Hirdetés
- Drive! - Az utolsó gurulás idén a Quadrifoglio-val
- Szólánc.
- Digitális Állampolgárság Program
- Windows 11 - HP Pavilion – 15 cc516nh (2LE41EA) laptopon Intel I3-7100U TPM2.0
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Asszociációs játék. :)
- Mindent a StreamSharkról!
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Garasoskodás
Új hozzászólás Aktív témák
-
tibaimp
nagyúr
válasz Dinomano #7897 üzenetére
Így van! A 2007-es filmet láttam Frank Darabont rendezésével, az komoly!
Állítólag King meg akarta változtatni a novella végét, ezért szeretném elolvasni az eredeti novellát.A tehén egy bonyolult állat, de ÉN megfejtem...| 2016-tól az tuti, hogy az angyalok is esznek babot...
-
-igu-
addikt
válasz Dinomano #7879 üzenetére
Amazonas kornyeke: Molnar Gabor konyvei
[ Szerkesztve ]
A Bretagne-félsziget meredek ormai alatt Otthont találnak kóbor csikóhalak. /Mesterem
-
-igu-
addikt
válasz Dinomano #7858 üzenetére
A napokban fejeztem be Honore de Balzac: A szamarbor cimu konyvet.
A mu 1831-ben irodott, a magyar forditas (Harsanyi Kalman munkaja) 1913-ben kerult kiadasra.
Mit ne mondjak, majdnem feladtam az elejen: amikor hosunk beter abba az antik uzletbe, ahol felleli a cimbeli targyat, a kinalat bemutatasa hosszu oldalakon (10+) folyt az alabbi stilusban:
"Mintha valami nagyon tanulságos, bölcs szándékkal összehordott szemétdomb lett volna, hol nem hiányzik még az indián békepipa, szerálybeli aranyhimes, kampós orru zöld papucs, mór jatagán és tatár bálvány sem. Ott volt minden, a cifra sallangos pipaszurkálós paraszt-kostöktől a papi áldoztatókehelyig, a trón biborvánkosáig. Ezek a fonákul együvéhalmozott csoportozatok, a különböző fényvetődés és a tarka-barka zürzavarban ezerféleképpen változó reflexsugarak hatása alatt szüntelenül más-más képet öltve, valósággal éltek. A hallucináló fül mintha elfojtott kiáltásokat, az elfogult lélek befejezetlen drámákat, a szem pedig az élet még ki nem lobbant sugarait vélte volna észrevenni.
A mindenüvé befészkelődő porréteg végre, mely könnyü fátyolát az egész lomtáron végigteregette, még festőibb külsőt kölcsönzött a végnélküli, egymásba kuszálódó körvonalaknak."
Ha valakinek megjott a kedve a muhoz, a Magyar Elektronikus Konyvtarban fellelheto.A Bretagne-félsziget meredek ormai alatt Otthont találnak kóbor csikóhalak. /Mesterem
-
doc
nagyúr
válasz Dinomano #7858 üzenetére
Tinikoromban en is ketpofara zabaltam. Az Alapitvany-szeriat mar felnottkoromban, jo nagy laggal, olyan 15 eve olvastam. Nem volt rossz, de NAGYON erezni rajta hogy ez bizony egy masik korszak produktuma Szerintem pont ezert az Apple TV sorozat sokkal emeszthetobb mai szemmel, sok szempontbol jol tettek hogy alaposan hozzanyultak a sztorihoz, ami tenyleg nem volt abban a formaban igazan kepernyokepes. Az mas kerdes hogy HOGYAN sikerult a feldolgozas (a masodik evad jobb mint az elso).
-
doc
nagyúr
válasz Dinomano #7855 üzenetére
En is pont igy vagyok vele. Elkepeszto erdemei vannak, kb egy "orok" regeny, de azert mai szemmel tenyleg elegge so-so. Ugyanazt erzem vele kapcsolatban is mint amit Asimovnal, hogy a maga idejeben ez elkepeszto atombomba volt, viszont manapsag mar tenyleg tobbet szamit az hogy mit tett le AKKOR az asztalra, mint az hogy onmagaban vizsgalva mennyire jo.
-
nagyúr
válasz Dinomano #7855 üzenetére
Nem kövezünk meg (manapság már a kő is rohadt drága ), de a Lord of the Rings teljesen jól van megírva. Szó se róla, nem egy akció-orientált valami, én pont ezért nem is lelkesedem túlzottan a Peter Jackson-féle filmekért.
Igen, a regény elejét Réz Ádám fordította, ill. ami még fontosabb, hogy a nevezéktant ő rakta le, Göncz Árpád azzal dolgozott tovább. A Hobbitot megint más fordította, úgyhogy ott van egy csomó inkonzisztencia."We put all our politicians in prison as soon as they're elected." "Why?" "It saves time."
-
k.kristof
őstag
válasz Dinomano #7828 üzenetére
A Caladan-trilógiának még csak az első részét olvastam, de egyáltalán nem értem a éltjogosultságát. Szinte közvetlenül a Dűne eseményei előtt játszódik, szóval miért kellene izgulnom azon, hogy Leto túléli-e a könyvet, Jessicát visszarendeli-e a Bene Gesserit, amikor tudjuk, hogy nem? Új Dűne olvasók persze lehetnek, de szerintem a többségnek van már valamennyi tudása a világról, amikor belevág egy ilyen előzménybe.
-
Cs1csó
félisten
válasz Dinomano #7828 üzenetére
A Gyűrűk Ura trilógiánál mondták a készítők (a forgatókönyvírók fran Walsh és Philippa Boyens) hogy amikor egy "kardozós, harcolós" részhez értek annyit írtak:
(nem pontosan idézem, régen láttam ez az extrákban volt benne)"harc"
Mert tudták, hogy Peter Jackson script nélkül is összedobja a világ legjobb csatajelenetét.
Lehet itt is volt valami munkamegosztás. Mindenképpen érdekes. DE sokadjára írom: nekem sok pluszt adott főleg az első trilógia a Dűne Legendái.
-
Schafranek
tag
válasz Dinomano #7817 üzenetére
Nagyon szép állapotban maradtak meg a színek is - öröm forgatni és olvasni a magyarázó szöveget, még annak is, aki nem vallásos.
Megvan hozzá a tok és a 32 oldalas kisérő füzet is, szintén jó állapotban.Valóban, ez nem a teljes mű, hiszen a 2 kötet 1492 oldal, amelynek a reprodukálása ilyen méretben és minőségben nagyon költséges lett volna. Ez a velúrkötéses kötet, az illusztrált 108 oldalt tartalmazza, a hozzá tartozó magyarázó szöveggel. Mérete egyezik az eredetivel: 32 x 45 cm és 4 kg a tömege, tehát méretes darab.
Ha már pénz: a tok hátulján rajta van az eredeti ár, ami anno 4500 ft. volt. 1988-ban az átlagkereset 9000 ft körül alakult, tehát baromi drága könyv volt annak idején. Szerintem emiatt inkább a gyűjtök és a könyvtárak vásárolták.
Nagyon sajnálom, hogy ez az értékes hazai ritkaság nem nálunk van.Sajnos a Voynich kéziratot nem tudtam megrendelni emberi áron. Talán később.
[ Szerkesztve ]
Otium est pulvinar diaboli.
-
Apollyon
Korrektor
válasz Dinomano #7773 üzenetére
Na én is végeztem a Metró trilógiával. Így már jobban értem a véleményed. Azt hiszem én is elengedem ezt az univerzumot.
De maradok az írónál még, most jelent meg az új könyve magyarul, már olvasom is...#1) Respect the privacy of others. #2) Think before you type. #3) With great power comes great responsibility.
-
Apollyon
Korrektor
válasz Dinomano #7770 üzenetére
Igen, a feketék... szakadtam ezen a fordításon.
Jópár éve amúgy belenéztem a metro 2033 végigjátszásba, de inkább csak a végét, és a végén voltak a feketék, hogy ők is csak élőlények akik akarnak élni stb, ilyen happy end szerű valami rémlik, totál más volt a könyv, az biztos. Azóta a vonatozós játékba is belenéztem, hát az totál más, valóban. Nincs is fent sugárzás meg ilyenek, totál stalker kópia. A sztori nekem tetszik egyébként, kb. 7. fejezetnél vagyok 2035-ben, valóban más a hangulata mint az első könyvnek,
Az író lezárta és nem foglalkozik többet már ezzel a világgal, de ahogy láttam van egy rakat más Metró könyv is más íróktól, de csak oroszul és lengyelül. Valaki olvasott már ezekből?paranormál nem sok történt eddig, igazából semmi. #1) Respect the privacy of others. #2) Think before you type. #3) With great power comes great responsibility.
-
tag
válasz Dinomano #7678 üzenetére
én Harry Harrisontól csak a Bill, a Galagtika hősét és a Halálvilágot olvastam csak,. Egyik sem az a tipikus scifi, mindkettő nagyon szerzői, sajátos, az író kifejezetten szemléletesen tud leírni bármiféle őrült agyatlanságot, képest lefesteni elképzelhetetlen életképeket, szituációkat, úgyhogy gondolom a stílusa megmaradt a többi regényeire is.
Az általános vélemények elég vegyesek a Helyet! Helyet-re, de hát a puding próbája..Az eredeti kérdéshez bezzeg hozzászólni nem tudok, szégyenszemre az írót sem ismertem eddig
[ Szerkesztve ]
Os iusti meditabitur sapientiam et lingua eius loquetur iudicium - Az Igazság ajka bölcsességet kell hordozzon, és a nyelve ítéletet kell szóljon. -- http://egyatucatbol.blog.hu/ --
-
leslieke
Jómunkásember
-
leslieke
Jómunkásember
válasz Dinomano #7664 üzenetére
LLL csak évi két könyvet ad ki, és ő szakmailag rendben van, a könyveiben leírtakkal tisztábban van,, mert ért hozzá. Más kérdés, hogy bevallottan ugyanabban a stílusban ír már 30 éve.
Őt nem tennem Nemerével egy kategóriába.A sörben az a jó, hogy legyél bárhol a világon, kizárólag az első háromnak fáj az ára!
-
k.kristof
őstag
válasz Dinomano #7666 üzenetére
Nekem egy nagy megdöbbenés volt, amikor pár éve rájöttem, hogy az általános iskolában annak idején a bizonyítványhoz kapott Micimackó autója könyvet is ő írta, álnéven. Amúgy érthető az álnév, én sem mosnám össze a történelmi regényeket és ismeretterjesztőket az erotikus ponyvával, amit szintén ír (milyen műfajban nem alkot vajon?).
-
Cs1csó
félisten
válasz Dinomano #7637 üzenetére
Nekem az is "felsejlett" hogy nagyon magának akarta a fia megtartani a jogokat hogy ő folytathassa vagy épp az előzményeket megírja de legalább arra rájött, hogy kevés ehhez egyedül és szerzett egy írótársat.
Megjegyzem sokkal jobb lett volna NEKÜNK, ha a Dűne világához szabad hozzáférést adott volna másoknak tetszés szerint. Valószínüleg sokkal jobb írók, nívósabb sorozatokat írtak volna és színesebbé is tették volna a Dűne univerzumot. -
tag
válasz Dinomano #7613 üzenetére
A folytatások mik pontosan?
Az előzmények (buttleri, gépírtó, corrini csata) és a három ház könyvek után, megírták a két befejező részt is, a Káptalanházat folytatva, A Dűne vadászai és A Dűne homokférgei néven.
E kettőre (is) céloztam (bár én már az Eretnekei és a Káptalanházzal sem vagyok kibékülve, de azokat még Frank Herbert írta)
[ Szerkesztve ]
Os iusti meditabitur sapientiam et lingua eius loquetur iudicium - Az Igazság ajka bölcsességet kell hordozzon, és a nyelve ítéletet kell szóljon. -- http://egyatucatbol.blog.hu/ --
-
Bozek
nagyúr
válasz Dinomano #7544 üzenetére
Fogalmam sincs, szerintem én azt nem vettem meg. Van amúgy pár csak sci-fi novelláskötet. Pl.: [link] [link] [link]
De ezek csak a válogatások, rendgeteg novelláskötet létezik. Philip K. Dick is sokat kiadott, de Ken Liu, Ray Bradbury is ott van és még sorolhatnám.
[ Szerkesztve ]
-
tibaimp
nagyúr
válasz Dinomano #7516 üzenetére
Én ezekből csak keveset olvastam még, az AvP-et illetve pár Alien-t, csak megvettem, és majd rájuk kerül a sor, egyszer csak...
Csak tipp: ha elárulsz dolgokat könyvekből, tedd be SPOILER gomb alá!
A tehén egy bonyolult állat, de ÉN megfejtem...| 2016-tól az tuti, hogy az angyalok is esznek babot...
-
tibaimp
nagyúr
válasz Dinomano #7508 üzenetére
Nekem ezek az Alien-Predator-AvP könyveim vannak, elméletileg az összes, ami itthon megjelent a mai napig, és már cselekmény időrendi sorrendben is van téve a moly ajánlása szerint:
[ Szerkesztve ]
A tehén egy bonyolult állat, de ÉN megfejtem...| 2016-tól az tuti, hogy az angyalok is esznek babot...
-
tibaimp
nagyúr
válasz Dinomano #7507 üzenetére
Én imádok olvasni, úgyhogy elfogultan azt javaslom, hogy olvasd el az egész sorozatot is, mert van bőven eltérés a sorozat és a könyv között is, csak egy példa, ezzel sokat nem árulok el, de azért spoiler mögé teszem:
Alex nem hal meg a könyvekben, nem is értem miért kellett a sorozatban meghalnia! De, igen az utolsó 3 könyvet kell elolvasnod ahhoz (Perszepolisz felemelkedése, Tiamat dühe, Leviatán bukása), hogy a szál tovább menjen, például megtudd, mi lett Cara és tesója Xan, sorsa a Laconi-án, stb....
Illetve a Perszepolisz felemelkedése könyvben rögtön az első mondattól padlót fogsz...A tehén egy bonyolult állat, de ÉN megfejtem...| 2016-tól az tuti, hogy az angyalok is esznek babot...
-
doc
nagyúr
válasz Dinomano #7471 üzenetére
a Robotot nem olvastam, az ET2-t annak idejen tobbszor is, erdekes es nem is hosszu. Multkor egy podcastben mondta valaki hogy o jobban szereti mint az elso reszt (a filmet)
Zsoldos Peter megvolt? Foleg a Viking visszater/Tavoli tuz lehet erdekes.
Szoci blokkbol scifinek ajanlom meg Lemet, vannak nagyon jo regenyei. -
tag
válasz Dinomano #7463 üzenetére
Nem orosz, de nagyon felfedezős (csak nem nagyon megmagyarázós), és amúgy is jön belőle Villeneuve által készített film:
Arthur C. Clarke - Randevú a RámávalOrosz, de nem felfedezős:
Szergej Sznyegov - IstenemberekA Piknik az árokpartont meg nem linkelem, azt gondolom csak ismered.
-
tibaimp
nagyúr
válasz Dinomano #7468 üzenetére
Gyanítom, hogy az utolsó 3 könyvet kellene elolvasnod, de ez még nem tuti, mert én magam sem végeztem egyikkel sem. A sorozatól is a 6. évad 6 része még hátra van, mert előbb a könyveket akartam befejezni, csak utána megnézni a sorozatot, de ne mondj semmit, mert nem akarok spoiler-t .
-
tibaimp
nagyúr
válasz Dinomano #7464 üzenetére
Én még a sorozattal nem végeztem, de az utolsó könyvből még olyan ~200 oldal van már csak hátra. Szóval, ha érdekel a sztori vége, érdemes elolvasni a könyveket is, nagyon ajánlom.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Politika
- Path of Exile 2
- TCL LCD és LED TV-k
- Stellar Blade
- Intel Core i3 / i5 / i7 4xxx "Haswell" és "Haswell Refresh / Devil's Canyon" (LGA1150)
- Világ Ninjái és Kódfejtői, egyesüljetek!
- Milyen SSD-t vegyek?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen videókártyát?
- Ötletek, javaslatok, hogy még jobb legyen a PH! lapcsalád
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest