Hirdetés

2024. május 2., csütörtök

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2021-11-19 06:49:10

LOGOUT.hu

Parfüm topik

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#12351) Azie válasza ToBeY (#12331) üzenetére


Azie
őstag

hát igen, én meg tavaly, meg azóta kb 20x volt kérdés, legtöbbre adtunk választ, ebből 6 az elmúlt héten :)
fragrantica, perfumes, baloldalt "by season" order by rating :) nem hiteles, de picit önállóbb, mint minden flankerre rákérdezni, hogy szerintetek ez jó 27 éves heteró, balra igazított heréjű, csőfarmer- len ing, sportos, de kicsit pocakos, balra fésülve zselézett, de jobboldalt felnyírt, kék -3.0 kontaktlencsét hordó, informatikus, de szabadidejében ketrecharcra járó férfinak a többit rátok bízom

"Believe in the ideal, not the idol." - Serra

(#12352) Azie


Azie
őstag

Ha valaki nagyon unatkozik, akkor a kezdőposztba kigyűjthetné, amiket említettünk az elmúlt egy év során és hozzáírhatná, mire jutottunk, illetve melyik évszak.

amúgy common sense: amiben könnyű jegyek dominálnak, az nyári :)

"Believe in the ideal, not the idol." - Serra

(#12353) Jhonny06


Jhonny06
veterán

Gyerekek, szerintem a Notino figyeli ezt a topicot.. :DDD A CDNIM ára is brutálisan felment, mióta beszélünk róla, most meg hirtelen a kinézett Mercedes Cologne ára ugrott meg (40ml).. :DDD

(#12354) r3dsnake válasza Jhonny06 (#12353) üzenetére


r3dsnake
nagyúr

Fúj a Caron Yatagan nagyon nem tetszik. max. csak valami brutál akcióval gondolkoznék el rajta.

;] :D

(#12355) slick-adam válasza Azie (#12352) üzenetére


slick-adam
aktív tag

hat az összefoglalora amugyis raferne egy revizio. van benne par hülyeseg

[ Szerkesztve ]

parfüm fórum: https://bit.ly/2Pd6VEu

(#12356) Gyick


Gyick
őstag

Hahaha Jeremy megvette a Ferrarit most meg egész nap bent feszkó hogy mi van a kocsival az új videó szerint :DD :DD

[ Szerkesztve ]

(#12357) Azie válasza Jhonny06 (#12353) üzenetére


Azie
őstag

lehet ez is dzseremi miatt van, ferrarit vett, ezért erősíteni kell a mercit.
hiába, divatdiktátorok vagytok.

"Believe in the ideal, not the idol." - Serra

(#12358) slick-adam


slick-adam
aktív tag

(nem teszem off-ba, hogy jobban olvashato legyen :) )

mint latjatok, -secret- munkajat kiegeszítendö, 2. topikgazda lettem.
ravetem magam az összefoglalora, kiegeszitem alap infokkal, összeszedek par ajanlott illatot designer / niche kategoriakban (különbözö arkategoriakba sorolva), ajanlott YT-os tesztelök (igen, Jeremy benne lesz, van akinek a komplimentéria a lenyeg...) linkjei, ... stb.

majd megvitatjuk mi hianyzik meg, mivel nem ertetek egyet es hasonlok.

:))

parfüm fórum: https://bit.ly/2Pd6VEu

(#12359) Azie válasza slick-adam (#12358) üzenetére


Azie
őstag

szuper

"Believe in the ideal, not the idol." - Serra

(#12360) Peterzon94 válasza slick-adam (#12358) üzenetére


Peterzon94
tag

:C :C

(#12361) orrlyuk válasza r3dsnake (#12354) üzenetére


orrlyuk
aktív tag

CY: hol szereztél mintát? Notino? Rég kíváncsi vagyok rá, a Caron őrületes dolgokat alkotott (de nem mindig jó értelemben...)

[ Szerkesztve ]

No hay banda! Il n'est pas de orquestra!

(#12362) mufi válasza Jhonny06 (#12353) üzenetére


mufi
senior tag

Simán elképzelhető.

Creed Aventus 500 ml splashre keresek jelentkezőket.

(#12363) kk831228 válasza slick-adam (#12358) üzenetére


kk831228
addikt

:R

"Legjobb lesz ha elverem egy kis csalánnal... Az lesz a legjobb... " by Dallas parody az örök klasszikus!! : ----> https://youtu.be/HL7Wp9ltweo?t=317

(#12364) gamegod


gamegod
senior tag

Penhaligon's illatokról vélenények?
főleg tavaszra... notino tele van velük, és baromira tetszenek. :))

OnePlus 8T / PSN: gamegod0893

(#12365) gamegod


gamegod
senior tag

ui: Rasasi teszt hamarosan :))

OnePlus 8T / PSN: gamegod0893

(#12366) tibbike01 válasza gamegod (#12365) üzenetére


tibbike01
őstag

Na ezekre speciel én nagyon kíváncsi vagyok. Pesten laksz?

(#12367) Mercutio_ válasza gamegod (#12364) üzenetére


Mercutio_
félisten

Van 5 féle (ebből 2 női) kitéve az Allee mögötti átvevőpontban, sajnos az Opus 1870 pont nincs köztük:(

Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, FANTASY könyvek, Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP

(#12368) Paddington


Paddington
csendes tag

Megnéztem magamnak az AdG Absolu-tot és nem értem a flanker mivoltát. Invictus Aqua kezdés, később kevésbé szinti Invictus (értsd: CK Reveal) egy kis ambroxannal felütve, csak hogy tuti legyen a party.

Cartier L'Envol edp vs. edt: az edp felejthető, viszont nagyon tartós míg az edt baromi jó, viszont sajnos nem muzsikál túl jól.

Szolgálati közlemény: keresek Narciso Rodriguez for him edt dekantot.

[ Szerkesztve ]

Steinhart Nav B Chrono II 44 mm és Davosa Argonautic eladó

(#12369) melon9106


melon9106
csendes tag

Megérkezett a tavasz-nyári starter kitem Notinoról (és az USA-ból) az alábbi darabokkal, amikről írnék egy szösszenetet. Leírom, hogy szerintem mi milyen, hova és mikorra való, mennyire vélem tartósnak. Full üvegek és minták is vannak a leírásban, a mintákat esetleges jövőbeni full üveg vásárlásához rendeltem.

Ferrari Noble Fig: Full presentation. Tavaszi munkába járós parfümnek rendeltem, erre a célra tökéletes. Erőteljes gyümölcsös füge nyitány, ami enyhén szappanos, lágy, zöldes illattá szárad. Tartósság közepes, projection gyenge közepes, de mást nehéz várni egy ilyen jellegű illattól. Vannak benne Byredo Pulp és Phylosikos jegyek bőven a füge miatt, de a leszáradás sokkal egyszerűbb ezeknél-és gyengébb is.

Ferrari Bright Neroli: Full presentation. Nyári munkába járós parfüm. Tartósabb és erőteljesebb mint a Noble fig érezhetően, szappanos leszáradás, nerolis nyitány. A drydwn kicsit Mugler Cologne-szerű. A Neroli portofinonál visszafogottabb, nincs meg benne az a tisztítószeres jelleg, amit mindig érzek a NP esetében. Nem olyan izgalmas, formabontó és gyümölcsös mint egy Dunhill Icon, inkább tényleg a narancsvirág és a szappanosság a domináns. Szerintem munkában compliment getter lesz.

Al Haramain L'Aventure: Full presentation. Szeretném jelezni, hogy Armaf CDNIM párti vagyok. Számomra ez a most complimented frag nyáron, bulikba hordom főleg. Beastly performance. Sajnos már csak 1/4-em van az üvegben, ami vintage, emiatt újat akartam rendelni, de mivel rengeteg rosszat hallottam a reformulált Armafokról, emiatt esett a L'Aventure-re a választás, 1 ml alapján. A fekete szórós CDNIM-mel nincs tapasztalatom. A nyitány nem olyan szintetikus citrus, mint a CDNIM esetében, ebben megvan az ananászos gyümölcsösség valahol. A leszáradás nem olyan erősen füstösen nyíres, mint a CDNIM-ben, sokkal finomabb, emiatt a tartóssága és projection is jóval diszkrétebb. Bulizni szerintem a CDNIM jobb (persze a vintage, amit ismerek), munkába, hétköznapra a L'Aventure jobb választása a visszafogottsága miatt. Ez az üveg és dobozolás amúgy elmebeteg egy 11 ezer Ft-os parfüm esetében. A doboz felnyitós, mágnessel záródik, az üveg masszív, ujjlenyomatszedő króm, baromi jó.

Creed Aventus (Steve Schroeder Special): Aki jártas az amcsi parfümös FB csopikban tudja, kiről beszélek. Barátunk birch-öt kever az Aventus mellé, ezáltal dominánsabban megjelenik a füstösebb nyír, mint a régebbi üvegekben. Még némi mentolosságot is véltem felfedezni benne, nem tudom miért. A mostani Aventusokhoz képest jóval heavy-bb, nem olyan gyümölcsös így. Tartósság és sillage tesztelés alatt, 30ml-em van, szóval alkalmi parfümnek szánom.

Rasasi Entebaa: Full presentation. Tavaszi bulizós parfümnek vettem. Silver Mountain Water-re hasonlít elvileg, amivel nincs sok tapasztalatom. Picit boozy, virágos, édeskés, One Million Privé-szerű gyümölcsös az eleje, de aztán férfias leszáradás követi. A leszáradásban van valami dark.
A jegyek az alábbiak a Rasasi szerint: Top: Plum, Blackpepper, Lime, Pineapple Middle: Patchouli,Vetiver, Galaic Wood
Base: Vanilla,Tonka Beans, Praline.
Szerintem csajmágnes lesz belőle. Tartósság és sillage közepes-jó. Napközbeni használatra szerintem sok, hűvösebb tavaszi estékre ideális, ha valahol szórakozik az ember.

Al Haramain Dazzle Intense: Full presentation. Szintén elmebeteg csomagolás, a szilva miatt vettem. A szilva meg is van, de. És itt a baj. Rendkívül feminin illat. Tudom, hogy elvileg ez egy női parfüm, sok helyen bélyegzik unisex-nek, de 2 nap esti használat után azt mondom túl édes és nőies. Hűvösebb évszakokra való, a gyömölcsös virágos nyitányt rendkívül erős pacsulis leszáradás követi, Viktor&Rolf Flowerbomb-ra emlékeztet a négyzetre emelve, mert a performance az totálisan beast mode. Lemoshatatlan, 3 kézmosás után érződik, a pacsulis nem enyhül. Jó parfüm ez, de férfinak szerintem túl sok még buliba is ez a szirupos jellegű édesség.

Bond No. 9 Bleecker Street: 2 ml fújós (Notino). Na ezt a parfümöt nem értem, tartóssága van, ereje 0. Zöldes, valahol szappanos ez is főleg az áfonya és az ibolya miatt, de annyira laposnak tartom, hogy nem értem a hype-ot körülötte. Ha fele ennyibe kerülne megérteném, érződik valahol a niche jelleg, de kisebb és olcsóbb házak ennél sokkal komplexebb és szebben épített illatokat alkotnak. Tavaszra gondoltam jó lehet, de nem fogok egy üvegért a minta alapján fizetni.

Amouage Reflection Man: 2 ml minta (Gyári). Nagyon jó minőségű niche parfüm, de túl virágos. Értem azt is, miért most complimented sok embernél tavasszal, de nagyon nem az én illatom a túl heavy virágos jegyek miatt. Szanátlos leszáradás a virágok után. Tartós, jó sillage-zsal.

Parfums De Marly Layton: 2 ml fújós (Gyárii). Meglepődtem ezen a parfümön, nem ilyenre emlékeztem. A nyitányban ott egy nagy adag alma, ami szinte azonnal átmegy fahéjas jegyekbe. Eddig jó. A leszáradásban viszont elkezd a szantál dominálni a kardamommal, emiatt szerintem túl őszies-télies fűszeres jegyek kerülnek előtérbe. Nem is értem miért ajánlják tavaszra, szerintem túl sok oda. A tartósság és sillage beastly. Rendkívül férfias, de mégis van benne egy adag fiatalosság, szerintem szép illat és komplex.

Ezek alapján és a már birtokolt parfümjeimmel a tavaszi-nyári parfümhasználatom így alakul:

Tavasz:
Munka: Ferrari Noble Fig, Dunhill Icon
Szórakozás: Rasasi Entebaa
Alkalom: Mancera Cedrat Boise

Nyár:
Munka: Ferrari Bright Neroli, Dunhill Icon
Szórakozás: Al Haramain L'Aventure, CDNIM
Alkalom: Cedrat Boise, Aventus
Strand: Atelier Cologne Pomelo Paradis

További tippeket szívesen fogadok, még egy Prada L'Homme-on gondolkodom munkához.

[ Szerkesztve ]

(#12370) Azie válasza gamegod (#12365) üzenetére


Azie
őstag

a royal simát meg ne vedd, nekem vagy egy teljes üveg 1 fújás híján eladó :)

"Believe in the ideal, not the idol." - Serra

(#12371) -secret- válasza melon9106 (#12369) üzenetére


-secret-
Arcképgyáros

Köszi az írást, biztos fogok belőle ihletet meríteni. ;)

(#12372) melon9106 válasza -secret- (#12371) üzenetére


melon9106
csendes tag

ui.: A zsepiken ne nevessetek, ígyis egy marék üres tesztcsíkkal jöttem ki a Notinoból :D

(#12373) ToBeY válasza melon9106 (#12369) üzenetére


ToBeY
nagyúr

Köszi a post-ot ez a Dunhill icon felkeltette az érdeklődésemet,lehet ma még is nézem hátha jó lesz nyárra. ;)

[ Szerkesztve ]

(#12374) slick-adam válasza melon9106 (#12372) üzenetére


slick-adam
aktív tag

en sokszor tesztelek mar kidobasra szant lukas zoknikkal. jobb, mint a papir tesztcsik szvsz :) (persze csak otthon, hehe...)

amugy: letezik meg tavasz?! :D egyik nap 0 fok alatt, hoeses, harom nappal kesöbb napozas az erkelyen. tru sztori.:)

[ Szerkesztve ]

parfüm fórum: https://bit.ly/2Pd6VEu

(#12375) kk831228 válasza slick-adam (#12374) üzenetére


kk831228
addikt

Tegnap előtt raktam ki a snowboard cucvot a kocsiból, ne rakjam messzire...? 🤔😬

"Legjobb lesz ha elverem egy kis csalánnal... Az lesz a legjobb... " by Dallas parody az örök klasszikus!! : ----> https://youtu.be/HL7Wp9ltweo?t=317

(#12376) slick-adam válasza kk831228 (#12375) üzenetére


slick-adam
aktív tag

ketlem, hogy a langosos mellett sznóbordoltál korabban, szal hagyd meg bent, hatha fel akarsz ruccanni a hegyekbe :D

parfüm fórum: https://bit.ly/2Pd6VEu

(#12377) kk831228 válasza slick-adam (#12376) üzenetére


kk831228
addikt

Nincs már csak külföldön... :O

"Legjobb lesz ha elverem egy kis csalánnal... Az lesz a legjobb... " by Dallas parody az örök klasszikus!! : ----> https://youtu.be/HL7Wp9ltweo?t=317

(#12378) kk831228


kk831228
addikt

Ezt szagolta már valaki.... 🤔

"Legjobb lesz ha elverem egy kis csalánnal... Az lesz a legjobb... " by Dallas parody az örök klasszikus!! : ----> https://youtu.be/HL7Wp9ltweo?t=317

(#12379) melon9106 válasza ToBeY (#12373) üzenetére


melon9106
csendes tag

Sajna nincs itthon csak Notinon, blind buy-ként vettem tavaly, számomra az eleje gyümölcsös majd hamus illattá megy át, sokak szerint picit szúrós. Nem szabad nyáron túltolni, de én nagyon szeretem, igazán irodába való illat imo.

(#12380) ToBeY válasza melon9106 (#12379) üzenetére


ToBeY
nagyúr

Áh akkor nem lesz jó nekem.Valami aquas-citrusos témát keresek.

(#12381) melon9106 válasza ToBeY (#12380) üzenetére


melon9106
csendes tag

Bvlgari Aqva Amara :)

(#12382) ToBeY válasza melon9106 (#12381) üzenetére


ToBeY
nagyúr

Azt próbáltam és annyira nem jött be,viszont a AQVA Pour Homme igen

(#12383) kk831228 válasza melon9106 (#12369) üzenetére


kk831228
addikt

Blecker - t átveszem ha nem kell... :B

Érdekes, nekem a Refi nem virágos... 🤔 Amiben rózsát érzek pl. az már kiesik, soha nem fújnék magamra olyat ami kicsit is virágra emlékeztet... :) Valószínűleg úgy van komponalva hogy az én orrom elől el vannak rejte... :D

"Legjobb lesz ha elverem egy kis csalánnal... Az lesz a legjobb... " by Dallas parody az örök klasszikus!! : ----> https://youtu.be/HL7Wp9ltweo?t=317

(#12384) gamegod


gamegod
senior tag

ha akartok egy frankó tavaszi illatot? akkor Joop! Jump
nem vattacukor mint a rózsaszín, kb 6 óra után lett rajtam bőrközeli, de a mellkasomról még mindig éreztem 10 óra elteltével is. Maximálisan tartós illat
fragrantica

[ Szerkesztve ]

OnePlus 8T / PSN: gamegod0893

(#12385) Mukucs


Mukucs
senior tag

Mai elfoglaltság.:

Lapo kolléga nem hagy unatkozni kérem szépen! :R

(#12386) Peterzon94 válasza Mukucs (#12385) üzenetére


Peterzon94
tag

Én is tőle várok épp egy adagot :D

(#12387) mufi válasza melon9106 (#12369) üzenetére


mufi
senior tag

Sose értettem ezt az aventus tuningolást.

Creed Aventus 500 ml splashre keresek jelentkezőket.

