Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Üdvözlet minden kedves látogatónak, akit érdekel ez a remek kikapcsolódási forma. Legyen az hobbi vagy sport szintű.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Emu
őstag
Kicsit részletesebben a tegnapi napról:
Tesóm főnökének (tógazda) meghívására látogattunk el a tóra. Nekünk 120km+ a távolság végig útfelújításokkal, ezért elmúlt 7:30 mire kiértünk. Ekkor már az árnyékos oldal (bejárattól nézve bal) már telt házas volt, így a jobb oldalt választottuk (itt is már csak 5 szabad stég volt!) Ekkor még nem tudtuk, hogy mindkét oldalon a hátsó 5-5 állás a legjobb, ezért a tó közepénél ültünk le. Gyors szerelés után a hosszabb botra (3,9m) method felszerelés került csali tüskével kereső horgászathoz, a rövidebbre (3,6m) pellet feeder kosár fűzött előkével. Mindkét boton 20-as főzsinórt használtam 10-es fonott előkezsinórral, a horog 10-es méretű Gamakatsu Team feeder volt. Kétféle etetőt készítettem: 1. Stéges pellet pack (jól emlékszem a 2mm-t vettem) 2. Dovit féle method kaja(átrostálva) és ebbe kevertem még micro pelletet és csemegekukoricát.
Method szerelék pellettel megtöltve 1 szem gumikukuval a horgon repült ~80m távolságba, a másik szerelék másik fajta kajával, horgon fűzve 2 csemege kukorica+1gumikuku-val repült ~60m távba. Tesómnak még gyorsan segítettem felszerelni, közben jelentkezett is az első húzós kapás a távolabbi boton. 7-8 perc fárasztás után egy 4-es töves pihegett a matracon. Gyors újradobás után (nem sikerült olyan messzire, és a következő dobásoknál sem próbálkoztam nagyon messze dobni) nem történt semmi, próbáltam több csalit lebegtetni is, de semmi. Ekkor jött a tógazda aki elmondta a tutit: a halak napközben behúzódnak a tó közepére, a jó helyek a tó végén vannak, mert ott van kialakítva a halak vermelő helye (az átlag 2,5m mélység ott 4,5-6m de ehhez 120m+ kell dobni mindkét oldalról, ez amolyan kíméleti zónaként is funkcionál) valamint idén télen szét fogják szedni a stégeket, hogy ne kelljen ennyire közel ülni egymáshoz.
Ezután repültek a kosarak a legnagyobb távolságba, amire képes voltam, és be is indultak a halak. 10-15 percenként volt egy kapás, és jöttek az átlag 3 kilós halak, néha 1-1 5kg körüli. Másfél óra múlva, már szó szerint „tömeg” volt mögöttünk minden fárasztásnál, hogy legalább halat lássanak. Persze jöttek a szokásos kérdések, hogy mire jönnek? Meg hogyan? Próbáltam mindenkinek készségesen válaszolni, remélem sikerült is. Délután egytől ebédidőt tartottak a halak (próbáltam újra 3-4 fajta csalit, de semmi) majd amikor tesóm otthagyott, hogy a mellékhelyiségben könnyítsen magán egy botvivős kapásnak bevágva jelentkezett a 10-es tükrös. Mire partra sikerült terelni, már majdnem 3 óra volt. Az utolsó egy órában újra beindult minden még 3 halat sikerült szákba terelni. Nagyon élveztem a tegnapi napot. A nyerő csali az egyik horgon 2 szem csemegekuku volt egy fokhagymás gumikukuval kikönnyítve, a csalitüskén pedig egy fokhagymás és egy chilis tintahalas adta a legtöbb halat.
Tesóm egy picker és egy feeder botot hozott. Pickerrel kb. 20m-re horgászott folyamatosan lőttük rá az otthonról hozott büdös kukoricát, illetve az apró pelletet, de egy kárászon kívül mást nem tudott fogni vele. Az összes hal neki is a benti feederre jött. Mikor pakoltunk, még összefutottunk a tógazdával és rákérdeztünk a part közeli dologra. Azt mondta, hogy aki part közelben akar halat fogni, az nyitásra érjen oda, vagy zárásig maradjon. Este mikor körbesétál ellenőrizni, tele van a part halakkal…Kicsit hosszú lett
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest