- eBay-es kütyük kis pénzért
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- Meggyi001: Áram nélkül....méltóság nélkül.....
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- gerner1
- Gurulunk, WAZE?!
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Tabletek, E-bookok Nyomtatók, szkennerek PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
Új hozzászólás Aktív témák
-
Bozek
nagyúr
Én elolvastam mindegyiket, bár a novelláskötetet nem fejeztem még be. Minden tiszteletem amúgy azoknak, akik ebből sorozatot csináltak. Nem egyszerű, hogy minden fejezet egy-egy személy szemszögéből mutatja be a történetet. És vannak olyan helyszínek, történetek a sorozatban, amikre a novelláskötet ad választ, anélkül nehéz behelyezni a sztoriba.
A RedShift7 sztori nem ilyen, ott nem ez a nézőpont van, csak maga a teljes történet emlékeztetett kicsit A Térség-re.
Az időben ugrás meg hát ilyen. Addig nem történt semmi. Már ha arra gondolsz, hogy a 6. könyv után jóval később folytatódik a történet.
-
Dinomano
őstag
-
Tyler Durden
addikt
-
tibaimp
nagyúr
-
gbors
nagyúr
-
Tyler Durden
addikt
-
Dinomano
őstag
-
Dinomano
őstag
-
Dinomano
őstag
Ha még meglesz, akkor lehet, lecsapok rá. Bár lehet, hogy kirúg az asszony, ha viszek haza megint könyvet.

Hádész - A száműzöttek világa becsapós könyv. A cím és a borító alapján egy post-apoc Mad Max szerű regényt képzeltem el. Ehelyett inkább sci-fi kémregénynek hat a mű. Utánaolvastam, az angolos álnév egy német szerzőt takar. Nem rossz "limonádé" kötet, kemény 160 oldal.
-
Dinomano
őstag
-
tibaimp
nagyúr
Šolaire: Én most olvasom, amit Cs1csó kolléga javasolt. Az utolsó kötetnél tartok, egyszerűen imádom. Hatalmas, izgalmas, fordulatos! Nagyon ajánlom. Most a Delta Vision árulja még, illetve én annó a Silverland oldalán vettem meg a teljes sorozatot egyben, még a kemény táblás változatokat.
-
Šolaire
veterán
-
Šolaire
veterán
-
Apollyon
Korrektor
JK Rowlingnak amúgy könnyebb volt, ha jól tévedek, egy interjújában azt mondta, hogy már az első könyv megírásakor tudta a befejezést.
Asszem ez az interjú, itt még fiatalabb, de szerintem nagyon elragadó hölgyemény.
-
Tyler Durden
addikt
-
Dinomano
őstag
-
Andris...
aktív tag
Stephen King-nek a befejezés sajnos nem az erőssége. Az Az is van vagy 900 oldal, imádtam, de a vége hatalmas csalódás. Nem értem, aki ilyen szinten tud történeteket kitalálni és elmesélni, hogy lehet ilyen gyenge a befejezésekben. De sajnos ezzel nem lehet mit kezdeni. Nekem nála mindig a hangulat a legvarázslatosabb.
-
doc
nagyúr
molyon 4.5 csillagot adtam neki, abszolut erdemes

-
elfelejtette
veterán
-
Narxis
nagyúr
-
ripla
addikt
A fentieken kívül, a teljesség igénye nélkül.
Greg Keyes - A tövis és a csont országai, ez emlékeim szerint high fantasy, de régen olvastam, kb. 10 éve, és azóta kijött a maradék 3 része is, szóval majd újra el kell kezdenem.
R. F. Kuang - Mákháború, ez kínai fantasy és nem a modern korban, még nem olvastam.
Nnedi Okorafor - A Halálmegvető, ez egy posztapokaliptikus afrikai történet, fantasy elemekkel.
S. A. Chakraborty - Dévábád trilógia, dzsinnekkel, tolvajokkal, 18-ik századi környezetben, minden ami egy keleti meséhez kell.
Veres Attila, neki nincs sok könyve még, de ami van azok mind nagyon nagyon jók, modern korban játszódó dark/urban fantasyt ír, egészen egyedi látásmóddal itt Magyarországon, és még így is elérte azt a szintet, hogy már angol nyelven is nyomják az egyik könyvét, úgyhogy nemzetközi sikereket is elkönyvelhet.
Glen Cook - A fekete sereg krónikái, ez egy viszonylag több könyvből álló fantasy regényfolyam, nagyon sokan szeretik, még ezt sem olvastam.
Nicholas Eames - A Wadon királyai és a Véres rózsa, egy trilógia első 2 könyve, a harmadik még nem jelent meg angolul sem, és a "W" nem elírás. Érdekessége, hogy hiába fantasy, tele van rockzenei utalásokkal.
Michael J. Sullivan, nos neki brutál sok könyve van és high fantasyt ír, olyasmi mint a Gyűrűk Ura. Riyria - krónikák, ami kapásból 6 könyv. Riyria - A kezdetek, ami 4 könyv. Az Első Birodalom legendái, ami megint 6 könyv. És ezek mind ugyanabban az univerzumban játszódnak. Az utolsó cím ami az alapokat adja meg, több ezer évvel a másik kettő előtt játszódik.
Richard Morgan - Ő egy igazi kakukktojás, írt fantasyt és scifit is. Előbbi a Hősöknek való vidék, ami megint egy igazi mocskos dark fantasy. Utóbbi meg a Valós halál és a folytatásai, amiből a Netflix is csinált élőszereplős sorozatot, az első évad kegyetlen jó, a többit elrontották ezzel az Anthony Mackie nevű antitálentummal, aki minden csak nem színész.
China Miéville - Ő is egy nagyon érdekes író. Úgy ír könyvet, hogy saját bevallása szerint sosem ír egyforma stílusban, maximum csak ha valaminek folytatást szán.
Tőle hatalmas élményem volt a Perdido pályaudvar, végállomás című könyve IS, ami leginkább olyan mintha a Star Warst összekevernénk a Starship Troopersel, és nyakon öntenénk egy kis Trónok Harca vibe-al. A többi könyvéről csak azért nem mondok semmit, mert tényleg ahány könyve, annyiféle stílus és történet, full zseni a fickó.
Amúgy legutóbb Keanu Reeves-el közösen írták A Máshol Könyve című könyvet, ami a BRZRKR képregény univerzumában játszódik.
R. J. Barker - A Megsebzett Birodalom, orgyilkosos fantasy, még nem olvastam.
V. E. Schwab - A mágia árnyalatai, gondolom a cím beszédes, ez is trilógia. Amúgy ő is egy olyan író, akinek már elég sok könyve megjelent magyarul, és a könyveit inkább egyfajta érdekes fantasy/népi hagyományok/folklór hangulat jellemzi. Neil Gaiman-hoz tudnám hasonlítani.
Lauren Beukes - Moxyland és Zoo City, urban fantasy mindkettő, egyedi látásmóddal.
Robert Holdstock - Mitágó erdő és a folytatása, a Lavondyss. Mítikus alapokon nyugvó fantasy, Angliában.
Django Wexler - Árnyháborúk, 5 darab könyv, Brian McClellanhez hasonlóan flintlock fantasy, azaz vannak benne lőfegyverek is.
Végül legyen egy scifi.
Ian McDonald - Luna trilógiája, amely már egy olyan világban játszódik, ahol százezeres kolónia és uralkodó családok népesítették be a Holdat. -
Narxis
nagyúr
-
doc
nagyúr
Hat nezd... a masodik resz kedden jelenik meg - angolul. Nem tudom mikor jon a magyar

Igen, uvolt a folytatasert, az utolso nehany oldal akkorat csavar az elotte levo 800-on mint egy Philip K Dick lezaras
Ettol meg a tortenet alapvetoen kerek, a felmerult nagy kerdesekre megkapod a valaszt, nem elt azzal az olcso trukkel hogy belenget mindent aztan majd valamikor a tizenhatodik konyvben kapsz valaszt is... Itt a 'nagy rejtelyek' kiderulnek, bar van amire nem teljesen kibontott reszletes valaszt kapsz, es maradnak az emberben boven kerdesek, de ez NEM az a krimi ahol nem aruljak el hogy ki a gyilkos 
Szerintem nyugodtan vagj bele, erdemes, en nagyon ritkan olvasok fantasyt, de ez nagyon betalalt.
MOD: az Agave azt mondja, 2026-ban jon magyarul a folytatas: [link] -
Bozek
nagyúr
"megvágott filmek, rossz szinkron, rossz képarány stb."
Megvágott filmek ugyan vannak, de nem annyira sok azért. Én pár film/sorozat esetében külföldi forrás alá raktam szinkront, de nem nagyon találkoztam problémával. Volt ugyan ilyen, de az utóbbi időben főleg kevés.
Rossz képaránnyal nem igen találkoztam, rossz szinkron meg szubjektív, kinek mi tetszik. Van A varázslók sorozat, ott például ismerősnek az HBO-s, nekem a SkyShowtime-os szinkron tetszik. A Modern családnál is volt 3 féle szinkron, abból a Comedy Central-os jött be, nem az HBO-s.
"ugye az is lassan átkerül a streaming csatornákra és sok kiváló ingyenes stream is van ahol nézni lehet egy mecset"
Ez pont ellentmondás, mert hiába kerül át streamingre, ha az emberek nem fizetnek, hanem az ingyenes streamet keresik. Utóbbihoz viszont kell a lineáris tévézés, mert különben nem lenne hozzá ingyenes stream, ha csak fizetős oldalak adnák és a tv nem.
Sportban meg ugye pont nem nagyon van reklám a tévében se, legalábbis Magyarországon. Külföldi streamben láttam már olyant, hogy F1-es mintára lekicsinyítették a focimeccset, hogy mellette mehessen egy reklám is. Az amerikai major sportok esetében meg aztán tele van reklámmal, csak legyen egy kis játékmegszakítás. Mondjuk fociba is lehetne reklámozni simán, amíg fetrengéssel húzzák az időt a játékosok.

-
Apollyon
Korrektor
A mai egésznapos tartalomfogyasztás gyakorlatilag teljesen lefáraszt mentálisan, semmit sem pihen az agyad, akkor sem ha a kanapén hevenyészel közben.
Az egyik, nem csak a könyv által javasolt megoldás, hogy néha unatkozz. Teremts olyan környezetet magad körül mindennap egy rövid időre, amikor semmilyen inger nem ér. Kapcsolj ki mindent, zene se szóljon, csak legyen csend.
A lényeg, hogy ne ébredéstől az esti elalvásig stimuláld az agyad. Mindennap meditáció. Eléggé alulértékelt, mindenkinek kellene meditálnia 1x legalább 15 percet. Kicsit kiszabadulni a konstans nyüzsgésből. -
ripla
addikt
-
tibaimp
nagyúr
-
tibaimp
nagyúr
Én meg egy baráti társasággal pár éve kezdtem el szerepjátékozni. Eleinte a Vampire rendszerét használtuk, majd a MAGUS világában barangoltunk, most meg Old Republic SW megy
. Fasza, csak még a meséléshez nem érzem a skill-t. 5-en vagyunk, a többiek szoktak mesélni, mármint kalandmesterkedni. -
doc
nagyúr
-
tibaimp
nagyúr
-
Dinomano
őstag
-
tibaimp
nagyúr
-
Kicker
őstag
-
doc
nagyúr
-
ripla
addikt
-
ripla
addikt
Csak azt furcsállom, hogy minden más kiadó ki tud adni 700-800-1000 oldalas könyveket is, egyben. A Delta erre nem képes, vagy nem akarja, mert rájöttek hogy így lehet a legjobban lehúzni az embereket. Ha nem 3 centis oldalsávokat hagynának, 500-as betűmérettel, akkor meg tudnák oldani. De talán még ezzel sem lenne akkora baj, ha nem 2 külön könyvként árulnák teljes áron. Szóval egy 5000 forintos könyv, náluk a kettészedett mivolta miatt cirka 9000 forintért megy, hangsúlyozom, technikailag 1 darab könyvről beszélünk. Na ez az, ami nálam maximálisan kiveri a biztosítékot.
Ezért van az, hogy csak és kizárólag akkor vásárolok náluk, amikor akciók vannak. A Malaza könyveket is így vettem, kb. 17.000 forintos kedvezménnyel.
Amúgy de, újra lett fordítva, a régi kiadást Fehér Fatime fordította, a Deltásat Sziklai István. -
Vitee
aktív tag
Nem, talan negyedeig, de nem is fogom, mar nem akarok befejezetlen tortenetekbe belefogni.
Megvolt a konyv polcon, de abbahagytam, egyszeruen nem akarok tenyleg olyat olvasni, aminek nem latom a veget.
- A szótlan tárgyak lassú szemlélése - ezt se olvastam el vegul, pedig polcos ez is.Sanderson mas, iszonyat termekeny iro, nala nem felek, hogy nem fog a vegere erni annak, amit eltervezett.
-
Mr K
őstag
Egyszer régen valami olyasmit olvastam a harmadik kötet kapcsán, hogy mivel már az első kötet elég magasra tette a lécet, az író kissé berezelt. (Nekem legalábbis valami ilyesmi maradt meg.) Amúgy az A szél neve kb. az első (publikált) regénye, és ahogy néztem azóta sem alkotott valami sokat.
-
doc
nagyúr
-
Dinomano
őstag
Hyperion-t érdemes elolvasni úgy, hogy csak azt olvasom el? (Az új borító semmilyen lett, nekem sem akadna meg a könyvön a szemem, ha itt nem tudnék róla, általatok.)
Nemrég elolvastam/megnézegettem Cormack McCarthy: Az Út-ból készült képregényt. Nagyon művészi és szép album (12.000 Ft felett!). A filmet anno láttam. Kedvet kaptam a könyvhöz. Ezenkívül megrendeltem (de jó könyvtárosnak lenni!) Cixin Liu: Vándorló föld c. novelláskötetét. Az kerül majd sorra. (Közben parkolópályán, de elkezdtem olvasni: Pohl-Átjáró valamint Le Guin: Szigetvilág varázslója.)
Szerintem a Xenogenezis-t elengedem, az elsőt elolvastam, de már első kötet vége nem tetszett.
Le Guin: Égi eszterga egész érdekes volt, közepénél szenvedtem vele picit. Nem kimagasló, de olvasás után még napokig a fejemben volt "háttérzöngének" a könyv.
Vének háborújából is az elsőt elolvasom... Nagyon jónak kell lennie könyvsorozatnak, hogy érdekeljen. Egyelőre a régi kimaradt galaktiká-s sci-fik kerülnek sorra, pár újjal.
(Mass Effect könyvekről mi a vélemény? Egyedül Megtorlás van meg otthon. Mennyi jelent meg kis hazánkban? Három?)
(Nemrég vettem Uncharted és Deus Ex regényt is, ha már franchise-könyveket említettem.) -
gbors
nagyúr
-
Anonymusxx
senior tag
-
Dinomano
őstag
-
I02S3F
addikt
-
I02S3F
addikt
-
Anonymusxx
senior tag
-
rjg
őstag
-
rjg
őstag
-
elfelejtette
veterán
-
tibaimp
nagyúr
-
Kergeboci
aktív tag
-
Dinomano
őstag
Könyvtáros vagyok, az az a sorozat, ami sajnos nincs meg végig az állományban.
Ami még hosszú sorozat volt, ha valaki a '90-es évek elejéről emlékszik rá, a "Jéghegyek népe".
(Én is moly-ról tájékozódom, ott a sorozatok is rendesen jelölve vannak + jók az olvasói vélemények.)Az én listám (ha már mindenki listázik):
Sötétség balkeze (elkezdtem)
Mélyállomás
Yan játékmesterei
Majd ha az orion felszáll
Sheenard: Városalapítók
Martin: Álomdalok 1-2 (Elég béna szedése van, apró betű, kb. nincs margó, lapszéléig írva van a szöveg (analóg RAR tömörítés
), és vaskos kötetek.)
Martin: Lázálom
Égi eszterga
Majipoor 3 kötet
Valis
John Varley: TitánKözben olvasok képregényeket (1984, Királyok és keresztek, Murena).
Különböző szerzők Gulagos és náci táboros visszaemlékezéseit, valamint kozmológiával kapcsolatos könyveket. (pl. "Talentum tudományos könyvtár" sorozatból.)Ami folyamatban van: Elhagyatottság szigetei valamint Robert Sheethalertől az "Egy egész élet". (Első 60 oldal eléggé lehúzta tegnap a hangulatom.)
(Ha valaki olvasta a sci-fiket, akkor megírhatná, hogy mi az ami tetszett, jó; mi az ami kevésbé jött be. A lista az otthon, polcon várakozó könyvekből készült.)
(Még a Pohl: Átjárót, és folytatásait sem olvastam. Azok mennyire jók?)
-
elfelejtette
veterán
-
Kergeboci
aktív tag
-
Kergeboci
aktív tag
Igen, a masodikat annyira elveztem, hogy miatta ujra elovettem az elso reszt, ugyhogy valojaban 1egesz2/3szor olvastam el a triologiat egyhuzamban. Ilyent se nagyon csinaltam meg eddig. A harmadikban foleg a leptekek amik tetszettek (nagyon kinyilt a vilag), de a kisebb lepteku szemelyes tortenetek es maga a foszereplovel azert mar inkabb voltak bajaim. De majd azt a reszt is ujrazom egyszer.
-
Kergeboci
aktív tag
Szerk. : marmint #8026 ra reagalva csak este van
Minden tiszteletem. En meg sem merem mondani, de boven 20 alatt. A csekely listarol viszont legalabb 3 konyv a Harom test konyvsorozat volt, ami eleg sok idot elvett.
Ellenben 68 filmet vegeztem ki, ebbol 32ot moziban (es meg ez is a terv alatt van) . Nem igazan egymas elol vettek el az idot, csupan csak mas kapott nagyobb fokuszt. -
tibaimp
nagyúr
-
elessar
tag
-
tibaimp
nagyúr
-
tibaimp
nagyúr
-
Andris...
aktív tag
Nem tudom. Gondolom, szabadidő függvénye, meg emberfüggő. Én például szerintem lassan olvasok. Nem "darálom" le a könyveket rohamtempóban.
Nem számoltam még meg, átlag egy év alatt mennyit olvastam el. Ez az 50-60-70 sok vagy kevés? A bakancslistámhoz képest például kevés. Ha egy szerző megtetszik, akkor A-tól Z-ig mindent elolvasok tőle. És ha mondjuk olyan életműve van, mint egy King-nek, Asimov-nak, Dick-nek, Koontz-nak, akkor le tudok ragadni jó időre. És ez egy darab író a millióból.
-
niof
veterán
-
Dinomano
őstag
Igen, elhiszem, de én már megmaradok a régi SF-nél. '80-as, '90-es években voltam gyerek/fiatal. Valahogy az akkor (vagy korábban) íródottak jönnek be.
(Az öreg Asimov volt zseniális, hogy egy huszárvágással egybeszőtte szinte az összes regényét, pedig ő nem gondolkodott akkor még külön asimovi univerzumban.)
-
Egon
nagyúr
-
Egon
nagyúr
-
tibaimp
nagyúr
-
V.Stryker
nagyúr
-
Dinomano
őstag
-
Rigormortiis
veterán
-
gbors
nagyúr
-
tibaimp
nagyúr
-
Dinomano
őstag
-
Oldman2
nagyúr
-
Oldman2
nagyúr
-
-igu-
veterán
-
gbors
nagyúr
Igen, rotoscoping. Vizuálisan nagyon érdekes lett, de nekem nem túlzottan tetszett filmként (pedig Linklatert csípem).
-
gbors
nagyúr
-
niof
veterán
Nekem a Steve Perry féle Alien könyvek anno még bejöttek. Aztán más nem nagyon...
-
niof
veterán
Hát, ebben annyira nem vagyok biztos. Jó, nem akkora nagy univerzum, mint a Dűne, de az Alien világából pl. elég sok könyv született, és amiket én olvastam, finoman fogalmazva is felemás véleménnyel voltam róluk, így abba is hagytam. OK, a stílus is más, de szerintem érthető, mire gondolok.
-
Dinomano
őstag
-
tibaimp
nagyúr
-
tibaimp
nagyúr
-
niof
veterán
-
k.kristof
őstag
A Caladan-trilógiának még csak az első részét olvastam, de abszolút feleslegesnek érzem. Nem ad hozzá semmit a karakterekhez, amiket nem írtak már meg Herbert örökségét ezerszer meggyalázva, nincs semmilyen feszültség, nem tudsz izgulni a szereplőkért, mert tudod, hogy úgyis túlélnek mindent, hiszen ott kell lenniük a Dűnében.
Plusz ott van, amit Kergeboci is írt, hogy szinte oldalanként a szádba rágják, hogy Leto herceg milyen becsületes, meg mi minden történt addog, a haját tépi tőle az ember.
-
niof
veterán
-
Kergeboci
aktív tag
ha egy dologról beszélünk, akkor azon én is kiakadtam. Konkrétan minden 50. oldalon elismételte, mi történt azelőtt. Ez 6 db 500 oldalas könyv esetén (nem csak az előzményekben, de a folytatásokban is), nem hogy idegesítő, de egyszerűen megengedhetetlen.
(mintha ők is tudták volna, hogy vontatott amit írnak, és az olvasok nagy része le fogja tenni hetekre a könyveket.
Elnézést, én most fejeztem be sok-sok-sok év után a folytatásokat, és kicsit még mély a seb. Az előzményekkel egész jól elvoltam, de azzal nem békültem ki, hogy kvázi a folytatások nem az eredeti sorozatot folytatták (igaz, azt szerintem már maga Frank Herbert is elszúrta az Istencsászárával kezdve), hanem az előzményeket, csak az eredeti sorozat szereplőivel (konkrétan a régiekkel és az újakkal együtt) .. ez a feleslegesen visszahozott régiek sem nyerték el a tetszésemet, bár igazából felüdélés volt a z egy "évadnyi" maszatolás a semmiben a nemhajón, majd egy "évadnyi" visszajön az Örökelme szerencsétlenkedés mellett -
Dinomano
őstag
-
niof
veterán
A Szilmarilok elvileg egy afféle eredettörténet, vagy előzmény. Azzal kezdeném inkább.
Ilyenekre gondoltam, mint az Elveszett mesék könyve 1-2; Elveszett út; Befejezetlen regék Númenorról és Középföldéről; A homály visszatér; Vasudvard árulása; Númenor bukása; Gondolin bukása. A Hobbit egy meglehetősen rövid könyv, úgy tudom, és ugye a Gyűrűk ura előtt játszódik. -
doc
nagyúr
-
doc
nagyúr
-
Dinomano
őstag
Az alábbiakban Wayward Pines spoiler jön, úgyhogy ne olvassa tovább, aki nem akarja:
A sorozat szerint a vége felé lelepleződik, hogy miért épült és mi a város; azt hiszem, be is törtek a zombik/szörnyek vagy mik. A második évadban meg megint odakeveredik ("felélesztődnek") valakik; de ugye a néző már tudja a csavart. Nem tudom, milyen lehet a második évad, rá kellene néznem valami kritikára... -
Dinomano
őstag
-
Apollyon
Korrektor
Bár nincs ott a címkék között, ezért spoilerbe rakom inkább: science-fiction. A technoblabla rész szerintem mindegy, itt úgysem ez a lényeg. Erről jut eszembe viszont, hogy bár nem erős könyv ez sem (nekem az egyik örök kedvencem), de engem anno tizenévesen (jó rég
) ez indított el az olvasás útján:
Bogáti Péter: Az utolsó ember
Ez is egy posztapok. könyv, a technikai háttérbe (logikába) itt is erősen bele lehetne kötni. De itt sem ez a lényeg, hanem a hangulat, meg azok a kalandok amiket átél a karakter. -
Tigerclaw
nagyúr
-
thesound
addikt
-
doc
nagyúr
Talan pont itt lejjebb emlegettem nemreg azt a blogposztot ami nagyon reszletesen, osszegekkel egyutt leirja hogy mi mennyibe kerul a konyvkiadasban. A nyomdai koltseg nagy, de azert kozel sem a legnagyobb resze a teljes koltsegnek.
Alapbol az e-book nem sokkal olcsobb mint a papir (reszben ugye a rekorder 27% AFA-nak koszonhetoen), viszont sokkal konnyebben/gyakrabban talalni akciokat hozza, en dibookon teljes aron talan ha minden huszadik konyvet veszem
Sot, most hogy mar lehet elorendelni, valoszinuleg tobbet nem is fogok. Tegnap vettem meg az Antianyag bluest, ez a kiadonal kozvetlenul 3584 HUF papirkonyvkent, a dibookon elorendelve 2235 HUF volt.
Persze ha nem ragaszkodna a kormany gorcsosen ahhoz a plusz par fillerhez es az e-bookon is 5% lenne az AFA, akkor majdnem 400 forinttal olcsobb lett volna, a papirnak a fele... -
doc
nagyúr
-
tibaimp
nagyúr
-
tibaimp
nagyúr
Új hozzászólás Aktív témák
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Tabletek, E-bookok Nyomtatók, szkennerek PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
- Már megint variál a Samsung az Ultrával!
- Jövedelem
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Robot fűnyírók
- Ne késd le a határidőt! (Secure Boot 2026)
- Projektor topic
- Milyen széket vegyek?
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Gyúrósok ide!
- További aktív témák...
- GOPRO Hero 11 BLACK - 5.3k akciókamera +tartozékok
- Xiaomi Redmi Note 15T 12/256Gb ezüstszürke hibátlan
- Magyar! LENOVO 15.6" iPS 144Hz 300nits - RTX4060-8 / 24 / 512GB, i5-13450, WiFi6ax, GARANCIA 2027-05
- X1 Carbon Gen9 14" 4K+ IPS i7-1185G7 32GB 256GB NVMe ujjlolv IR kam gar
- Thinkpad X13 Gen4 13.3" FHD+ IPS i7-1365U 16GB 512GB NVMe magyar vbill gar
- Új és használt laptopok , üzletitől a gamerig , kedvező áron. Garanciával !
- Apple iPhone 16 Pro 128GB Black Titanium Karcmentes állapot 91% akkumulátor
- Hp USB-C/Thunderbolt 3 dokkolók: USB-C Universal, G2, G4, G5, Hp Elite/Zbook- Thunderbolt 4 G4
- Xiaomi Redmi Note 14 Pro 256GB,Újszerű,Adatkabel,12 hónap garanciával
- Honor Magic8 Lite 512GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

Most legutóbb 55 darab Alien/AvP/Predator könyv volt. Hozzáteszem, kicsit már untam a végére.

Pár könyvet olvastam csak Káosz szava, Worluk átka, Harc az Éj kövéért szóval van mit bepótolni.

Mocsok egy nép.....
, de mindenesetre köszi