(#12388) melon9106 válasza mufi (#12387) üzenetére


melon9106
csendes tag

Nem vagyok nagy Aventus szakértő, de azt elmondhatom, hogy az első, amit szagoltam a mostani batch-ekkel összevetve jóval karcosabb volt, emiatt vettem ezt. Nekem is jobban tetszik a füstösebb verzió belőle, úgymond tesztejelleggel rendeltem, plusz mert 15 ezer volt 30 mili, nem pedig 30-40-50 ezer, mint a legtöbb helyen.

(#12389) Gyick


Gyick
őstag

A zebrás Rasasi Aventus klónt próbálta valaki?

kk831228 Hát nem tudom nekem a Refi az brutál virágos,pont az miatt kicsit feminim imho.

ToBey / Az Atlantiqve-al is érdemes egy próbát tenni,én tegnap próbáltam hasonlít az Amara-ra de nincs bent mandarin meg kevésbé citrusos inkább sós de a háttérben ott van az az illat leszáradáskor ami miatt az amara nekem no1.

[ Szerkesztve ]

(#12390) Mukucs válasza Gyick (#12389) üzenetére


Mukucs
senior tag

Persze, nekem az tetszik a legjobban. Mire vagy kíváncsi? :)

[ Szerkesztve ]

(#12391) Gyick válasza Mukucs (#12390) üzenetére


Gyick
őstag

Tartósság,silage,mennyire gyümölcsös(nekem inkább az a vonal jön be az aventusból),9k pénz nem sok érte ha van legalább olyan mint a cdni. A L'Aventure rajtam se nem tartós,meg alig érezni.Cdni sokkal jobb de annak meg elég felvitték az árát most.

(#12392) Mukucs válasza Gyick (#12391) üzenetére


Mukucs
senior tag

1ml.-es mintám volt, párszor használtam, TÉLEN, úgy bevette a kabát nyaka a szagot, hogy sokáig akármit használtam, mindig az érződött rajta (úgy, hogy bókokat kaptam, mikor nem fújtam a nyakamra semmit aznap.), és ez volt a legédeskésebb/gyümölcsösebb az összes közül, amit próbáltam.

CDNI, Aventure, Afnan.-hoz viszonyítva.

Mehet a felezés, ha elég motiváltnak érzed magad! ;]

[ Szerkesztve ]

(#12393) gamegod


gamegod
senior tag

Afnan Supermacy mint aventus klón?! ha már ennyire benne vagytok

OnePlus 8T / PSN: gamegod0893

(#12394) tibbike01 válasza gamegod (#12393) üzenetére


tibbike01
őstag

Nekem az Afnan jött be a legjobban... :C irtam róla a forumban.

[ Szerkesztve ]

(#12395) Mukucs válasza tibbike01 (#12394) üzenetére


Mukucs
senior tag

...aki nem próbálta még a zebrát... :B

(#12396) mufi válasza melon9106 (#12388) üzenetére


mufi
senior tag

Miiiiii, itt a fórumon is max 500 ft szokott lenni...ha valaki nyilvanosan is irja hogy hozzatesz valamit, mi a garancia ra, hogy eredletit arul? Kezdem erteni az altalanos elegedetlensegeket a forumokon...megveszik a sok "máj edisön" lottyoket, aztan mikor eredetit kapnak az nem jo mert hianyzik belole valami...

Creed Aventus 500 ml splashre keresek jelentkezőket.

(#12397) slick-adam válasza Mukucs (#12385) üzenetére


slick-adam
aktív tag

mik ezek pontosan? nem tudom elolvasni mindet.
vagy ha majd ugyis irsz roluk, akkor raer majd akkor.:)

parfüm fórum: https://bit.ly/2Pd6VEu

(#12398) Mukucs válasza slick-adam (#12397) üzenetére


Mukucs
senior tag

eau des baux, mugler cologne, dunhill icon, varvatos artisan pure, prada infusion homme, gucci ph2, bvlgari atlantiquve

Ahogy elkezdem tesztelni őket, írok róluk, első szippantásra egytől egyig zseniális illat!

(#12399) Gyick válasza Mukucs (#12392) üzenetére


Gyick
őstag

Én benne vagyok egy felezésben csak hogy oldjuk meg?

(#12400) gamegod


gamegod
senior tag

Carolina Herrera Chic For Men vélemények? eléggé jónak igérkezik a tapasztalatok alapján fragranticán stb..
Afnan is felkeltette az érdeklődésem... uhh ez a sok parfüm, mindig találok valamit ami érdekelne :))

OnePlus 8T / PSN: gamegod0893

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.