Hirdetés
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- ricsi99: 6. Genes alaplap tündöklése kontra MS/Zintel korlátozásai
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Luck Dragon: MárkaLánc
- talmida: My Art II.
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- hcl: Olympus E-PL1 nyomozás
Új hozzászólás Aktív témák
-
Nem tudom, így 6 év elmúltával aktuális-e még a Lars Kepler-kérdés
, de miután idén olvastam pár könyvet a szerzőtől (ill. szerzőpárostól), írok róluk pár sort.Számomra kicsit rosszul indult a Joona Linna-sorozat első regénye (A hipnotizőr), mert erősen tőmondatos stílust használ, ami nekem alapból nem tetszik. Ezzel együtt érdekesen vezette fel az alapszituációt, ezért mentem vele tovább, és végső soron érdemes volt. Az jellegzetes elsőkönyves (kisebb) bukdácsolások mellett megjelentek benne a szerző(páros) bontakozó erősségei is - a remekül összerakott és bemutatott karakterek, ill. a nagyon érzékletesen és átélhetően megrajzolt szituációk. A konkrét bűnügyi szál rendben volt, kicsit talán túl volt tekerve, de nem vészesen, és a kezdeti "mostakkormiaf***omvan" útkeresés után (ez pozitívum!) elég jól sikerült ellentmondás-mentesíteni is. Szóval ígéretes első könyv.
A második könyv (A Paganini-szerződés) ezt a vonalat vitte tovább, kb. minden téren javult, a kezdő szerzőkre jellemző hibák nagy része eltűnt, és összességében élvezetesebb volt, mint az egyébként szintén jó első. Csak ez a rohadt tőmondatos csapkodás ne lenne
És akkor az utoljára (és lehet, hogy utolsónak) olvasott Tűz tanúja. Ennek a könyvnek észrevehetően magasabb a kedveltsége pl. a molyon, engem viszont kiakasztott. Annyira rámentek a szerzők a pattogásra és az akcióra, hogy az 20 oldal után már fárasztó volt és unalmas, eközben az első két könyv fő erősségei ezt jelentősen megszenvedték, sokkal fércesebbnek hat az egész. A valósághoz való viszony is sokkal vékonyabb jégen táncol, néhány nagy és jópár kicsi dolognál kell az olvasónak a "na jó, egye fene, elhiszem, hogy ez így is lehetett" mantrához folyamodni. Extraként beleraktak egy láthatóan több könyvön átnyúlni tervezett elemet, ami botrányosan rossz, és az egész könyv a legócskább típusú sorozatos cliffhangerrel zárul. Asszem a folytatásokat hagyom is a fenébe
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Asus ROG Scar 18 - RTX 5090 - 64GB Ram 2x2TB SSD
- Bomba ár! Dell Vostro 5620 - i5-1240P I 8GB I 256SSD I 16" WUXGA I Cam I W11 I Garancia!
- Bomba ár! Dell Vostro 15 3515 - Ryzen 5 I 8GB I 256SSD I 15,6" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- Bomba ár! Lenovo IdeaPad V110 - i5-6GEN I 8GB I 128SSD I 15,6" HD I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- Bomba ár! HP Pavilion 15 - i5-4GEN I 8GB I 750GB I 15,6" HD Touch I Cam I W10 I Garancia!
- HP EliteBook 840 G7 i5-10210U 16GB 512GB FHD 400nit 1 év garancia
- Apple Mac mini M1 2020 - 16GB/256GB SSD - Erősebb verzió! - Szép/Megkímélt állapotban
- BESZÁMÍTÁS! Asus TUF Gaming OC RTX 3080 10GB videókártya garanciával hibátlan működéssel
- AKCIÓ! Intel Core i7 4790 4 mag 8 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Eladó Apple iPhone Xr 64GB piros / 12 hó jótállás
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
, de miután idén olvastam pár könyvet a szerzőtől (ill. szerzőpárostól), írok róluk pár sort.