Hirdetés

2024. május 3., péntek

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2021-11-19 06:49:10

LOGOUT.hu

Parfüm topik

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#12951) Mukucs válasza Unsign (#12948) üzenetére


Mukucs
senior tag

Nagyon hasonlít minden Aventus klónhoz, és az originálhoz is, 1 órakor fújtam hármat, még most is érzem magamon így meló után, szóval tartósnak mondhatjuk asszem! :)

Próbáltam eddig 3 klónt, szvsz ez eddig a legjobb. Volt CDNI, Armaf, Afnan..

V&R SpicebombExtreme be beszállnék én is valószínű! :R

(#12952) melon9106


melon9106
csendes tag

Na nekem is megjött a Zebra, plusz még 1-2 illat a hónapban, főleg gyümölcsös jegyű parfümöket kerestem az elmúlt időszakban.

---

Rasasi Pour Lui (Zebra) (Full presentation): Egyetértek sok emberrel, ennek a legközelebbi az illata az Aventushoz. Teljesítménye még mindig nem olyan, mint a CDNIM-nek, de a nyitány és a leszáradás is közelebb áll Creed-ék illatához. Valami folyamat hiányzik, ez tényleg gyümölcsösnek mondható az elején, de az ananászt itt sem sikerült elkapni. Nem olyan füstös mint a CDNIM és nem olyan szúrós a drydown, mint a Laventure esetén. Megtartom, tetszik, de kicsit drágállok 50ml-t 8 ropiért.

Bond No. 09 Scent of Peace (2ml Notino fújós): Szintén gyümölcsösség miatt kerestem. Az eleje elmebeteg fruity illatbomba, a leszáradás zavar, szinte wc illatosító-szerű fura valami némi szappanossággal. Azthiszem a violet leaf érződik ki, de ez nagyon nem az én illatom. Viszont. Ez elmebeteg tartós és messziről érződik, igazi atomvillanás a parfüm, ilyenkor szívom a fogam, hogy nem sikerül igazi beast parfümöt találnom, ami tényleg tetszik is.

Lalique White (1ml minta): A sok pozitív komment miatt szereztem be a mintát, nagyon kedves, citrusos-édeskés, teás jegyekkel. Szinte azonnal eltűnt a bőrömről.

Az alábbiakat a Notino-ban próbáltam:

Montale Boise Fruite: Azt írják, Silver mountain water-szerű, amihez meg az általam jól ismert Rasasi Entebaa-t hasonlítják. (A SMW-t csak felszínesen ismerem) Az eleje tényleg egy masszív gyümölcsös édes jegy, a leszáradás totál Rasasi Entebaa, de ez könnyedebb, az Entebaa sötétebb és nehezebb, fűszeresbb, inkább estére való. Ezt az illatot egy nőn is el tudnám képzelni, az Entebaa-t nem. Nekem ez így egy no go, sajnos az Entebaa sem tetszik.

Montale Wild Pears: Iszonyat körte nyitány, tényleg baromira eltalálták, de a leszáradás totál nőies, viszont bejön annyira, hogy akár a barátnőmön is el tudnám képzelni. Ezzel szemben magamon nem igazán.

Rasasi La Yuqawam: Ezt az illatot régóta ismerem, fél éve egy Aoud Leather tulajdonosa vagyok. Azthiszem, a La Yuqawam áll a legközelebb a Godlophin/Tuscan Leather vonalhoz, sokadszorra megállapítom. Télre veszek egy üveggel szerintem. Az Aoud Leather ehhez képest citrusosabb az elején és édesebb/könnyedeb a leszáradásnál, nem ennyire masszív és maszkulin.

----

Szagoltam még Penhaligons és Serge Lutens illatokat amik kint voltak, de számomra egyik sem említésre méltó. Az Opus még esetleg elment.

[ Szerkesztve ]

(#12953) rayoliviero válasza melon9106 (#12952) üzenetére


rayoliviero
veterán

Immunológia? :)

[ Szerkesztve ]

(#12954) #72797440


#72797440
törölt tag

Bal kezemen Bvlgari Pour Homme, jobb kezemen ugyanez Extreme-ben. Extreme ahogy a nevében is van 5x erősebb illat viszont tettek bele egy plusz, friss illatjegyet amitől elvesztette kellemességét és férfiasságát is.

(#12955) slick-adam válasza #72797440 (#12954) üzenetére


slick-adam
aktív tag

valszeg televagtak Hedione-al (ami alapvetöen az egyik legtöbbet hasznalt anyag a modern parfümeriaban). az növeli a projectiont (eröt) es egyuttal a tartossagot is. csak van egy gyenge, generic és friss, citrusos, viragos illata. ezt ugy mondom, hogy meg nem jött meg a Hedione-om, de csak az lehet azok alapjan, amiket olvastam eddig. ha ugy van, eleg olcso es gagyi megoldas... mehhh

parfüm fórum: https://bit.ly/2Pd6VEu

(#12956) mufi válasza melon9106 (#12952) üzenetére


mufi
senior tag

A tobbi illatra nem sajnaltad a penzt?

Creed Aventus 500 ml splashre keresek jelentkezőket.

(#12957) Mukucs


Mukucs
senior tag

Valaki próbálta már ezt a D&G.-t?

A nem intenzív verzióm volt, nagyon szerettem, mennyire hasonlíthat ahhoz?

(#12958) ToBeY válasza Mukucs (#12957) üzenetére


ToBeY
nagyúr

Igen,pár évvel ezelőtt nyáron ilyenem volt.Én szerettem,tipikus citrusos nyári illat,ami nekem általában bejön.
szerk:Lehet,hogy ez a sima volt az nem az intense.

[ Szerkesztve ]

(#12959) Mukucs válasza ToBeY (#12958) üzenetére


Mukucs
senior tag

Igen, nekem is a nemintense volt, nagyon szerettem, az biztos, h erősebb, de sokszor nem ugyanazt az illatot produkálják, mint az eredetinél. Az intense verzióban nincs tömjén, ezért vagyok rá kíváncsi, anélkül milyen..

[ Szerkesztve ]

(#12960) melon9106 válasza mufi (#12956) üzenetére


melon9106
csendes tag

Drága Mufi, kérlek ne pazarold az időmet azzal, hogy a kretén megnyilvánulásaidra válaszolnom kelljen. Ha nem érted, hogy egy 2000 Ft-os Bond No 09 minta miért annyi és miért tartok ennél arányaiban értéktelenebbnek egy dubai koppintást, akkor nem velem van a baj.

[ Szerkesztve ]

(#12961) mufi válasza melon9106 (#12960) üzenetére


mufi
senior tag

Homokos vagy, hogy drágázol? 😁 Nincs ellene kifogásom de a drágázást mellőzd. Nem is vagyok drága sem a drágád.
Az, hogy kreténnek tartasz, az nem zavar. Jogod van hozzá. Abban meg hogy mi a kreténség ha megkérdezem miért nem sajnálsz 1 ml mintára ezreket míg egy rendesebb edt-re 8at igen, szerintem semmi, inkább irónikis, de bevallom nem számítottam ilyen heves reakcióra. Ha meg kiírsz valamit nem kell szerkeszteni, vállad a gondolataid.
Az meg hogy te mit miért hogyan tartasz arányaiba, mivel nem vagyok fejbe látó - a sötétek fejébe sem - azt csak te tudhatod.

Creed Aventus 500 ml splashre keresek jelentkezőket.

(#12962) slick-adam válasza mufi (#12961) üzenetére


slick-adam
aktív tag

el lehet vitatkozni, hogy ki mit tart draganak es miert, de jo lenne ha mindketten összeszednetek magatokat!
nem kellenek se heves reakciok, se szócsaták és anyázások.

tul pici a közösseg, hogy moderacio kelljen...

mindenhol vannak ellenszenves emberek. ignoralni kell, kesz! ezuttal tényleg melon9106 volt tul heves, DE ismerve a korabbi harcotokat, a lenti kerdesed se volt artalmatlan, meg ha annak is tünt...

szoval...

[ Szerkesztve ]

parfüm fórum: https://bit.ly/2Pd6VEu

(#12963) mufi válasza slick-adam (#12962) üzenetére


mufi
senior tag

A korabbi harc is hasonlo dolog miatt jott aztan mikor beszoltam rogton orremeles volt. Adok az jo de ha kapok az mar sz@r? 🤔 Hogyisvanez ? (Bartos Cs Istvan)
Nem kell itt igazsagot tenni, hogy ki volt hesves es ki nem, azzal a resszel volt bajom, hogy valaki kifizet mintakert majdnem annyit mint egy uveg parfumert de az uveget sokalja - foleg mert tudta, hogy klon. Ez egy forum es meg messze a szint a gyuros topichoz kepest...nem kell maris felkelni a szekrol es ejnyebejnyezni plane ha semmi nem tortent...mert hogy reszemrol nem tortent.

Miert nem moderaljatok a sok klonos beszolast? Vagy irjatok at a topicot "Klonok harca"-ra? 😁
Ha lett volna mas is a kerdesem mogott tudtam volna kerdezni tole hidd el...

Creed Aventus 500 ml splashre keresek jelentkezőket.

(#12964) slick-adam válasza mufi (#12963) üzenetére


slick-adam
aktív tag

mondom, beszeljetek meg nyugodtan a draga(?) minta dolgot. en ertem miert kerdeztel ra. és az ö valaszat is megertem. felölem mehet egesz nap a klón tema (bar nem lenne jo...), de nem ez a lenyeg.
ha nem megy normalis stílusban, akkor jo lenne ha egyikötök rövid úton leallna a tovabbi valaszokkal.

és mostmar tenyleg eleg ebböl.

parfüm fórum: https://bit.ly/2Pd6VEu

(#12965) melon9106 válasza slick-adam (#12964) üzenetére


melon9106
csendes tag

Úgy érzem nem érek fel a szofisztikált kommunikációs stílusotokhoz srácok, szóval majd én elengedem ezt a beszélgetést :)

(#12966) slick-adam válasza melon9106 (#12965) üzenetére


slick-adam
aktív tag

jajjj nemar, szeressük egymast gyerekek!

meselj meg inkabb az Juventus Aventus klónról! ;] :DD

parfüm fórum: https://bit.ly/2Pd6VEu

(#12967) kk831228


kk831228
addikt

B... tok meg, itt vagyunk 8- an összvissz, és mindig "megtaláljátok" egymást... :( másik topikban vannak 40 - en és nincs ennyi vita mint itt... Úgy látszik, aki parfümb... i , az mind nagyon "erős" egyéniségnek gondolja magát... ;] Érdekes... 🤔 :) legalább szóljatok előtte, hogy rakjam be a mikróba a popcorn-t... :D

[ Szerkesztve ]

"Legjobb lesz ha elverem egy kis csalánnal... Az lesz a legjobb... " by Dallas parody az örök klasszikus!! : ----> https://youtu.be/HL7Wp9ltweo?t=317

(#12968) -secret- válasza kk831228 (#12967) üzenetére


-secret-
Arcképgyáros

Akkor nem jártál még iPhone topikban... :D

(#12969) kk831228 válasza -secret- (#12968) üzenetére


kk831228
addikt

Nem, hálistennek... 😂

[ Szerkesztve ]

"Legjobb lesz ha elverem egy kis csalánnal... Az lesz a legjobb... " by Dallas parody az örök klasszikus!! : ----> https://youtu.be/HL7Wp9ltweo?t=317

(#12970) Mercutio_ válasza -secret- (#12968) üzenetére


Mercutio_
félisten

Nem marad pénz szifonra :DDD (de, de annyit nem szánok telóra)

Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, FANTASY könyvek, Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP

(#12971) kk831228 válasza Mercutio_ (#12970) üzenetére


kk831228
addikt

Van még pár hobbi... Egyik sem olcsó... :B

"Legjobb lesz ha elverem egy kis csalánnal... Az lesz a legjobb... " by Dallas parody az örök klasszikus!! : ----> https://youtu.be/HL7Wp9ltweo?t=317

(#12972) Azie


Azie
őstag

szerintem meg nem so a zebráért a 8k! - csak idézzétek fel magatokban a *szugerál* *szugerál* szavázs és vánmiljön árát! *szugerál* *szugerál*
ugye hogy nem is akkora pénzkidobás a bond minta ára sem? :)

"Believe in the ideal, not the idol." - Serra

(#12973) Azie válasza kk831228 (#12971) üzenetére


Azie
őstag

mesekártya...

"Believe in the ideal, not the idol." - Serra

(#12974) mufi válasza Azie (#12972) üzenetére


mufi
senior tag

Ne írd ezt mert rögtön valaki neked esik :DDD :))

szerk: lemaradtál -

kk831228@ ez nem vita volt. A vitához ketten kellenek....

[ Szerkesztve ]

Creed Aventus 500 ml splashre keresek jelentkezőket.

(#12975) Peterzon94 válasza Azie (#12972) üzenetére


Peterzon94
tag

most ugrott a farzsebbe 200ml szavázs 32kér ;]

(#12976) Mukucs válasza Peterzon94 (#12975) üzenetére


Mukucs
senior tag

Mert még nem szagoltad a Luna Rossa Carbont? Vagy miért cselekedsz ily meggondolatlanul? :P

(#12977) Peterzon94 válasza Mukucs (#12976) üzenetére


Peterzon94
tag

Ismerem, de összességében ez jobban tetszik nekem. A maradék meg jó lesz majd az onokáknak' :DDD

(#12978) slick-adam válasza Mukucs (#12976) üzenetére


slick-adam
aktív tag

miert vegye a gagyi klónt? :U

parfüm fórum: https://bit.ly/2Pd6VEu

(#12979) Azie válasza Peterzon94 (#12977) üzenetére


Azie
őstag

meg a gyerekeik gyerekeinek. meg a gyerekeik gyerekeinek a gyerekeinek...

"Believe in the ideal, not the idol." - Serra

(#12980) Mukucs válasza slick-adam (#12978) üzenetére


Mukucs
senior tag

Mert jobb! :P

(#12981) Peterzon94 válasza Mukucs (#12980) üzenetére


Peterzon94
tag

Rasasinak is van 1 sauvage klonja 😂
EZ

(#12982) slick-adam válasza Mukucs (#12980) üzenetére


slick-adam
aktív tag

ezt részletezd lecci! miben jobb? hogy jobb?

parfüm fórum: https://bit.ly/2Pd6VEu

(#12983) bump3r111


bump3r111
tag

Valaki tud adni megbízható oldalt ahonnan tudnék Aventust rendelni?
Mondjuk olcsóbb áron mint Neroli / Notino. Külföldi rendelés nem gond.

Nose.fr-t ismeri valaki?

[ Szerkesztve ]

(#12984) slick-adam válasza bump3r111 (#12983) üzenetére


slick-adam
aktív tag

NOSE.fr -töl a legolcsobb (Francia oldal, posta nincs ekkora összegnel). ca. 12k-val olcsobb, mint Neroli (a 100ml)

itt a topikban ket tapasztalat volt eddig velük:

- eltünt a csomag utközben (Nose-nak ehhez nem sok köze van...), pénzt visszaadtak, de sajnos eleg lassacskan (sztem ez erthetö, pöccre en se dobnek ki ~200 eurot...). összessegeben negativ(ish) elmeny, DE ilyesmi barmikor barhol megtörtenhet... engem ez nem tantoritana el...

- az én rendelesem gond nelkül par napon belül megjött

[ Szerkesztve ]

parfüm fórum: https://bit.ly/2Pd6VEu

(#12985) bump3r111 válasza slick-adam (#12984) üzenetére


bump3r111
tag

Pont megtaláltam én is a kommentek között. Ezer köszi. Rendelek és írok én is ha minden rendben ment.
Ingyen adnak még 3 samplet is, végre megszagolhatom a Vikinget :D

(#12986) kisZ2 válasza HurkaLES (#12872) üzenetére


kisZ2
csendes tag

Nekem van Santini Laurent és Pego Legend. Az én orromnak a Laurent egy füstös citrusos illat a Pego pedig szappanos citrusos illat. Mindegyik lineáris, előnyük, hogy elég erősek, sokáig érezni mindkettőt. Nekem egyik se igazán tetszik szerintem egyik sem összetett illat. Ajándékba kaptam őket, de 15eFt-ért amiért a honlapon hirdetik biztos nem vennék.

(#12987) slick-adam


slick-adam
aktív tag

megjött az elsö adag (még lesz 11 db illóolaj, aztan jön kb. 30 természetazonos szintetikus).
sajnos a tenyleges ismerkedés még várat magára, mert az üres üvegcsék és az alkohol csak jövöheten jönnek (piciket fel köll higítani mindet) :(

pár picike ingyér próba:

és a proper olajok (a legelsö az mondjuk szintetikus, az igazi mosusz illatát adó molekula)






[ Szerkesztve ]

parfüm fórum: https://bit.ly/2Pd6VEu

(#12988) Peterzon94 válasza slick-adam (#12987) üzenetére


Peterzon94
tag

:Y :C

(#12989) slick-adam


slick-adam
aktív tag

na egy dolog maris biztos (csak hogy romboljuk a mitoszokat):
igazi ambergris-t tuti nem az illata miatt tesznek a patfümökbe. ha valaki ambergris-t erez, az valami szintetikus cumo, ambroxan es tarsai.

csak mert fogtam a 3%-os tinkturat (az standard a parfümeriaban) es csöppentettem egyet a kezemre. az illata: NINCS neki :D vagyis van egy olyan erzesem, hogy VALAMI belekerül az orromba, teliti picit, de nem regisztralja az agyam illatkent. tudom hülyen hangzik... atkurva biztos nem vagyok, mert neves, sok-sok eves cegtöl jött, ugyhogy ravetettem magam az internetre es sokan megerösitik ezt a tenyt. van olyan tinktura, aminek van illata, akar egesz erös is, de azok valogatott darabokbol vannak sokaig aztatva (termeszetes cucckent nyilvan nagy a szoras az erössegben).

hogy feleslegesen dobtam-e ki a penzt? majd kiderül. abban ugy latszik mindenki egyetert, hogy ha nincs is sajat illata, de csodaszerkent müködik a kompoziciokban, kiemeli az illatokat. luca turin irt valami olyasmit, hogy egyik kezere tett 1 csepp levendulat, aztan a masikra is + 1 csepp ambergris. elsö kez: levendula. masik kez: levendula 3D-ben. kb ez az effektus, valszeg a fentebb irt furcsa erzesem.

no majd kiderül a gyakorlatban. majd csinalok egy hasonlo probat. de addig is nem csepegtetem feleslegesen :DDD

[ Szerkesztve ]

parfüm fórum: https://bit.ly/2Pd6VEu

(#12990) kk831228 válasza slick-adam (#12989) üzenetére


kk831228
addikt

Biztos nem kidobott pénz... ;) :N

"Legjobb lesz ha elverem egy kis csalánnal... Az lesz a legjobb... " by Dallas parody az örök klasszikus!! : ----> https://youtu.be/HL7Wp9ltweo?t=317

(#12991) Mercutio_ válasza slick-adam (#12989) üzenetére


Mercutio_
félisten

A leírtak alapján egyfajta katalizátor hatása van. Ilyesmire is utaltam korábban, amikor a tapasztalatok begyűjtésére utaltam.
Erre reagálva pedig: Nem, én olyasmire gondoltam, hogy vegyész mondjuk tudja, hogy bizonyos komponensben milyen molekula van ami egy másik összetevővel "kiüti" egymást, vagy épp egy harmadik nem kívánt illat jön létre, stb.
És itt lehet, hogy az aromaterápiás tapasztalat tévútra visz, vagy mert a szintetikus és a természetes között van valami difi ami pont előjön, vagy mert nem olyan komplexitásúak a terápiás keverékek.
(Csak ötletelek, nem állítom!)

Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, FANTASY könyvek, Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP

(#12992) Makett1987 válasza Mukucs (#12923) üzenetére


Makett1987
csendes tag

Na megjött neked is? Vélemény? :)

(#12993) kk831228


kk831228
addikt

Egy "Balifleur-t" lehet rendelek páromnak... :D persze csak mintát... ;]

[ Szerkesztve ]

"Legjobb lesz ha elverem egy kis csalánnal... Az lesz a legjobb... " by Dallas parody az örök klasszikus!! : ----> https://youtu.be/HL7Wp9ltweo?t=317

(#12994) slick-adam válasza Mercutio_ (#12991) üzenetére


slick-adam
aktív tag

igen, olyat olvastam en is, hogy valaki megprobalt pl egy nagyon fás (nem emlekszem mar ez volt-e, de lenyegtelen) illatot letrehozni, és addig adagolta az illoolajokat / molekulakat, hogy egyszerüen eltünt a fás és/vagy egy másik illat komplett a kompoziciobol. kiütöttek egymast.
keresgeltem egy picit, de feleslegesen, mert ezt nem igazan lehet elöre megjosolni szamok alapjan (vegyész). egy tapasztalt parfümész nyilvan tudja ezeket, megtanulta tapasztalati uton. de ezek olyan titkok, amiket rohadtul nem arulnak el. röhej, hogy nincs "tananyag" a parfümeszethez.

durvan titkoljak a titkos tan-t. pl a BBC-s parfümös dokumentumfilmben (amit linkeltem regebben), amikor Givaudan-nal mutogatjak azt a par diakot, homalyosan a hatterben latszik egy "parfüm-térkép" a falon, hogy mely illatok milyen kategoriakba tartoznak, hogyan kapcsolodnak, ... stb. na az egy durvan "classified" térkép. figyelmetlenek voltak, ki is rughattak volna embereket miatta, ha mondjuk elesebben latszana a filmben. örület...

[ Szerkesztve ]

parfüm fórum: https://bit.ly/2Pd6VEu

(#12995) mufi válasza slick-adam (#12994) üzenetére


mufi
senior tag

Ami titkos az a neten megtalalhato. Csak keresni kell 😎

Creed Aventus 500 ml splashre keresek jelentkezőket.

(#12996) slick-adam válasza mufi (#12995) üzenetére


slick-adam
aktív tag

akkor keresd meg nékem a Givaudan Odor Value Map-et! kössssz. kapsz egy pusszancsot erte es az elsö parfümömböl egy izmos probat.;)

parfüm fórum: https://bit.ly/2Pd6VEu

(#12997) Jhonny06 válasza slick-adam (#12989) üzenetére


Jhonny06
veterán

"ha valaki ambergris-t erez, az valami szintetikus cumo, ambroxan"

Nyilván, mivel az ambergris használatát betiltották, ezért jöttek létre a szintetikus társai, leginkább az ambroxan.

(#12998) slick-adam válasza Jhonny06 (#12997) üzenetére


slick-adam
aktív tag

semmifele ambergris korlatozas / tiltas nincs.
azt tudom, hogy az import es birtoklas (tenyleges ambergris darabok) tiltva van pl amcsiban es ausztraliaban , merthogy az ámbráscet az veszelyeztetve vanik, csak debilek, mert a partra sodort (nem lehet lecsapolni a balnabol...) ambergrisnek semmi köze nincs az allat epsegehez. a civet es a többi az mas sztori...

AJANLOTT (gyakorlati tapasztalatok alapjan) max limit van csak, 30% a parfüm reszben (ami rohadt sok...). tiltas nincs, nincs benne semmi azonositott veszelyes cumo.

a szintetikus verziok anyagi es gyakorlati (kontrollalt minöseg) okok miatt jöttek letre. na ja, mint az összes szintetikus cucc kabe :D

[ Szerkesztve ]

parfüm fórum: https://bit.ly/2Pd6VEu

(#12999) HurkaLES


HurkaLES
tag

Srácok testápolóból melyiket ajánljátok? Igazából olyat keresek aminek jó illata van és sokáig érezhető a bőrömön. Volt nekem egy nivea kék smooth sensation ami nagyon bejött. Több óra múlva is éreztem a bőrömön. Most vettem 3gy ilyet de ezt kB nem is érzem. De ahogy látom két fajta van. Én a "cseppeset" vettem most ez gyenge, nem érzem és a másik smooth sensation szerintem ami bitang jó. Legalábbis remélem az volt az.
Ti mit használtok?

(#13000) kk831228


kk831228
addikt

Remélem jönnek az újabb illatok is majd, Bálinttól... :))

[link]

"Legjobb lesz ha elverem egy kis csalánnal... Az lesz a legjobb... " by Dallas parody az örök klasszikus!! : ----> https://youtu.be/HL7Wp9ltweo?t=317

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.