- eBay-es kütyük kis pénzért
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Geri Bátyó: Megint tahó voltam – SZEMÉLYISÉGFEJLŐDÉS
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Szólánc.
- Kempingezés és sátrazás
- bambano: Bambanő háza tája
Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
ρσгτσ
addikt
válasz
Thunderzolee #16576 üzenetére
Korábban (németeknél) a Ninebot ES2 és ES4 -et használták (hivatalosan, egy interjúban volt róla szó), de azokat elvileg már cserélték. Nem tudom itthon miket hoztak be, de kint az OKAI modelleket írták többen is. Gondolom kicsit átalakítva(?), ha így van.
-
BaLee
addikt
válasz
Thunderzolee #16550 üzenetére
Feleségem olyan 70kg körül lehet valahol.
Használtan kéne egy F30E-t találni mert új ára már bőven 200 felett van. Amit linkeltél az nem rossz, lehet egyekedek vele.
D38 lenne jó még de az is 200k, helyi boltban "beüzemeléssel" 240k-t mondtak rá.Az F40E-t én itthon vettem MM-ben, MKB-s kártyával (-10%) 225 volt.
-
BaLee
addikt
válasz
Thunderzolee #16441 üzenetére
Köszön a tippet, F40E lett végül.
Már pénteken meg tudtam venni, igaz feleségemmel váltogatva használtuk, de 21.9km után még 46%-on volt az akksi ami az én 106km-at nézve illetve az, hogy a végén pár emelkedőt is megmásztunk vele szerintem nagyon jó. Úthibákat is egész jól kezeli szerintem, a tárcsaféken kellett kicsit állítanom, azóta még nem próbáltam de elsőre nagyon pozitív a tapasztalat.
Asszony fel is bátorodott, hogy vegyünk neki is egyet és akkor tudjuk majd együtt is csapatni. Oda jó lenne valami kisebb, de még keresem az ideális jelöltet. F30E vagy D28E így első blikkre. Valami más alternatíva 160-170k körül amit érdemes lenne megnézni? -
bajnokpityu
félisten
válasz
Thunderzolee #16526 üzenetére
Jó lenne ha lenne elég pénz az olcsó rollerek véleményezésere. Addig marad az f40 g30..
-
yodamester10
őstag
válasz
Thunderzolee #16528 üzenetére
De én itt vettem magyar boltból 3 év garival,meg ami elromolhat el is romlik
Amúgy lehet 5 perces javítás csak nem ért hozzá
-
yodamester10
őstag
válasz
Thunderzolee #16526 üzenetére
Értem én,de csak arról lehet véleményt alkotni amit az ember használ hosszú távon.Nekem a Mijia 365 nagyon bejött,de ehhez képest játék roller.Bírom mikor Phev autókat tesztelnek 1-3 napig és azzal jönnek,hogy 8-10 litert eszik benzinből.Nálam ez nem így van tud az 1,6 litert is ha akarom.
-
ρσгτσ
addikt
válasz
Thunderzolee #16510 üzenetére
10-20-30 a sebességkorlát lakotterületen belül, ha nem az úttesten megy. Járdánál, gyalogos-kerékpár zónában, illetve kerékpárúton. Valószínű erre a szabályozásra lehet számítani rollernél is.
Felénk például nagyon sok van a középső verzióból.
Azt pedig sanszos, hogy a bevezetés után lesz egy pár napos vagy akár 1 hetes fokozott ellenőrzés. Szerintem. Ami nem fog ártani...
-
Reggie0
félisten
válasz
Thunderzolee #16510 üzenetére
"Aki bicikliúton megy valamilyen pálcikarollerrel, azt minek ellenőrizni. Nyilván csak 25-el tud ott haladni."
En valahogy nem latom az osszefuggest a max. 25 es a bicikliut kozott. -
Reggie0
félisten
válasz
Thunderzolee #16505 üzenetére
Tehat eleg atirni a kijelzo szoftveret, hogy 25-nel ne irjon ki tobbet barmennyivel is megy
-
ρσгτσ
addikt
válasz
Thunderzolee #16505 üzenetére
Pont az jutott amúgy eszembe, ha itt hivatalosan is be lesz szabályozva a roller használata, akkor valószínű tele lesz rendőrőkkel a város.
Viszont mi van akkor, ha kiállnak egy szakaszra mérni, a másik végén pedig megállít a másik rendőr pajti?
Mondjuk ha egyes típusok egyéni azonosítót kapnak, akkor elég csak bemérni a sebességet.
Külföldön nem mérnek így? Csak megállítva ellenőriznek?
-
ρσгτσ
addikt
válasz
Thunderzolee #16482 üzenetére
Mondjuk ha nem húzol meg kilazult csavarokat az is okozhat ilyet. Nálam volt ami gyárilag is laza volt, de én például már ezzel kezdtem.
A féket viszont nem állítottam be, mert az alapban is jól fogott. Néhány szervizes azt ajánlotta, hogy azzal érdemes kezdeni, mert G30 -nál annyira nem ritka. YouTube -on is van erről pár videó. Mármint a megfelelő beállításról.
-
Somatom
veterán
válasz
Thunderzolee #16474 üzenetére
Az enyém G30E II, 25 a vége. Mivel a többihez képest nagy a hatótáv, eddig egyszer merítettem 30% alá. 22 -vel ment óra szerint. 50% -nál még biztosan tudja a 25 -öt.
-
ρσгτσ
addikt
válasz
Thunderzolee #16474 üzenetére
Az előbbi az igaz, de nekem a hatótáv csökkenésével nem csökken a végsebesség. Ezt direkt néztem, miután megvizsgáltam már az elején, hogy 6 -tal kezdődik a motor száma.
#16475:
Ezt nem tudom. Lehet ennek szoftveres oka volt az EU verzióknál. Az biztos, hogy én egyből frissítettem és nálam ilyen nincs.Vagy lehet gen1 motorból sem egy fajta van. Tényleg nem tudom.
-
DigitXT
félisten
válasz
Thunderzolee #16453 üzenetére
Nem tudom mi lehet, mert olyan kevés.
Max. vmi olyan, hogy egy mini
akkuval szerelt rollert ne tölts 5A töltővel, mert még rád gyújtja a garázst...
(Nagyobb akkunál viszont egy átlagos 2A töltő akár 18 órát is szöttyögne.)Mondjuk egy tényleg nagyon pici 5Ah akkunak sem szabadna kigyulladnia
1C töltéstől: azaz 1 órán belül felszaladna 4.2V-ig csak kérdés, hogy utána
meddig tart a CV szakasz, de persze attól ez már gyorstöltés kategóriája...
(Nem véletlen szoktak inkább 0.25C körüli töltőket adni gyárilag. Kibírható,
ha 4-5 óra a teljes töltés, cserébe kevésbé melegszik, biztonságosabb...)
Szerk: én az 54.6V 7A töltőmből rittyentettem egy 63V 6A töltőt, mert még
az volt tervben, hogy 15s10p akku lesz a 150 db 40T cellából. De aztán ezt
újra gondoltam, és 16s9p mellett döntöttem, tekerhettem odébb a töltőt.
Szerencsére ezekben a nagy kínai töltőkben simán átállítható minden is.Ui: azóta is az a bizonyos nóta jár a fejemben...
-
Reggie0
félisten
válasz
Thunderzolee #16449 üzenetére
Öt amper felett észre sem veszed, és elhagyod a valóságot,
Öt amper felett átértékeled magadban a világot.
Öt amper felett senki nincs veled, közelbe kerül a távol,
Öt amper felett több már nem lehet a kerékbe zárt magányból. -
DigitXT
félisten
válasz
Thunderzolee #16449 üzenetére
Kontextus nélkül nehéz kitalálni, mire gondolt a költő...
-
Nordik
őstag
válasz
Thunderzolee #16440 üzenetére
Azt nemtudom, hogy megszűnik e. De gondolom ősszel dobnak majd ki új rollereket.
-
BaLee
addikt
válasz
Thunderzolee #16441 üzenetére
Köszönöm, közben én is erre jutottam, hogy F40 legyen a célkeresztben.
Azt olvasta, hogy az F40-ből van global verzió, az F40E gondolom az európai. Lehet egyáltalán valahol global verziót kapni? Elsősorban tempomat miatt lenne érdekes nem a 30km/h miatt.
-
Nordik
őstag
válasz
Thunderzolee #16424 üzenetére
F szerianak nem jön esetleg utódja?
-
DigitXT
félisten
válasz
Thunderzolee #16425 üzenetére
Két motoros roller általában nem szokott 25 km/h-ban korlátozva lenni.
Nem sok értelme lenne amúgy, azon kívül, hogy jobban gyorsul, meg az
emelkedőn is megy 25-tel, szoftveres korláttal. Azt is figyelembe kell itt
venni, hogy két motor nagyobb áramot tud berántani gyorsításkor, ezért
nem csak a kapacitás lehet probléma, hanem az akku terhelhetősége...Egy 550Wh akku csak pálcikában nagy, de nem akkora durranás: csakis
azért tud a G30 akkora hatótávolságot, mert mind a végsebesség, mind
a gyorsulás eléggé korlátozott. Ha kijönne gyárilag 2 motoros verzióban
"ugyanez" (ahol a plusz motor is lenne extra 2-3 kg ill. 2 vezérlőnek kéne
helyet találni a vázban), hamar elfogyna az akku. A pici akku, nagy áram
kombó az álmoskönyv szerint sem jelent semmi jót. Feszültségesés, és
az ezzel járó problémák pl. idő előtti kikapcsolás, túlmelegedés stb.Ui: építettem én két motoros pálcikát, de aki utánam megpróbálta plusz
akku nélkül, csúnyán megszívta. Nem "csak" a hatótávolság feleződik...
Ha pedig kihasználod, hogy erősebb, gyorsabb, még gyorsabban merül!Ha meg nem használod ki, akkor minek bele két motor: nehezebb a vas.
Szóval az az akku, ami egy motorral kiváló, két motorral jellemzően sz.r.
Ha meg raksz bele kétszer akkora akkut, az még nehezebb, és nagyobb:
mondhatni a roller elveszíti pálcika jellegét. (Nem baj, de más kávéház.) -
ρσгτσ
addikt
válasz
Thunderzolee #16425 üzenetére
Tudom, arra gondoltam én is.
A forintot és a helyi árakat csak azért említettem, mert manapság elég sokat gyengélkedik a pénzünk. Így ha még jobban elszáll, akkor csúnya lesz az új rollerek vége is. Már most sem piskóta.
Én mondjuk azért vettem nagyobb hatótávú rollert, hogy ne kelljen állandóan az akkumulátort nézegetni...és ugye nincs is akkora választék benne. Pl. ott van a Pro2, ami már necces lehet egy 30+ km távnál.
Egyébként még városon belül (BP) is nagyon változó az idő. Mert például a belváros felé több a bringa út, több helyen tudom kihasználni a maximális sebességet. Tehát például 15 kilométert gyorsabban teszek meg, mint külterület felé 10 -et. Egy nagyobb, forgalmasabb úton meg nagyobb sebességű rollerrel sem jobb, mert életveszélyes arra közlekedni.
Én egy komfortosabb, számomra kialakított úton szívesen teszek meg akár 35-40 kilométert is városon belül.
-
mrrr74
aktív tag
válasz
Thunderzolee #16417 üzenetére
Ausztrál oldal, valószínűleg az árak is azok.
-
ρσгτσ
addikt
válasz
Jah az árakkal ne foglalkozzatok. Majd hivatalos helyi kereskedői ár lesz a lényeg. Csak az adatok miatt osztottam meg.
Nekem mondjuk az jutott eszembe, hogy ilyen súlyok mellett csúnya dolog lesz a tuning.
Szerk.:
Azt amúgy hozzáteszem, hogy a megjelenési ár, és a forint gyengélkedése miatt biztos nem olcsó buli. -
wanted5
őstag
válasz
De az feltűnt, hogy egy olyan oldal árairól hüledeztek, ahol pl a G30 $1500? Nézzétek meg a többi dolognak az árát is...
Vagyis ezzel az oldallal nem kell foglalkozni, ennyi -
Somatom
veterán
válasz
Ez az ár sztem is mellbevágó.
-
ρσгτσ
addikt
válasz
Thunderzolee #16389 üzenetére
Szerintem ez elég kiábrándító. Ettől függetlenül jól néz ki.
-
yodamester10
őstag
válasz
Thunderzolee #16389 üzenetére
Jó kis leírás,jövök én is nemsokára egy hatótáv tesztel a Hiley x8-al
-
stellaz
veterán
válasz
Thunderzolee #16347 üzenetére
Köszi. Mi3-am volt. Nem volt rossz, csak érthetetlen miért fejezték be a tervezését 85 százaléknál.
A seqway még nagyobb? pfff már a xiaomi is hatalmas batár, 500 literes csomagtartóba nem fért be.Kugoo -k milyenek? Az kisebbnek tűnik jóval, meg jobban hasonlít egy sima rollerre, amivel amúgy sokat járok.
-
Imy
veterán
válasz
Thunderzolee #16341 üzenetére
A D38 jobb mint az F30? Mert elbizonytalanítottál? Az F30-at is 200e-ért és a D38-at is annyiért láttam. A D38-nál annyit látok, hogy dobfék, de erősebb motor, nagyobb hatótáv.
-
phoenix1989
őstag
válasz
Thunderzolee #16330 üzenetére
én mindig jelentem
-
törölt tag
válasz
Thunderzolee #16297 üzenetére
Nálunk volt tető, nyilván anno de oldal nyitott volt, így ha vki berakott alá vmit, az totál víz lett... Aha, aksi szempontjából sem túl jó sok minden... na majd meglátom idővel
-
törölt tag
válasz
Thunderzolee #16277 üzenetére
Hány fokikg érdemes/ajánlott egyáltalán használni ezeket?
És kint hagyni? (Mondjuk az alapján, hogy jöhet egy zuhé, pl zivatar kvázi semmiből is, nem tudom mennyire lenne alkalmas pl a fentebbi iskolai példára...) -
Imy
veterán
válasz
Thunderzolee #16282 üzenetére
Igen a 25-30 km akkor igaz, ha nem nehéz az ember. Ha nehéz akkor 2 pro. Csak nem értem, hogy ugyanaz a roller, csak kicsit nagyobb motor és akksi, és +60 vagy +100e amennyivel többe kerül.
-
wanted5
őstag
válasz
Thunderzolee #16282 üzenetére
Egyébként tényleg össze kéne rakni egy összefoglalót, csak sokkal több munka van vele, mint ahogy azt elsőre gondolná bárki. Nem beszélve arról, hogy ha valami helytelen, akkor általában lehurrogják.
Ezt a hatótáv dolgot is olyan unalmas már ismételni. Sokszor az autókhoz szoktam hasonlítani (tudom, hogy nem a legjobb), mert ott valahogy általánosan tudják az emberek, hogy ha azt mondja a gyártó, hogy 5 litert fogyaszt, akkor arra rá kell tenni mindig, vagy elektromos esetén, ha a WLTP 500 km, akkor az valahol 400 körül lesz a valóságban.
Csak azt nem értem, hogy ha autók esetében tudják ezt az emberek, akkor más járműveknél miért gondolják, hogy igaz lesz az amit a gyártó mond fogyasztást?(Ezeknek a rollereknek a tesztelését úgy tudom elképzelni, hogy ráraknak egy 70 kilós vasat / zsákot / akármit, felrakják egy futópadra és ameddig megy azt írják rá, tehát nemhogy szél nincs, hanem még légellenállás se)
-
Rivaul
addikt
válasz
Thunderzolee #16277 üzenetére
Nem akarja télen használni. Igazából nem is kifejezetten akarja. Csak apósék gondolták hogy amikor olyan az idő, akkor azt a 3km dimbes dombos kutyagolást megkönnyítsék neki. Pedig szeret sétálni. De ha már megkapta, akkor használhatja is. A suliba nem sokan járnak ilyennel, mivel kisváros így nincsenek nagyon távok. Rendészeti középiskola. Majd megkérdezzük az osztályfőnököt azért.
-
DigitXT
félisten
válasz
Thunderzolee #16221 üzenetére
Az 500W motor megbirkózik vele, csak az a fostalicska váz fog széttörni...
-
Reggie0
félisten
válasz
Thunderzolee #16205 üzenetére
"Sajnos a rollerek neha tornek, a xiaomi is."
Ebben te hol latod azt, hogy ugyanugy? Lehet az iskolai nyelvtankonyveidet nem artana ujra atfutnod. -
Imy
veterán
válasz
Thunderzolee #16164 üzenetére
Én tegnap este rendeltem meg a Xiaomi Mi Essential-t. Szerintem elég lesz, ha nem, akkor ott van a 14 napos visszaküldés, de szerintem nem kell rá utalnom magamat a visszaküldésre.
125e volt az aquába. [link]
A többi ami erősebb jelentősen drágább, kb 30%-al. -
PociAti
őstag
válasz
Thunderzolee #16169 üzenetére
Pedig megfelelő roller esetén igazán kevés információ elégséges a roller FW frissítéshez.
Ha kettő videóban is lépésről lépésre ugyanazt csinálják, annyi általában bőven elég.
Utólag visszagondolva hiába néztem meg vagy 10-et és olvastam többet, annyi elég lett volna.És hála égnek nem mindenki lakik az általad megadott cég közelében!
Többe kerülne eljuttatni hozzájuk, + hogy ők mókoljanak rajta, mint itt vidéken a téglásított rollert helyreállítása.FW frissítéskor a paraméterezés nem is szokott elsőre tökéletesre sikerülni. Jó kipróbálni kicsit a szélsőségeket, úgy is tesztelni 1-2 hétig, majd a 3., 4. finomhangolás környékén jön az a viselkedés, amit passzol hozzánk. Nekem is olyan beállítások jöttek be igazából, amire eleinte nem is gondoltam.
Aztán új munkahely, vagy költözés után lehet újrahangolni a rollert, mert az új útvonalhoz más lenne ideális.
-
ρσгτσ
addikt
válasz
Thunderzolee #16168 üzenetére
Szerintem teljesen jó erre a célra ez a roller. Én is valószínű ilyen kisebb teljesítményű modellt vennék ritka használatra, rövidebb utakra kevés kilóval.
#16169:
Azt te is tudod, hogy a mókolás nem mindenkinek való, de nyilván ott a lehetőség, hogy segítséget kérjen. Csak hát ugye mindent olcsón és azonnal akarunk.Anno sokat szenvedtem ezzel az okostelefon topikokban. Megcsinálnak egy ROOT -ot egy leírás alapján, utána simán 2 perc alatt vágnak téglára egy telefont.
Meg már nem emlékszem melyik rollernél írták többen is, hogy az egyik custom FW után nem lehetett kikapcsolni rollert. A fejlesztő is tudott róla, és dolgozott a problémán. Szóval érdemes körültekintőnek lenni, ha valaki saját maga akar változtatni a gyári szoftveren...és itt ugye még nem is beszéltünk arról, hogy komolyabb problémát okoz vagy elront valamit a júzer.
-
DGery
aktív tag
válasz
Thunderzolee #16169 üzenetére
Jobb esetben a dupláját, ha éleszthető ST linkkel, és nem valami más megy el rajta akár fizikálisan is egy rossz paraméterből adódó túlterhelés miatt
-
Nordik
őstag
válasz
Thunderzolee #16160 üzenetére
Sport módban megy csak 20km/h? Vagy normál is?
Csak mert azért a 15km/h nem sok ha normál módba csak annyit megy. Viszont a sport modba a hatotav jelentősen csökken. -
Revolit
senior tag
válasz
Thunderzolee #16159 üzenetére
Úgy látom ezt a mi 3 lite-ot szinte minden paraméterben veri a d28e. És az is Xiaomi gyakorlatilag. A 8.5 kerék a legfájóbb talán. Gondolom belsős gumi ez is.
BTW d28e, nincs még hozzá sebesség korlát okosítás?
-
Nordik
őstag
válasz
Thunderzolee #16156 üzenetére
Igazából arra használnám, hogy 3-4 km-re elugorjak a varosba, boltba stb. Néha elvinném kocsival magammal, hogy ne kelljen mindenhol gyalogolni. Nagyjából ennyi lenne a felhasználás. Nem akarok vele kiváltani autót vagy tömegközlekedést.
-
ρσгτσ
addikt
válasz
Thunderzolee #16144 üzenetére
A különböző kormányrúd sérülések egy része nem eredhet abból (IS), hogy nincs megfelelően karbantartva a roller?
Gondolok itt arra például, hogy időnként érdemes ránézni a csavarokra nem lazultak -e meg. Mert azért ezek okozhatnak mechanikai sérüléseket, repedéseket, akár törést is. Főleg ha terhelve van.
Nyilván itt nem a felépítési/tervezési hibákra, vagy anyagminőségi, és egyéb problémákból bekövetkező sérülésekre gondolok.
-
Reggie0
félisten
válasz
Thunderzolee #16138 üzenetére
A helyesiras erdekesebb, mint a tores. Sajnos a rollerek neha tornek, a xiaomi is.
-
Imy
veterán
válasz
Thunderzolee #16128 üzenetére
Hát igen. Akkor 200e egy normális roller.
Tudtok jó, és megbízható helyet a két rollerre ami ajánlott?Mi Electric Scooter 3
Xiaomi Mi Electric 1SÉs kérnék pro-kontrát melyiket lenne érdemesebb megvenni.
-
ρσгτσ
addikt
válasz
Thunderzolee #16116 üzenetére
Én mondjuk tuti F40 -et vagy G30LE -t néznék, csak az meg valószínű a hatótáv miatt lesz necces. Az a "20-30km" már simán ki tudja nullázni az akkumulátort (na meg elég sem lesz...). Viszont ha tudja bent tölteni a munkahelyen (gondolom oda járna?), akkor jó alternatíva lenne...csak a másik kérdés megint az, hogy használtan milyen összegen tudja megszerezni.
Én amikor először lejártam a tervezett útvonalat, egészen más szemmel kellett néznem az utat. Aztán végül rá kellett jönnöm, hogy pár kilométert még hozzá kell adnom. Például volt egy olyan szakasz, ahol a járda használhatatlan, az út pedig bár kisebb, de elég aktív forgalommal, általában rengeteg kamionnal/teherautóval, a sávok pedig szűkebbek.
Ráadásul nem egy olyan szakasz volt, ahol az út szélén több centis repedések vannak a burkolaton, nincsenek szintben az út szélén a csatornafedelek. Vagy a kamionok, buszok felgyűrték az aszfaltot az út szélén.
Van egy-két pálcika, amit simán meg fog enni az út, és/vagy csillapítás hiányában nagyon nem lesz komfortos azzal utazni. Csak azért írom ezt, mert gondolom nem én vagyok az egyetlen, aki laikusként betervez egy hatótávot, aztán rá kell jönnie, hogy újra kell számolni az egészet. Így nem mindegy mit és mennyiért vesz.
-
Imy
veterán
válasz
Thunderzolee #16116 üzenetére
Köszi.
Mi amit lenne érdemes venni, vagyis az első jó ár/érték arányú? Igazából a 20km valós hatótávolság elég nekem. Városba ha használom akkor is oda-vissza 6-8km, csak nem akarom tölteni minden nap. Lehet egy nap 2x is beugrok vele... -
törölt tag
válasz
Thunderzolee #16100 üzenetére
Sajnos nem olvastam a hozzászólásod... de akkor ezek szerint le kellett volna rá csapni...
Amúgy árban pont még megfelelne nekem is, meg típusba is pont ez érdekelne...De a jegelésből gondolom, hogy ez már "elkelt"...
Őszintén szólva nem igen vannak tapasztalatim másod piacról. Ami nem jelenti hogy rossz/rosszabb... Jófogás, meg hasonlókról hallottam ismerősi körben... Hardware aprót is hallottam már, de tapasztalat nincs nagyon.
* A fentebb (korábbi hsz-ek) említett kerékpár mondjuk "másodpiac" - ha azt nézzük, hogy egy kb 10 kilométeres teszt bringa, alig használva/ bolt felszámolás miatt is eladva, mint később kiderült... lehet jó cuccokat kifogni, tény.
Más:
Lekapcsoltak egy elektromos rollerest, aki Brüsszelben 112 kilométer/órával száguldozott#16101 PociAti
Értem köszi
Nekem kicsit a 8 kerről jutott eszembe olyan ,hogy régen nem volt a legjobb csengése...
Persze, ez indokolatlan megkülönböztetés, "előítélet"... vagy óvatosság...
Mondhatjuk, hogy ennyire nem vagyok képbe, még ezekkel pl árak, megbízhatóság... így külön jó ezt olvasni, hogy több a pozitív tapasztalat.köszönöm.
-
törölt tag
válasz
Thunderzolee #16097 üzenetére
Ezt néztem én is. Pont... Csak nem tudom... kicsit túl szép hogy nem?
Gondolom azért nem árt ha van ezekre garancia, nem 1-2 hét. -
PociAti
őstag
válasz
Thunderzolee #16093 üzenetére
Elég régóta létezik ez a link.
Ennek ellenére sajnos az eladók nem mindig találják meg, ezért rá szoktam nézni a tágabb kategóriára is. -
Somatom
veterán
válasz
Thunderzolee #16072 üzenetére
Egy kis kiegészítés. A "II" -es verziónak a kormányrúd rögzítője is más. Tudsz mutatni olyat a G30P -ből, amin rendszámtartó van és a "II" -es verzió kormányrúd rögzítője?
-
ρσгτσ
addikt
válasz
Thunderzolee #16072 üzenetére
Igen, azt valóban elírtam...elnézést. Egyébként én is ezt a 3 típust néztem.
Nekem nagyon tetszik továbbra is az F40, meg a csatlakozó elhelyezése, de a többi nálam fontosabb szempont volt.
-
bajnokpityu
félisten
válasz
Thunderzolee #16063 üzenetére
g30le és f40 között kb a levegős kerék a difi?
a max g30 az amiben nagy akku van még pluszban? -
törölt tag
válasz
Thunderzolee #16025 üzenetére
De akkor ezek szerint erről lehetséges vásárolni? Ha igen milyen üzletekben?
#16026 ρσгτσ
Meg kerékpárraNekem több van már benne jóval, igaz, már meg van egy ideje
#16027 kovta23
Köszi, ez hasznos infó... Eddig nem is tudtam, hogy termékekre is fel lehet használni.Élelmiszerről hallottam, az volt, meg szálláshelyről, élményekre pl mozi, vagy bérlet, fürdő stb...
De ha ilyesmikre is jó lehet az klassz. Utána kellene ennek is nézni akkor
#16030 st6969
Most rájuk keresve én is csak angol oldalt találtam ugyan át lehet állítani magyarra, de ez semmin nem változtatott nálamHa van app, talán ott van ügyfélszolgálat benne esetleg nem?
Ja az ilyen dolgok, nem túl jók... Viszont jó volt ezt olvasni... hogy ne jusson nagyon eszembe tőlük bérelni
Vagy figyeljek ilyesmikre is...
#16033 Reggie0
Én a telefont jobban szeretem ott élő emberrel tudok beszélni, gyorsabb, praktikusabb mint az írás... ha eljutsz odáig, ebben vegyes tapasztalat van
Ettől még az alternatívák is jók, ha olyan a gondod, hogy megoldható úgy egyszerűen... -
tutis
őstag
válasz
Thunderzolee #16034 üzenetére
Az f30 és a d28 között milyen érdemi különbségek vannak?
-
galbi1972
tag
válasz
Thunderzolee #16009 üzenetére
Köszi, holnap megpróbálom !
-
ρσгτσ
addikt
válasz
Thunderzolee #16034 üzenetére
Mondjuk kérdés az is, hogy milyen autóban szállítaná. Illetve esélyes, hogy le kell hajtani az egyik részét az osztott hátsó ülésnek. Persze attól is függ melyik roller.
-
Louies
aktív tag
válasz
Thunderzolee #16007 üzenetére
Sorban írom 80kg vagyok
Kb. Kiváltaná az autót napi közlekedésben. Elképzelhető, h egyik nap 20 km, de előfordulhat 50km is. Max 400k szánék rá. Aszfalt 90%ban, de azért egy rosszabb útra tévedve sem szeretném tolni. -
ρσгτσ
addikt
válasz
Thunderzolee #15955 üzenetére
-
törölt tag
válasz
Thunderzolee #15926 üzenetére
Sziasztok!
Nem rég kezdtem el olvasni a topicot.Olvastam feljebb, hogy ősszel várhatóan lesznek újabb modellek, elképzelhető, hogy a korábbi modelleknek emiatt majd csökken, normalizálódik az ára? Mikor lehet érdemesebb venni? (jelenleg nem sürgős)
köszönöm a válaszokat
-
ρσгτσ
addikt
válasz
Thunderzolee #15948 üzenetére
-
Ghostface
senior tag
válasz
Thunderzolee #15926 üzenetére
Köszi a sok infót!
Még a Segway D28-on gondolkoztam amit te is írtál, és az most Aqua-nál 168. -
Ghostface
senior tag
válasz
Thunderzolee #15924 üzenetére
Köszi, majd megnézem, de a használt dolgoktól mindig félek. Amilyen szerencsés vagyok tuti valami lestrapáltat kapnék...
Lehet hogy akkor inkább költök rá kicsit többet és ez lesz. -
Ghostface
senior tag
válasz
Thunderzolee #15915 üzenetére
Kb 85kg, ha a magasság is kell akkor az kb 172cm. Vannak 2 kisebb meg egy meredekebb emelkedő egyik sem hosszú, szóval nem teljesen sík terep.
Köszi a tippeket! -
ρσгτσ
addikt
válasz
Thunderzolee #15919 üzenetére
Én babakocsival sem szeretek ezeken átmenni.
Kis sebességgel sem jó. Felénk sok ilyen van.
Somatom:
Ezt a linket mentettem, mert nem sokkal korábban már írtad másnak is. -
ρσгτσ
addikt
válasz
Thunderzolee #15916 üzenetére
Kb. az van amit feljebb is írtam. Igaz, még tudom pontosítani. 90% sík rész, mellette van úgy kb. 2 emelkedős rész. 80kg (+ruha, táska).
Talán 60-70% lehet a bringa utas rész, de Budapest....szóval van pár helyen kátyú, úthiba kerülgetés. Keresztben felgyűrődő aszfalt...stb.
Meg több helyen van ilyen, vagy ehhez hasonló burkolat a járda átkelő részén:
-
ρσгτσ
addikt
válasz
Thunderzolee #15912 üzenetére
Igen, láttam ezt a videót is.
Elsősorban itthon néztem az árakat. F40 tetszene még, de gyakorlati oldalról többen javasolták a hátsókerekes hajtást. Pro2 -nek meg a kereke is kisebb.
319 körül már lehet szerezni itthon a G30E 2 -t, de lehet még kallódik hozzá egy kupon is.
-
Reggie0
félisten
válasz
Thunderzolee #15843 üzenetére
Kene valami ostoros rendorosztag is, akik a lassan rollerezoket/kerekparozokat hajtja.
Az a baj, hogy mar igy is alig lehet haladni a kerekparutakon, mert mindig van par turista amelyik feltartja a forgalmat, es emiatt elozni se lehet, mert szembol is ugyanilyen lassu oszlopok jonnek. En mindig varom az oszt/telet, akkor a legjobb rollerezni. -
Nordik
őstag
válasz
Thunderzolee #15854 üzenetére
20km a hatotav. Gondolom valamilyen szinten olcsósított verzionak szánták, bár ez nemigazán jött össze.
Őszintén nemtudom mit csinaljak, szeretnék viszonylag jó árban rollerhez jutni így rengeteget olvasgatok.
Gobooról a D28E olyan 145ezer lenne. Nyilván előnyösebb lenne a nagyobb kerék viszont itt a topikban is volt egy fórumtárs akinek vissza kellett küldenie nagy harc árán, illetve FB csoportban is olvastam néhány olyat, hogy megállt egyik napról a másikra vagy gyorsan merült stb.
Mi3 itthonról lenne ugye olyan 175-180ezer garanciával. Ismert modell, nem nagyon van baj velük viszont 8,5os kerékkel ellátott.
Jobban húzok a Xiaomi felé, nagyon népszerűek nincs gond velük, talán könnyen el is tudom adni később. A garancia is lehet jól jönne.
-
PociAti
őstag
válasz
Thunderzolee #15854 üzenetére
xiaomishop.hu-nak érdekes az árazása:
219.990 Ft a Xiaomi 3 Lite és ugyanott
179.990 Ft a Xiaomi 3.
Mindkettő raktáron, azonnal megvásárolható. -
PociAti
őstag
válasz
Thunderzolee #15848 üzenetére
Xiaomi 3 lite ez nekem új infó.
Jó nagy késéssel jelent meg a testvéréhez képest. -
PociAti
őstag
válasz
Mesélj már arról, milyen elektromos rollerek voltak 12 évvel ezelőtt!
-
Nordik
őstag
válasz
Thunderzolee #15838 üzenetére
Egyébként a Xiaomi alap 4es modell vajon mikor fog érkezni? Valószínűleg az is 10es kerékkel lesz.Ugye most jött egy 3as Lite verzió illetve amit mondasz 4es abból a Pro. Bár még nehezen beszerezhető. És nem is túl olcsó.
Gondolom lesz majd egy alap 4es modell, kérdés mikor? Ősszel tavasszal szoktak ezeket kihozni?
-
Somatom
veterán
válasz
Sztem nem reklám kell ide, hanem bünti. Németországban melózok. Itt (is) elérték, hogy a rolleres, bringás szent állat lett. Nem a pénzbeli bünti a visszatartó erő, hanem a jogsi. Ha nem adod meg a elsőbbséget egy terminátornak (élő szövet, a fém vázon
), vagy nem elegendő oldaltávolsággal előzöd, akkor a párszáz Euró és pár pont bünti mellé úgy berántják két hétre, egy hónapra a jogsidat, mint a huzat. Én kamionnal úgy félek tőlük, mint a tűztől. Nincs az az isten, amiért én megkockáztassak egy nem szabályos kikerülést. Akkor sem, ha Timbuktuig gyűlik fel mögöttem az autósor. Na, ez kéne Mo. -ra is. Persze, ahogy írtad, itt tartozik ehhez egy kiépített, bringás úthálózat is.
-
válasz
Thunderzolee #15840 üzenetére
Vagy lehetett volna az elmúlt 12 évben társadalmi hirdetésekben népszerűsíteni az elektromos rollereket a szokásos fideszes Brüsszelező reklámok helyett.
Akár óriásplakátok formájában, akár Korbuly Péter hangjával:
Társadalmi célú hirdetés
Az úthálózatunk túlterhelt, a dugókban töltünk jelentős időt.
Ezt az időt tölthetnénk a családunkkal is!
De egyre többen ismerik fel a rollereket
Váltson ön is elektromos rollerre!Soros György, ja nem, izé... A rollerek jóval kevesebb helyet foglalnak el útjainkból, mert kicsi, könnyű, jól lehet vele parkolni, és nem szennyezi a levegőt kipufogógázokkal.
Segítsük a rolleresek közlekedését azzal, h megfelelő oldaltávolságot tatunk tőlük, hogy nem dudálunk rájuk indokolatlanul, hogy gyermekeinknek is példát mutatunk.
Váltson ön is rollerre.
Készült a Magyar Kormány megbízásából
Társadalmi célú hirdetés
És benne vágóképek, mosolygós család, ahogy várja haza aput, boldogan mosolygós rollerezők a napsütésben valamelyik mélymagyar jelkép előtt, rolleresek a piros lámpánál állnak, mellettük a sávban rendőrautó, mosolyognak a rendőrök a rolleresekre, stb, a szokásos sallang, mint a többi fideszes agymosó reklámban van, drámai zene az elején, és hozzá a fideszes reklámok ismerős szinkronhangja.
Inkább ilyenre költötte volna az adónkat pártunk és kormányunk.
Ezzel lehetne szemléletet formálni, mert így sose fog eltűnni a nem autóval közlekedők ellen érzett közutálat. -
Somatom
veterán
válasz
Thunderzolee #15840 üzenetére
No, igen. Egy bringa meg lassan másfél milla. Én is megkapom ezeket a dumákat. Csak annyit szoktam mondani, hogy anno előrelátó voltam, nem herdáltam el a pénzt esküvőre, kölkökre, meg hasonló luxusra. Így most jut ésszerű befektetésekre. Rollerre, bringára, motorra, piára, utazásra, bulikra, kurvákra, stb.
-
Somatom
veterán
válasz
Thunderzolee #15838 üzenetére
Autófüggő. Az enyém (G30 EII) az az autómban lakik. Akkor sem kell kivennem, ha a kétheti cuccom és két hátsó ülés mellett még kinyitom a tábori ágyat, hogy az autóban aludjak. Renault Grand Espace IV.
-
Somatom
veterán
válasz
Thunderzolee #15836 üzenetére
Fog ez változni az üzemanyaghiánnyal, meg a 800 Forintos benzinnel.
-
phr3ak
csendes tag
válasz
Thunderzolee #15796 üzenetére
Szerintem kevesen teszik le az autót roller miatt, mert gyakorlatilag egy pizzásdobozt se tudsz elszállítani vele. Igen jó a 300W-os roller meg mégjobb minél nagyobb csak ennek ára van. Úgyhogy azt kell megnézni mennyiért tudsz hozzájutni egy 250W-oshoz és ha ár érték arányban megéri akkor hajrá. Előtte ki kell próbálni.
A gariztatásra meg annyit, hogy úgy mondod mintha ezekkel semmi gond nem lenne. Menj be egy bicikli szervízbe és érdeklődj...
-
PociAti
őstag
válasz
Thunderzolee #15795 üzenetére
Amit a (#15762) hozzászólásban írtál, és amit most is írtál, azzal többnyire egyetértek.
Mármint hogy van olyan megbízhat ez a gyártó, hogy nem nagyon lesz szükség gariztatásra.Viszont alaptalanul nem kellene terjeszteni vad állításokat konkrét gyártóra vonatkozóan:
"A hibák legtöbbje úgyse lesz garis hiba, mert kb mindenre azt fogják mondani, túlterhelés, azaz nem rendeltetésszerű használat."Ha volta ilyen esetek, akkor hadd lássam a konkrétumokat. Másold be ide.
Azt pedig el kell fogadni, hogy sokak számára a gördülékeny garanciális ügyintézés megléte magas prioritást élvez. Szívesebben áldoznak rá jelentős többlet költséget, minthogy saját szabadidejükben azzal kelljen foglalkozni, hogy a cserealkatrészt felajánló kereskedőt meggyőzzék arról, nem akarnak villáskulcsot fogni a kezükbe. Csak egy működő eszközt szeretnének. Ha gond van a rollerrel, ne neki kelljen foglalkozni vele (mert mondjuk műszakilag analfabéta, vagy ennél sokkal értékesebb az ideje).
-
wanted5
őstag
válasz
Thunderzolee #15791 üzenetére
"Már egy pesti hídra felmenni is sebességcsökkenést okoz egy tisztességes férfiember súlya alatt"
Mintha kerékpárral, vagy gyalog nem okozna sebességcsökkenést ugyanez
-
PociAti
őstag
válasz
Thunderzolee #15766 üzenetére
"Nem saját tapasztalatból.
Nekem nem volt még garis problémám.
Viszont sztem az összes rolleres csoportban bent vagyok, és ott olvasgatok."Az olvasgatástól még nem fogják a Segway-Ninebot rollerek forgalmazói elzavarni a saját vásárlóikat mondvacsinált indokkal.
Én legalábbis még nem találkoztam ilyen esettel.
Te igen, vagy csak kitaláltad? -
phr3ak
csendes tag
válasz
Thunderzolee #15788 üzenetére
Nem tudom a Mi 3 mennyibe kerül, de az F25E a hervisbe 150. Bemész elhozod. Hatótávra 25km-t mondanak, de mivel az akku mindkettőben ugyanakkora, én nem hiszem, hogy A Mi3 +20% többet tudna megtenni.
-
phr3ak
csendes tag
válasz
Thunderzolee #15786 üzenetére
bocs az F25 miért nem?
-
Nordik
őstag
válasz
Thunderzolee #15780 üzenetére
Lehet akkor megbékélek a D28e piros színével.
Igazából rosszabb nem lehet mint a Mi3. Előnyére válik a nagyobb kerék amit mindig kiemeltek hogy minél nagyobb annál jobb
, dobfék kevésbé karbantartás igényes, nem nagyon kell foglalkozni vele, illetve a fellépőnél van a töltő csatlakozó. Apróság, de szerintem előnyösebb. Valamint a váz formája miatt könyebb lezárni talán.
Olyan maximum 135ezerre kijönne kuponozva.
-
Somatom
veterán
válasz
Thunderzolee #15771 üzenetére
Ha a Forint árfolyamára alapozol, az nem lesz jobb. Tehát ezen az alapon tegnap jobb volt rollert venni, mint ma és ma jobb, mint holnap.
-
bajnokpityu
félisten
válasz
Thunderzolee #15772 üzenetére
KUGOO KIRIN M4 Pro?
-
Nordik
őstag
válasz
Thunderzolee #15774 üzenetére
Ez nagy segítség volt. Igaz egy G30al hasonlitod össze ami azért magasabb szint, de ahogy észrevettem szimpatikusabb a Segway neked. Kényelem stb.
Lehet mégiscsak jobb lenne ebbe az arkategoriaba a D28e?
Nagyobb kerek, hátul dobfek ami igaz nem olyan erős de egyszerűbb mint a tárcsafék.
Bar ahogy olvasgattam a teszteket, nem igazán bírja az akku a gyari értékeket. Bár kérdés mekkora termetű ember tesztelte. Én hasonlóan vékony vagyok mint te. -
Nordik
őstag
válasz
Thunderzolee #15767 üzenetére
Tudom volt egy ilyen akció, így utólag olvastam is, de akkor még nem volt rá szükségem.
Egyébként elégedett vagy vele?
Gondolkozok még a Segway Ninebot D28e-n, de egyrészt az a piros szín annyira nem tetszik, másrészt valahogy jobban húz a szívem a Xiaomi fele. Bár a Ninebot is jó lenne, de mégis ahogy nézem a városba a Xiaomi uralja a piacot.
Jó kis gépek.
-
bajnokpityu
félisten
válasz
Thunderzolee #15761 üzenetére
Hervis volt,de a lényeget megválaszoltad.
Magyar kéne ,számla miatt.g30 felett mit érdemes?
Arra számítok,hogy bemondasra fog menni a 350es limit. Nekem valszeg jobb lenne egy kicsit erősebb,a lejtő miatt. -
Somatom
veterán
válasz
Thunderzolee #15768 üzenetére
Miért nem éri meg és honnan veszed, hogy később jobban meg fogja érni, mint most?
-
PociAti
őstag
válasz
Thunderzolee #15762 üzenetére
"A hibák legtöbbje úgyse lesz garis hiba, mert kb mindenre azt fogják mondani, túlterhelés, azaz nem rendeltetésszerű használat."
Tapasztalatból mondod, hogy a Segway-Ninebot rollereknél így bánnak a saját vásárlóikkal?
-
Nordik
őstag
válasz
Thunderzolee #15762 üzenetére
Akkor inkább sporolok 30-40ezret. Csak valamiért Goboon már régóta nem kaphato. Kérdeztem e-mailen tőlük, de csak annyit válaszoltak, hogy figyeljem mikor lesz újra készleten…
Van esetleg más megbízható oldal ahonnan meglehetne rendelni?
-
bajnokpityu
félisten
válasz
Thunderzolee #15675 üzenetére
Láttál emelkedős tesztet róla? Használtan hol lehet ilyet venni?
-
törölt tag
válasz
Thunderzolee #15675 üzenetére
DigitXT, Thunderzolee: Koszonom az infokat.
Nezelodom meg a temaban. A terv egyelore 1db roller lenne nekem. Elsodlegesen en hasznalnam.
A terv nem konkret, de 1000euro korul terveztem a vasarlast. -
bajnokpityu
félisten
válasz
Thunderzolee #15560 üzenetére
Azt nem tudom mit csinál 100kg alatt 2km 10% meg rövid távon 14%os emelkedőn .mert ilyen tesztet nem látok sehol.. tier kb elég lenne,de az bőven erősebb
-
szpali
addikt
válasz
Thunderzolee #15500 üzenetére
én régebben futottam 20km/h-val... ezelőtt 20 kilóval és 20 évvel
-
szpali
addikt
válasz
Thunderzolee #15490 üzenetére
Köszi, én egy első légrugós csomaggal szemezek a monorim-ről.
Így 127 pénz lenne és mivel idén már nem vennék nagyobb rollert (Mantis 10 Dual), erősen kacérkodom a vásárlás gondolatával
Új hozzászólás Aktív témák
- HP ZBook Studio G7 i7-10850H 32GB 1000GB Nvidia Quadro T1000 15.6" FHD 1 év garancia
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook U727 - i3-7GEN I 16GB I 256SSD I 12,5" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R7 1700X 16GB DDR4 128GB SSD 1TB HDD GTX 1650 Super 4GB Zalman T7 Chieftec 400
- Huawei P20 Lite 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- LG 65" C1 OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest