Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- GoodSpeed: Ma a Samsung Galaxy S24 FE-re is megérkezett az Android 15-ön alapuló One UI 7.0
- vrob: Az utolsó DOS játékok 1996 - 1997-ben, egy korszak lezárul
- GoodSpeed: Segway-Ninebot F3 E elektromos roller.
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
-
LOGOUT
Minden ami kínai és óra, és minden ami olcsó és jó óra.
Bizonyítsuk be, hogy ami kínai és olcsó az is lehet jó óra. :-)
Új hozzászólás Aktív témák
-
trebrona
nagyúr
válasz
mefistofeles #5446 üzenetére
Valószínűleg valami hasonló módon:
1. Mode kiválasztod mit szeretnél állítani
2. Reset hosszan, váltások Reset, lépések Start
4. Vége Reset -
Skacok. Tudom amatőr kérdés de fingom nincs, hogy kell az órámon beállítani a digitális kijelzős részeket.
Itt látható az óra. A gombok: kétóránál start, négyóránál reset, nyolcóránál mode, tízóránál light.
Tudnátok segíteni? -
trebrona
nagyúr
Akárhogy is, csak szép ez a Megir: kép
-
bazsimano
őstag
ma delutan munka utan lesz a probalkozas...remelem meg lesz a lidlben ora es tarto is...mert vennek!
csak nagyon tartok attol, hogy mar nem lesz...szerk: amugy ha valaki budapesti, es lidl felé jár megvehetné nekem
-
j.bravo
addikt
Megvetted végül? At elvileg benne levő szerszámok miatt gondoltam rá.
Néztem tegnap, de nem volt pofám kibontani a dobozból, a hülye blisztercsomagoláson keresztül meg nem láttam elég jól.
A tok úgy tűnt mintha mattra lett volna készítve, ezen aggódtam hogy nem fényesedik-e majd ki a sarkokon-éleken hordás közben.Ha nem rendeltem volna négy órát múlt hónapban, lehet hogy rá is szánom magam, de mivel tegnap megvettem az akciós fúrógépet, meg dekopírt is, ezt már nem akartam
-
-
-
Szoszo94
őstag
válasz
mefistofeles #5403 üzenetére
Kőszegen 600,-
Gondolom Szhelyen is ekörül van.
Én pont tegnap rövidítettem le egy fémszíjast otthon, múltkor rendeltem szemkiszedőt (vagy mi az a szerszám), most leteszteltem, működik
-
szaszlaci
addikt
Függetlenül, hogy melyik Stowa változatot másolták, léteznek bizonyos kínai tokok, általában ezeket használják, nem fognak egy újat csak azért az egy ezerötszáz forintos óráért tervezni, öntőformázni, mert akkor mindjárt nem annyiba kerülne.
Ezért is hülyeség azt nézni, hogy most Curren, vagy más. Akármikből (tok, üveg, korona, szerkezet, stb.) akárki összerakhatja és végül bármilyen márkát szitázhat a készen megvett vagy saját számlapjára. Lehet, három gyárból/összerakóüzemből jön mind... -
ricsi0307
senior tag
Na itt lennének a képek.
-
ricsi0307
senior tag
Hú srácok félre olvastam csak a szíjra írja, hogy nemes acél mindenesetre egyet most hazaviszek, majd ti megmondjátok mennyire éri meg, ha nem jó akkor max visszahozom. Lefényképeztem őket kb. fél óra és felteszem.
-
Soká
senior tag
"DE értsd meg amiket beraktam képeket abból kettő eredeti képe csak másik típus és ugyanaz a felirat."
Oké, akkor tiszta a dolog. A (#5410)-ben betett fotóidat nem néztem meg alaposabban, a régi Stowa tipográfia láttán azt hittem, az is kínai Stowa akar lenni...
Más. Egy lidlis Auriol órám van nekem is, és az acéltokos. Igaz, elemcsere miatt lepattintottam a hátlapját és képtelen voltam visszapréselni
A benne lévő kvarc szerkezet nagyon egyszerűnek tűnik... Ha kéri valaki, lefotózom.
-
Land
veterán
Alapból Orient Mako 2-t szerettem volna, aztán a keretem megcsappant.
Korábban kínai fronton a Bingert és a Reginaldot találtam hasonló kivitelben.
Nyilván egy automata Orienthez képest fasorban sincsenek. Képek alapján tetszenek, a Reginald az talán acél is, viszont jött már nekem óra Kínából mely alapból szép volt, csak sajnos egy picit kopottabb verziót küldtek nekem. Tehát benne van a pakliban, hogy nem hozza a megrendelt óra vizuálisan a hibátlan állapotot pl. Kínából.
Ez a Lidl-ös amúgy a mutatói miatt nem tetszik annyira, mint az előbb felsoroltak. De ez itt van élőben és ha karcos vagy bármi baja nem veszem meg. Nincs zsákba macska. -
Breki
veterán
Igen tudom második világháborús korábban szó volt róla, írtam is hogy a Nomost erről másolták hisz régebbi.
DE értsd meg amiket beraktam képeket abból kettő eredeti képe csak másik típus és ugyanaz a felirat.
TE egy másik típust raktál be.Egyébként nekem a középső tetszik legjobban, bár nem vagyok annyira naív, hogy azt higgyem, hogy az eredeti százezres órában lévő szerkezet van benne. Ezt nem is várom el.
Viszont a külsejével a képek alapján semmi gond nincs. De majd ha hamarosan megérkezik.
Stowa-ról egyébként a márkás órák fórumban bővebben is olvashatsz.
-
Soká
senior tag
"Nem tudom, te milyen Stowa-t találtál és milyen eredetit raktál mellé."
Hát, akkor lehet, hogy teljesen két malomba őrlünk. Bocs, ha triviális dolgokat mondok, de a Stowa az egy igen régi német óragyár. Annak idején Hitleréknek a A. Lange & Söhne gyártotta a pilótaórákat, de ahogyan a Luftwaffe erősödött (és potyogtak a gépei), több német gyár is beszállt az órakészítésbe, többek között a Stowa. Az eredeti pilótaórákra később már nem volt szükség (főleg a bazi nagy méretük miatt)
ezért aztán kisebb méretben kezdték el forgalmazni, mert kereslet azért volt rá. A Stowa az egyik, aki igyekszik a legautentikusabban gyártani ezeket az órákat, a kínálatában van olyan, amelyiken nincs felirat, merthogy az eredetieken sem volt, ha jól tudom.Szóval a fotómon a Te "Stowa"-d látható középen, ami kvarc és 10 dollár, két oldalról pedig egy-egy eredeti mechanikus Stowa, ami nem 10 hanem 1000dollár...
Hasonlítsd össze a két Stowa feliratot meg az eredetiken a logókat a tiéddel.A korábbi összeállításomnak is az volt a lényege, hogy a bal felső sarokban ott volt az eredeti IWC Schaffhausen óra a negyvenes évekből (pár ezer dollár) és mellette a kínai utánérzések.
-
ricsi0307
senior tag
válasz
Mr.Csizmás #5418 üzenetére
Sajnos csak erről találtam. 3 vagy 4 féle van, 2 visszafogottabb úgymond hagyományos ez amit kinéztem meg egy szögletesebb. Hazafele megpróbálom fatert rávenni, hogy ugorjunk be és akkor letudom nektek fényképezni.
-
Breki
veterán
14-ért pedig ilyet
-
Breki
veterán
válasz
pulutodurumo #5416 üzenetére
Azért ez nincs teljesen így.
10-12-US ért már ki lehet fogni egy ilyet
-
-
ricsi0307
senior tag
válasz
Mr.Csizmás #5415 üzenetére
Mondjuk a Lidl-ből kindulva, rossz nem lehet a leírásban ez szerepel: Bőrhatású doboz bársony béléssel. Lehet beadom a derekam
Egyébként a kiszemelt óra így néz ki.
pulutodurumo: Akkor ez eldőlt, veszek abból is egyet
Remélem marad mindenből holnapig.
-
ricsi0307
senior tag
válasz
Mr.Csizmás #5413 üzenetére
Az óradobozon is gondolkodom, de őszintén szólva 3500-ért kicsit sokallom, pedig abban jobban néznének ki mint a fiókba ömlesztve. Egyébként milyen minőségű?
-
ricsi0307
senior tag
Rég jelentkeztem. A Lidl-ben mától vannak férfi és női karórák egységesen 3600ft-ért, a dobozban van egy másik szíj, szíj cserélő és szem kiszedő szerszámok. Ha ez nem lenne elég, ott a 3 év gari nemes acél a tok 3 bar-ig vízálló és az egyiken van forgatható sub dial (remélem ez a neve). Én holnap mindenképp bepróbálkozom eggyel, ennyiért szerintem kihagyhatatlan ajánlat. Ja és páran itt szoktak keresgélni szögletes órát, van olyan is.
-
Vertigo18
addikt
Igen, ugyanezek fogalmazódtak meg bennem is. Ám az ötlet tényleg nem rossz, hogy írjon valaki egy blogot ezekről az általunk használt és ismert kínai órákról, de ne olyan ember, akinek fogalma sincs ezeknek az óráknak a jellemzőiről, hanem valaki, aki azért érti, hogy mégis milyen szerkezet leledzik bennük és mi éri meg, mi nem.
Soká: értelek én. Bár azt nem értem, hogy kínai óráknál miért vársz európai üzletpolitikát...
Viszont azzal teljesen egyet értek, hogy "vannak jó Curren órák", éppen ezért tartom kicsit unfairnek, hogy 4 olyat választott, aminek ragasztva vannak a segédmutatók. Választhatott volna másikat is.
-
Breki
veterán
Úgy tudtam. :-)
Nem tudom, te milyen Stowa-t találtál és milyen eredetit raktál mellé.
Igazából nem teljesen világosak az ilyen összerakásaid.Gondolom Antena-ból az újat, de az is van korábbi képeken ilyenben.
Marine Automatik A10
És az általam rendelt vásárlói kép
[link]Viszont most látom, hogy a korábbi Sinobi-st mirők koppinthatták :-)
-
bazsimano
őstag
válasz
mefistofeles #5405 üzenetére
nem is azt mondtam
akkor meg ha affinitasod is van...akkor meg vegkepp... nem talaltam meg a pontos modellt...de ha belul megnezed a kis pockot altalaba van egy nyilacska ami mutatja is hogy melyiket lehet kiszedni...
egyik oldalrol nyomod...akar egy hustuvel...vagy valami szerszammal es kiveszed innen is meg a masik oldalrol is a szemet...
de persze nyugodtan viheted orashoz is...van olyan oras aki nem is ker erte semmit... -
Soká
senior tag
válasz
Vertigo18 #5398 üzenetére
"4 darab Current tesztelt és mindet "gagyizta"
Lehet, hogy Neked is van Curren órád?
Már schawo is említette, az én párnapos ismerkedésem a kínai órákkal, azzal a következtetéssel párosult, hogy egy olyan márka (Curren) ami előszeretettel ragasztja a mutatókat, bizony igen alacsonyra pozicionálja önmagát. Legalábbis nálam. Én annál nagyobb égést nem nagyon tudnék elképzelni, mint hogy azért magyarázkodjak, ha megkérnek valahol, hogy mérjem az időt, mert az órámon csak dísznek van a stopper funkció.
Én, ha buszon-villamoson ezek után meglátok valakinek a csuklóján egy Curren feliratú órát, akkor azért fogom gúvasztani a szemem, hogy a kismutatók valódiságát csekkoljam. Nem jó képzettársítás az ilyen.
Elnézést kérek a Curren tulajdonosoktól, vannak jó Curren órák is, de ettől függetlenül az üzletpolitikájuk nem éppen európai... -
Breki
veterán
válasz
mefistofeles #5399 üzenetére
Nem írtad a típust.
Stowa-t csak én rendeltem?
Megérkezhetne már.
-
-
bazsimano
őstag
válasz
mefistofeles #5403 üzenetére
szerintem siman meg tudod csinalni Te is! nem olyan nagy dolog...hazilag otthoni cuccokkal is megoldhato...
-
-
válasz
mefistofeles #5401 üzenetére
Múltkor 800 forintot fizettem (bp, moszkva tér).
-
Egy óraszíj beállításért (kb. két szemet kéne kivenni) mennyit kérnek az órások? Nem akarnék többet költeni erre mint magára az órára.....
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban tilos hozzászólásokban hirdetni!
Használjátok Hardveraprót erre!
A hirdetések linkjének megosztása is tilos!
- Új, bontatlan Tesla Smart Floodlight Battery Camera + Tesla 5W napelemmel - 1,5 év garival! -
- Eladó egy szinte új Kukirin G2 elektromos roller! Hétfőig jegelve!
- Mobil klíma Tarrington House eladó!
- Babzsák fotel (Dr. Relax - Gamer, sötét zöld, keveset használt, hibátlan)
- Gree klíma AKCIÓS áron beszereléssel együtt!
- Bomba ár! HP ProBook 430 G8 - i5-1135G7 I 16GB I 256GB SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Gari!
- Samsung Galaxy A13 4G 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 14 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 9 5900X 32/64GB RAM RTX 4070 Ti Super GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! MSI PRO Z690 i7 14700K 64GB DDR4 2TB SSD RTX 3070Ti 8GB Fractal Design Meshify C CM 750W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest