Hirdetés
- Asszociációs játék. :)
- Szólánc.
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- A gyerekem "tartalmat gyárt". Mit tegyek?
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Milyen mosógépet vegyek?
- Évente csak egyszer látod! 11 11 11 11 11
- Android másképp: Lineage OS és társai
- A legolcsóbb gamer laptop RTX 4060-al.
Új hozzászólás Aktív témák
-
tibaimp
nagyúr
válasz Dinomano #7464 üzenetére
Én még a sorozattal nem végeztem, de az utolsó könyvből még olyan ~200 oldal van már csak hátra. Szóval, ha érdekel a sztori vége, érdemes elolvasni a könyveket is, nagyon ajánlom.
A tehén egy bonyolult állat, de ÉN megfejtem...| 2016-tól az tuti, hogy az angyalok is esznek babot...
-
tibaimp
nagyúr
válasz Dinomano #7468 üzenetére
Gyanítom, hogy az utolsó 3 könyvet kellene elolvasnod, de ez még nem tuti, mert én magam sem végeztem egyikkel sem. A sorozatól is a 6. évad 6 része még hátra van, mert előbb a könyveket akartam befejezni, csak utána megnézni a sorozatot, de ne mondj semmit, mert nem akarok spoiler-t .
A tehén egy bonyolult állat, de ÉN megfejtem...| 2016-tól az tuti, hogy az angyalok is esznek babot...
-
tag
válasz Dinomano #7463 üzenetére
Nem orosz, de nagyon felfedezős (csak nem nagyon megmagyarázós), és amúgy is jön belőle Villeneuve által készített film:
Arthur C. Clarke - Randevú a RámávalOrosz, de nem felfedezős:
Szergej Sznyegov - IstenemberekA Piknik az árokpartont meg nem linkelem, azt gondolom csak ismered.
Os iusti meditabitur sapientiam et lingua eius loquetur iudicium - Az Igazság ajka bölcsességet kell hordozzon, és a nyelve ítéletet kell szóljon. -- http://egyatucatbol.blog.hu/ --
-
doc
nagyúr
válasz Dinomano #7471 üzenetére
a Robotot nem olvastam, az ET2-t annak idejen tobbszor is, erdekes es nem is hosszu. Multkor egy podcastben mondta valaki hogy o jobban szereti mint az elso reszt (a filmet)
Zsoldos Peter megvolt? Foleg a Viking visszater/Tavoli tuz lehet erdekes.
Szoci blokkbol scifinek ajanlom meg Lemet, vannak nagyon jo regenyei. -
tibaimp
nagyúr
válasz Dinomano #7507 üzenetére
Én imádok olvasni, úgyhogy elfogultan azt javaslom, hogy olvasd el az egész sorozatot is, mert van bőven eltérés a sorozat és a könyv között is, csak egy példa, ezzel sokat nem árulok el, de azért spoiler mögé teszem:
Alex nem hal meg a könyvekben, nem is értem miért kellett a sorozatban meghalnia! De, igen az utolsó 3 könyvet kell elolvasnod ahhoz (Perszepolisz felemelkedése, Tiamat dühe, Leviatán bukása), hogy a szál tovább menjen, például megtudd, mi lett Cara és tesója Xan, sorsa a Laconi-án, stb....
Illetve a Perszepolisz felemelkedése könyvben rögtön az első mondattól padlót fogsz...A tehén egy bonyolult állat, de ÉN megfejtem...| 2016-tól az tuti, hogy az angyalok is esznek babot...
-
tibaimp
nagyúr
válasz Dinomano #7508 üzenetére
Nekem ezek az Alien-Predator-AvP könyveim vannak, elméletileg az összes, ami itthon megjelent a mai napig, és már cselekmény időrendi sorrendben is van téve a moly ajánlása szerint:
[ Szerkesztve ]
-
tibaimp
nagyúr
válasz Dinomano #7516 üzenetére
Én ezekből csak keveset olvastam még, az AvP-et illetve pár Alien-t, csak megvettem, és majd rájuk kerül a sor, egyszer csak...
Csak tipp: ha elárulsz dolgokat könyvekből, tedd be SPOILER gomb alá!
-
Bozek
nagyúr
válasz Dinomano #7544 üzenetére
Fogalmam sincs, szerintem én azt nem vettem meg. Van amúgy pár csak sci-fi novelláskötet. Pl.: [link] [link] [link]
De ezek csak a válogatások, rendgeteg novelláskötet létezik. Philip K. Dick is sokat kiadott, de Ken Liu, Ray Bradbury is ott van és még sorolhatnám.
[ Szerkesztve ]
-
tag
válasz Dinomano #7613 üzenetére
A folytatások mik pontosan?
Az előzmények (buttleri, gépírtó, corrini csata) és a három ház könyvek után, megírták a két befejező részt is, a Káptalanházat folytatva, A Dűne vadászai és A Dűne homokférgei néven.
E kettőre (is) céloztam (bár én már az Eretnekei és a Káptalanházzal sem vagyok kibékülve, de azokat még Frank Herbert írta)
[ Szerkesztve ]
Os iusti meditabitur sapientiam et lingua eius loquetur iudicium - Az Igazság ajka bölcsességet kell hordozzon, és a nyelve ítéletet kell szóljon. -- http://egyatucatbol.blog.hu/ --
-
Cs1csó
félisten
válasz Dinomano #7637 üzenetére
Nekem az is "felsejlett" hogy nagyon magának akarta a fia megtartani a jogokat hogy ő folytathassa vagy épp az előzményeket megírja de legalább arra rájött, hogy kevés ehhez egyedül és szerzett egy írótársat.
Megjegyzem sokkal jobb lett volna NEKÜNK, ha a Dűne világához szabad hozzáférést adott volna másoknak tetszés szerint. Valószínüleg sokkal jobb írók, nívósabb sorozatokat írtak volna és színesebbé is tették volna a Dűne univerzumot. -
k.kristof
őstag
válasz Dinomano #7666 üzenetére
Nekem egy nagy megdöbbenés volt, amikor pár éve rájöttem, hogy az általános iskolában annak idején a bizonyítványhoz kapott Micimackó autója könyvet is ő írta, álnéven. Amúgy érthető az álnév, én sem mosnám össze a történelmi regényeket és ismeretterjesztőket az erotikus ponyvával, amit szintén ír (milyen műfajban nem alkot vajon?).
-
leslieke
Jómunkásember
válasz Dinomano #7664 üzenetére
LLL csak évi két könyvet ad ki, és ő szakmailag rendben van, a könyveiben leírtakkal tisztábban van,, mert ért hozzá. Más kérdés, hogy bevallottan ugyanabban a stílusban ír már 30 éve.
Őt nem tennem Nemerével egy kategóriába.A sörben az a jó, hogy legyél bárhol a világon, kizárólag az első háromnak fáj az ára!
-
leslieke
Jómunkásember
-
tag
válasz Dinomano #7678 üzenetére
én Harry Harrisontól csak a Bill, a Galagtika hősét és a Halálvilágot olvastam csak,. Egyik sem az a tipikus scifi, mindkettő nagyon szerzői, sajátos, az író kifejezetten szemléletesen tud leírni bármiféle őrült agyatlanságot, képest lefesteni elképzelhetetlen életképeket, szituációkat, úgyhogy gondolom a stílusa megmaradt a többi regényeire is.
Az általános vélemények elég vegyesek a Helyet! Helyet-re, de hát a puding próbája..Az eredeti kérdéshez bezzeg hozzászólni nem tudok, szégyenszemre az írót sem ismertem eddig
[ Szerkesztve ]
-
Apollyon
Korrektor
válasz Dinomano #7770 üzenetére
Igen, a feketék... szakadtam ezen a fordításon.
Jópár éve amúgy belenéztem a metro 2033 végigjátszásba, de inkább csak a végét, és a végén voltak a feketék, hogy ők is csak élőlények akik akarnak élni stb, ilyen happy end szerű valami rémlik, totál más volt a könyv, az biztos. Azóta a vonatozós játékba is belenéztem, hát az totál más, valóban. Nincs is fent sugárzás meg ilyenek, totál stalker kópia. A sztori nekem tetszik egyébként, kb. 7. fejezetnél vagyok 2035-ben, valóban más a hangulata mint az első könyvnek,
Az író lezárta és nem foglalkozik többet már ezzel a világgal, de ahogy láttam van egy rakat más Metró könyv is más íróktól, de csak oroszul és lengyelül. Valaki olvasott már ezekből?paranormál nem sok történt eddig, igazából semmi. #1) Respect the privacy of others. #2) Think before you type. #3) With great power comes great responsibility.
-
Apollyon
Korrektor
válasz Dinomano #7773 üzenetére
Na én is végeztem a Metró trilógiával. Így már jobban értem a véleményed. Azt hiszem én is elengedem ezt az univerzumot.
De maradok az írónál még, most jelent meg az új könyve magyarul, már olvasom is...#1) Respect the privacy of others. #2) Think before you type. #3) With great power comes great responsibility.
-
Schafranek
tag
válasz Dinomano #7817 üzenetére
Nagyon szép állapotban maradtak meg a színek is - öröm forgatni és olvasni a magyarázó szöveget, még annak is, aki nem vallásos.
Megvan hozzá a tok és a 32 oldalas kisérő füzet is, szintén jó állapotban.Valóban, ez nem a teljes mű, hiszen a 2 kötet 1492 oldal, amelynek a reprodukálása ilyen méretben és minőségben nagyon költséges lett volna. Ez a velúrkötéses kötet, az illusztrált 108 oldalt tartalmazza, a hozzá tartozó magyarázó szöveggel. Mérete egyezik az eredetivel: 32 x 45 cm és 4 kg a tömege, tehát méretes darab.
Ha már pénz: a tok hátulján rajta van az eredeti ár, ami anno 4500 ft. volt. 1988-ban az átlagkereset 9000 ft körül alakult, tehát baromi drága könyv volt annak idején. Szerintem emiatt inkább a gyűjtök és a könyvtárak vásárolták.
Nagyon sajnálom, hogy ez az értékes hazai ritkaság nem nálunk van.Sajnos a Voynich kéziratot nem tudtam megrendelni emberi áron. Talán később.
[ Szerkesztve ]
Otium est pulvinar diaboli.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- RPI 4 és 5 Service: komplett gépek (2, 4 és 8 GB RAM) összeállítása, alkatrészek
- AKCIÓ! HP ProDesk 600 G5 SFF számítógép, CPU: i7-9700, 16 GB RAM, 512GB SSD, Win10/11 PRO, telepítve
- 31.5" 2K QHD AORUS FI32Q G-Sync Super Speed (SS) IPS Panel 170Hz HDR400 + HLG Valós 1ms Garancia
- Hibátlan Lenovo Thinkpad X270 (I7-7500U, 16GB/256GB, 12,5 FHD) eladó!
- -50% Bontatlan Lenovo Yoga Slim 7i Pro Prémium Fémházas Ultrabook 14" i5-1240P 16/512 2,2K
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest