranger Things.
Nekem tetszik!- mozi bolondéria -
-
devil-k
nagyúr
-
Én most tettem le Gibsontól a Perifériát. Mindenhol azt olvasom hogy a kilencvenes évek végén tőle megjelent könyvek már messze nem azok mint amivel indult: sok rajongó ki is kérte magának, hogy sci-fi helyett vmi lájtos tudományos krimit írjon. Mondhatjuk h a Periféria is ... kicsit kusza lett. Sokkal izgalmasabb volt a Neuromancer v Mona Lisa overdrive- nekem.
Ne csak nézelődj - vedd meg végre a kocsinkat! ;)
-
Természetes, hogy valamilyen irányban alakul egy író munkássága. Ugyanakkor én nagy p&p cyberpunk 2020 és Shadowrun fogyasztó voltam-vagyok, és nehezen viselem hogy egy ilyen klasszikus nem azt hozza amit megismertem
Különben nagyon szívesem veszek bármilyen témába vágó ajánlástNe csak nézelődj - vedd meg végre a kocsinkat! ;)
-
Valty
aktív tag
Igen, angolul, szokásos "Nesbo minőség" - ne fogj neki, ha másnap dolgod van
Kicsit bővebben, általánosan: az angol változat 3 részre van bontva, 538 oldal hosszú és az 533.-ig leköt (az utolsó 5 oldal epligógus). A könyv második részében van némi üresjárat, de nem zavavaró (pl. a Nemesziszben számomra sokkal feltűnőbb, az szerintem lehetett volna egy 100 oldallal rövidebb)
A téma amit feldolgoz egyedi, a megvalósítás pedig....a Leopárdban is voltak durva részek, de itt...
A sztori gyakorlatilag folytatja az előző részek történetét és az ott megismert karakatereket, az utolsó néhány oldalon, pedig sejtet egy nagyon érdekes történetszálat, amit nem gondoltam volna, hogy Nesbo meglép (ha elolvastátok nyugodtan írjátok meg mire gondoltok )Volt, ami kicsit negatívumként hatott, de nem írom le, mert enyhén spoileres lenne
Összességében szerintem nem annyira grandiózus, mint a Police, de nem is kell. Nesbo a Hóemberrel (vagy a Megváltóval?) egy teljesen új szintre emelte a Harry Hole sorozatot, ez a rész pedig gond nélkül felveszi bármelyik kötettel a versenyt: lebilincselő történet, brutális fejezetek, rengeteg csavar...
Akinek bejöttek az előző könyvek, az ezt is imádni fogja[ Szerkesztve ]
-
Valty
aktív tag
Fuh, hát ezt így nehéz megmondanom, én úgy vagyok, hogy Nesbo > minden más.
Számomra a Hóember a legjobb, abból a könyvből áradt a feszültség és Harry is elfogadható mértékben szenvedett. Utána jön a Police , Kísértet majd a Leopárd, valahova a Kísértet mögé és a Leopárd elé sorolnám az újat -
Valty
aktív tag
Mi nem tetszett a tizedik részben, hogy az utolsó helyre került?
(#4401) Phülöp a magyar címeket sajnos én sem nagyon ismerem, mindegyiket angol fordításban vettem meg illetve olvastam. Tervben van, hogy megveszem őket magyar nyelven is, csak sajnos annyi könyvet kell elolvasnom, hogy nem tudom mikor kerül rá idő
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
... elolvastam. Összegészében szuper, nagyon tetszett. Részletekbe bele lehet kötni, meg persze miután egy trilógia első kötete, befejezés az nincs, de mint élmény, az egyik legjobb, amit az elmúlt 5 évben olvastam.
"We put all our politicians in prison as soon as they're elected." "Why?" "It saves time."
-
k.kristof
őstag
Szívesen És már gyűlnek a könyvek a 2017-es listára is, decemberig még bővülni fog mindkettő biztosan. Jövőre nagyjából ugyanekkor ezekből is lesz ajánlólista.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest